Σελίδες

22 Ιουνίου 2015

74Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ‘’Χ’’ [ΙΟΥΝΙΟΣ 1941 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2015]


Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.00΄μ.μ., ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως ‘’Χ’’ και οι Εκδόσεις ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’ τίμησαν την ίδρυση της Οργανώσεως ‘’Χ’’ από τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Διγενή, τον Ιούνιο 1941. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο επί της οδού Καλλιρόης 48 (Στάση Συγγρού – Φιξ του ΜΕΤΡΟ) Αμφιθέατρο ‘’ΓΡΙΒΑΣ – ΔΙΓΕΝΗΣ’’. 

Ο Εκδότης και Πρόεδρος της ‘’Χ’’ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ, ο οποίος ήταν και ο Συντονιστής της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, λέγοντας ότι με την αρχή της Κατοχής, άρχισε και η Αντίσταση για την λευτεριά της πατρίδος και, από τον Ιούνιο του 1941, ο Γρίβας ανέλαβε πρώτος να ιδρύσει την δική του αντιστασιακή Οργάνωση «Χ».  Στην συνέχεια, παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή και φίλο του Συνδέσμου, κ. ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος είναι  Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Λουδοβικείου – Μαξιμιλιανείου Πανεπιστημίου του  Μονάχου. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι, στον σημερινό κόσμο υπάρχει χειρότερη η σκλαβιά, γιατί δεν είναι ορατός ο εχθρός για να τον πολεμήσουμε, επειδή ο πόλεμος είναι οικονομικός, αλλά εμείς θα πράξουμε τα δέοντα.

Εκτός από την επέτειο της ιδρύσεώς της «Χ», ο Εκδοτικός Οίκος ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’ γιορτάζει τα 30 χρόνια (1985 – 2015) της προσφοράς του στο Εθνικοκεντρικό Βιβλίο. Στα πρώτα χρόνια,υπήρξε συμπαραστάτης ο Χρήστος Γιαννάκενας,  πατέρας του Ιωάννη Γιαννάκενα, ο οποίος έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, μέσα από τις τάξεις της ‘’Χ’’ αλλά και αργότερα,  υπό την αρχηγία του Γρίβα, μέχρι τον θάνατό του.

Ο Πανελληνιος Συνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως ‘’Χ’’ διατηρεί την μνήμη και το αντιστασιακό πνεύμα της Οργάνωσεως «Χ» του 1941. 

Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον κ. ΣΠΥΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Αντιπρόεδρο του ‘’Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή’’, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο της ‘’Χ’’ και τον Εκδοτικό Οίκο ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’ για την οργάνωση της εκδήλωσης και έδωσε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Γεωργίου Γρίβα. Περισσότερες πληροφορίες γράφει ο ίδιος στον Πρόλογο του Βιβλίου που συνέγραψε ο Στρατηγός το 1944 και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’ το 2013, με τον τίτλο:

«ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ‘’Χ’’. 

Μετά τον κ. Σπ. Δημητρίου, τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, κ. ΗΛΙΑΣ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος, και αυτός με την σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη Γιαννάκενα και με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Συνδέσμου της «Χ» και με την ιδιότητά του ως Εκδότου του Οίκου ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’, σε αυτούς τους εθνικά χαλεπούς καιρούς. Η εθνική Ελληνική παιδεία τελεί υπό απηνή διωγμόν και ο εκπεφρασμένος σκοπός  του σημερινού καθεστώτος είναι ο πλήρης εθνικός αποχρωμαστισμός και αποχαρακτηρισμός  του πάλαι ποτέ εθνικού κράτους των Ελλήνων και η ραγδαία μετάλλαξή του σε ένα ουδετεροεθνές, πολυεθνικό, πολύ-πολιτισμικό μόρφωμα.  Επίσης ευχαρίστησε και τον κ. Σπ. Δημητρίου και τους παρευρισκομένους, παραλληλίζοντας  την συγκέντρωση με αυτές των πρώτων χριστιανών: λίγοι, εν μέσω των πολλών που ασχολούντο με τα άλλα της αγέλης. 

