Σελίδες

28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ.. «ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ» Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!!! ΣΕ «ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ»

«Παγκόσμια διαδικτυακή καμπάνια στήριξης της Ελλάδας» 

Διαδικτυακή πρωτοβουλία με σύνθημα «Stand with Greece» καλεί τους πολίτες του κόσμου να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα δραματικό σκηνικό της λιτότητας, των τελευταίων 5 ετών. 

Ανεργία, περικοπή μισθών, φτώχεια, άστεγοι και αυτοκτονίες. 
Η διαδικτυακή καμπάνια καλεί τους πολίτες του κόσμου να αναλάβουν δράση για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.

(ΣΧΟΛΙΟ FILOPOLI.GR: ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ – ΜΠΛΕ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ;

ΡΕ ΣΕΙΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ΄ΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ,
ΜΑΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ
ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ «ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ»;


ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ … !
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ
«ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»!)


ΡΕ ΣΕΙΣ, ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΙ, ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ; Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!)

Δείτε το αίσχος ΕΔΩ

Πηγή

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ… 16 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Το αντιστάθμισμα στην απώλεια τουρκικού εδάφους στην Συρία, (ο τουρκικός τουρμπές), φαίνεται πως στην Τουρκία το έχουν βρει και αυτό σύμφωνα με την μεγάλη τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, Haber3, είναι η ανάκτηση από την Άγκυρα 16 ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία σύμφωνα με τους Τούρκους… κατέχονται παράνομα από την ελληνική πλευρά..

Σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτικών επιστημών, Ümit Özdağ, πρόεδρο του Ινστιτούτου, «Τουρκία -21ος αιώνας», η Τουρκία πρέπει να διεκδικήσει τα απολεσθέντα 16 ελληνικά νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν αφεθεί στην Ελλάδα από την τουρκική αδιαφορία, όπως αναφέρεται στην τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haber3, σαν αντιστάθμισα στις τουρκικές απώλειες στα ανατολικά της σύνορα. Μάλιστα το δημοσίευμα κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για… ενδοτικότητα προς την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ümit Özdağ, τα νησιά Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık, δηλαδή τα νησιά, Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα. Μάλιστα ο Ümit Özdağ ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία. Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητά να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών.

Ο Τούρκος καθηγητής κάνει μια αναδρομή στο πώς η Τουρκία έχει αφήσει την Ελλάδα να καταλάβει «παράνομα» αυτά τα νησιά. Όπως ισχυρίζεται, από το 2004 η Ελλάδα προχώρησε στην εδραίωση της «παράνομης» κατοχής αυτών των νησιών και μάλιστα για να εδραιωθεί αυτή η «παράνομη» κατοχή οι Έλληνες προχώρησαν στο κτίσιμο εκκλησιών για να αποδείξουν την ελληνική ταυτότητα τους. Ο Ümit Özdağ αναφέρει και ένα επεισόδιο που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, όταν τότε ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο «παραβίασε» (!!!), τον «τουρκικό» εναέριο χώρο πάνω από το… Φαρμακονήσι, γεγονός που προκάλεσε τότε την έντονη αντίδραση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου το οποίο ζήτησε τότε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει… νότα διαμαρτυρίας προς την ελληνική πλευρά.

Να θυμίσουμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου του 2013 είχε πάλι ανακινηθεί το θέμα των 16 νησιών από τον βουλευτής του Λαϊκού κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Kamer Genç, της περιοχής του Tunceli. Ο εν λόγω Τούρκος βουλευτής σε δηλώσεις που έκανε τότε στην μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Vatan, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και όλων των διεθνών συνθηκών, έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα περί τα δεκαέξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Μάλιστα ο Τούρκος βουλευτής επικαλέστηκε τις συνθήκες της Λωζάννης, του 1923, καθώς και την συνθήκη των Παρισίων, του 1947, για να δικαιολογήσει τις τουρκικές απόψεις, χωρίς βέβαια να μας εξηγεί από που βγάζει αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί οι συνθήκες αυτές έχουν καθορίσει με σαφή τρόπο την ελληνικότητα αυτών των νησιών.

Όπως φαίνεται κάποιοι στην Άγκυρα επιμένουν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο σαν αντίδοτο στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές αποτυχίες της Τουρκίας στα ανατολικά της «καυτά» σύνορα. Το που μπορεί να φτάσουν αυτές οι τουρκικές προκλήσεις σε μια άκρως κρίσιμη περίοδο, είναι παργαμτικά ένα σημαντικό ερώτημα. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΜΕΤΡΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ Η SIEMENS.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του είχαν προεκλογικά ως μια εκ των βασικών εξαγγελιών του την αναμόχλευση του ζητήματος των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Ενός διαχρονικού σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας που επί δεκαετίες δηλητηρίασε όλο σχεδόν το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και σήμερα η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει άμεσα σ΄ αυτό το πολύκροτο και πολύμορφο σκάνδαλο, προκειμένου να εκπληρώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της έναντι του λαού μας. Προκειμένου, από την άλλη μεριά να εξευρεθεί μέρος των ισοδύναμων οικονομικών πόρων – μέτρων εξοικονόμησης κόστους κατά Βαρουφάκη - της δέσμευσης της κυβέρνησης για μη περεταίρω περικοπή μισθών και συντάξεων.

Από πλευράς μας, επί σειρά ετών έχουμε σε όλες τις μορφές αναδείξει το σκάνδαλο Siemens με ατράνταχτα στοιχεία. Και δεν θέλουμε σε καμιά των περιπτώσεων να πιστέψουμε ή να αμφισβητήσουμε τη διάθεση της παρούσας κυβέρνησης, πως θα δημιουργήσει ομάδα κρούσης για να στείλει στο εδώλιο των δικαστηρίων όλους εκείνους που παρανόμησαν εις βάρος του Δημοσίου. Όποιοι και να είναι αυτοί. Είτε πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν με ιδιοτέλεια το δάχτυλό τους στο βάζο με το μέλι, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική τους ιδιότητα, είτε υπάλληλοι της Siemens και του ΟΤΕ που λάδωσαν εκ της θέσεώς τους ή λαδώθηκαν!! Είτε επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε δικαστικοί λειτουργοί επιλήσμονες του όρκου και του καθήκοντός τους. Και αυτό θα γίνει με Σύσταση Νέας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει σε βάθος παλαιές και νέες παραμέτρους του σκανδάλου Siemens. 

ΣΥΝΑΨΗ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ 

Η μοναδική ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε οικονομική αποζημίωση της γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγήθηκε από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και μετατράπηκε σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά και που σε όλα του τα σημεία και αυτός ο κολοβός συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου και Siemens έχει κατάφορα παραβιαστεί.

Όπως, το σημείο όπου η Siemens δεσμεύτηκε πως θα απασχολεί 600 άτομα και σήμερα μετά βίας διατηρεί περί τα 270 (οι άλλοι απολύθηκαν και κάποιοι εξ αυτών έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη). Όπως επίσης, δεσμεύτηκε για την κατασκευή εργοστασίου που θα απασχολούσε 700 άτομα και ποτέ δεν ξεκίνησε αυτή η κατασκευή!!!

