Σελίδες

1 Μαρτίου 2015

ΟΧΙ, ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Στο πρόσφατο παρελθόν, σε συνάντηση που είχε ο πρώην Έλλην Υπουργός Εξωτερικών με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης των Σκοπίων και αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Φατμίρ Μπεσίκι στην Αθήνα, αναφέρθη για την Ελληνική θέση στο θέμα της ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων και εάν καταλάβαμε καλά, είπε: «Η Ελληνική πλευρά θα προχωρήσει στην αποδοχή μιας ονομασίας με καθαρό γεωγραφικό προσδιορισμό, που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές και δεν θα έχει κανένα έλλειμμα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το υψηλής ευθιξίας θέμα του πολιτιστικού και ιστορικού σεβασμού κ.λπ.». 

Η θέση αυτή εάν όντως διατυπώθηκε ως Ελληνική, όχι μόνο Ελληνική δεν είναι, αλλά είναι τελείως αντίθετη με την Ιστορία, την επιθυμία και την λογική του Ελληνικού λαού αφ’ ενός και αφ’ ετέρου το αποτέλεσμα μιας τέτοιας απόφασης από Ελληνική Κυβέρνηση, θα χαρακτηρισθεί από την Ελληνική και παγκόσμια Ιστορία ως προδοσία και χωρίς να επιτευχθεί κανένας από τους στόχους που με τόση γλαφυρότητα διατυπώθηκαν, για τους παρακάτω βασικούς λόγους: 

ΠΡΩΤΟΝ: Ασφαλώς ενθυμούμεθα όλοι, τι έγινε με το Βόρειο και νότιο Βιετνάμ. Επίσης όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στον πόλεμο με την Βόρειο και Νότιο Κορέα στο παρελθόν, στον οποίο έλαβε μέρος και ελληνικό εκστρατευτικό τμήμα και με αρκετούς νεκρούς, όπου ακόμη και σήμερα μετά από τόσα χρόνια, η Βόρειος Κορέα αποτελεί μια έκρυθμο κατάσταση στην περιοχή της Άπω Ανατολής, που μπορεί να επηρεάσει και την παγκόσμια ειρήνη. Ξέρετε γιατί, διότι οι τότε ηγέτες άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς. Αυτοί έφυγαν σήμερα από τη ζωή, αλλά τα λάθη των συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους λαούς αυτούς. Έτσι λοιπόν και εδώ, εάν κάτι παρόμοιο συμβεί εγκληματώντας εμείς, θα σημαίνει ότι, αφήνουμε ανοικτούς λογαριασμούς στις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων και των κατοίκων των Σκοπίων, ώστε η σταθερότητα στην περιοχή, που είναι το άπαν, να παραμείνει στην κόψη του ξυραφιού κάποιων αλλοπρόσαλλων, τυχών ηλιθίων Ηγετών του μέλλοντος. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ιστορικά οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουμε, ιδίως οι ηγέτες του τόπου αυτού ότι· ο Ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας, λέει ο παγκοσμίως γνωστός Ιστορικός Ηρόδοτος, ήταν ο ΠΕΡΔΙΚΑΣ Α΄. Ένα από τα τρία παιδιά του βασιλέως του Άργους ΤΗΜΕΝΟΥ (Γαύανης, Αέροπος και Περδίκας), απόγονοι του Ήρωα ΗΡΑΚΛΗ. Για τον λόγο αυτό και η δυναστεία των Μακεδόνων Βασιλέων ελέγοντο ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ή ΑΡΓΕΙΑΔΕΣ. Επίσης είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της συμμετοχής του Βασιλέως της Μακεδονίας Αλεξάνδρου Α΄ στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ολυμπία το 496 π.Χ. Οι κριτές των αγώνων του επέτρεψαν να λάβει μέρος στους αγώνες, διότι ήτο Έλλην, απόγονος του ήρωος Ηρακλή. 

