Σελίδες

26 Ιανουαρίου 2015

Με πολιτικό όρκο νέος πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας. Δεν του παρέδωσε ο Σαμαράς το πρωθυπουργικό γραφείο... Αντί για τον Αγνωστο Στρατιώτη ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στην Καισαριανή... Αρχισε το τρελάδικο!!!

Στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλ. Τσίπρας, ορκίστηκε πρωθυπουργός – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – με πολιτικό όρκο, αφού πρώτα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι επιθυμεί να δώσει πολιτικό όρκο.... 

"Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού" είπε ο Αλ. Τσίπρας. 

πηγή 

Χωρίς καμία παρουσία από την προηγούμενη κυβέρνηση ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν παρών για να υποδεχτεί το νέο πρωθυπουργό, ως είθισται, ενώ η τελετή παράδοσης - παραλαβής έγινε σε επίπεδο διευθυντών.

Έτσι, ο διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ως εκ τούτου, απελθών και νέος πρωθυπουργός δεν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου. 

πηγή 

Μετά την ορκωμοσία του ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου (4.30 μ.μ.), σε μια συμβολική κίνηση, την πρώτη ως πρωθυπουργός.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχτηκαν στο Σκοπευτήριο πολίτες, οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά και φώναξαν συνθήματα για τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ
Οπως καταλαβαίνεται θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα...
Ο Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι θα τηρεί το Σύνταγμα ....... παραβαίνοντάς το....
Να θυμίσουμε εδώ τι λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας για τον όρκο: 

'Αρθρο 59: (Όρκος) 

1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:

«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος. 

3. Bουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Bουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Tμήμα της που λειτουργεί.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο κ Τσίπρας έπρεπε να δώσει αυτόν τον όρκο χωρίς την προσθήκη για την Αγία Τριάδα ως άθεος.....
Κατά παράβαση του Συντάγματος παραποιήσε ακόμα και τα υπόλοιπα λόγια του όρκου....
Πάντως για να μην μιλάνε και οι δεξιοί και λοιποί ψευτοθρησκευάμενοι να τονίσουμε ότι τον πολιτικό όρκο τον θέσπισαν αυτοί με ένα άσχετο άρθρο σε έναν άσχετο νόμο.....

Κατόπιν είχαμε άλλο ευτράπελο.... 
Ο Τσίπρας δεν ορκίστηκε όπως έπρεπε γιατί έτσι γούσταρε.... κι ο Σαμαράς δεν του παρέδωσε αυτοπροσώπως το πρωθυπουργικό γραφείο επειδή κι αυτός έτσι γούσταρε...
Κατόπιν τα γραφεία των 2 κομμάτων αλληλοβρίστηκαν... κλπ.

Δηλαδή χάος....

Και φυσικά το τρελάδικο και τα πρωτογνωρα συνεχίστηκαν όταν ο Τσίπρας αντί να σεβαστεί τα ίδια του τα λόγια στα Προπύλαια χθες το βράδυ ότι "θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων" και να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προτίμησε να πάει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και να καταθέσει εκεί στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς....

Να πω ότι τον καταλαβαίνω ... δυσκολεύομαι...
Τουλάχιστον ας πήγαινε στον Αγνωστο Στρατιώτη και μετά στο Σκοπευτήριο...

Οπως και να έχει ξεκινήσαμε .....
Να δούμε πως θα συνεχίσουμε και πως θα τελειώσουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.