Εκ πρώτης όψεως, αποκτά κανείς την εντύπωση ότι, εδώ και πολλές 10ετίες, η «Χ» υπήρξε το προνομιακό θύμα της εκδικήσεως της αριστεράς. Η διαρκής και ανηλεής κατασυκοφάντισις και καθύβρισις της «Χ» εκ μέρους της αριστεράς, στην οποίαν το επικρατόν καθεστώς παρέδωσε τους δημιουργικούς μηχανισμούς του κράτους μετά το 1974. Αυτό  εξηγείται εκ του γεγονότος ότι η «Χ» έκλεισε τον δρόμο της αριστεράς προς την υφαρπαγή της εξουσίας, πράγμα που είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι, όπως τον Μεταξά και την 4η Αυγούστου, έτσι και τον Γρίβα και την «Χ», τους έθαψε πρώτη και καλύτερη η ούτω καλουμένη ‘’δεξιά’’, όντας κατάλοιπο του παλαιού αστικού κόσμου.

Σχετικά με την πολεμική που αντιμετώπισε η  «Χ», έχουμε να παρατηρήσουμε:

1) Ο Γρίβας και η «Χ» ενοχλούσαν τους πάντες και τους χτύπησε ακόμη και ο ξένος παράγων, διότι η «Χ» υπήρξε η μάνα και η μήτρα της ΕΟΚΑ, και ο Γρίβας ,ο νέος Διγενής.  Υπάρχει μία αναφορά στο βιβλίο του Σπύρου Παπαγεωργίου «Ο ΓΡΙΒΑΣ, Η «Χ», ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ  ΑΡΧΕΙΟ», που ο ίδιος ο Γρίβας  λέει ότι η «Χ» είναι η μήτρα της ΕΟΚΑ, διότι:

υπήρξαν  συνεργάτες κοινοί και στους 2 αγώνες και ο οπλισμός, με τον οποίον άρχισε τον αγώνα η ΕΟΚΑ το 1955, ήταν οπλισμός της «Χ» που είχε αποκρυβεί επί 10 χρόνια προηγουμένως στην Αθήνα και ήσαν αυτά τα όπλα που πέρασαν από τα χέρια των Χιτών που είχαν προηγουμένως πολεμήσει στο Θησείο. Δεν απέχει της πραγματικότητας αυτό που λέει ο συγγραφέας, ότι η ΕΟΚΑ ήταν θυγατρική οργάνωση της «Χ». Επομένως, πώς να μην χρηματοδοτεί ο αφειδώς ξένος παράγοντας διατριβές, συγγράμματα, έρευνες κλπ, που κατατείνουν εις την κατασυκοφάντηση της «Χ»??

2) Τους χτύπησε και η άρχουσα αστική τάξις, διότι ο Γρίβας έθεσε την χείρα υπό τον τύπον των ήλων και αμφισβήτησε τον θεμέλιο λιθο της ξενικής προστασίας που εγκαθιδρύθηκε το 1832, μετάτην δολοφονία του Καπποδίστρια και το Β’ Πρωτόκολλο του Λονδίνου. Αμφισβήτησε το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και, με την πύρινη αρθρογραφία του, ζητούσε την μεταβολή του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Ελλάδος. Επιπλέον, ως άτομο, ο Γρίβας διέθετε αψεγιάδιαστον ηθική, αδαμάντινο χαρακτήρα, ασύλληπτη ανιδιοτέλεια, θάρρος, απεριόριστη αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα και πίστη στα υψηλά πεπρωμένα της Ελληνικής Φυλής. Όπως και με τον Ιωάννη Μεταξά, η καθεστηκυία ταξις δεν τους συγχώρησε ποτέ την νίκη και στην θέση τους ανέδειξε ως ‘’εθνάρχες’’ άτομα σκοτεινά, αμφιλεγόμενα, τα οποία κατέστρεψαν τον Ελληνισμό. Δεν τους συγχώρησε το ότι είπαν ΟΧΙ στους εχθρούς της Πατρίδος, ο ένας το ’40, ό άλλος το ΄44 και το ’55, εκεί όπου οι άλλοι δεν τόλμησαν να ψελλίσουν ούτε ένα «ναι μεν, αλλά…».

