Σελίδες

25 Φεβρουαρίου 2015

Ο ανορθόγραφος Γιάννης και το ένα ν......

Μια απορία:

Ο Γιάννης Βαρουφάκης θέλει να γράφει το όνομά του με ένα ν ανορθόγραφα...
Το δικαιολόγησε μάλιστα με το σκεπτικό ότι το έκανε λάθος όταν ήταν μικρός κι ο δάσκαλος τον μάλωνε... οπότε αισθάνεται έκτοτε την ανάγκη να το γράφει από αντίδραση με ένα ν....
(προσωπικά θεωρώ ότι το κάνει για να μη έχει ομοιότητες και να μην φαίνεται ότι προέρχεται από το χριστιανικό όνομα Ιωάννης)
Θα μου πείτε είναι δικαίωμά του να το γράφει ανορθόγραφα...
Οκ.... ας το δεχτούμε για τον ίδιο....

Ομως εδώ βλέπουμε κι όλους τους υπόλοιπους, εφημερίδες, δημοσιογράφους, τηλεόραση κλπ... να το γράφουν με ένα ν!!!!!!!!!!!!!!!
Είναι κι αυτοί ανορθόγραφοι, για έχουμε αρχίσει πλέον να χάνουμε το μυαλό μας;

Ε όχι ρε παιδιά να βλέπουμε ρατσισμούς και διαφορετικότητες και με την ορθογραφία....
Ολοι οι υπόλοιποι σεβόμενοι την ελληνική γραμματική και ορθογραφία αιώνων.... αυτήν ακριβώς που απαιτούμε να σέβονται και να εφαρμόζουν και οι μαθητές στα σχολεία... και όλοι οι Ελληνες είμαστε υποχρεωμένοι να το γράφουμε με 2 ν.....

Ενας φίλος μου που τον λένε Θοδωρή σήμερα μου είπε ότι "μιας και έγινε αυτό με τον Βαρουφάκη νομίζω ότι θέλω να με γράφετε Θοδωρρρρρή..... Πειράζει...; 
Μου αρέσει με 5 ρ...."

Και φυσικά του είπα όχι δεν πειράζει......

ΘΑΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΟΣ.................

ΥΓ. Και μην δω κανέναν να γράφει το όνομά μου αλλοιώς γιατί κάηκε....

(η εικόνα από το πολυ-γελιο.gr)

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Θάνο, σε τέτιου είδους
    καταστάσεις θυμάμαι κάτι που έλεγε
    ο συχωρεμένος πατέρας: ''άστον αυ- τόν παιδί μου, ότι θυμάται χαίρε- ται''. Όταν όλοι αυτοί αντιληφθούν
    την πλάνη τους, τότε δυστυχώς θα είναι αργά γι'αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε Χαρίλαε πολυ σωστά τα ειπε ο πατέρας σου....
    Το κακο είναι ομως οτι όταν αυτοί οι τυποι βρισκονται σε θεσεις εξουσιας αναποφευκτα επηρεάζουν και τις δικες μας ζωες και την τυχη της πατριδας μας....

    Και φοβαμαι μην ειναι πολυ αργα και για μας στο τελος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε ἕνας πού δέν ἔχει νά συνεισφέρῃ κάτι θετικό στήν κοινωνία, ἀλλά αἰσθάνεται ἔντονα τήν ἀνάγκη νά πρωτοτυπήσῃ κάπου γιά νά τόν προσέξουν οἱ ἄλλοι, ἐφευρίσκει μία ἀνοησία αὐτοῦ τοῦ τύπου (δηλαδή νά γράφῃ τό ὄνομά του ἐσφαλμένα ἐπίτηδες), γράφει ἤ λέγει βλασφημίες κατά τῶν κοινῶς παραδεδεγμένων, π.χ., βλασφημεῖ τόν Χριστόν (πρβλ. Καζαντζάκης, Ἀνδρουλάκης κ.ἄ.) κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.