Ωστόσο, σήμερα με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία της Siemens έχει κυριεύσει έντονος πανικός. Προσπαθεί λοιπόν – αυτό λένε αδιάσειστες πληροφορίες μας – να ολοκληρώσει συμψηφισμούς με το Δημόσιο (80 εκ. ευρώ) που αφορούν τιμολόγια που προκύπτουν από συμβάσεις με τα ελληνικά νοσοκομεία. Ήταν εκείνη η θλιβερή περίοδος όπου η Siemens σε “αγαστή συνεργασία” με εντεταλμένους πολιτικών προσώπων “φόρτωσε” όλη την Ελλάδα με μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, χωρίς να υπάρχει καμιά ουσιαστική υποδομή, τόσο σε επιστημονικό προσωπικό, όσο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν αυτά τα μηχανήματα προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος!!

Όπως, προσπαθεί την απορρόφηση των 90 εκ. ευρώ της δέσμευσης των υποτροφιών. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αφήνουν να διαρρεύσει πως η Siemens στα 2,5 χρόνια από την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό, ένα ποσό που μετά βίας αγγίζει τα 6 εκ. ευρώ!! Εάν αυτή η πληροφορία είναι αληθής, τότε εγείρονται σοβαρότατα ερωτηματικά ως προς τον ρόλο της Προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Έφης Μπάσδρα, που όλως τυχαίως είναι επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Όπως επίσης, πρέπει να αναζητηθούν οι τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής Εταιρικής Συμμόρφωσης του Υπουργείου Οικονομικών, που ορίσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, με επικεφαλής την κ. Πηνελόπη Παγώνη - προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών - η οποία συστάθηκε προκειμένου να παρακολουθεί και να φροντίζει την υλοποίηση αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Γιατί δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος «Διαύγεια»; 

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΤΕ 

Πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που παραμένει ανοικτό πολλές δεκαετίες τώρα, μη τολμώντας καμιά κυβέρνηση να το αγγίξει!! Θα θυμίσουμε, στη νέα κυβέρνηση το πόρισμα Ζορμπά τη δεκαετία του ΄90, την υπόθεση των Προγραμματικών Συμφωνιών στα τέλη του ΄90 και το χρηματισμό πολιτικών προσώπων και όχι μόνο, από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens. Επίσης, θα θυμίσουμε το παρασκήνιο του διαγωνισμού  ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΄93. Και βέβαια τις σημερινές αγωγές του ΟΤΕ – σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται – κατά της Siemens. Όπως, τις ευθύνες πολιτικών προσώπων που φρόντισαν επιμελώς να «εξάγουν» στο εξωτερικό το Γενικό Διευθυντή της Siemens, Μάκη Χριστοφοράκο, ο οποίος χαίρει της πολιτικής ασυλίας της Μέρκελ, απολαμβάνοντας την ελευθερία του στο φιλόξενο γι΄ αυτόν Μόναχο και του Οικονομικού Διευθυντού Επικοινωνιών (βλέπε συμβάσεις με ΟΤΕ), Χρήστου Καραβέλα, τον οποίο έχει καταπιεί η γη και δεν μπορούν να τον βρουν η CIA, η Interpol και όλες οι άλλες μυστικές υπηρεσίες της υφηλίου.

Συμπερασματικά, η μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει και από το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Η 10η Μαρτίου 2015 είναι ουσιαστική ημερομηνία, γιατί εκδικάζεται στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι”. Μια συζήτηση που αναβλήθηκε τρεις φορές (17/9/2013, 14/6/2014 και 23/9/2014). Αναβλήθηκε γιατί, άκουσον-άκουσον: Το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν κατέθετε προτάσεις και δεν προσερχόταν στο Δικαστήριο!!!

Αρχίζουμε και …ξεφεύγουμε ή είναι απλώς η γνώμη μου;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει από τη μια πλευρά τόσο με τον σταρ Υπουργό Οικονομικών μας Γιάννη Βαρουφάκη, όσο και με τις μυστικές διαβουλεύσεις – εάν υπάρχουν- για τα Ελληνικά Πάθη και από την άλλη πλευρά με τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με το εφικτό και το παράλογο. Και πρέπει να τα διερευνούμε όλα για να καταλάβουμε τι ακριβώς «τρέχει» και να μη μας έρθει καμιά …κεραμίδα στο κεφάλι ενώ δεν θα την περιμένουμε.

Κοιτάξτε: Την ώρα που ο Βαρουφάκης, σε μαγνητοσκοπημένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις στον ΑΝΤ1 και στον Σκάι επαναλάμβανε - ευθαρσώς η επιπολαίως μένει να αποδεχτεί- ότι «η ασάφεια στη συμφωνία του Eurogroup ήταν... σκόπιμη και σε συνεννόηση με τους εταίρους μας», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης έλεγε σε άλλο κανάλι – στο MEGA- πως δεν χρειάζεται η συμφωνία να έρθει στην Βουλή γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο με βάση τη νομοθεσία και τόνιζε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ρωτάει τους θεσμούς γιατί «είμαστε εδώ για να καταργούμε μνημόνια έχει έρθει".

Το σημαντικότερο: ο Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι γεμάτη ασάφειες και επέμεινε ότι αυτό έγινε... σκόπιμα, υποστηρίζοντας ότι…. του ζητήθηκε από τους εταίρους να μην υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα για να περάσει πιο εύκολα από τα κοινοβούλια. Και περιέγραψε και έναν χαρακτηριστικό διάλογο με αξιωματούχο που δεν κατονόμασε ο οποίος φέρεται να του είπε:
"Καταλαβαίνουμε το οικονομικό σκεπτικό που μας παρουσιάζεις, αλλά αν είναι να το περάσουμε σήμερα, αν βάλουμε ένα νούμερο απλά δεν θα περάσει. Να χρησιμοποιήσουμε έναν ασαφή προσδιορισμό".

Αντιλαμβάνεστε; Κι αν ακόμα έγινε- που αμέσως διαψεύστηκε όπως ήταν φυσικό- η συνομιλία με αξιωματούχο του Eurogroup για να …εξαπατηθούν τα μέλη των Ευρωπαικών Κοινοβουλίων, ο σταρ Υπουργός μας, φρόντισε να «βγει στη σκεπή» και να το βροντοφωνάξει.

Κι όσο για τον κ. Στρατούλη, αυτός με περισσή αλαζονεία και επιπολαιότητα φρόντισε να «γκρεμίσει» την όποια – δεν ξέρω πόση- αξιοπιστία είχαν κατορθώσει οι συνάδελφοί του να αποσπάσουν για τις προθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και να πει τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,- στην αντιπολίτευση και όχι μόνο- όσο και στους… κουτόφραγκους που μας απειλούν και μας καταδιώκουν ότι «Σας έχουμε «γραμμένους» και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε».

Έλεος πια. Έλεος.

