Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2015

ΑΟΖ και κυπριακή Εκκλησία.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Το θέμα της ΑΟΖ αγγίζει τους πάντες όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Όμως καθώς στην Κύπρο έχει περάσει σε πρακτικό επίπεδο, έχει ακόμα περισσότερη σημασία. Επίσης βλέπουμε το εξής φαινόμενο, κάθε φορά που έχουμε νέα δεδομένα όταν είναι πολύ θετικά, θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικά. Διότι είμαστε στο πλαίσιο της ηττοπάθειας. Και μερικοί το εκμεταλλεύονται για να προωθήσουν ιδέες του ραγιαδισμού. Έτσι εμφανίζονται πληροφορίες που δεν είναι ολοκληρωμένες για να προκαλέσουν πανικό μέσω κινδυνολογίας. 

Πάλι καλά που η Εκκλησία της Κύπρου μέσω του Αρχιεπισκόπου δεν μασάει τα λόγια της και ονομάζει τα πράγματα με το όνομά τους δίχως να πέσει στη παγίδα της παραπληροφόρησης. Έτσι για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά στην κυπριακή ΑΟΖ, η κυπριακή Εκκλησία, ξέρει ότι δημιουργεί ένα πλαίσιο απελευθέρωσης για την πατρίδα μας. Έτσι δεν την φοβίζουν οι άσκοπες κινήσεις της Τουρκίας και συνεχίζει να υποστηρίζει πρακτικά την υψηλή στρατηγική που έχει επιλέξει η Κύπρος. Εξετάζει με λεπτομέρεια τα δεδομένα που αφορούν τα θαλάσσια οικόπεδα και να αντιλαμβάνεται τις τακτικές των ξένων εταιρειών, όταν δίνουν προτίμηση σε νέα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Γιατί ξέρει να διαχωρίζει όλα τα στοιχεία που είναι θεμελιωμένα, από αυτά που είναι άσχετα και αποτελούν μόνο και μόνο δημοσιογραφικά σχόλια δίχως επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις. Πρέπει λοιπόν να χαρούμε για το γεγονός ότι η κυπριακή Εκκλησία ξέρει να πατά γερά και στον τομέα της ΑΟΖ.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής 

Ο γαλλικός κολοσσός δεν φεύγει αλλά έχει διαφοροποιήσει το πρόγραμμα του, δήλωσε με βεβαιότητα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΄Β, σχολιάζοντας την απομάκρυνση της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας TOTAL, από την κυπριακή ΑΟΖ.

“Δεν θα της πούμε ποιο θα είναι το πρόγραμμα της”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι” οφείλουμε να ακριβολογούμε και να βλέπουμε τις ανάγκες που έχει μια εταιρεία”.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου , εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρεία ΤΟΤΑL όχι μόνο θα μείνει αλλά θα διεκδικήσει - όπως είπε- και άλλα οικόπεδα.

Αυτό συνέχισε, είναι θέμα το οποίο θα διαπραγματευθεί η Κυβέρνηση .

Επεσήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να αποφεύγονται πράγματα τα οποία δεν είναι εξακριβωμένα. Είπε μάλιστα πως “τα κουτσομπολιά δεν θα πρέπει να αποτελούν είδηση για το λαό μας και γι’ αυτό να είμαστε προσεκτικοί”.

Αναφερόμενος επίσης στους ισχυρισμούς ορισμένων ότι η ΤΟΤΑL αποχωρεί από την ΑΟΖ της Κύπρου λόγω των τουρκικών προκλήσεων ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι μια μεγάλη εταιρεία όπως η ΤΟΤΑΛ δεν μπορεί να απειληθεί από την Τουρκία. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι η ΤOTAL δεν φεύγει , κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος .

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.