Λέει λοιπόν επίσης, ο Βούλγαρος Ιστορικός και σήμερα Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Βουλγαρίας Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ (στο site της FYROM press 24), βλέποντας τις αθλιότητες στο Κράτος των Σκοπίων με τα αγάλματα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου να τους θεωρούν Σκοπιανούς, ότι: «Ο Μ. Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος ο Μακεδόνας, εμφανίζονταν δημόσια ως Έλληνες, πολιτική τους ιδέα ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου Ελληνικού Κράτους· κανείς Σκοπιανός, 2.400 χρόνια μετά τον θάνατό των, δεν μπορεί να τους αποδίδει μια άλλη ταυτότητα. Και! συνεχίζει: ο καταλογισμός διαφορετικής εθνικότητας των νεκρών απ’ ότι ήταν, είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα του Μακεδονισμού, επειδή οι νεκροί δεν μπορούν να υπερασπισθούν τους εαυτούς των. Στον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή ονομάζεται Ιστορική λεηλασία και οι λεηλασίες αυτές τιμωρούνται με θάνατο». Έχει μεγάλη σημασία η θέση αυτή και μάλιστα από εκεί που προέρχεται. 

ΤΡΙΤΟΝ: Γεωγραφικά πρέπει κάποτε να το ξεκαθαρίσουμε και να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι μια είναι η αλήθεια, το 90% του Αρχαίου Βασιλείου της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα και μόνο το 7% του εδάφους βρίσκεται στα Σκόπια και το 3% στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β΄ ο οποίος το 344 π.Χ. πολέμησε τους Δαρδάνους (περιοχή Σκοπίων) και στην συνέχεια έκτισε την πόλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ (πόλη-φρούριο), για να εξασφαλίσει την Μακεδονία από τα Βόρεια σύνορά της. Τα ερείπια της πόλεως-φρούριο αυτής, βρίσκονται κοντά στο σημερινό Μοναστήρι και ελέγοντο Ηράκλειες Πύλες. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Το θέμα της Μακεδονικής γλώσσας για το οποίο μας γνωρίζουν, πλην των Ελλήνων ιστορικών, οι N.C.L. HAMMOND και G.T. CRIFFITH στο τρίτομο έργο τους «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (Τόμος Β΄, σελ. 52-67), στην περιοχή της Μακεδονικής Γης, από αρχαιοτάτων χρόνων, κατοικούσαν διάφορα Ελληνικά περιφερειακά φύλλα. Και! συνεχίζουν στην ιστορική τεκμηρίωσή των, όταν ανακαλούμε στην μνήμη μας τις μετακινήσεις της φυλετικής ομάδας που είναι γνωστή ως Μακεδόνες και τις επαφές που είχαν με τους Μύσους, Φρύγες, Θράκες, Ιλλυρίους, Κιμμέριους και διαφόρους άλλους ελληνόφωνους λαούς, τα αποσπάσματα της γλώσσας που έχουν διασωθεί, καταμαρτυρούν ότι, το κυρίαρχο στοιχείο της γλώσσας είναι Ελληνικό. 

Και! καταλήγουν οι ως άνω Ιστορικοί συμπερασματικά ότι: Η Γλώσσα των Μακεδόνων ήταν μια ξεχωριστή διάλεκτος της αιολικής Ελληνικής (Δηλ. η Ομηρική γλώσσα), η οποία αντιστάθηκε στις εξωτερικές επιδράσεις και ήταν συντηρητική στην προφορά. Παρέμεινε έτσι μέχρι τον τέταρτο π.Χ. αιώνα, όταν υποτάχθηκε πλέον, σχεδόν ολοκληρωτικά στην πλημμυρίδα της «κοινής» λεγομένης Ελληνικής. 

ΠΕΜΠΤΟΝ: Οι αδέσμευτοι ιστορικοί ερευνητές συμφωνούν απόλυτα ότι το μέγιστο μέρος της σημερινής Δημοκρατίας των Σκοπίων, που θρασύτατα διεκδικεί το γεωγραφικό όνομα Μακεδονία και το Εθνικό όνομα Μακεδόνες, εκτείνεται σε εδάφη όπου κατά την αρχαιότητα κατοικούσαν, όχι Μακεδόνες, αλλά Παίονες, Δάρδανοι, Σλάβοι (κατήλθαν στην περιοχή μετά τον 6ον αιώνα μ.Χ.) και άλλοι λαοί. Οι Δάρδανοι παρέμειναν έως το τέλος, οι αμείλικτοι εχθροί των Μακεδόνων, από τους οποίους, όπως παραστατικά γράφει ένας Λατίνος Ιστορικός, τους χώριζε άσβεστο μίσος (odium immortelle). Πόσο παλαιό είναι το Μακεδονικό θέμα, ιδού η απόδειξη. 