2015 Παραμονή Σάββατο Α΄ Νηστειών- Πρωθυπουργός 1987 Σάββατο Α΄ Νηστειών- ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η ¨ψηφιακή¨ σαρακοστή  της Κάρτας του Πολίτη.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο… όλα πάνε κατά το ρολόι της Θεϊκής Οικονομίας.
Παραμονή Σαββάτο Α΄ Νηστειών 2015 

¨Τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση από την ερχόμενη εβδομάδα, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί στη συμφωνία με το Eurogroup, αυτά τα μέτρα, δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Μεταξύ των άλλων…. 
Ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη
· Από την επόμενη εβδομάδα προετοιμασία για τα ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών αλλά και για την τεχνική προετοιμασία δημιουργίας της κάρτας του πολίτη. 
. Καμία δημόσια υπηρεσία να μη ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία¨  http://www.iefimerida.gr/27|02|2015 21:43
Ουσιαστικά μιλάμε για ηλεκτρονική  κάρτα διευκόλυνσης.
Ακριβώς την ίδια ημέρα …πριν 28 χρόνια

Σάββατο Α΄Νηστειών 1987 
Άγιον Όρος- Κουτλουμουσιανό Κελλί ¨Παναγούδα¨

Ποιος μεγάλος και σύγχρονος Άγιος της Φίλης ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ομίλησε για αυτήν την κάρτα  και μάλιστα έγγραψε το γνωστό  σε όλους μας κείμενο ¨Σημεία των Καιρών¨ χειρόγραφα και το  υπέγραψε ιδιοχείρως καταλήγοντας
¨ ο Χριστός να μας δίνει Καλή  φώτιση- Αμήν¨
¨Με πολύ πόνο και αγάπη Χριστού,  Μοναχός Παίσιος.¨
http://youtu.be/6YhrvHDQqYY  Π. ΠΑΪΣΙΟΣ - ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 666 - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. 

Μα τέτοιες  χρονικές συμπτώσεις ανακοινώσεων και γραφομένων μας αφήνουν ενεούς;
Λες και ο Ουρανός θέλει να δώσει το στίγμα του στα επερχόμενα; 

Ας αφήσουμε όμως τις συμπτώσεις και να δούμε σαν Λαός – Κλήρος και Πολιτεία πως πρέπει να απολογηθούμε και τι στάση οφείλουμε να κρατήσουμε  σε σχέση με τα γραφόμενα χειρόγραφα του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου; 

Φυσικά για το ΟΡΘΟΔΟΞΟ πλήρωμα της Εκκλησίας οι συστάσεις του Αγίου Παισίου συνιστούν ¨μονομερείς ενέργειες¨ σε αντίθεση με αυτά που υπογράφονται στις συμφωνίες. 

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τηλεπαράθυρα ή καρέκλες… εργασίας; Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

(Ομολογώ ότι με βρήκε απόλυτα ΣΥΜΦΩΝΟ η προτροπή του Πρωθυπουργού μας κ Αλέξη Τσίπρα στα μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου χτες Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου για «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά» ή, το είπε και αυτό, για «λιγότερο χρόνο στα ραδιο - τηλεπαράθυρα και πιο πολύ χρόνο στις καρέκλες… εργασίας!» Έχω γράψει σχετικά στα ελληνικά και διεθνή blogs 20 Σεπτεμβρίου 2010 και είχε αναδημοσιευθεί στις 20 Οκτωβρίου 2011 στο δικό μας ιστολόγιο ΕΔΩ) 

…..Η τηλεόραση, στην εποχή μας, λειτουργώντας με πλήρη γνώση και πολύ συχνά με εσκεμμένη κατάχρηση ψυχολογικών και κοινωνιολογικών τεχνικών, στρατηγικών και θεωριών μεθοδικά και ανελέητα μας «εξοικειώνει» με όσα, όσους και οτιδήποτε οι ιδιοκτήτες των καναλιών και οι παραγωγοί εκπομπών επιθυμούν να μας εξοικειώσουν και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ανεξέλεγκτα με τα δεδομένα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, η κακή τηλεόραση μας… αποβλακώνει!

Καθώς επί σειρά εβδομάδων έχει φουντώσει ο κουρνιαχτός της περί τον ηγούμενο κ Εφραίμ, τους Υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις «μπίζνες» της Μονής Βατοπεδίου, και ενόψει της εβδομάδας των Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών η ταπεινή μου παράκληση ως πανεπιστημιακού δασκάλου προς εθνοπατέρες και Εθνομητέρες, Υπουργούς, Υφυπουργούς και Διοικητά στελέχη είναι απλή αλλά ίσως ταυτόχρονα και πικρή για τους σταρ των πρωϊνάδικων και των δελτίων ειδήσεων των ελληνικών εθνικών, περιφερειακών και τοπικών καναλιών:

ΚΛΕΙΣΤΕ τα τηλεοπτικά παράθυρα, καθίστε στα έδρανα της Βουλής και των Υπουργικών ή Διοικητικών σας γραφείων και δουλέψτε σκληρά! Τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα εντός και εκτός των συνόρων της ελλαδικής επικράτειας είναι… ΖΟΦΕΡΑ!

Όσο συνεχίζεται καθημερινά αυτό το ιλαροτραγικό σήριαλ των τηλεοπτικών παραθύρων της ανάγκης για εδραίωση «αναγνώρισης» στις οποίες στηρίζεται η δική μας αφελής, άκριτη και αλόγιστη καταναλωτική προτίμηση τότε μην με κατηγορήσει κανείς ότι είμαι «κακοπροαίρετος» εάν αναρωτηθώ, τελικά τους τελευταίους 13 μήνες (δεν ξεχνώ τα τελευταία 30 χρόνια) πρώην και νυν Κυβερνητικά και Αντιπολιτευτικά στελέχη, τελικά, δουλεύουν για μας ή…μας δουλεύουν;

Εσείς τι λέτε;

Ολόκληρο το κείμενο (ΕΔΩ)

ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ = ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Γράφει η Μαίρη Καρά

Εν αρχή ειν’ ο ΛΟΓΟΣ! Ο Λόγος που εκφέρεται με την μητρική  γλώσσα κάθε λαού ή ανθρώπου. Είναι το μεγαλύτερο γνώρισμα που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο και τον ξεχωρίζει από τα άλλα όντα του ζωικού βασιλείου. Η λέξη προέρχεται από το ρήμα ΛΕΓΩ που σημαίνει μιλώ, διηγούμαι, ανακοινώνω. Οι άνθρωποι έρχονται συνεχώς σε άμεση επαφή με τον ΛΟΓΟ, την ουσία του κόσμου μας. Κι ενώ αυτός τους φανερώνει τα πάντα, αυτοί προτιμούν άλλα να πιστεύουν. Ο Λόγος μπορεί να παρομοιασθεί με ένα φύλλο χαρτιού. Η σκέψη είναι η μία όψη του και οι ήχοι (η γλώσσα) είναι η άλλη. Δεν μπορεί κανείς να κόψει την μία όψη, χωρίς να κόψει συγχρόνως και την άλλη.

