Σελίδες

28 Ιουνίου 2015

Απορρίφθηκε από το Eurogroup το αίτημα της Ελλάδας για παράταση.

Τα σιχάματα φιλιούνται...
Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να δοθεί παράταση ενός μήνα στη δανειακή σύμβαση απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε από το Eurogroup να παραταθεί η δανειακή σύμβαση κατά 1 μήνα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσματος.

"Δεν υπήρχε στήριξη για αυτό", είπε ένας αξιωματούχος. Δύο άλλοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως υποβλήθηκε αίτημα για παράταση ενός μήνα και απορρίφθηκε.

Η άκαμπτη στάση ορισμένων ΥΠΟΙΚ έγινε αισθητή ήδη από την προσέλευσή τους στο Eurogroup, με τον επικεφαλής Jeroen Dijsselbloemνα αναφέρει χαρακτηριστικά πως "η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα στις διαπραγματεύσεις".

Ο ίδιος δήλωσε αρνητικά αιφνιδιασμένος από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διενεργήσει δημοψήφισμα.

"Προφανώς απέρριψαν τις τελευταίες προτάσεις στο τραπέζι από τους τρεις θεσμούς και σε αυτή την αρνητική βάση πρότειναν στο κοινοβούλιο τη διενέργεια δημοψηφίσματος και πάλι με αρνητική εισήγηση στον ελληνικό λαό", είπε.

"Προσπαθούμε να βρούμε μια κοινή θέση ώστε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες με την Ελλάδα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση έχει τερματίσει τις συνομιλίες – αν το καταλαβαίνω καλά", δήλωσε πριν το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble.

"Εμείς θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε, αλλά με αυτά που έχουν γίνει φαίνεται ότι οι συνομιλίες έχουν τελειώσει", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για σχέδιο Β ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι εφόσον στις 30 Ιουνίου λήγει το πρόγραμμα στη συνέχεια δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός αξίζει μια λύση.

"Κλείνουμε την πόρτα για οποιαδήποτε περαιτέρω διαπραγμάτευση", δήλωσε ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ, Alexander Stubb. 

CAPITAL.GR
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Προσοχή η λεζάντα στην φωτογραφία είναι δική μας....
Οι καθωσπρέπει στα μεγάλα σάιτ δεν μιλάνε έτσι.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.