Σελίδες

26 Μαΐου 2015

Δύο νέοι αρχιερείς στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την σημερινή συνεδρίαση της Τρίτη 26 Μαϊου προέβη στην πλήρωση της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη ο αγαπητός σε όλους πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, με 69 ψήφους.

Αμέσως μετά την εκλογή ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος προσήλθε στο Συνοδικό Μέγαρο για το μικρό μήνυμα.

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς), γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας την 25η Μαρτίου 1951, υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση.

Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλλονιά, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1998.

Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη), χειροτονήθηκε αφ’ ενός μεν Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, αφ’ ετέρου δε Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, στις 26 Μαΐου 2015. 


Ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, είναι από σήμερα, Τρίτη 26 Μαϊου 2015, ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Να αναφερθεί πως ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, είχε από την πρώτη στιγμή την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Μπαρδάκα με 53 ψήφους.

Η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ 

Ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Μελίτη Φλωρίνης το 1969. Είναι γόνος προσφύγων Μικρασιατών, ενώ η οικογένειά του προσέφερε στην πατρίδα δύο θύματα κατά τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα.

Επεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Φλώρινα και εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., από την οποία αποφοίτησε το 1991 με τον βαθμο "ΑΡΙΣΤΑ".

Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα της Πατερικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. καθώς επίσης και στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως της Κύπρου.

Εργάστηκε στο Κεντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. ως επιστημονικός συνεργάτης.
Το 1993 εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κυρό Αυγουστίνο (Καντιώτη). Από τον ίδιο έλαβε και το οφφίκο του Αρχιμανδρίτου.

Το 1997 διορίσθηκε, με πρόταση του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου, ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πνευματικές ανάγκες της ευαισθήτου περιοχής της Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Το 2000 διορίσθηκε από τον γέροντά του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης και ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.

Το 2013 διορίσθηκε Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού «4Ε».

Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ομιλίες πνευματικού και εθνικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο πραγματοποιώντας παραγωγές εκπομπών, είναι συγγραφεύς βιβλίων πνευματικού και ιστορικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, έχει επιμεληθεί την έκδοση τιμητικών τόμων και λευκωμάτων και υπήρξε διευθυντής συντάξεως του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.