Ένα εκτεταμένο «κραχ»
λαμβάνει χώρα την εβδομάδα αυτή στο κινεζικό χρηματιστήριο, όπου το 72% των
μετοχών έχει τεθεί εκτός αγοράς.
Όπως μεταδίδει το
Bloomberg, τουλάχιστον 1.331 μετοχές έχουν
αναστείλει τις συναλλαγές,
παγώνοντας έτσι τίτλους αξίας $2,6 τρισ., δηλαδή περίπου το 40% της
κεφαλαιοποίησης της κινεζικής αγοράς.
Παράλληλα, άλλες 747
σημείωσαν πτώση κατά 10% την Τετάρτη, με τους επενδυτές που προσπαθούν να
πουλήσουν τίτλους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο sell off.
Σε λιγότερο από ένα
μήνα, οι κινεζικές μετοχές έχουν χάσει πάνω από 3,5 τρισ. δολάρια, καθώς
οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση μοχλευμένων θέσεων με πρωτοφανή ρυθμό
και ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις
δυσχεραίνουν την κατάσταση.
Πηγή: reporter.gr
το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.