Από την ΓΡΑΦΗ ξεκινά η πνευματική και τεχνολογική εξέλιξη του ανθρώπου, που είναι το γραπτό αποτέλεσμα της σκέψης του. Ο προφορικός Λόγος έχει διάρκεια ζωής, όσο προφέρεται ή όσο παραμένει σαν πληροφορία στην μνήμη. Ο γραπτός λόγος όμως παραμένει σταθερά στην... έντυπη έδρα του, έτοιμος προς απόδειξη των σκέψεων του γράφοντος. Γι’ αυτό λέμε ότι ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ και προσέξτε που βάζετε την... υπογραφή σας. Ενώ τα προφορικά.... τα παίρνει ο άνεμος... άρα δεν αποδεικνύονται. Η επιλογή έκφρασης βέβαια είναι υποκειμενική κι άρα αυταπόδεικτη. 

Η μητρική γλώσσα δημιουργείται στην μνήμη του νεογέννητου, απ’ το οικογενειακό περιβάλλον και μεταφέρει την ψυχοσύνθεση των μελών της γλωσσικής κοινότητας. Δηλαδή η κατάκτηση της βιωματικής διάστασης της γλώσσας, είναι μια πολιτιστική κατάκτηση. Κι εμείς οι Έλληνες είμαστε τυχεροί, αφού η γλώσσα μας είναι συνέχεια της Αρχαίας Ελληνικής, η οποία επιβάλλεται να  διδάσκεται στα σχολεία, για να την εμπεδώνουν και οι νέες γενιές και να διαιωνίζεται.

Η κοινωνία είναι μια εξελιγμένη μορφή οργάνωσης και συμβίωσης των ανθρώπων. Είναι το σημείο μετάβασης απ' την βαρβαρότητα στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Ο άνθρωπος αντιμετωπίζει με τον Λόγο τα προβλήματα που δημιουργεί η κοινωνική εξέλιξη. Έτσι γίνεται ικανός να ρυθμίσει τις ανάγκες του βίου του και της συμβίωσής του με τους άλλους. Επομένως ο Λόγος και η Κοινωνία είναι σε μια σχέση  αλληλεπίδρασης, όπως φαίνεται από το πότε ο άνθρωπος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον ΓΡΑΠΤΟ λόγο. Η σκέψη του πρωτόγονου ανθρώπου πιθανόν να ήταν έντονα συναισθηματική με επικράτηση του ανθρώπινου θυμικού. Όταν ο τρόπος ζωής και η γνώση του περιβάλλοντος επέβαλλαν περισσότερη εκλογίκευση της σκέψης του, τότε ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το λογικό. Από αυτή την διαφορά προέκυψε η ανάγκη χρήσης του ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

Στον Λόγο στηρίζονται όλες οι επικοινωνίες και σ’ αυτόν οφείλουν να καταλήγουν, για να είναι γόνιμες. Εκφράζεται δε και γραπτώς, με την Τέχνη της Γραφής, δηλαδή με την ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, που είναι σύνολο γραπτών έργων με αισθητική αξία. Ο πνευματικός άνθρωπος που συγγράφει λογοτεχνικά έχει τις απαραίτητες ΓΝΩΣΕΙΣ και σε συνδυασμό με ένα έμφυτο ταλέντο - το οποίο καλλιεργεί και εμπλουτίζει με την πείρα του - δημιουργεί το λογοτεχνικό του έργο. Επίσης ο Λόγος εκφράζεται και ποιητικά, δηλαδή με την τέχνη της σύνθεσης ποιημάτων, που δημιουργεί ο ΠΟΙΗΤΗΣ. Η ποίηση έχει την ιδιότητα να εκφράζει και να εμπνέει ανώτερα συναισθήματα και συγκινήσεις στον άνθρωπο και να τον απογειώνει!

Ο άνθρωπος από βρέφος είναι μέλος ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η πνευματική του καλλιέργεια εξαρτάται από την γονική ανατροφή και από την ΠΑΙΔΕΙΑ που θα λάβει κατά τα μαθησιακά του χρόνια. Οι σχολικές γνώσεις που θα αποκτήσει από τους δασκάλους του είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του και θα είναι ο καλύτερος σύμβουλός του σε όλη τη ζωή του. Πόσο μάλιστα όταν η Παιδεία αφορά τους Έλληνες μαθητές, που έχουν στο D.N.A. τους την τάση προς την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, που κληρονόμησαν από τους δοξασμένους προγόνους τους. Η δε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ έχει το προνόμιο στην αποκλειστικότητα της δημιουργίας και χρήσης των λέξεων «φιλότιμο» και «λεβεντιά»!

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη "Ο Λόγος είναι η πηγή της ΑΡΕΤΗΣ και της ευδαιμονίας. Ο κυβερνήτης και προνοητής των πάντων κι εκδηλώνεται στη νομοτέλεια του Σύμπαντος, στο οποίο τίποτα δεν είναι παράλογο και τυχαίο". Οι πρόγονοί μας εκείνον που είχε διαβάσει πολλά βιβλία τον έλεγαν πολυμαθή. Μορφωμένο ονόμαζαν κάποιον, που είχε υποβληθεί στην διαδικασία να μορφοποιήσει τον Πνευματικό Εαυτό του και να απαλλαγεί απ' τα πάθη του. Στον Χριστιανισμό ο λόγος είναι ο λόγος του Θεού, ο δημιουργός των πάντων: "Εν αρχήν ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς Θεον και Θεός ην ο Λόγος… πάντα δι' αυτού εγένετο και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ο γέγονεν". 

Την αξία της ΠΑΙΔΕΙΑΣ έβαλαν ως στόχο να υποβαθμίσουν οι "ευφυείς" της αρνητικής σκέψης παγκοσμιοποιητές και φαίνεται πως, για δεκαετίες εκτελούσαν το σχέδιό τους, εν αγνοία του ελληνικού λαού. Γι' αυτό σήμερα οι νέοι μας δεν παίρνουν την μόρφωση που τους αξίζει κι όταν τελειώνουν το σχολείο δεν έχουν ένα συγκεκριμένο όραμα για το μέλλον τους. Σκόπιμα τους αφήνουν ημιμαθείς, για να μην αποκτήσουν σωστό ΚΡΙΤΗΡΙΟ και να μην είναι ικανοί να παίρνουν σωστές αποφάσεις. Αλλά κι όταν αρκετοί ευτυχώς κατάφερναν να αποκτήσουν Πτυχία, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα που τους εκπαίδευσε ΔΩΡΕΑΝ, λόγω της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Πέραν όμως της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γλώσσας που είναι η μητρική μας, τις τελευταίες δεκαετίες οι μαθητές έπρεπε να μαθαίνουν και μια ξένη γλώσσα, για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής εξέλιξης. Γι’ αυτό η ΓΝΩΣΗ μιας άλλης γλώσσας, σημαίνει την κατάκτηση ενός «νέου κόσμου», μα όχι βέβαια στην ολότητά του. Όμως η κατάκτηση της μητρικής γλώσσας, σημαίνει ταυτόχρονα την συνειδητοποίηση της ιδιαίτερης ταυτότητας, των στοιχείων εκείνων δηλαδή, που διαφοροποιούν το άτομο απ’ τα άλλα, με διαφορετική μητρική γλώσσα.