3) Η αριστερά μισεί τους Χίτες γιατί της άρπαξαν την φέτα με  το βούτυρο και την μαρμελάδα, (αγγλικής προελεύσεως) μέσα από το στόμα, τον Δεκέμβριο 1944. Οι Χίτες τους κρατήσανε 2 μέρες και σώθηκε η Αθήνα, όπως και το Συνταγμα Χωροφυλακής Αθηνών (Μακρυγιάννη).

4) Σε  εμπιστευτικές εκθέσεις των Αγγλικών αρχείων   υπήρχε ένα βροντερό και επανειλημένο ΟΧΙ των Άγγλων, εις οιανδήποτε  ανάληψη και υποστήριξη αντιστασιακής δράσεως, προερχομένη από εθνικής πλευράς. Η  ‘’Στρατιωτική Οργάνωσις Γρίβα’’(ιδρ. Ιούνιος 1941), μετονομασθείσα τον Μάρτιο 1943 σε ‘’Εθνική Οργάνωσις «Χ»’’, είναι από τις πρώτες ακραφνείς, αυθεντικές, υγιείς αντιστασιακές οργανώσεις,   που όμως δεν τυγχάνουν καμμίας απολύτως  Αγγλικης υποστηρίξεως . Απεναντίας, οι Άγγλοι διαθέτουν 1.700.000 λιρες, σύμφωνα με τα δικά τους αρχεία, για να κατασκευάσουν την αντίσταση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Ο Γρίβας, καθώς και άλλες εθνικές οργανώσεις, δεν θέλουν αγγλικές λίρες, όπως είναι καταγραμμένο στα Αγγλικά αρχεία, και αυτό δεν αρέσει στους Άγγλους. 

Όπως προαναφέραμε, την Ιστορία της «Χ» συνέγραψε ο ίδιος ο  Γεώργιος Γρίβας το 1944 και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’ το 2013, με τον τίτλο:

«ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ‘’Χ’’. 

Ο Γρίβας διακατείχετο από απόλυτη πίστη στην Ελλάδα και τα πεπρωμένα της φυλής, είχε συγκροτημένη ιδεολογία και ήταν εθνοκεντρικός και πατριώτης. Στον Πρόλογο του βιβλίου, ο Σπύρος Δημητρίου λέει ότι ήταν γνήσια λαϊκός ιδεαλιστής.   Συγκρότησε την Εθνική Οργάνωση «Χ», η οποία συνολικά έφθασε να έχει περί τους 200 αξιωματικούς  και 4.000 μέλη (μιλούμε πάντα για το λεκανοπέδιο Αττικής) οργανωμένους στρατιωτικώς. Υπήρχε ανεπάρκεια στον οπλισμό, γιατί οι Αγγλοι τον επεφύλασσαν για το ΕΑΜ –ΕΛΑΣ και , έν τινι μέτρω, για τον ΕΔΕΣ. Αυτήν την ανεπάρκεια υποκαθιστούσε η πίστη στο έθνος και την πατρίδα, η ανιδιοτέλεια και η απόλυτη αφοσίωση στον Αρχηγό.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «Χ»  

-  Οι Χίτες πίστευαν σε ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ, υπό την έννοια ότι έβλεπαν το Στέμμα ως σύμβολο της Εθνικής Ενότητος και της συνέχειας της Φυλής, μη έχοντας εμπιστοσύνη στα παλαιά κόμματα, δικαιολογημένα  όπως αποδείχθηκε, γιατί αυτά  δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο οργανωμένο κομμουνιστικό κίνδυνο.

Οι Χίτες ήταν θαυμαστές του Μεταξά και της 4ης Αυγούστου, η οποία, συν τοις άλλοις, προετοίμασε το Έθνος για το Έπος 1940 - 1941. 