ΕΚΤΟΝ: Η ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με σφετερισμό του ονόματος της Ελληνικότατης από αιώνων Μακεδονίας, εδημιουργήθη δολίως το 1944 από τον ΤΙΤΟ και τον ΣΤΑΛΙΝ, με άμεσο και προφανές στόχο την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξή της, στο τότε Σοβιετικό Μπλοκ, για την πολυπόθητη κάθοδο αυτών στην Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος της μετονομασίας της περιοχής της Νότιας Γιουγκοσλαβίας που ονομάζετο μέχρι τότε Βαρντάρσκα (το μαρτυρεί πλην ιστορικών κειμένων και γραμματόσημο της Γιουγκοσλαβίας από το 1939). Επομένως πρέπει να ντρέπονται, ο Πρωθυπουργός του Κράτους των Σκοπίων και οι πολιτικοί των, διότι αρνούνται την καταγωγή των (Παιονία, Δαρδανία, Βαρτράσκα ή Σλαβική) και παράλληλα προσπαθούν να σφετερισθούν το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας. 

- Σήμερα ακόμη και χωρίς ντροπή, συνεχίζει το Κράτος των Σκοπίων: 
· να διαπαιδαγωγεί το λαό του, με «Αλύτρωτες Πατρίδες», 
· πως αυτοί είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, 
· πως η χώρα τους είναι η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, 
· να εκδίδει χάρτες της Μακεδονίας των Σκοπίων που φθάνουν τα σύνορά της μέχρι την Θεσσαλία, 
· να στήνει αγάλματα του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου, και 
· με απύθμενο θράσος να ονομάζει το Αεροδρόμιο των Σκοπίων προκλητικά «Μέγας Αλέξανδρος». 
· Επίσης πρέπει να ντρέπονται οι προπαγανδιστές ταγοί της χώρας αυτής, οι οποίοι με ψεύδη και ιστορικές ανακρίβειες, που διδάσκουν στο λαό τους, στρέφουν το μίσος αυτών προς τους Έλληνες, το οποίο είναι τόσο επιζήμιο για την χώρα τους. 

- Μετά από τα παραπάνω, θα ήτο ολέθριο σφάλμα αν η Ελλάς απεμπολούσα την Ιστορία της, συναινέσει να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ε.Ε. και αλλαχού, με όνομα που θα έχει την λέξη «Μακεδονία». Διότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, τόσο! όσο είναι η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάς, η Πελοπόννησος και τα νησιά μας. 

- Με δεδομένη τουλάχιστον την μέχρι σήμερα θρασύτητα και αδιαλλαξία των Σκοπιανών, η εναπομείνασα λύση για την χώρα μας είναι, η τήρηση σταθεράς ενιαίας όλων των κομμάτων Εθνικής πολιτικής, έναντι οιωνδήποτε πιέσεων (από οπουδήποτε και αν προέρχονται) διότι αυτό εκφράζει το φρόνημα του Ελληνικού λαού. Αυτή την Εθνική πολιτική γραμμή, πρέπει να καθορίσει η νέα Κυβέρνηση της χώρας και πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα. 

Ένα να ξέρετε, τα Σκόπια! έστω και εάν τ’ αναγνωρίσουν ως Μακεδονία όλα τα κράτη του Κόσμου, διότι δεν γνωρίζουν την Ιστορία μας και ίσως δεν τους ενδιαφέρει, ουδέποτε θα ονομασθούν Μακεδονία, εάν δεν υπάρχει επίσημη Ελληνική Υπογραφή. Η Ανατολική Γερμανία διαλύθηκε, διότι δεν την αναγνώρισε ποτέ η Δυτική Γερμανία. 

Τέλος! το γειτονικό νεοσύστατο Κράτος εάν θέλει να υπάρχει ως Κράτος και ως καλός γείτονας, ας ψάξει στην Ιστορία του να βρει το όνομά του και την ταυτότητά του και ας σταματήσει τον σφετερισμό του ονόματος της «Μακεδονίας» μας. Ποτέ δεν είναι αργά. «Σε συνετούς άνδρες ανήκει να προνοήσουν τις επικείμενες δυσχέρειες πριν γίνουν…» (ΠΙΤΤΑΚΟΣ, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας) 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.