Όμως η πολύτιμη ΓΛΩΣΣΑ μας, παρόλες τις σκόπιμες αλλοιώσεις της, είναι πηγή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ. Κι όσο και να προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν με καθιέρωση ξενόγλωσσων εκφράσεων… ποτέ δεν θα το καταφέρουν. Γιατί ο Έλληνας όσο αγαπά την ΠΑΤΡΙΔΑ του άλλο τόσο αγαπά και τιμά και την γλώσσα του κι όσο υπάρχει, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Γιατί ένας είναι ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ! Ένα είναι το μέλλον του ανθρώπου! Η ΕΛΛΑΔΑ! 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 
«Αρχή άνδρα δείξει» (ΒΙΑΣ) 

Οι προχειρότητες, οι σκοπιμότητες και οι άστοχες ενέργειες των κυβερνήσεών μας, δεν έχουν τέλος. Θέλουν π.χ. να περιορίσουν την γραφειοκρατία, παίρνουν μέτρα που φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, θέλουν να περιορίσουν τα οικονομικά έξοδα και την σπατάλη στο Κράτος, με τα μέτρα που παίρνουν επιτυγχάνουν επίσης το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα η νοοτροπία αυτού συμπαρομαρτούντος και του λεγομένου «Πολιτικού κόστους», έχουν καταρρεύσει ανεπανόρθωτα και παράλληλα έχουν παρασύρει μια ηρωική και ιστορική χώρα στην οικονομική καταστροφή.

Το ιδιαίτερο σήμερα είναι ο ηδονικός χαρακτήρας της κοινωνίας μας, στην καταναλωτική εθελοδουλία.

Αποτέλεσμα, της μη εισέτι δυνατότητος εισπράξεως, από τους πραγματικά υπεύθυνους της οικονομικής συμφοράς, με τις αδυναμίες που παρουσιάζουν οι κυβερνήσεις της χώρας, προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες προς λαθεμένες κατευθύνσεις. Έτσι, ο βίαιος αυτός περιορισμός με άδικα εν πολλοίς μέτρα της αξιοπρεπούς επιβίωσης προκαλεί στερητικό σύνδρομο, το οποίο με την σειρά του επιτείνει ραγδαία την εξαθλίωση των ψηφοφόρων πολιτών, με αποτέλεσμα να τρέπονται αυτοί σε επιλογές συμπεριφοράς οργής και εκδίκησης του πολιτικού μας συστήματος. Το παράδοξο και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι, ενώ αντιλαμβάνονται όλοι το πρόβλημα, δεν επιθυμούν ν’ αλλάξει, από το σαθρό αυτό κομματοπολιτικό σύστημα δυστυχώς τίποτε.

Ερχόμαστε λοιπόν στο φλέγον σήμερα θέμα των ΟΤΑ.

ΠΡΩΤΟΝ: Το μεγάλο λάθος ξεκίνησε εδώ και χρόνια, όταν καταξιωμένοι στο πέρασμα του χρόνου θεσμοί κατηγορήθηκαν ως αναχρονιστικοί και στο όνομα της προοδευτικότητας διέλυσαν τα πάντα.

Υπήρχε ο Δήμαρχος αιρετός σε κάθε Δήμο, όπου συγκέντρωνε περισσότερους από έναν συγκεκριμένο αριθμό πολιτών, κάτω από αυτόν τον αριθμό συνοικισμοί ή χωριά, είχαν τους κοινοτάρχες επίσης αιρετοί. Τέλος υπήρχε ο Νομάρχης στο Δήμο και στις Κοινότητες διορισμένος από την Κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα ο εκάστοτε Νομάρχης ήταν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Επαρχία αυτή και εκπρόσωπος ταυτόχρονα στην κυβέρνηση της επαρχίας στην οποία ήταν Νομάρχης. Ήλθαν λοιπόν οι κακώς εννοούμενες προοδευτικές αντιλήψεις, επενέβησαν σ’ αυτό το καταξιωμένο σύστημα διοίκησης και έφθασαν την χώρα στον αδικαιολόγητο, ύπουλο και επικίνδυνο για την ακεραιότητα της Πατρίδος μας «Καλλικράτη», όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάννα.

Αποτέλεσμα: 
Να απομακρυνθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τον απλό Δημότη που έχει την απόλυτη ανάγκη του. 
Ένας τραγέλαφος γραφειοκρατίας, αυξήσεως κόστους λειτουργίας και πάλι εις βάρος του Κρατικού Κορβανά. 
Να μη γνωρίζει ο Δημότης τις αρμοδιότητες των δύο φορέων, εν πολλοίς ούτε και οι υπάλληλοι που υπηρετούν σ’ αυτούς. Ευτυχώς! ακόμη λειτουργούν τα Κ.Ε.Π. που είναι τα μόνα κοντά στον πολίτη. 
Το δε σοβαρότερο και επικίνδυνο, δια νόμου οι μεγάλες αυτές Περιφέρειες, ενώ δεν προσφέρουν τίποτε το καλύτερο στον Πολίτη, έχουν (αν δεν κάνω λάθος) το δικαίωμα να εκβιάζουν την Κυβέρνηση της χώρας, με αποκοπή από τον κορμό της χώρας με δημοψήφισμα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ερχόμαστε στο κυρίως θέμα μας. Είναι αλήθεια όπως συμβαίνει και σε άλλους φορείς υπάρχουν Δήμοι στην Ελληνική επικράτεια, που είναι σε άριστη οικονομική κατάσταση, διότι διοικούνται από σωστούς ηγέτες και νοικοκυραίους όπως λέει ο Ελληνικός Λαός. Υπάρχουν όμως και μειωμένης ικανότητας Δήμαρχοι και Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία, δεν θέλω να πω ότι καταχράστηκαν το Δημόσιο χρήμα, δεν μπόρεσαν όμως να ελέγξουν τις δαπάνες των, μέσα στα όρια των εσόδων των και σήμερα καταχρεωμένοι ζητούν το οικονομικό τους έλλειμμα να καλύψει το Υπουργείο Οικονομικών από τις φορολογίες του Ελληνικού Λαού. Είναι λάθος, είναι αμαρτία ο δύσμοιρος αυτός Λαός να πληρώνει την ανικανότητα των δημοτικών Αρχόντων.

Μπρος σ’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, η πρώην Κυβέρνηση με πρόθεση οπωσδήποτε, εξαλείψεως του φαινομένου αυτού, βέβαια μόνο για τον οικονομικό τομέα,  δημιούργησε [Δεν ξέρω αν τελικά υλοποιήθηκε] το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», το οποίο αποτελείται: 
Πρόεδρος: ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μέλη: 
· Ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

· Ο αρμόδιος Διευθυντής από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών υπηρεσιών του ΥΠΕΣ.

· Ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΑΚΕ) όταν πρόκειται για Δήμους ή ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, όταν πρόκειται για περιφέρειες. 
· Ένας εμπειρογνώμονας εγνωσμένου κύρους.
· Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, και
· Ο Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το ως άνω παρατηρητήριο θα έχει ως αποστολή:
· Να παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την πορεία των οικονομικών στοιχείων και την επιχειρησιακή δράση των ΟΤΑ. Δηλαδή, θα παρακολουθεί τους μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους και τις προθεσμίες που έχουν τεθεί για την απόδοση λογαριασμών και αποπεράτωση έργων. Θα παρακολουθεί γενικά την όλη δραστηριότητα των ΟΤΑ και όπου θα χρειάζεται θα επεμβαίνει κ.λπ.