Εις ό,τι αφορά τον κομμουνισμό, οι Χίτες θεωρούσαν ότι αυτός είναι εχθρός της Εθνικής Ιδέας, που σταθερὠς υποσκάπτει την εθνική κυριαρχία, ιδίως στις βόρειες επαρχίες της χώρας, όπου από τότε υπήρχε το ζήτημα, γνωστό από το 1917: «Η ‘Μακεδονία’ στους ‘Μακεδόνες’», δηλ. οι γνωστές Σκοπιανές διεκδικήσεις. Με το πρόσχημα του διεθνισμού, που δεν γνωρίζει πατρίδες, τάχα, και έθνη, οι κομμουνιστές συνεργάζονται με Βουλγάρους ή Γιουγκοσλάβους (κατά περίπτωση), που θέλουν να αποσπάσουν τμήματα της Βορείου Ελλάδος από τον Εθνικό κορμό, για λογαριασμό τους. Ο Γρίβας προειδοποιούσε εγκαίρως και με σαφή τρόπο την κυβέρνηση του Καϊρου για τον επερχόμενο κομμουνιστικό κίνδυνο, ετόνιζε ότι  η αναμέτρησις θα ήτο αναπόφευκτος και ζητούσε επιμόνως την παύσιν συμμαχικών ρίψεων  πολεμοφοδίων και υλικού εις τον ΕΛΑΣ. Φυσικά, ομιλούσε εις ώτα μη ακουόντων. 

Στα πλαίσια της διεξαγωγής  ψυχολογικού πολέμου, 

Α)  Το πρωινό της 6ης Απριλίου 1942, ημέρα της επετείου της Γερμανικής επίθεσης κατά της  Ελλάδος (6η Απριλίου 1941),  έκπληκτοι οι Αθηναίοι αντικρίζουν συνθήματα κατά του κατακτητού, γραμμένα στους τοίχους. «Όλα για την Ελλάδα μας», «Θάνατος στους Βουλγάρους», «Κάτω οι Γερμανοϊταλοί», κλπ.  Τα παλληκάρια της «Χ» είχανε περάσει και είχανε σαρώσει όλες τις γειτονιές. Ήταν μία ενέργεια που κερδίζει τον άμαχο πληθυσμό, πράγμα που είναι και το ζητούμενο σε έναν πόλεμο. Ιδίως, για έναν ανταρτοπόλεμο, είναι το Α και το Ω, να κερδίσει τις καρδιές και τις ψυχές του άμαχου πληθυσμού. Αυτό το εφήρμοσε επιτυχώς ο Γρίβας και στην «Χ» και, αργότερα, στην ἙΟΚΑ»

Β) ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ  ΤΗΝ 25ην ΜΑΡΤΙΟΥ 1943: (Κατά περιγραφήν του στενού συνεργάτη του Γρίβα, Κύπριου Συνταγματάρχη ΟΜΗΡΟΥ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ)

Στις αρχές του έτους 1943, ο Γρίβας αποφασίζει να γίνει κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, για να ανεβάσει το ηθικό των Ελλήνων.  Η οργάνωση της εκδήλωσης ανατέθηκε στον τότε επιτελάρχη της «Χ», ταγματάρχη ΙΩΑΝΝΗ  ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΕΛΗ. Όντως, η κατάθεση στεφάνου έγινε στην Πλατεία Συντάγματος , στις 10.00’ το πρωί της 25η Μαρτίου, από τον ανάπηρο πολέμου (μονόχειρα) ανθυπολοχαγό ΧΡΗΣΤΟ  ΕΥΘΥΜΑΚΗ. Την εσπέρα της 24ης Μαρτίου, ομάδα αποτελούμενη από νέους και νέες, που προσποιούντο τα ερωτικά ζεύγη, ανέγραψε στους δρόμους, με μπλε χρώμα, συνθήματα όπως «Ζήτω η 25η Μαρτίου», «Έλληνες ενωθείτε»,  «Όλα για την πατρίδα» κλπ (Βλέπε και ανωτέρω), προσθέτοντας  το γράμμα Χ, το οποίο καθιερώνεται, πλέον, ως το συνωμοτικό ν όνομα της Στρατιωτικής Οργανώσεως Γρίβα. 

