Σελίδες

12 Μαΐου 2015

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης έγινε η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας για πρώτη φορά μετά από 1000 και πλέον χρόνια σε ορθόδοξη χώρα. 

Τα ιερά λείψανα παρέλαβε αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας κ. Αγαθάγγελο από την βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία. Το ιερό σκήνωμα έγινε δεκτό με τιμή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο. 

Ακολούθως, το ιερό σκήνωμα υποδέχθηκε στη διασταύρωση των λεωφ. Ιεράς οδού και Ελευθ. Βενιζέλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος με μέλη του κλήρου της Μητροπόλεως και με λιτανευτική πομπή το συνόδευσε μέχρι το Ι. Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, όπου και έγινε δεκτό από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο περιστοιχουμένου από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντιπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αγήματα των τριών σωμάτων στρατού και πλήθος πιστών.


Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσία Υπουργών, Πρέσβεων, βουλευτών, του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας, των Αρχηγών των σωμάτων Στρατού. της Αστυνομίας, του Λιμενικού και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος.


Στην προσφώνησή του ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος τόνισε μεταξύ άλλων την ιστορική σημασία της μεταφοράς του ιερού σκηνώματος, γεγονός που χαρακτήρισε ως ένα «μεγάλο θαύμα». Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος. 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε, λοιπόν, σήμερα και εορτάζουμε, διότι το πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας μάς βοηθά να κατανοήσουμε ότι η Εκκλησία δεν είναι μία ανθρώπινη οργάνωση, ούτε ένας χώρος όπου ικανοποιούνται οι ψυχολογικές και συναισθηματικές μας ανάγκες, αλλά το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού, το πεπληρωμένο από τις ενέργειες του Παναγίου Πνεύματος. Εκκλησία είναι η ευχαριστιακή κοινότητα, ο ίδιος ο Χριστός, ο Οποίος είναι η απαρχή και το πλήρωμα του Σώματος της Εκκλησίας.


Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα των φίλων του Κυρίου που μαρτύρησαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες σε εποχές κατά τις οποίες η κοινωνία βρισκόταν, και τότε, σε ολοκληρωτική κρίση. Υπήρχε κρίση των ηθών. Υπήρχε κρίση των αξιών, κρίση που συνοδεύεται από μία γενική απογοήτευση και θλίψη. Οι Άγιοι όμως πρώτοι αναγνώριζαν ότι «αν πρέπει να σωθή κάτι μέσα στον κόσμο, δεν είναι προπαντός ο άνθρωπος, αλλά η αγάπη του Θεού, διότι Εκείνος μας αγάπησε Πρώτος και η δύναμή Του κρατεί και στηρίζει τον άνθρωπο». 

Συγκινητική είναι η προσφορά των πιστών που συρρέουν απ'όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν και να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό. 

πηγή

2 σχόλια:

  1. 1) Πως βρέθηκαν τα άγια λείψανα στη Ιταλία;; Μήπως μέσω των λεηλασιών των Σταυροφόρων;;;
    Γιατί δεν μιλάει κανείς για το πως κλάπηκαν τα άγια λείψανα;

    2) Με τόσες νοθείες που έχει κάνει το Βατικανό στους αιώνες, ποιος μας λέει ότι είναι πράγματι τα γνήσια λείψανα;

    3) Τα λείψανα της Αγ.Βαρβάρας, είναι πιο σημαντικά πχ από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου; Ή είναι πιο σημαντικά από τα λείψανα άλλων αγίων;
    Γιατί λοιπόν δίνεται τόση δημοσιότητα στο γεγονός

    4) Αυτοί που μας έκλεψαν τα άγια λείψανα, μας τα επιστρέφουν για 15 ημέρες. Γιατί πανηγυρίζουμε;;;

    5) Μήπως σκοπός όλης αυτής της φιέστας, ήταν να παρουσιάσουν στον λαό ότι έχουν συσφιχθεί οι σχέσεις με την "εκκλησία" (έτσι την αποκαλούν) του Βατικανού και ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτε;


    ένας παλιός blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε ανωνυμε φιλε παλιε blogger δεν μελετησες πολυ καλα το θεμα...

    Το σκήνωμα της Αγιας Βαρβαρας ατυχως το δώσαμε μόνη μας το 1003 μ Χ στους Βενετους.
    Μια δικη μας βυζαντινη πριγκήπισσα παντρευτηκε εναν δογη της Βενετίας (προ του σχισματος) και πήγε σαν ευλογία και σαν δωρο το σκηνωμα εκει... Εκτοτε εμεινε εκει...

    Φυσικα δεν εχεις αδικο οταν λες το ποσα μας εχουν κυριολεκτικα κλεψει οι ρωμαιοκαθολικοι...
    Ειδικα μετα την Αλωση της Πολης απο τους Σταυροφόρους και την επι 60 περιπου χρονια καταλυση της ελληνικης κυριαρχιας στην Πολη τα ρημαξαν ολα..

    Τα λειψανα ειναι πραγματικα διότι τα φυλανε καλα οι Βενετοί... κι οχι το Βατικανο.

    Κακως κανεις συγκρισεις αγιων λειψανων και Τιμιου Σταυρου...
    ολα εχουν χαρη κι ευλογια.

    Πανηγυριζουμε για το οτι θα εχουμε εστω και λιγες μερες την ευκαιρια να προσκυνησουμε οσοι θελουμε τα αγια λειψανα της μεγαλης ελληνιδας Αγιας Βαρβαρας μας.

    Στην 5η παρατηρηση σου δεν θα διαφωνησω καθως σιγουρα οι οικουμενιστες και φιλοδυτικοι θα εκμεταλλευθουν το θεμα οπως και ο Παπας για διπλωματικους λογους...
    Αλλα τι να κανουμε;

    Εμεις θα προσκυνησουμε και κατοπιν θα συνεχιζουμε να τους κατηγορουμε οπως κανουμε παντα...

    Δεν μας ριχνουν με τετοια οι αιρετικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.