Γράφει η Μαίρη Καρά
Σοφές λέξεις από το σοφό στόμα του μεγάλου ΣΩΚΡΑΤΗ. Ο μεγάλος αρχαίος πρόγονός μας σκεφτόταν πολύ και μιλούσε λίγο. Κάθε λέξη του όμως περιείχε κάτι απ’ την ΣΟΦΙΑ της ζωής γι’ αυτό κι έμεινε ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Παρόλο που δεν άφησε γραπτές τις γνώσεις του, έμεινε μέχρι σήμερα το «ΓΝΩΘΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ», που ήταν η αρχή της ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ του ανθρώπου. Εκείνος που είχε φιλοσοφήσει την ζωή και γνώριζε καλά τον εαυτό του, αποφάνθηκε: «Το μόνο που γνωρίζω, είναι πως δεν γνωρίζω τίποτα». Το είπε υπεύθυνα σ’ έναν ΛΑΟ, που μέχρι τότε ζούσε τυχαία, χωρίς να προβληματίζεται για τον λόγο ΥΠΑΡΞΗΣ του πάνω στον Πλανήτη. Δηλαδή σε ανθρώπους που δεν γνώριζαν ποιοι ήταν και γιατί ζούσαν.
Αδιαμφισβήτητα μόνο οι αρχαίοι πρόγονοί μας εντρύφησαν στην ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ κι έμαθαν στον ΑΝΘΡΩΠΟ, πως να σκέφτεται βαθειά και σωστά. Του έδωσαν το ερέθισμα να αναλογιστεί τι είναι, γιατί ΖΕΙ, από πού ήρθε και ποιος είναι ο προορισμός του. Μέσα απ’ αυτή την διδασκαλία οι Αθηναίοι ανέπτυξαν το Πνεύμα τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μας αφήσουν παρακαταθήκη τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ. Ακόμα κι ο Μεγάλος της Ιστορίας Αλέξανδρος, ο μαθητής του «θείου» Αριστοτέλη, πριν ξεκινήσει για τις κατακτήσεις του, πάλεψε και κατάκτησε τον εαυτό του πρώτα και μετά επέβαλλε το ελληνικό στοιχείο στα τότε γνωστά μέρη της γης. Εμείς όμως, τι κάνουμε για την εξέλιξή μας σήμερα; Μας αρέσει να λεγόμαστε πολιτισμένοι, αν και δεν αγωνιστήκαμε να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο. Μας αρέσει να λέμε πως είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και απόγονοι ενδόξων προγόνων… όμως τι είμαστε σήμερα;
Ίσως είμαστε απολίτιστοι μέσα μας, αφού δεν παλεύουμε ώστε να νικήσουμε τα κατώτερα συναισθήματά μας (μίση, πάθη, κακία, ζήλια, φθόνος). Τα αφήσαμε να μας κυβερνούν ανεξέλεγκτα και να μας κατευθύνουν σε απολαύσεις υλικών αγαθών, που δεν συνάδουν με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ καταγωγή μας. Δεν δείχνουν ΣΕΒΑΣΜΟ για την ένδοξη Ιστορία μας, για τους Αθάνατους Φιλοσόφους μας, για το μεγαλείο της Φυλής μας. Τραγικό αποτέλεσμα αυτής της ροπής μας είναι το σημερινό κατάντημα των ηθών της κοινωνίας, η διαφθορά των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και η απώλεια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.
Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Έλληνες κάτοικοι αυτής της Ιερής Χώρας διεφθαρμένοι, αποτελώντας εξαίρεση στον Κανόνα. Ζουν ανάμεσά μας ακόμα οι ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ πατριώτες, που αγωνίζονται δυναμικά για την διατήρηση της ελληνικότητάς μας και τα Ιερά και τα Όσια της δοξασμένης Φυλής μας. Τους αναγνωρίζουμε από τον λιτό και φιλοσοφημένο τρόπο που βιώνουν την παρουσία τους, αποδεικνύοντας έτσι τις σωστές και ηθικές επιλογές τους, σ’ αυτά που πιστεύουν και ήρθαν σ’ αυτή την ΔΙΑΣΤΑΣΗ πάνω στον Πλανήτη για να διδάξουν. Μας παροτρύνουν να κάνουμε ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ και ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, για να γίνουμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χρήσιμοι άνθρωποι. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να ανακαλύψουμε τι είμαστε και τι επιδιώκουμε στην γήινη πορεία μας.