Κατά την κατάθεση του στεφάνου, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί και έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο, με δάκρυα στα μάτια και, μετά, διεσκορπίσθησαν ταχύτατα, προς αποφυγή συλλήψεων από την Ιταλική Αστυνομία, η οποία είχε αιφνιδιαστεί. Η Οργάνωση «Χ»ήταν η ΜΟΝΗ Οργάνωση, που απετόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο. Το γεγονός μαθεύτηκε και πολλοί πήγαν να φωτογραφήσουν αυτό το στεφάνι, μεταξύ αυτών και η ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΥΤΡΑ, εγγονή του μεγάλου ζωγράφου ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ  ΛΥΤΡΑ. Δυστυχώς, κατά την Μάχη των Αθηνών, αναρχικά στοιχεία εισέβαλαν στο σπίτι της, είδαν την φωτογραφία και αμέσως την ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ. 

Ο Όμηρος Παπαδόπουλος εξαίρει την προστασία που παρείχαν οι Έλληνες αστυνομικοί στους εθνικούς αγωνιστές. Αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι ο μαχητής ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ, (ο μετέπειτα ιδρυτής του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων  της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ»), που βρισκόταν στην συγκέντρωση και κινδύνευε να συλληφθεί από όργανα των Αρχών Κατοχής, παρέδωσε στον τότε Δ/ντή της Ελληνικής Αστυνομίας ΑΓΓΕΛΟ  ΕΒΕΡΤ, δύο χειροβομβίδες, τις οποίες είχε μαζί του, και ένα πιστόλι. Ο αγωνιστής ΑΓΓΕΛΟΣ  ΕΒΕΡΤ  κάλυψε έτσι τον κινδυνεύοντα μαχητή της «Χ».

- Οι κομμουνιστές προσπάθησαν στην αρχή να προσεταιρισθούν τον Γρίβα, όπως έκαναν και με πολλούς που θα μπορούσαν να τους προσδώσουν ένα άλλοθι νομιμότητος και πατριωτισμού, την στιγμή που ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΣ  έβαλαν την λέξη Εθνικός -ο στα παρακλάδια  τους [ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ (παράφραση της ΕΟΝ του Μεταξά)] . Τον Γρίβα τον ήθελαν για αρχηγό, ( το αναφέρουν αυτό και οι  Εγγλέζοι) αλλά αυτός δεν προσεχώρησε, γιατί αμέσως διέγνωσε τους απωτέρους σκοπούς τους.

Το ΚΚΕ συστηματικώς πλησίαζε κάποιες ανοργάνοτες ομάδες εθνικοφρόνων και τους έθετε προ του καταπτύστου διλήμματος: «Κονσερβοκούτι, ή περνάτε με εμάς??». Κάποιοι ενετάχθησαν και μάλιστα τους έκαναν εικονικώς και αρχιστρατήγους (όπως τον Σαράφη, τον δι’ εμπτυσμού αρχιστράτηγο), για να καμαρώνουν και να λένε, «Κοιτάξτε, εμείς έχουμε στις τάξεις μας ανθρώπους όλων των ιδεολογιών και τάξεων».  Οσοι δεν ενετάχθησαν, εστοχοποιούντο.

Η «Χ» υπήρξε η υπ’  αριθμ.1 οργάνωσις που εφοβείτο το ΚΚΕ, διότι ο Γρίβας είχε το «Ηθικώς Αψεγάδιαστο» και η «Χ» ήταν ο ορισμός της  αδαμάντινης, της κρυστάλλινης  κιβωτού των καλυτέρων παραδόσεων του Ελληνικού γένους. Και από την στιγμή που δεν πήγε με τα νερά τους , άρχισε ο ψυχολογικός πόλεμος: κατασυκοφάντησις, εξύβρισις (το έκαναν και με τις άλλες εθνικές οργανώσεις)  και μετά άρχισαν οι δολοφονιες στελεχών, μελών κλπ, οι οποίες ξεκινούν ήδη από το 1943.

