Σελίδες

26 Απριλίου 2015

Σταματήστε την Monsanto.... (συλλογή υπογραφών με επιφύλαξη)

"Πιθανώς καρκινογόνο" χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το glyphosate, ενεργό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα. 

Το Roundup αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Monsanto και γι’ αυτό η εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να δυσφημίσει αυτή την ανακοίνωση.  Βοήθησέ μας να βάλουμε φρένο στις προσπάθειές της και να σταματήσει να παίζει με την υγεία μας. 

Στείλε e-mail τώρα στον αρμόδιο υπουργό κ. Αποστόλου και ζήτησε να απαγορευθεί άμεσα η χρήση του Roundup στην Ελλάδα.

Χάρη στη δική σου στήριξη, εδώ και 20 περίπου χρόνια έχουμε σταθεί απέναντι στα συμφέροντα των πολυεθνικών των φυτοφαρμάκων και των μεταλλαγμένων. Έτσι και τώρα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία της υγείας μας και να προωθήσουμε τη βιώσιμη γεωργία, ως τη μόνη πραγματική λύση για καθαρή και υγιεινή τροφή. 

Περισσότερες πληροφορίες 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το glyphosate, ενεργό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto, είναι "πιθανώς καρκινογόνο"! 

Το Roundup, που κυκλοφορεί και στη χώρα μας, είναι το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Monsanto (το 2014 αποτέλεσε το 1/3 των συνολικών πωλήσεών της). Η ίδια η Monsanto μάλιστα κατασκεύασε τους μεταλλαγμένους σπόρους Roundup Ready ώστε να παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στο glyphosate. Με αυτό τον τρόπο αύξησε τη χρήση του Roundup (και των κερδών της), παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η καλλιέργεια μεταλλαγμένων θα χρειαζόταν λιγότερα φυτοφάρμακα.

Η αυξανόμενη ανησυχία για την τοξικότητα του Roundup στους ανθρώπους τα τελευταία 20 χρόνια δεν οδήγησε σε μέτρα για τον περιορισμό του. Έτσι, εκατομμύρια στρέμματα αγρών και δημόσιων χώρων (ανάμεσά τους πάρκα, δρόμοι, πεζοδρόμια και σιδηροδρομικό δίκτυο) ψεκάζονται κάθε χρόνο με Roundup. Αυτό το πιθανώς καρκινογόνο ζιζανιοκτόνο έχει ανιχνευθεί από τους επιστήμονες στον αέρα, το νερό της βροχής, ακόμα και μέσα στο σώμα μας. 

Οι κυβερνήσεις όμως λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αποφασίζουν ανάλογα τα επόμενα βήματά τους. Τώρα είναι η ευκαιρία για να σταματήσουμε τη χρήση του Roundup και να χτυπήσουμε τη Monsanto εκεί που πονάει: στα κέρδη της.

Υπογράφουμε ηλεκτρονικά ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Οφείλω να τονίσω ότι η Greenpeace είναι μια νεοταξική οργάνωση με συγκεκριμένες και κατευθυνόμενες δράσεις (π.χ. κάνουν το κορόϊδο για τους χημικούς αεροψεκασμούς). Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως και γιατί κινείται εναντίον μιας το ίδιο νεοταξικής οργάνωσης όπως η Μonsanto....
Σίγουρα κάποιο περίεργο παιχνίδι κρύβεται από πίσω...
Παντως όποιος επιθυμεί μπορεί να υπογράψει με επιφύλαξη και σίγουρα ξεκλικάρωντας μια μικρή υπόδειξη που έχει κάτω από το σημείο του email στα δεξιά στην σελίδα της που γράφει ότι:  Η Greenpeace μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου με email ή τηλεφωνικά σχετικά με αυτή την εκστρατεία ή και άλλες εκστρατείες...

Επίσης προτείνεται να μην βαλετε τα αληθινά σας στοιχεια ταυτότητας και ένα .... άλλο εμαιλ εκτός του προσωπικού σας....

(ευχαριστώ την φίλη Μάγδα για την ενημέρωση) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.