Προσωπικά έχω την γνώμη ότι, το σκεπτικό για κάποια μέτρα σωστό, αλλά αυτός ο τρόπος επιλύσεως του προβλήματος άστοχος, ανεφάρμοστος και αντί να λύσει το πρόβλημα, δημιουργεί και άλλα προβλήματα, δια τους παρακάτω λόγους: 
Το Συμβούλιο αυτό όντως αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες, αλλά, αυτοί δεν είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι στο χώρο όπου σήμερα προσφέρουν υπηρεσίες;
Πώς θα μπορούν να συντονισθούν οι άνθρωποι αυτοί, επί συνεχούς βάσεως, για να επιτελέσουν το πολύ δύσκολο έργο που καλούνται να επιλύσουν;
Μπορείτε να φανταστείτε τι γραμματειακή υποστήριξη χρειάζεται και τι επικοινωνιακά μέσα χρειάζεται για να ελέγχει τους Δήμους και τις Περιφέρειες επί καθημερινής βάσεως;
Δηλαδή οι καλοί, οι νοικοκυραίοι και οι άξιοι Δήμαρχοι στο ίδιο καζάνι, με τους άχρηστους, ανίκανους για διοίκηση και διασπαθιστές του Δημοσίου χρήματος. Όχι είναι άδικο. Bέβαια σήμερα δεν ξέρω που βρίσκεται το θέμα αυτό. 

Το βασικό αίτημα του κοινωνικού δικαίου και θεσμικά λειτουργικού μας Κράτους είναι, η μείωση των εξόδων λειτουργίας και η απλοποίηση λειτουργίας του Κράτους και προπαντός η μείωση της γραφειοκρατίας στις Δημόσιες Υπηρεσίες:

Προτάσεις:

Κατάργηση του επικίνδυνου, πολυδάπανου και άνευ ουσιαστικού έργου «Καλλικράτη» και επάνοδο στο απλό, λειτουργικό και οικονομικό και από απόψεως προσωπικού και λειτουργικών εξόδων, παλαιό σύστημα των Νομαρχιών. Για να φυλάμε και τα ρούχα μας από τυχόν απάτριδες.

Εις ότι αφορά την οικονομική λειτουργία των Δήμων, οι παροχές που δίδονται από το Κράτος με αίτημα των Δήμων, θα διατίθενται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο έργο που ζητήθηκαν ή δόθηκαν. Οι δαπάνες θα εκτελούνται με συγκεκριμένες διαδικασίες (έκθεση απαιτούμενης Δαπάνης, Διαγωνισμοί έκθεση γενομένης Δαπάνης κ.λπ.) και οι οποίες θα ελέγχονται οπωσδήποτε από την Εφορία.

Ο Δήμος θα διατηρεί την πλήρη οικονομική αυτοτέλεια εις ότι αφορά τα δικά του έσοδα, μιας και είναι απ’ ότι λένε συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτή, αλλά με το πέρας της θητείας του Δημάρχου και του Διοικητικού του Συμβουλίου, ουδεμία οικονομική εκκρεμότης θα παραδίδεται στον επόμενο Δήμαρχο. Κατά την παράδοση-παραλαβή των Δήμων, οι νέοι Δήμαρχοι θα παραλαμβάνουν λευκό οικονομικό Μητρώο. Τυχόν ελλείμματα ή οικονομικές εκκρεμότητες θα χρεώνονται κατ’ ευθείαν στην προσωπική περιουσία του Δημάρχου κατά 50% και κατά 50% στις προσωπικές περιουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου. Μόνον έτσι θα επέλθει τάξη και νοικοκυριό στα οικονομικά των Δήμων, για να μη πληρώνουν πλέον οι φορολογούμενοι από τον πενιχρό κορβανά τους, τα λάθη, τις παραλήψεις και την αδιαφορία των Δήμων.

Το δε σοβαρότερο θέμα των Δήμων, της απαλλαγής από την κομματική κηδεμονία, για την ανάδειξη των ικανοτέρων και όχι των εκλεκτών του κόμματος, ένας τρόπος υπάρχει: Να καθορισθεί ένα ψηφοδέλτιο με υποψηφίους για τις θέσεις Δημάρχου, Αντιδημάρχου και μελών του διοικητικού Συμβουλίου. Οι ανάγκες των επιμέρους εργασιών του Αντιδημάρχου, θα καλύπτονται με βοηθούς Αντιδημάρχου εκ περιτροπής από τους δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να δοκιμασθούν και να κριθούν, όλοι οι τοπικοί Άρχοντες.

Τέλος, έτσι θα εκτιμάται και το πραγματικό έργο των Δήμων, ως και ποίοι είναι οι νοικοκυραίοι, άξιοι και ικανοί τοπικοί Ηγέτες και Δήμαρχοι. Όχι όλοι στο ίδιο καζάνι.
Άραγε η σημερινή Κυβέρνηση θα ασχοληθεί, με το σοβαρό αυτό θέμα; 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος διοικητής της Σ.Σ.Ε.

ΟΛΟ το κυβερνητικό πλάνο για την νέα ΕΡΤ.

Την επόμενη Πέμπτη έρχεται στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ ΑΕ.
Πρόκειται για ένα σχεδίου Νόμου που φτιάχνει μια καινούργια εταιρεία και κατα την κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις παθογένειες του παρελθόντος.

Προς το σκοπό αυτό ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, έχει ετοιμάσει το νομοσχέδιο στο οποίο όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι:  

• Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.
• Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.
• Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.
• Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστικών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα (ΝΕΡΙΤ).

πηγή

 

Παντρεμένοι 67 χρόνια, «έφυγαν» μαζί κρατώντας τα χέρια σφιχτά.

Έζησαν αγαπημένοι μαζί όλη τους τη ζωή, «έφυγαν» μαζί κρατώντας τα χέρια σφιχτά. Ο 90χρονος Φλόιντ και η 89χρονη Βάιολετ Χάρτγουιγκ, φίλοι από παιδιά και παντρεμένοι σχεδόν για επτά δεκαετίες, παρέμειναν αχώριστοι έως τις τελευταίες στιγμές τους. Πέθαναν στο σπίτι τους μαζί, με διαφορά πέντε ωρών, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου...

Παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 1947 ενώ ο Φλόιντ βρισκόταν σε άδεια από το Ναυτικό μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά την απουσία παρέμειναν σε επαφή διά αλληλογραφίας στέλνοντας συνολικά 131 γράμματα σε περίοδο δύο ετών.

Ο Φλόιντ είχε γράψει στην Βάιολετ, την οποία φώναζε Βι, ακόμη και πέντε φορές μέσα στην ίδια ημέρα.
Απέκτησαν τρία παιδιά και ζούσαν ως αγρότες σε ένα μεγάλο ράντσο στο Ίστον της Πενσιλβάνια.

Ο Φλόιντ είχε προσβληθεί από καρκίνο στο παχύ έντερο και την ουροδόχη κύστη. Η Βάιολετ έπασχε από άνοια και είχε υποστεί αρκετά εγκεφαλικά επεισόδια. Όμως, η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας τους δεν τους απομάκρυνε, τους έφερε ακόμη πιο κοντά.