. Όταν αρχίζουν οι επιθέσεις του ΚΚΕ κατά των Χιτών (εκτέλεσις Καπράλου –Οκτώβρης 1943), ο Γρίβας απαντά με επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών του ΚΚΕ στον Βύρωνα. Αυτό είναι το «σχέδιο ανταπόδοσης» του ψυχολογικού πολέμου, που αργότερα ο Γρίβας θα εφαρμόσει και στην Κύπρο. Το ΚΚΕ προἐβη εις δύο τουλάχιστον απόπειρες  κατά του Γρίβα, αλλά δεν ήταν οι μόνοι. Ακολούθησαν οι Άγγλοι αργότερα, και μετά ο Μακάριος.

- Στα Δεκεμβριανά του 1944, η «Χ» έχασε τα 2/3 της δυνάμεώς της, έδωσε τα καλύτερα παιδιά της, υπερασπιζομενη το Θησείο, την πρωτεύουσα, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και ότι ιερώτερο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο. Εκείνες οι δύο μέρες έσωσαν την πρωτεύουσα.

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί, αν περνούσαν και έφθαναν στο Σύνταγμα.
Οι κομμουνιστές, πάντως, αρνούνται πως είχαν σκοπό να καταλάβουν την εξουσία και να ‘’καθαρίσουν’’ το 10% του (πατριωτικώς σκεπτομένου) Ελληνικού πληθυσμού, κατόπιν  αποφάσεως της Β’ Πανελλαδικής Συνδιασκέψεως του ΚΚΕ (Δεκέμβριος 1942 – Ιανουάριος 1943), και κατ’επιταγήν του μεγάλου προοδευτικού δάσκαλου, ΔΗΜΗΤΡΗ  ΓΛΥΝΟΥ, 

ο οποίος αποτελεί το ίνδαλμα της αριστερόστροφης εκπαιδευτικής και ακαδημαΪκής κοινότητας .  Οι Χίτες πάντως τους σατυρίζουν με το τραγούδι ‘’ΚΟΡΟΪΔΑ  ΕΑΜΙΤΕΣ’’ που τραγουδιέται όπως το "Κορόϊδο Μουσολίνι",  υπάρχει στο προαναφερθέν βιβλίο,  και έχει ως εξής. 

ΚΟΡΟΪΔΑ  ΕΑΜΙΤΕΣ 
Από τα Πετράλωνα και απάνω, δεν κάνουν βήμα προς τα μπρος

Και όλο με τα χωνιά φωνάζουν, φταίνε οι όλμοι των Χιτών. 

(Ρεφραίν) 
Κορόϊδα ΕΑΜίτες, Κλέφτες και Λωποδύτες 
Τους Χίτες σαν τους δείτε, τρέχετε για να κρυφτείτε 
Απ’τον φόβο σας, δειλοί !!! 
Δεν πιάνετε ούτε φράγκο, Μόν’ πάρτε ένα σπάγκο
Και αντήτε να πνιγήτε, δεν αξίζει ούτε να ζείτε, 
Βουλγαρόφιλοι, δειλοί !!!

Είχανε την κρυφή ελπίδα, πως θα αναλάβουν τις αρχές
Και στο Θησείο πως θα μπούνε, να σφάξουν τους εθνικιστές. 
(Ρεφραίν) το ίδιο 

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, και με πρωτοβουλία του Προέδρου της «Χ», Ιωάννη Γιαννάκενα, έγινε η βράβευση του παλαιού Χίτη μαχητή, κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΛΥΤΙΝΑ, από το επιφανές μέλος της «Χ» και θύμα της κομμουνιστικής θηριωδίας, ΘΕΟΦΑΝΗ  ΧΑΜΟΔΡΑΚΑ, συγγραφέα του  βιβλίου – ντοκουμέντου, «ΘΗΣΕΙΟ». Και η εκδήλωση τελείωσε με τον ΕΘΝΙΚΟ  ΥΜΝΟ. 

ΘΩΜΑΊΣ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.