Σελίδες

25 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Γράφει ο Χρίστος Γούδης 

Το μόνο μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμπεται στην μαθητιώσα νεολαία για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας είναι η αυθεντική διακήρυξη του ηγέτη της, Αλέξανδρου Υψηλάντη, η οποία αποτυπώνει την πεμπτουσία της εξέγερσης, πέραν και μακράν της όποιας στρεβλής της ανάγνωσης από σύγχρονους κομματικούς διαφωτιστές και  εθνομάχους σκοταδιστές: 

Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

Η ώρα ήλθεν ώ άνδρες Έλληνες. Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, διά να υψώσωμεν το σημείον, δι΄ ου πάντα νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιν από την ασεβή και των ασεβών καταφρόνησιν.

»Ιδού μετά τόσων αιώνων οδύνας, απλώνει πάλιν ο Φοίνιξ της Ελλάδος μεγαλοπρεπώς τας πτέρυγάς του και προσκαλεί υπό την σκιάν αυτού τα γνήσια και ευπειθή τέκνα της. Ιδού η Ελλάς άπασα έπιασε τα όπλα δια να αποτινάξη τον βαρύν  ζυγόν των βαρβάρων και ενατενίζουσα εις το μόνον νικητήριον όπλον των ορθοδόξων, τον τίμιον, λέγω, και ζωοποιόν  Σταυρόν, κράζει μεγαλοφώνως “Εν τούτω τω σημείω νικώμεν”. Ζήτω η Ελευθερία. 

Αναφορικά δε με την οραματική γεωγραφική έκταση της χώρας μας, αυτή αποτυπώνεται με σαφήνεια στον δωδεκάφυλλο χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας του Ρήγα που εκτύπωσε στην Βιέννη το 1797 υπό τον ξεκάθαρο τίτλο: 

Χάρτα της Ελλάδος μετά των αποικιών αυτής 

Καλώς ή κακώς, αυτό ήταν το πνεύμα πίσω από την Ελληνική Επανάσταση: Πατρίς, Χριστιανική Ορθοδοξία, και ανασύσταση της Μεγάλης Ελλάδας (μετά των αποικιών αυτής). Όλα τα άλλα, τα περισπούδαστα και  τα σοφεπίσοφα, είναι στο μυαλό άλλων που αναφέρονται σε μια Επανάσταση που δεν τους ανήκει. Όταν αποφασίσουν να κάνουν την δική τους πεφωτισμένη ή ζοφερή επανάσταση, εγειρόμενοι από τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, και τα γραφεία τους, τότε και μόνο τότε αξίζει να διαβάζουμε τις διακηρύξεις τους. Μέχρι να το κάνουν, καλύτερα θα ήταν να επανέρχονταν στους ιδεοληπτικούς τάφους τους. 

Χρίστος Γούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.