Επιβάλλεται να ξεκινάμε την ζωή μας έχοντας σαν αρχή την Σοφία του Σωκράτη, αν δεν θέλουμε να γίνουμε έρμαια των παθών μας. Να αναγνωρίσουμε τις ανθρώπινες ιδιότητές μας και να τις αναπτύξουμε θετικά. Είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα μας, να καλλιεργούμε τα προτερήματά μας και να επιβληθούμε στα κακά μας ένστικτα και τις παράλογες αδυναμίες μας. Αν όλα αυτά τα σκεφτούμε σοβαρά και καταφέρουμε να ξαναγίνουμε ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, με ΑΓΑΠΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τον συνάνθρωπό μας, είναι σίγουρο πως η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Τότε τα όνειρα μας θα εκπληρωθούν, οι προσδοκίες μας θα γίνουν αληθινές, η τύχη θα δουλέψει για μας και για το άμεσο περιβάλλον μας. Άρα και για την κοινωνία και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ. Κι αυτό είναι που μας χρειάζεται τώρα, που τα πάντα καταρρέουν και το ΕΘΝΟΣ μας απειλείται με εξαφάνιση… Εμείς όμως οι ΕΛΛΗΝΕΣ, μόνο εμείς με αυτοθυσία θα το σώσουμε!
Μα για να το καταφέρουμε, πρέπει να έχουμε ΓΝΩΣΗ, γιατί η Γνώση είναι η δύναμή μας. Η Γνώση είναι η αντίληψη του ανθρώπου για τα στοιχεία και τις μορφές του αντικειμένου. Με την έννοια αυτή η Γνώση αντιδιαστέλλεται σαφώς από την ΓΝΩΜΗ, που σχετίζεται με στοιχεία υποκειμενικά. Η λέξη προέρχεται από το απαρέμφατο γνώναι, που είναι το απαρέμφατο Αορίστου Β του ρήματος γιγνώσκω = γνωρίζω, πιστεύω, μαθαίνω, εννοώ, αναγνωρίζω. Η ανάγκη της Γνώσης επιβάλλεται από τα καθημερινά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Με την Γνώση έχει καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας και τον οδηγεί στην ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Η Γνώση είναι πυξίδα, το φως που μας επιτρέπει να διακρίνουμε έξω από την σκοτεινή σπηλιά, πως έλεγε ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, είναι το μέσο για να σπάσουμε τις αλυσίδες της αμάθειας και της άγνοιας.
Και είναι άξιο απορίας, πως ένας τόσο προχωρημένος κι αναγνωρισμένος ελληνικός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αποτυπωμένος στα ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ των Αρχαίων Ελλήνων, θα αφεθεί έρμαιο στις αρπαχτικές διαθέσεις των βάρβαρων ψευτοευρωπαίων; Ποιος ΘΕΟΣ και ποια ΠΙΣΤΗ θα επιτρέψει τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα; Μα και να θέλει να βοηθήσει η ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ τον Ελληνικό Λαό, βλέποντας την αδιαφορία του, που βάζει πάνω απ’ την ΠΑΤΡΙΔΑ την προσωπική του καλοπέραση... τι θα κάνει; Φαίνεται πως αν η ΚΡΙΣΗ δεν χτυπήσει και την τελευταία ρανίδα του σώματος αυτών, που περιφρονούν τις πολιτιστικές τους ρίζες... ο ραγιάς δεν θα σηκωθεί απ’ τον καναπέ... μα την τελευταία στιγμή θα είναι αργά για ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Θα τον παρασύρει η δίνη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και θα τον... παρκάρει στην άβυσσο της ανυπαρξίας.
Όμως εμείς που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, θα επιτρέψουμε να εξαφανίσουν το ΕΘΝΟΣ και την ΠΑΤΡΙΔΑ μας οι βρωμερές δυνάμεις των τραπεζοκτηνών; Το βαστάει αυτό η ελληνική ψυχή μας, επειδή η πλειοψηφία αυτών ελληνόφωνων πολιτών δεν εννοεί να καταλάβει πως αν δεν ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, δεν έχουμε μέλλον; Θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν το τραγικό λάθος τους; Αυτό που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ζωή όλων και στο μέλλον της πατρίδας μας; Ποιος θα περάσει το ΜΗΝΥΜΑ του Σωκράτη στους καναπεδάτους βολεμένους; Πότε θα βγουν από την ΑΓΝΟΙΑ και πότε θα πάρουν την πολύτιμη ΓΝΩΣΗ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.