Σελίδες

26 Μαρτίου 2015

Πραξικόπημα στην Υεμένη. Εγκατέλειψε τη χώρα ο πρόεδρος Χάντι

Ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι διέφυγε σήμερα από την Υεμένη, ενώ εχθρικές δυνάμεις προωθούνται προς το Άντεν όπου είχε καταφύγει, έγινε γνωστό από την προεδρική φρουρά. 

«Ο πρόεδρος Χάντι εγκατέλειψε το Άντεν για το εξωτερικό» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος της στενής φρουράς του προέδρου, διευκρινίζοντας ότι έφυγε «με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο Αλ-Μάασικ» προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγο νωρίτερα ντόπιοι αυτόπτες μάρτυρες είχαν γνωστοποιήσει πως εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στο Άντεν πήραν οδηγίες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και πως ορισμένοι κάτοικοι έχουν οπλιστεί.

Οι δυνάμεις των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι, με την υποστήριξη συμμαχικών τους δυνάμεων του στρατού, κατέλαβαν την αεροπορική βάση του αλ-Άναντ, σε απόσταση 60 χλμ. βορείως του Άντεν, από στρατεύματα πιστά στον Χάντι.

Στρατιωτικοί προσκείμενοι στους αντάρτες σε συνέδριο τον Φεβρουάριο.
Οι Χούτι και οι σύμμαχοί τους προωθήθηκαν στη συνέχεια σε απόσταση 40 χλμ. από το Άντεν, όπου ο Χάντι είχε καταφύγει τον περασμένο μήνα, όταν διέφυγε από την πρωτεύουσα Σαναά. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Οι αντάρτες Χούτι είναι σιίτες και ο νόμιος πρόεδρος της Υεμένης είναι σουνίτης...
Εχουμε λοιπόν μια ακόμα θρησκευτική σύγκρουση στην Υεμένη προέκταση του πολέμου σε Συρία και Ιρακ με το ισλαμικό κράτος....
Να θυμίσουμε ότι το Ιρακ και η Συρία έχουν σιιτικές κυβερνήσεις και οι ισλαμιστές τζιχαντιστές είναι σουνίτες... Επίσης το Ιραν είναι σιιτικό...
Η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου (όπως το Κατάρ) είναι σουνιτικά...

Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι η Σαουδική Αραβίακι άλλες δέκα χώρες αποφάσισαν να βοηθήσουν τον νόμιμο πρόεδρο της Υεμένης..
Μάλιστα η Σαουδική Αραβία εικάζεται ότι ήδη έστειλε μαχητικά της να βομβαρδίσουν θέσεις των ανταρτών στην Υεμένη!!!!
Δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.