Σελίδες

23 Φεβρουαρίου 2015

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ Α ΛΑ ΜΠΟΣΤ.

Γράφει ο Χρίστος Γούδης

Το χαρακτηριστικό στερεότυπο του Έλληνα στον Τεν Τεν (ενσαρκωτή της παιδικής ηλικίας του ναζιστή ήρωα Λεόν Ντεγκρέλ) του Βέλγου φασίστα «κομικογράφου» Ερζέ (εξ αναστροφής των αρχικών τού πραγματικού του ονόματος Ζωρζ Ρεμί), είναι ο πλούσιος μεγαλολαθρέμπορος Ρασταπόπουλος (απλή συνήχηση με το επίθετο που φέρει ο νέος πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας μας, Πάκης Παυλόπουλος, αν και η ελληνική γραμματεία προσφέρει την δυνατότητα της κατά περίπτωση αντικατάστασης του χειλικού «πι» με τα «ισοδύναμά» του, «βήτα» ή «φι», όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το ακροταιναρίτικο μανιάτικο χωριό Πάληρο που δεν είναι παρά το ευρύτερα γνωστό σε όλους μας Φάληρο, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).

Με τον τρόπο αυτό ο Ερζέ σκιαγραφούσε την χώρα μας για μας πριν από μας. Κατά μίαν άποψη αποτελεί τον πρόδρομο θεσμικό «συνσυγγραφέα» μας, στις προτεινόμενες σήμερα (23 Φεβρουαρίου 2015) στους θεσμούς (δεσμούς και κατάδεσμους), από την ελληνική συγκυβέρνηση, μεταρρυθμίσεις (κατά την προσφιλή έκφραση του υπουργού των οικονομικών – με μικρό όμικρον γιατί τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα – γιάνη βαρουφάκη – το γιάνη με ένα νι γιατί είμαστε υπέρ του λιτού αν-ορθογραφικού βίου, όπως φαίνεται και από τα «επικοδομητικά», το «επί» με γιώτα, ναι με γιώτα καλά το διαβάσατε, χθεσινά τιτιβίσματά του).

Ναι, κύριοι της ευρωζώνης των ευρωπαντελονιών με τις φουσκωμένες ευρωτσέπες, η Ελλάδα είναι μια ευρωχώρα πλούσιων μεγαλολαθρέμπορων, γι’ αυτό δεν μπορούμε να προβούμε σε συλλογή των «φόρων» με συνέπεια να στερούμεθα «πόρων» (μια περαιτέρω οικονομικής φύσεως ισοδυναμία «στο πί και φί»). Έχουμε μεγαλολαθρέμπορους καυσίμων και τσιγάρων και μικρολαθρέμπορους ναρκωτικών καθ’ ότι το εμπόριο των τελευταίων αποτελεί κρατικό μονοπώλιο (απαραίτητο δια την χαύνωση των ψηφοφόρων). Όμως όλους αυτούς υποσχόμεθα ότι θα τους πατάξουμε και θα τους μαγειρέψουμε στο ίδιο τους το λίπος.

Τη μόνη δυσκολία που ενδεχομένως να έχουμε με την αποδοχή τοιούτου είδους μεταρρυθμιστικής πρότασης είναι ο Σόϊμπλε, γνωστός και για γνωστούς λόγους αναγνώστης του «Βήματος της Κυριακής», να έχει ενδιατρίψει και στην συνοδευτική χθεσινή προσφορά του, το βιβλιαράκι με τίτλο «Σκανδαλιστικές βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες» και να κολλήσει στην ελληνική θυμοσοφία: «τον κώλο βάζεις μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει».

Σε μια τέτοια περίπτωση άδικης απόρριψης των νεωτεριστικών μας μεταρρυθμίσεων, δεν μένει παρά να υποστείλουμε την αστερόεσσα σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράξη αντίστασης στην οποία θα μπορούσε αναμφισβήτητα να βοηθήσει ο Μανώλης Γλέζος, κρατώντας ξανά τσίλιες, όπως τότε που ο Λάκης Σάντας κατέβαζε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη. Το μόνο πρόβλημα που πάλι έχουμε δυστυχώς εδώ είναι ότι ο Λάκης Σάντας δεν ζει πια. 

Χρίστος  Γούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.