Γνωρίζοντας ότι το τέλος πλησιάζει, ήθελαν να «φύγουν» μαζί, γράφει ο Independent μεταφέροντας την ιστορία τους.

Η κόρη τους Ντόνα Σάρτον εξηγεί σε ένα συγκινητικό βίντεο στο Fresno Bee ότι ακόμη και όταν ο πατέρας της υπέφερε εξαιτίας της υγείας του, το μόνο που τον ενδιέφερε είναι η αγαπημένη του γυναίκα. Έως και τον Ιανουάριο, έναν μήνα πριν πεθάνουν, ζούσαν ανεξάρτητοι, χωρίς βοήθεια στο σπίτι.

Ο Φλόιντ έλεγε στον γιατρό «εγώ είμαι εντάξει, αλλά θέλω εκείνη να γίνει καλά», αφηγείται η κόρη τους. Την εποχή εκείνη ο ίδιος δεν μπορούσε να περπατήσει περισσότερα από τρία μέτρα χωρίς να κόβεται η αναπνοή του και τού είχαν πει πως έχει δύο εβδομάδες ζωής λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Η Ντόνα και τα αδέλφια της, ο Κένεθ και η Κάρολ, είχαν προγραμματίσει την εισαγωγή της μητέρας τους σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων καθώς η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί ραγδαία. Ακούγοντας όμως την ενημέρωση των γιατρών για τον πατέρα τους, επέλεξαν να μεταφέρουν εκεί και τους δύο γονείς τους.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Φλόιντ και η Βάιολετ βρίσκονταν στο κέντρο. Ωστόσο γρήγορα επέστρεψαν στο σπίτι, ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον σε δύο ενωμένα κρεβάτια νοσοκομείου.

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Φλόιντ έφυγε από τη ζωή κρατώντας το χέρι της Βάιολετ. Εκείνη πέθανε πέντε ώρες αργότερα. Η Ντόνα λέει πως αυτό επιθυμούσαν οι γονείς της.

Νοιώθαμε ευλογημένοι γιατί γνωρίζαμε ότι αυτό ήταν που ήθελαν. Όταν πήγαμε στο γραφείο κηδειών και είδαμε τα δύο φέρετρα, γνωρίζαμε ότι ήταν γραφτό και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να τελειώσει» αναφέρει.

πηγή
το είδαμε στο Geopolitics & Daily News

Τα απρόοπτα... (διδακτικό ανέκδοτο)

Στον αγιότατο ιερέα Πασχάλη οργάνωσαν αποχαιρετιστήριο δείπνο για να εορτάσουν τα 25 χρόνια ιεροσύνης του στην εκκλησία της συνοικίας.
 
Ένας πολιτικός εκπρόσωπος, μέλος της κοινότητας, προσκλήθηκε για να δώσει προς τιμήν του ιερέα έναv σύντομο λόγο για την ιερατική διαδρομή του.
 
Επειδή ο βουλευτής καθυστερούσε, ο ιερέας απεφάσισε να πει λίγες κουβέντες, ώστε να καλύψει τον κενό χρόνο.
 
« - Την πρώτη εικόνα για την ενορία μας, "λέει", την είχα κατά την πρώτη εξομολόγηση που έτυχε να κάνω. Σκέφθηκα ότι με είχε στείλει ο Επίσκοπος σε ένα μέρος φοβερό, μια και  ο  πρώτος που  εξομολογήθηκε μου είπε ότι είχε κλέψει μία
τηλεόραση, ότι είχε κλέψει τους γονείς του, ότι είχε κλέψει επίσης την επιχείρηση όπου εργαζόταν, και επιπλέον ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα του εργοδότη του.
 
Επίσης, ότι μερικές φορές έκανε λαθρεμπόριο και εμπόριο ναρκωτικών. Και τελειώνοντας, εξομολογήθηκε ότι είχε μεταδώσει μία σεξουαλική ασθένεια στην φίλη του. Έμεινα κατάπληκτος, σκανδαλίσθηκα και καταφοβήθηκα. Αλλά, με το πέρασμα του χρόνου, γνώρισα περισσότερα πράγματα για τον κόσμο της ενορίας και διαπίστωσα ότι δεν ήσαν όλοι ίδιοι, είδα μία συνοικία γεμάτη με υπεύθυνους ανθρώπους, με ηθικές αξίες, και με πίστη στον Θεό. Και έτσι έζησα εδώ 25 χρόνια, τα πιο θαυμάσια της ιεροσύνης μου.»
 
Ακριβώς τη στιγμή που τελείωσε τον λόγο του, έφθασε ο βουλευτής, προς τον οποίο και έδωσε το βήμα για την ομιλία..
 
Εκείνος ζήτησε, φυσικά, συγγνώμη για την καθυστέρηση και άρχισε να ομιλεί, λέγοντας:
- Ποτέ δεν θα λησμονήσω την πρώτη ημέρα που έφθασε ο αγιότατος πατέρας στην ενορία μας, και αυτό διότι έτυχα της τιμής να εξομολογηθώ πρώτος σε αυτόν......
 
Δίδαγμα: Ποτέ μην αργείς!!!
 
(μας εστάλλει από την φίλη Μαίρη Καρά)
 

Οι ισλαμιστές καταστρέφουν μνημεία και αγάλματα 3000 ετών!!!

Θλιβερή εικόνα....
Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με βαριοπούλες αγάλματα 3.000 ετών μοναδικής αρχαιολογικής αξίας σε μουσείο στο Ιρακ θεωρώντας τα είδωλα....
Αλλά τι να πείς; εδώ κόβουν χωρίς καμιά συστολή ανθρώπινους λαιμούς.... τα αρχαία θα σεβαστούν;
Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι είναι και αλλοεθνείς σε σχέση με το Ιράκ....


Αυτή είναι η υποκρισία του σύγχρονου δυτικού κυρίως κόσμου.....
Δεν μπορούν να ανακηρύξουν το ισλαμικό κράτος εχθρό της ανθρωπότητας και να το συντρίψουν με μια διεθνή στρατιωτική γιγάντια επιχείρηση....;
Δεν μπορούν να απαγορεύσουν να εμπορεύονται πετρέλαιο από τις κατεχόμενες περιοχές;

Τα πάντα μπορούν να κάνουν απλά δεν θέλουν....


(αφιερώνουμε τις παραπάνω εικόνες σε αυτούς που επέτρεψαν να γίνει η πατρίδα μας ξέφραγκο αμπέλι και να εισβάλλουν 2.000.000 λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι......) 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Βρήκαν ανθρώπινη μούμια μέσα σε άγαλμα του Βούδα!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ.- Πίσω από το πρόσωπό από το 1000 ετών άγαλμα του Βούδα κρύβεται στην πραγματικότητα τη μούμια ενός Κινέζου μοναχού!

Το άγαλμα ήταν μέρος μιας περιοδεύουσας έκθεσης που ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη μέχρι πρόσφατα ήταν στην Ολλανδία στο μουσείο Drents.
Τα ανθρώπινα λείψανα τα ανακάλυψε τυχαία ο Erik Bruijn, όταν  τον περασμένο Δεκέμβριο, πήγαν άγαλμα του Βούδα στο Ιατρικό Κέντρο του Μαιάνδρου για αξονική τομογραφία με σκοπό να προχωρήσουν σε συντήρηση του αγάλματος!

Η ανάλυση έδειξε ότι: Μέσα από το άγαλμα κρυβόταν η μούμια ενός άνδρα

Τον Ιανουαρίο το άγαλμα μεταφέρθηκε στην Μογγολία με προσοχή κι εκεί αποκαλύφθηκε στη στάση του λωτού ένα μοναχός που είχε χυτευτεί κυριολεκτικά μέσα στο άγαλμα πριν από 1.000 χρόνια!
Ο μουμιοποιημένος μοναχός από τη Μογγολία θάφτηκε διαλογισμό στην στάση του λωτού κάτω από πέτρες.

μετάφραση από τα γερμανικά netakias
πηγή

27 Φεβρουαρίου 2015

Η Τουρκική επεκτατικότητα χρηματοδοτείται με Ελληνικά Κεφάλαια;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο infognomonpolitics.blogspot.com 

Παλιά είχαμε τους Γενίτσαρους, σήμερα μας έτυχαν οι ¨οικονομικοί γενίτσαροι¨.
Όταν στην ευαίσθητη από ρευστότητα περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα των ανεπάλληλων μνημονιακών συμφωνιών  βγάζει τα χρήματα του κάποιος και τα καταθέτει στην γειτονική τουρκία.

Φυσικά όχι αυτός που θέλει να κάνει συγκεκριμένες νομότυπες  επενδύσεις..
Αλλά αυτός που θέλει να χαθούν τα ίχνη των μαύρων χρηματικών ροών.
Τότε αυτά τα χρήματα ¨μυρίζουν¨ από απόσταση.
Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα αυτά κεφάλαια δεν κατατίθενται σε χώρες της ΕΕ   σημαίνει ότι δυσκολεύονται να τα δικαιολογηθούν.
Ο καταθέτης αυτός ¨νεογενίτσαρος¨ αισθάνεται ασφαλής γιατί νοιώθει ότι τα χρήματα του είναι σχετικά κοντά και όχι μακριά στην Εσπερία και δεν κινδυνεύουν από  τον έλεγχο και τις  τυχόν ¨διαδικασίες¨ τιμωριών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

¨Για μεταφορά χρηματικών ποσών από την Ελλάδα στην Τουρκία κάνει λόγο ο τουρκικός τύπος.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανησύχησαν οι πλούσιοι της Ελλάδας κι ένα μέρος των χρημάτων τους διαβιβάστηκε στην Τουρκία μέσω της Μάλτας και έγιναν πολλές καταθέσεις στη γνωστή τουρκική τράπεζα ΑΚ Bank.

Μάλιστα χρήματα που είχαν πάει στην Τουρκία πριν από τις εκλογές δεν επέστρεψαν στη συνέχεια πίσω, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα.

Ο βοηθός Γενικού Διευθυντή και Υπεύθυνος για την Private Akbank, Σαλτίκ Γκαλάταλι, ανέφερε στη Ζαμάν ότι «πέρυσι εξασφαλίσαμε είσοδο χρημάτων 400 εκατ. δολαρίων.
Τώρα πλέον μεγαλώνουμε φέρνοντας χρήματα από το εξωτερικό».

Όπως τονίζεται, μεταξύ των χωρών από τις οποίες έρχονται χρήματα βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει κρίση.
Ο Σαλτίκ είπε ότι μεταξύ των χρημάτων που έχουν πάει στην τράπεζα είναι αυτά που προήλθαν από τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Άπω Ανατολής.
Οι χώρες αυτές ήταν η Ταϊλάνδη, η Κίνα και το Ντουμπάι. Πριν από τις εκλογές ήρθαν χρήματα από την Ελλάδα.

Επίσης, μεταφέρθηκαν χρήματα από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Σαλτίκ, πάντως, δε θέλησε να δώσει ακριβές νούμερο για τα χρήματα που κατέληξαν στην Τουρκία από την Ελλάδα¨. http://www.newsbeast.gr/18 Φεβρουαρίου 2015 

Τι κάνει αυτά τα χρήματα η Τουρκία μέσω του τραπεζικού της συστήματος;

Ασφαλώς την επί πλέον αυτή  ρευστότητα την επενδύει ……σε ¨αναπτυξιακά – επεκτατικά σχέδια¨ με μελλοντικό κέρδος και πόνο. 

Η Τουρκία δαπανά δισεκατομμύρια για τα κέντρα στρατηγικών μελετών. 

¨Τις δυο τελευταίες δεκαετίες με την εμπέδωση στην Άγκυρα της αντίληψης ότι η Τουρκία είναι μια ανερχόμενη περιφερειακή υπερδύναμη η οποία όλο και περισσότερο παίζει ενεργό και καθοριστικό ρόλο σε όλες τις περιφερικές αλλά και διεθνείς εξελίξεις, έχουν δημιουργηθεί μια σειρά Κέντρων Στρατηγικών Ερευνών που καλύπτουν όλο το φάσμα των διεθνών σχέσεων και διεθνών προβλημάτων που αφορούν την Τουρκία, τον τουρκικό κόσμο και όχι μόνο. Τα μεγαλύτερα από αυτά τα Κέντρα, σε μεγάλο, αν όχι αποφασιστικό βαθμό, επηρεάζουν την νεοοθωμανική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Παράλληλα μελετούν την πορεία των εσωτερικών προβλημάτων που άπτονται και των σχέσεων της Τουρκίας με όλες τις γειτονικές χώρες, όπως μειονοτικό, ενεργειακό, τομέας οπλικών συστημάτων, ενταξιακή πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκδημοκρατισμός θεσμών και συντάγματος, καθώς και το νεοοθωμανική πολιτική που προβάλλει την Τουρκία σαν την κύρια ηγέτιδα δύναμη στον ισλαμικό κόσμο.¨  Νίκος Χειλαδάκης
 http://elladasimera.blogspot.gr/ 

Και με την σειρά τους αυτά τα κέντρα αποφασίζουν ¨καθαρά και ξάστερα¨ εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. 

¨Το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών με άρθρο του προέδρου του και στενού φίλου του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητή πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθαρίζει ότι "Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή". 

Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα 16 νησιά (ιδού και ο χάρτης τους) τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık.

Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμωνα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία "κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα" όπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερντογάν.¨ http://www.defencenet.gr/defence27/02/2015 

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ των λαμογιών¨ εν ελλάδι¨
Οι ¨νεογενίτσαροι¨ δεν έχουν πατρίδα, έχουν μόνο βαθιές τσέπες.
Αφού πρώτα κλέψανε την ίδια την πατρίδα τους  πολλές φορές  μέσα σε αυτήν , τώρα για να διασφαλίσουν τα αδικαιολόγητα ¨μαύρα¨τους  ταίζουν με αυτά τον Αγαρηνό για να φάει από έξω τα σπλάχνα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Σε λίγο εκτός της  γνωστής λίστας Λαγκάρντ θα έχουμε και τουρκικές λίστες………

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας