Σελίδες

31 Ιανουαρίου 2015

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και σήμερα την ¨κάθαρση¨;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αφιερωμένο στους μνημονιολάγνους που ¨βάλαν¨ το χέρι τους στον Δημόσιο κορβανά και για αυτό πρέπει να γιορτάζουν την Κυριακή του Άφρονος Πλουσίου. 

Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα νύχτα; Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;

Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες και τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας ψηλαφάμε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την ¨μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών¨.

Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν- πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές.

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα.

Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ κάποιοι ξεκινούσαν το marketing της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας.

Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε ¨με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους¨ για αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!!

Για αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.

Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία;
Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. Άλλωστε την διαβάζουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία.

Δεν έχουν τελειωμό οι λίστες μίζας!
Βρήκαν κι άλλες οι ανακριτές.

Λίστα με ύποπτα εμβάσματα που αφορούν την περίοδο 2001 έως το 2010 κατάσχεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο προσωρινά κρατούμενου στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από γερμανική εταιρία , έχουν πλέον στην διάθεσή τους λίστα που βρέθηκε στο γραφείο ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου η οποία περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010.

Από τα στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες. Οι δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατέσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών.

Σήμερα αποτυπώνεται το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της ¨ ξεπλυμένης μίζας¨ μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών.

Σήμερα τίθεται και ένα κορυφαίο ερώτημα γιατί περιμέναμε να έρθει η ώρα των μνημονίων για να ανοίξουν οι όζουσες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και άλλες;

Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από την οδύνη των ημερών που βιώνουμε και ποικίλουν.
Η θεατρική αυλαία των δήθεν αξιολογήσεων, των δήθεν συμβούλων , των βαρέων υπογραφών που έπεσαν ΑΝΟΙΞΕ και φιγουράρουν πλέον τα καλοπληρωμένα ¨σαπάκια¨ που αγοράσθηκαν από τον ανυποψίαστο Έλληνα φορολογούμενο για να ενισχύσουν την Αμυντική Θωράκιση της χώρας!!

Είναι η απληστία των πράξεων αυτών μόνο κακούργημα;

Ή η διακινδύνευση της Εθνικής Άμυνας αποτελεί Εσχάτη Προδοσία; Την στιγμή που σε όλα αυτά τα χρόνια το ΑΙΓΑΙΟ έπαιρνε φωτιά από την θρασύτητα των γειτόνων.
Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Μήπως η νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ φέρει άλλου είδους ΙΜΙΑ;
Ότι και να φέρει τα κακά στην πατρίδα μας ήρθαν βαθειά νύχτα δίχως ξαστεριά. Όμως νύχτα θα φύγουν με ξαστεριά για να ξημερώσει στην χώρα ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Η ΚΑΘΑΡΣΗ άρχεται βασανιστικά και αποφασιστικά και ποιος μπορεί να της αντισταθεί;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας» 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής της 25ης Ιανουαρίου 2015, σχηματίστηκε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Έμελλε λοιπόν στον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μια πολύ θλιβερή ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Η οποία θρηνεί δυο υπερασπιστές της. Τους σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα που έχασαν τη ζωή τους στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όταν κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, συνετρίβη το διθέσιο ελληνικό F-16.

Κρατούμε και οφείλουμε να επισημάνουμε από την τελετή παράδοσης του Υπουργείου στον Πάνο Καμμένο, το παρακάτω απόσπασμα από όσα είπε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.: «…Με σεβασμό στους πεσόντες ήρωες και προσευχόμενοι στην “Υπερμάχω Στρατηγώ” στους προστάτες των Ενόπλων Δυνάμεων και υποκλινόμενοι στις Σημαίες των Όπλων θα συνεχίσουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε  το έργο σας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας…».

Άλλωστε, η θωράκιση της Άμυνας της Πατρίδος μας είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβερνήσεως προς τη χώρα και το λαό της! Δυστυχώς όμως, αυτή την υποχρέωση δεν θα έλεγα πως αισθάνθηκε ως αναγκαία η δικομματική Μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν αισθάνθηκε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στον Ελληνικό λαό, μη αντιλαμβανόμενη επιπρόσθετα τις ραγδαίες εξελίξεις στη «γειτονιά» μας, εγκλωβισμένη στη δύνη των Μνημονίων και της απόλυτης υποταγής της στην πολιτική της ΕΕ.

Και προφανώς πως ήταν δυνατόν να πράξει τα δέοντα, από τη στιγμή που το πλέον αμφιλεγόμενο πολιτικό πρόσωπο, μετείχε αυτής της κυβερνήσεως; Ήταν δυνατόν ο Αντώνης Σαμαράς να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του; Ήταν δυνατόν να διερευνήσει τις πολιτικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου για το σκάνδαλο Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από τη στιγμή που ήταν το στήριγμα επί δυόμιση χρόνια της Πρωθυπουργίας του;

Έτσι, θα πρέπει σήμερα να αναζητηθεί, γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειρισθούν ένα τόσο περίπλοκο και σύνθετο πρόγραμμα, απόλυτα απαραίτητο για την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας, αλλά ενέπλεξαν την χώρα σε δικαστικές και οικονομικές περιπέτειες, ίσως από επιπολαιότητα, ίσως από άγνοια των πραγματικών αναγκών της εξαιρετικά μεγάλης  θαλάσσιας επικράτειας της Ελλάδος, ίσως από άλλους λόγους  που μας είναι άγνωστοι.

Πάντως, το καλοκαίρι του 2010, η Ελληνική κυβέρνηση  ψήφισε το νόμο 3885/2010 με τον οποίον – μεταξύ άλλων – εξουσιοδοτούσε τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελο Βενιζέλο να υπογράψει  επέκταση της αρχικής Σύμβασης προμήθειας  των τεσσάρων (4) υποβρυχίων Τύπου 214 (Παπανικολής, Πιπίνος, Ματρώζος και Κατσώνης).

Η νέα Σύμβαση αφορούσε την προμήθεια άλλων δύο (2) υποβρυχίων Τύπου 214, όμοιων με τα προαναφερθέντα και προέβλεπε τμηματικές πληρωμές στους νέους ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εκπροσωπούσε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας  Ίσκαντερ Σάφα, μέχρι και το 2018. Λίγους μήνες όμως, μετά την λήψη της αρχικής πληρωμής της καταβολής, δηλαδή του ποσού  των 320 εκατομμυρίων ευρώ, η διοίκηση των Ναυπηγείων σταμάτησε την οποιαδήποτε δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, έκλεισε τα γραφεία των Ναυπηγείων και απήλθε εκτός Ελλάδος , χωρίς να μας είναι γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησής της και ο τόπος της μετεγκατάστασής της!

Οσονούπω, θεωρούμε πως υπήρξε πραγματικά άθλια η εικόνα των τεσσάρων πανάκριβων πολεμικών πλοίων, σημερινής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα επί μακρόν διάστημα στην κακή τους τύχη,  στα γυμνά κρηπιδώματα του Σκαραμαγκά. Αυτό και μόνο το γεγονός υπονόμευσε την Ασφάλεια της Ελλάδος και αποτέλεσε το σκάνδαλο των σκανδάλων, που πρέπει να διερευνηθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Θα θυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει στη Βουλή, πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μια πρόταση που η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου την τοποθέτησε στο αρχείο. Επίσης, θα θυμίσουμε πως έκλεισε την ομιλία του ο Υπουργός ΥΕΘΑ εκείνης της Μνημονιακής κυβερνήσεως, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο οποίος συντασσόταν με την απόφαση της υπόλοιπης δικομματικής κυβέρνησης για τη μη διερεύνηση ευθυνών της πολύκροτης αυτής υπόθεσης Εθνικής μειοδοσίας: «Γι’ αυτόν τον λόγο, αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ότι η κατάθεση της πρότασης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, τούτη την ώρα, δεν γίνεται πραγματικά για να βοηθήσει και γι’ αυτό η παράταξη μας και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να την στηρίξει». 

Θα περιμένουμε λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, να ασχοληθούν επιμελώς με αυτήν την πράξη της Εσχάτης Προδοσίας, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπονόμευσε την Εθνική Άμυνα της χώρας και την Ασφάλεια του Ελληνικού λαού. Θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά!

Ήταν προεκλογική τους δέσμευση και πρέπει να τηρηθεί!!!

Η σκακιέρα SER.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η σκακιέρα Sierpinski-Einstein-Rosen είναι μια επινόηση που προσφέρει στη σκακιστική και μαθηματική σκέψη την ικανότητα να διαχειριστεί ένα χώρο με δύο διαστάσεις, αλλά με πολλαπλούς χρόνους λόγω του κεντρικού εμποδίου και ταυτόχρονα της υπερκίνησης που επιτρέπουν τα γαλάζια τετράγωνα. Με αυτόν τον τρόπο και λόγω της πρόσθεσης κομματιών, ενώ κατά τα άλλα διατηρούμε τους ίδιους σκακιστικούς κανόνες έχουμε ένα παίγνιο όχι μόνο πιο πολύπλοκο, αλλά και πιο δημιουργικό όσον αφορά στις μελέτες και τα ματ. Έτσι η νοημοσύνη και η πλαστικότητα του εγκεφάλου είναι άκρως απαραίτητες. Η σκακιέρα SER είναι ιδανική για όσους ξέρουν να ξεπερνούν τα δύσκολα εμπόδια.  

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε την διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Τα Τσακάλια". Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. Αθήνα. Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 ΕΔΩ

Β. Πολύδωρας: "Συστρατεύομαι στη διαπραγμάτευση με τον Αλέξη Τσίπρα."

Με αποκλειστική του δήλωση στα parapolitika.gr ο Βύρων Πολύδωρας εξαπολύει επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον "κατά φαντασίαν νικητή των εκλογών" ενώ δηλώνει ότι συστρατεύεται στη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Διαβάστε τη δήλωσή του: "Ο κατά φαντασίαν νικητής των εκλογών κ. Σαμαράς δίνει ακρίτως μάχη οπισθοφυλακών. Καλό θα ήταν να διάβαζε στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος.

«Ήκεν ὁ Ἀριστείδης ἐπὶ τὴν σκηνὴν τοῦ Θεμιστοκλέους καὶ καλέσας αὐτὸν ἔξω μόνον, ᾿ἡμεῖς᾿ εἶπεν ᾿ὦ Θεμιστόκλεις, εἰ σωφρονοῦμεν, ἀρξώμεθα σωτηρίου καὶ καλῆς φιλονικίας πρὸς ἀλλήλους, ἁμιλλώμενοι σῶσαι τὴν Ἑλλάδα, σὺ μὲν ἄρχων καὶ στρατηγῶν, ἐγὼ δ᾿ ὑπουργῶν καὶ συμβουλεύων». 

Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. 

Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.–"

πηγή

Αγνωστη ελληνική ιστορία. Η εξέγερση του Μητροπολίτη Διονύσιου του Φιλοσόφου το 1611 στην Ηπειρο.

Τη νύχτα της 10ης προς την 11η Σεπτεμβρίου του 1611, ένα σώμα περίπου χιλίων χωρικών από τη Θεσπρωτία και τις γύρω περιοχές έκανε έφοδο στα Ιωάννινα, πραγματοποιώντας εξέγερση εναντίον των Τούρκων. Οι χωρικοί ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, δρεπάνια, σφεντόνες και ό,τι άλλο όπλο μπορούσε να βρει ο καθένας. Υποκινητής και επικεφαλής της εξέγερσης ήταν ο καθηρημένος μητροπολίτης Τρίκκης (Τρικάλων), Διονύσιος ο Φιλόσοφος. Ακολουθώντας τις οδηγίες των δύο ηγετικών στελεχών Ζώτου Τσίριπου και Γεωργίου Ντελή, το πλήθος εισέβαλε στο τουρκικό διοικητήριο, που βρισκόταν στην περιοχή της Καλούτσιανης Ιωαννίνων και έβαλε φωτιά. Ο Οσμάν πασάς και οι άντρες του αιφνιδιάστηκαν και την τελευταία στιγμή κατάφεραν να τραπούν σε φυγή με κατεύθυνση το Κάστρο της πόλης. Ο Διονύσιος τους ακολούθησε και άρχισε να τους πολιορκεί. 

Η εξέγερση του Διονύσιου αν και ήταν καλά οργανωμένη, απέτυχε, καθώς πολλοί Έλληνες κάτοικοι του Κάστρου τον πρόδωσαν και αντί να τον βοηθήσουν, όπως είχαν υποσχεθεί, ανοίγοντας τις πύλες του κάστρου, τάχθηκαν στο πλευρό των Τούρκων. Οι πολιορκημένοι Τούρκοι σώθηκαν από τμήμα του ιππικού τους, που πρόλαβε να φτάσει έξω από το κάστρο και να καταστείλει τους εξεγερμένους. 

Περίπου 200 άντρες βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ ο Διονύσιος κατάφερε να κρυφτεί σε μια σπηλιά. Οι εχθροί του όμως που είχαν παραλλάξει το προσωνύμιό του από «Φιλόσοφο» σε «Σκυλόσοφο», τον κατέδωσαν και συνελήφθη από τους Τούρκους.

Το τραγικό τέλος του Διονύσιου 

Ο Τούρκος διοικητής ήταν οργισμένος με τον Διονύσιο και διέταξε τους άντρες του να τον ανακρίνουν και να τον βασανίζουν σκληρά. Όταν κατά την ανάκριση ρωτήθηκε γιατί προκάλεσε την εξέγερση, δεν δίστασε να απαντήσει: «Πολέμησα για να ελευθερώσω το λαό μου από τα βάσανα και την τυραννία σας». Η απάντησή του εξόργισε ακόμα περισσότερο τον Τούρκο διοικητή, που αποφάσισε να επιβάλλει την απάνθρωπη τιμωρία που χρησιμοποιούνταν για προδότες και στασιαστές, δηλαδή το γδάρσιμο. Επί πέντε ώρες ο Διονύσιος υπέφερε από το απάνθρωπο βασανιστήριο στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι αφού τον έγδαραν ζωντανό, γέμισαν το δέρμα του με άχυρο και το περιέφεραν στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Τη σκηνή του βασανιστηρίου του Διονυσίου έχει αποτυπώσει ο Πάυλος Βρέλλης, στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων των Ιωαννίνων. Αρκετοί από τους εξεγερμένους κατάφεραν να σωθούν και διέφυγαν στα γύρω βουνά, ενώ όσοι δεν πρόλαβαν πιάστηκαν από τους Τούρκους και εξισλαμίστηκαν με τη βία. 

Η ζωή του Φιλόσοφου πριν από την εξέγερση 

Ο Διονύσιος γεννήθηκε το 1540 στην Παραμυθιά και είχε μακεδονική καταγωγή από τα Γρεβενά. Σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός στο Διχούνι Ιωαννίνων, αλλά καθώς ήταν φιλομαθής έφυγε λίγο αργότερα για την Πάδοβα της Ιταλίας, όπου σπούδασε φιλοσοφία, ιατρική και φιλολογία. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιταλία, πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου παρακολούθησε μαθήματα ποίησης, γραμματικής και αστρονομίας. Λόγω της πλούσιας μόρφωσης και της γλωσσομάθειάς του (μιλούσε 7 γλώσσες), απέκτησε το προσωνύμιο «Φιλόσοφος». 

Από το 1590 που επέστρεψε στην Ελλάδα και για τα επόμενα τρία χρόνια, η άνοδος του στα εκκλησιαστικά αξιώματα ήταν ραγδαία. Το 1593 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Λαρίσης. Στο μυαλό του είχε πάντα την εξέγερση εναντίον των Τούρκων και καθώς η Λάρισα δεν προσφερόταν για επαναστατική δράση, μετακινήθηκε στα Τρίκαλα, που τότε λέγονταν Τρίκκη. Εκεί κατάφερε να οργανώσει άντρες από την Πίνδο και τα Χάσια και πραγματοποίησε την πρώτη του εξέγερση εναντίον των Οθωμανών που όμως απέτυχε. Οι απώλειες για τους Έλληνες ήταν σημαντικές. Μεταξύ αυτών, ο Μητροπολίτης Καρδίτσας Σεραφείμ, που συνελήφθη σαν συνεργός και θανατώθηκε. 

Ο Διονύσιος έφυγε για τη Δύση, όπου συνέχισε τις προσπάθειες για οργάνωση επαναστατικού κινήματος. Το Πατριαρχείο τον καθαίρεσε αλλά εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να περιοδεύει στις δυτικές χώρες, αναζητώντας βοήθεια από ηγεμόνες, ισχυρούς άντρες της εποχής, ακόμα και από τον Πάπα αυτοπροσώπως, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κάτι. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αγοράσει κάποια μεταχειρισμένα όπλα από τη Βενετία, τα οποία πήρε μαζί του στην Ελλάδα για να τα χρησιμοποιήσει στην επανάσταση που προετοίμαζε. Παρόλο που ο Διονύσιος δεν κατάφερε να χτυπήσει αποτελεσματικά τους Τούρκους, παρέμεινε πιστός στο όραμά του για όλη του τη ζωή και τελικά θυσιάστηκε γι’ αυτό. Η εξέγερση που έκανε το 1611 θεωρείται η δυναμικότερη εναντίον των Τούρκων κατά τον 17ο αιώνα.

πηγή

ΔΥΟ ΤΟΛΜΗΡΑ ΒΗΜΑΤΑ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ.

Κανένα έλεος... Κανένας οίκτος... Κανένας πολιτικός πολιτισμός για μια χώρα που μετρά 7.000 δολοφονημένους.... Κανένα ελαφρυντικό... Και για κανένα κάθαρμα από αυτά που σφετερίστηκαν για λογαριασμό της ξένης κατοχής την πολιτική εξουσία...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, και η πολιτική ζωή της χώρας κινείται ακόμη στο επίπεδο των συμβολισμών, έξω από τη μάχιμη πολιτική πραγματικότητα, αφού ακόμη δεν έχουν αναγνωσθεί ούτε καν οι προγραμματικές δηλώσεις .

Κινείται επίσης στο επίπεδο των διερευνητικών βολιδοσκοπήσεων από τη μεριά πρωτίστως των ξένων – που το αποτέλεσμά τους εκ των πραγμάτων θα αποτελέσει μέρος του οπλοστασίου τους στην καθολική πολιτική τους αντεπίθεση, που όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να καθυστερήσει.

Μέσα σ αυτήν ωστόσο τη σύντομη διαδρομή, όπου απλά καταγράφονται τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης σε επίπεδο τουλάχιστον πολιτικής επικοινωνίας, υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες διαπιστώσεις, που σε πρώτη φάση οφείλουμε τουλάχιστον να τις καταγράψουμε.
  • Η πρώτη διαπίστωση, είναι πως το ενωμένο συμμοριακό ιερατείο, δε δείχνει διατεθειμένο να εκχωρήσει τα κατοχικά κεκτημένα του, διότι αντιλαμβάνεται πλήρως το ντόμινο που πρόκειται να ακολουθήσει, και αυτό εκ των πραγμάτων το καθιστά απρόβλεπτο στις πολιτικές του αντιδράσεις, που θα πρέπει να αναμένονται σφοδρές.
  • Η δεύτερη διαπίστωση είναι, πως η φυλακή του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, είναι μια φυλακή υψίστης ασφαλείας για την αξιοπρέπεια των λαών, και ως τέτοια, το δίλημμα ανάμεσα στην ενσωμάτωση  ή στη ρήξη, αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνιση του με τρόπο καταλυτικό.
  • Η τρίτη διαπίστωση είναι ίσως και η πλέον θλιβερή, αφού τα κατοχικά ανδρείκελα που μόλις αποκαθηλώθηκαν από την κυβερνητική εξουσία, δε διστάζουν πλέον να βγάλουν εντελώς την κουκούλα του δωσίλογου, πλειοδοτώντας σε δουλοπρέπεια με... το βρωμερό τους πρόσωπο πλέον να είναι απολύτως εμφανές και υπό το φως του Ηλίου, παίζοντας έτσι  το τελευταίο τους χαρτί, σε μια επίθεση ντροπής σε βάρος της ίδιας τους της χώρας.
  • Μαζί τους αποκαλύπτεται και ο τρισάθλιος ρόλος του «ποταμίσιου» σουργελιστάν που επίσης πλειοδοτεί σε δουλοπρέπεια, επιχειρώντας να διασφαλίσει την απόλυτη εύνοια του κατοχικού σουλτανάτου στις εξελίξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν.
Τι είναι αλήθεια αυτό που επιχειρεί αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και τι είναι αυτό που εξοργίζει την προσκυνημένη τσογλαναρία που οδήγησε τον τόπο στην ταπείνωση και την κοινωνία στον κατοχικό εφιάλτη???
  • Όχι δεν επιχειρεί τη γενικευμένη σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς , των οποίων άλλωστε έχει δηλώσει ένθερμος θιασώτης και φιλόδοξος μεταρρυθμιστής. 
  • Αυτό που επιχειρεί - έστω και αν έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, κοιτώντας κατάματα τις ίδιες της τις αυταπάτες - είναι να λειτουργήσει στη βάση του αυτονόητου.  
  • Επιχειρεί να θυμίσει (σε ώτα μη ακουόντων) πως το ευρωενωσιακό ανοσιούργημα, είναι συνεταιρισμός ισότιμων σε αξιοπρέπεια χωρών, κι αυτό δε δείχνει διατεθειμένο να το αποδεχτεί το κατοχικό ιερατείο, και το αντιπαλεύει θανατερά ο Δούρειος ίππος της πολιτικής συμμορίας των ταπεινωμένων ελληνόφωνων δωσίλογων.
  • Επιχειρεί να θυμίσει (σε ώτα μη ακουόντων) πως στο Ευρωπαϊκό ανοσιούργημα, θα πρέπει τουλάχιστον τυπικά να ερωτώνται οι πάντες για οτιδήποτε επιχειρείται να εμφανιστεί ως «ευρωπαϊκή» απόφαση,  κι αυτό είναι κάτι με το οποίο αρνείται να συμβιβαστεί το κατοχικό ιερατείο, και το αντιπαλεύουν λυσσαλέα μια χούφτα προσκυνημένοι δωσίλογοι της Αθήνας που ταπεινώθηκαν κατ επανάληψη στον αστερισμό της αφωνίας, της αναξιοπρέπειας και του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».
  • Επιχειρεί να θυμίσει (σε ώτα αποφασισμένων και αδίστακτων) πως τα Ίμια είναι μέρος της Ελληνικής επικράτειας και πως η Τουρκική αλητεία, πρέπει να γκρεμοτσακιστεί από τα Κυπριακά οικόπεδα, κι αυτό είναι κάτι που εξοργίζει την ελληνόφωνη σαβούρα των απογόνων του Σημιτιστάν, του Παπανδρεϊστάν και της Σαμαροβενιζελικής ενδοτικότητας.
Συνιστούν άραγε όλα τα παραπάνω καθολικότερες κοινωνικοπολιτικές ανατροπές ικανές να αμφισβητήσουν τις κυρίαρχες λογικές του κυρίαρχου κοινωνικοπολιτικού συστήματος στην  Ελλάδα και στην Ευρώπη???

Συνιστούν άραγε όλα τα παραπάνω αριστερή πολιτική με ταυτότητα, που να νομιμοποιεί τη νεκρανάσταση του νέο-δωσιλογισμού των Βορίδηδογεωργιάδηδων που αναβιώνουν αδίστακτα την εμφυλιοπολεμική φιλολογία και τη ρητορική της γερμανόδουλης ταγματαλητείας???

Όχι… Δε συνιστούν αριστερή πολιτική με ταυτότητα. 
  • Συνιστούν μια αυτονόητη στάση εθνικής αξιοπρέπειας, που φυσικά δεν απειλεί και δεν υπερβαίνει τα όρια του συστήματος, είναι όμως απόλυτα επιβεβλημένη για κάθε πολιτικό που θέλει να λειτουργεί σεβόμενος στοιχειωδώς την εθνική ταυτότητα που επικαλείται ότι υπηρετεί.
  • Συνιστούν το στοιχειώδες που δεν τόλμησαν να κάνουν οι ταπεινωμένοι του δωσιλογισμού, γι αυτό και σήμερα το αντιπαλεύουν λυσσασμένα. Γιατί τρέμουν ακόμη και στην ιδέα να αποδειχτούν συγκριτικά το πόσο ξεφτιλισμένη υπήρξαν στο δουλοπρεπή τους κατήφορο.
Θα επιμείνει μέχρι τέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη ρότα που δείχνουν τα πρώτα της βήματα???
Αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί και θα αποδειχτεί σύντομα, όταν μετά την πρώτη επίδειξη «κατσαρόλας» με ενορχηστρωτή το χρηματιστήριο, θα εξαπολύσουν τη γενικευμένη τους επίθεση σε βάρος της Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή όμως, δεν κρίνουμε πεπραγμένα αλλά τη δυναμική συγκεκριμένων πολιτικών και εθνικών συμβολισμών, και επιχειρούμε να το κάνουμε χωρίς την ελάχιστη κομματική ή πολιτική ιδιοτέλεια, αλλά και αρνούμενοι να παραδοθούμε στην επικίνδυνη λαγνεία της αυταπάτης.

Για μας το δίλημμα είναι σαφές, και η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη περίοδο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πιο καραμπινάτη του εκδοχή:  

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ και ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ή ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ???

Το παράδειγμα του Σαλβαδόρ Αλιέντε, είναι εκεί και υπάρχει για να θυμίζει σε όλους τι δεν πρέπει να κάνουμε σε μια Ελλάδα που ο νεοναζισμός έχει αναβιώσει επικίνδυνα…

Και η Ελληνική κοινωνία είναι εδώ, για να αποτελέσει με την έμπνευση, τη μαχητικότητα, αλλά και την οργή της, τον αποφασιστικό καταλύτη για τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη, στη μάχη για την εθνική αξιοπρέπεια και την οριστική αποκαθήλωση της δουλοπρέπειας και του δωσιλογισμού.

Δυο τολμηρά βήματα που εν πολλοίς θα κρίνουν τη μάχη για την οριστική ανακοπή του κατοχικού σχεδιασμού, και που ταυτόχρονα θα εμπνεύσουν και θα πυροδοτήσουν γενικότερες πολιτικές ανατροπές στην Ευρώπη είναι τα ακόλουθα:
  • Πρώτον: Η νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να εγγράψει άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο και της Γερμανικές αποζημιώσεις, μηδενίζοντας έτσι και λογιστικά το σύνολο του εμφανιζόμενου ως δημοσίου χρέους, και να παραπέμψει έτσι ολόκληρη την Ευρωζώνη, να πάρει τα ρέστα από τη μανδάμ Μέρκελ και το χιτλερίσκο Σόιμπλε.
  • Δεύτερον: Να παραπέμψει άμεσα σε δική για εσχάτη προδοσία τους πρωταγωνιστές του προδοτικού PSI, αναδεικνύοντας παράλληλα το βρώμικο ρόλο σε βάρος των λαών και το ύπουλο παιχνίδι που παίχτηκε με την κρατικοποίηση του χρέους που πραγματοποιήθηκε για να ξεφορτωθούν οι τραπεζίτες την απασφαλισμένη βόμβα του τοξικού χρέους και να τη φορτωθούν οι λαοί, διευκολύνοντας έτσι το ντόμινο για να καθίσει σε όλη την Ευρώπη στο σκαμνί η συμμορία των αχυρανθρώπων του ευρωπαϊκού ιερατείου.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος... 
Όσο για το πήδημα... αυτή τη φορά θα έχει αίμα. Ας φροντίσουμε να μη ματώσει άλλο ο λαός, αλλά μονάχα τα καθάρματα που έσυραν τον τόπο σ αυτή την απερίγραπτη εθνική τραγωδία.

Κανένα έλεος... Κανένας οίκτος... Κανένα ελαφρυντικό... Και για κανένα κάθαρμα από αυτά που σφετερίστηκαν για λογαριασμό της ξένης κατοχής την πολιτική εξουσία...

Ίμια: θυμάμαι και τιμώ!

Γράφει η Θάλεια Χούντα 

Η επέτειος των Ιμίων, όπου τρεις Έλληνες αξιωματικοί έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα, είναι ξεχωριστή και οφείλουμε να την τιμούμε και να την θυμόμαστε. Να θυμόμαστε τις ενέργειες της τότε πολιτικής ηγεσίας και να τιμούμε τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που για πολλοστή φορά, όταν οι περιστάσεις επέβαλλαν, έχυσαν το αίμα τους.  

Δεν μπορεί κανένας τέτοιες πράξεις, να τις τοποθετήσει υπό πολιτικό, κομματικό ή όποιο άλλο πρίσμα θέλει. Η μόνη και αληθινή θεώρηση είναι αυτή της αγάπης στην Πατρίδα και εξ’ αυτής της αυτοθυσίας για τα ιερά και τα όσια. Ελληνική γή και όχι κομματική γή πάτησαν οι Τούρκοι. Ελληνικό αίμα και όχι κομματικό αίμα χύθηκε. 

Και για την ισορροπία της ιστορίας, κανένας από τους Τούρκους στρατιωτικούς που πάτησαν την γή μας, δεν ζεί. Όλοι τους σκοτώθηκαν, με τελευταίο τον αξιωματικό επικεφαλή τους. 

Τιμή και μόνο τιμή στους ηρωικούς νεκρούς μας που έπεσαν στο καθήκον! Οι σκέψεις μας και οι καρδιές μας θα τους συντροφεύουν για πάντα στο πάνθεον που η ιστορία τους έχει τοποθετήσει! 

πηγή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

Γράφει η Μαίρη Καρά

Η ΤΑΣΗ του Έλληνα να κοιτάζει ψηλά, να ανυψώσει την ανθρώπινη ύπαρξή του, να προάγει τον Πολιτισμό, τον σεβασμό στις ανθρώπινες ΑΞΙΕΣ, είναι πηγαία, νομοτελειακή κι αποδεικνύεται μέσα απ' την ιστορική συνέχειά της. Ο άνθρωπος είναι σωστό να ζει σε αρμονία με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, ώστε η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του να "ακουμπήσει" ολοκληρωτικά όλους τους τομείς της ζωής του. Μπορεί δε να εκδηλωθεί ταυτόχρονα και διαχρονικά στην οικονομική, τεχνική, τεχνολογική, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική εξέλιξη κάθε ΛΑΟΥ. Αυτονόητο είναι πως μπορεί να υπάρξει, μόνο όταν τελείται σε διαλεκτική αρμονία και με σεβασμό στις προαιώνιες ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ Αξίες του ανθρώπου. Όπως ακριβώς αναπτύχθηκε ο Ελληνικός Πολιτισμός ειρηνικά και δημιουργικά  μέχρι… την θανάσιμη στιγμή, που ξύπνησε το… ΘΗΡΙΟ! 

Η εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους δέχτηκε τις πρώτες επιθέσεις στις ρίζες του πολιτισμού του, όταν το διεφθαρμένο μυαλό του εβραιοσιωνιστικού κτήνους αποφάσισε να "επέμβει" στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ! Ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης αποδείχτηκε εκ των υστέρων, πως εκπορευόταν απ' το θανάσιμο προαιώνιο μίσος του για την Ελληνική ΦΥΛΗ. Εκδηλώθηκε δε με έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, δεδομένης της ανάγκης της για ΔΑΝΕΙΣΜΟ, την οποία όμως οι ίδιοι δημιούργησαν. Γνωστή η συμμετοχή των δοσίλογων πολιτικών, όχι όμως και του ΛΑΟΥ, ο οποίος ούτε ρωτήθηκε, ούτε ενημερώθηκε γι' αυτή την  απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία υπερέβη το ΔΙΚΑΙΟΝ! 

Το ΔΙΚΑΙΟΝ είναι το σύνολο των υποχρεωτικών κανόνων, οι οποίοι ρυθμίζουν τις σχέσεις ανάμεσα στο Κράτος και τον λαό. Η λέξη προέρχεται από το ουδέτερο του επιθέτου ΔΙΚΑΙΟΣ, που σημαίνει αυτόν του οποίου οι πράξεις συμβαδίζουν με τις επιταγές της Δικαιοσύνης, της Ορθότητας και της Λογικής. Το Δίκαιον είναι μια μορφή ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ και επιδιώκει την συμμόρφωση των πολιτών στο σύστημα ΑΞΙΩΝ και στον τρόπο συμπεριφοράς κι ενέργειάς τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά δηλαδή που πρέπει να επιδεικνύει μια σωστή και ΔΙΚΑΙΗ διακυβέρνηση μιας ευνομούμενης Πολιτείας. (Σίγουρα όχι όμως της Ελληνικής, τουλάχιστον των τελευταίων μνημονιακών χρόνων).

Το φυσικό ΔΙΚΑΙΟ πηγάζει από τις ανάγκες του ανθρώπου ως φυσικου όντος, το ΗΘΙΚΟ έχει πηγή την Ηθική Συνείδηση του ανθρώπου κι αφορούν άγραφους κανόνες. Το ΘΕΤΟ ή ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ είναι το Δίκαιο των κοινωνιών κι αφορά στο ΔΗΜΟΣΙΟ, που ρυθμίζει τις δημόσιες σχέσεις των ανθρώπων και στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ, που ρυθμίζει τις ιδιωτικές σχέσεις. Η τήρηση του Δικαίου έχει μεγάλη σημασία, γιατί προστατεύει και την Πολιτεία και τον Πολίτη από αυθαιρεσίες και υπερβάσεις των ορθών κανόνων. Διασφαλίζει δηλαδή την ΤΑΞΗ, την ομαλή κοινωνική συμβίωση, την εύρυθμη λειτουργία των ΘΕΣΜΩΝ και προστατεύει τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας των πολιτών.  

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι η σταθερή και διαρκής θέληση του ανθρώπου, να αποδίδει στον καθένα αυτό που του ανήκει, σύμφωνα με τους γραπτούς ή άγραφους (ηθικούς) νόμους. Από παλαιοτάτων ετών η Δικαιοσύνη απέρρεε απ’ την ανάγκη αρμονικής συμβίωσης των ατόμων σε μια κοινωνία, ανάγκη που εξασφαλίζεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου. Αυτό ήταν το νόημα της Δικαιοσύνης, η λειτουργία της οποίας εξαρτιόταν από την Εξουσία. Σήμερα η απονομή της έχει ανατεθεί σε ιδιαίτερο κλάδο της Εξουσίας, τον ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ο οποίος δικάζει τις παραβάσεις των Νόμων και λειτουργεί ανεξάρτητα απ’ τη Νομοθετική κι Εκτελεστική Εξουσία. Η απονομή της Δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τον εκπρόσωπο της Δικαστικής Εξουσίας, αφού οριοθετείται σε συγκεκριμένα αποδεκτά πλαίσια, η δράση των πολιτών και του Κράτους.

Αντίθετα, κάθε πράξη που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τους γραπτούς ή άγραφους Νόμους, που βλάπτει την ύπαρξη του άλλου, ή που εμπεριέχει τα κίνητρα της ιδιοτέλειας και της μεροληψίας, λέγεται ΑΔΙΚΙΑ. Η σωστή τήρηση των Κανόνων της Δικαιοσύνης περιορίζει την διάθεση των πολιτών  για περιφρόνηση και καταπάτηση των Νόμων. Κρατά την συνείδηση των ανθρώπων πάντα άγρυπνη σε πράξεις που αντιμάχονται την Δικαιοσύνη, αφού ο τρόπος της ζωής τους είναι εναρμονισμένος με τις επιταγές της. Με την Δικαιοσύνη εξαφανίζεται η Διχόνοια και η Αντιπαλότητα και επικρατούν η Ειλικρίνεια, η Εμπιστοσύνη, η Ισονομία και η Αξιοκρατία. Επίσης συντελεί στην εξομάλυνση της αμοιβαίας καχυποψίας, που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Κράτους και Πολιτών. Έτσι μόνο νοείται σωστή Δικαιοσύνη και πρέπει να υπηρετείται ανελλιπώς απ' τους ταγμένους ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ της!

Σήμερα όμως για ποια ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μπορούμε να μιλάμε, όταν εκπρόσωποί της διορίζονται απ' τους εκπροσώπους της Εξουσίας κι αποφασίζουν σύμφωνα με τις εντολές της; Ευτυχώς βέβαια που υπάρχουν κι έντιμοι ΔΙΚΑΣΤΕΣ ακόμα και παραμένουν αδιάφθοροι παρόλες τις πολιτικές πιέσεις. Χάρις σ' αυτούς τους σύγχρονους ΗΡΩΕΣ καταφέρνει ακόμα ο Λαός να κρατά ψηλά το ηθικό του και να αντέχει στα άδικα κυβερνητικά μέτρα, που τον οδηγούν στην εξαθλίωση. Κατάσταση τραγική που βίωνε ο Λαός απ' την συγκυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων, τουλάχιστον μέχρι τις πρόσφατες ΕΚΛΟΓΕΣ. Με τη νέα Κυβέρνηση που έφερε την ΕΛΠΙΔΑ για τον Λαό… ίσως οι Δικαστικοί Λειτουργοί αλλάξουν νοοτροπία και ξαναθυμηθούν τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο διορίστηκαν!

Μέχρι νεοτέρας… διαταγής λοιπόν εμείς οι πολίτες αυτού του διαλυμένου Κράτους κάνουμε υπομονή κι αναμένουμε να δούμε το νέο Πρόσωπο της Δικαιοσύνης, που δεν θα εξαρτάται από μισθολογικές μεταβολές και θα φροντίζει απερίσκεπτα για το ΔΙΚΑΙΟ του Λαού. Αν και μόνο λίγες μέρες πέρασαν απ' την ανάληψη της νέας Κυβέρνησης… αναμένουμε απάντηση στην εύλογη απορία μας: Τώρα που δεν επανεξελέγησαν βουλευτές, αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα μας…δεν υπάρχει ένας συνειδητοποιημένος Εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη εναντίον τους; Για να δικαιωθεί επιτέλους και ο αδικοχτυπημένος ΛΑΟΣ;

Οι παγετώνες λιώνουν, η Ισλανδία αναπηδά και βρυχάται.

Ο φλοιός της Γης στην περιοχή της Ισλανδίας ανασηκώνεται μέχρι και κατά 3,5 εκατοστά το χρόνο λόγω της τήξης των παγετώνων και τη μείωση του βάρους τους, δείχνουν μετρήσεις από δέκτες GPS. Το φαινόμενο επιταχύνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής και θα μπορούσε μάλιστα να αυξήσει τις ηφαιστειακές εκρήξεις, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Η ανύψωση

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι το νησί της Γροιλανδίας και άλλες περιοχές κοντά στην Αρκτική άρχιζαν να ανυψώνονται με τη λέξη της τελευταίας εποχής των παγετώνων, μια ελαστική αναπήδηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Παρέμενε όμως ασαφές αν η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες δεκαετίες επιταχύνει αυτή την ανύψωση, επισημαίνει η νέα μελέτη. «Η έρευνά μας συνδέει την πρόσφατη επιτάχυνση της ανύψωσης με την επιταχυνόμενη τήξη των καλυμμάτων πάγου της Ισλανδίας» λέει η Καθλίν Κόμπτον, διδακτορική φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, πρώτη συγγραφέας της δημοσίευσης στην επιθεώρηση «Geophysical Research Letters».

Οι μετρήσεις

H μελέτη βασίστηκε στις μετρήσεις ενός δικτύου από 62 δέκτες GPS, στερεωμένους στα πετρώματα της Ισλανδίας, ορισμένοι από τους οποίους λειτουργούν από το 1995 και άλλοι εγκαταστάθηκαν μετά το 2006. Το 2013, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα υψίπεδα της κεντρικής και νότιας Ισλανδίας, όπου βρίσκονται πέντε από τους μεγαλύτερους παγετώνες του νησιού, ανυψώνονταν με ολοένα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σε ορισμένες περιοχές η ανύψωση έφτανε τα 3,5 εκατοστά το χρόνο και η επιτάχυνση τα 1 με 2 χιλιοστά ανά χρόνο στο τετράγωνο. Περίεργοι να μάθουν πότε άρχισε να επιταχύνεται η αναπήδηση του φλοιού, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις μετρήσεις της επιτάχυνσης για να υπολογίσουν πότε άρχισε να κινείται ο φλοιός.

Οι υπολογισμοί έδειξαν το 1980, το έτος κατά το οποίο άρχισαν να καταγράφονται σημαντικές άνοδοι της θερμοκρασίας λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Η απώλεια πάγου και ο ρυθμός αυτής της απώλειας είναι δύσκολο να μετρηθεί, σύμφωνα όμως με τους ερευνητές η παρατηρούμενη επιτάχυνση της ανύψωσης δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε επιτάχυνση της τήξης των πάγων.

«Η Ισλανδία είναι το πρώτο μέρος του κόσμου για το οποίο μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η επιταχυνόμενη ανύψωση σημαίνει επιταχυνόμενη απώλεια πάγου» υποστηρίζει οΡίτσαρντ Μπένετ του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας. Ο Μπένετ επισημαίνει ότι το φαινόμενο δεν αποκλείεται να αυξήσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο σεισμογενές νησί της Ισλανδίας.

Όπως λέει ο ερευνητής, υπάρχουν ενδείξεις ότι μετά το τέλος της τελευταίας παγετώδους περιόδου, η ηφαιστειακή δραστηριότητα σε ορισμένες περιοχές της Ισλανδίας αυξήθηκε κατά 30 φορές. Άλλες ερευνητικές ομάδες έχουν προειδοποιήσει ότι η σημερινή κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις ηφαιστειακές εκρήξεις όπως αυτή του ισλανδικού ηφαιστείου Αϊγιαφγιαλαγιοκούλ το 2010, η οποία καθήλωσε τα αεροπλάνα και είχε οικονομικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Οι Έλληνες πολιτικοί αντίγραφα των πολιτών.

- ο εθνικός κίνδυνος - 

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης
 
Πολλά ακούμε για την οικονομική κρίση που διέρχονται οι ανεπτυγμένες κοινωνίες και η Ευρώπη εις την οποία ανήκουμε και εμείς ως χώρα. Τα γεγονότα όμως αυτά δεν είναι συνταρακτικά για τις Εταίρους μας. Διότι τα αίτια της κρίσης αυτής αντιμετωπίζονται από τις εκεί κοινωνίες με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα. Εξάλλου κάθε κρίση έρχεται αλλά και παρέρχεται μετά πάροδο μερικών χρόνων όταν  αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα προαναφερθέντα εργαλεία και όπλα.

Δυστυχώς εις την χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Διότι όλα αυτά τα οποία  βιώνουμε ως Λαός τα θεωρούμε απλώς συνταρακτικά, προσδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση και υπερβολή, προβάλλοντας μόνο το προσωπικό μας πρόβλημα και την απειλή για το άτομο μας. Βλέπουμε το δένδρο και όχι το δάσος. Πόλις π.χ. Πολιτεία είναι το άθροισμα των πολιτών οι οποίοι αναδεικνύουν δια της ψήφου τους  πολιτικούς. Εις την κοινωνία υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι έντιμοι και οι ανέντιμοι. Όμως όπως σε μία αρένα, ο αγώνας μεταξύ των δύο  αυτών κατηγοριών έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αδιαφιλονίκητη  πλέον επικράτηση ενός εξ αυτών. Τι συμβαίνει όμως εδώ και δεκαετίες εις την χώρα μας; Και γιατί;

Δια διάφορους λόγους, εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες, κυρίως μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εις την πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε επαρκώς, ως οφείλομε, την ιστορική μας διαδρομή και γιατί οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανεδείχθησαν δια της σοφίας των σε πρωταγωνιστές της ανθρωπότητας. Ο αυτοσεβασμός, αλλά και ο σεβασμός των άλλων λαών, αυτή η ισορροπία μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας, άνοιγε εις τους προσγειωμένους σοφούς προγόνους μας διάπλατα τις πόρτες προς την Οικουμένη. Η δημιουργία εκατοντάδων αποικιών σε άλλες περιοχές του τότε κόσμου είναι αποτέλεσμα της αποδοχής των σοφών Ελλήνων από τους άλλους Λαούς, όπως και η αποδοχή του Μ. Αλεξάνδρου, ο οποίος δεν επεκράτησε απλώς και μόνον δια της ευφυΐας του και γενναιότητας του μικρού εκστρατευτικού στρατεύματος του, αλλά και διότι οι άλλοι Λαοί δεν είχαν λόγο να αντισταθούνε εις την πνευματική ανωτερότητα των Ελλήνων.

Κατά κοινή αποδοχή όλων, η Ευρώπη οφείλει την ύπαρξη της εις την Πατρίδα μας,  εις τους προγόνους μας. Για αυτόν το λόγο και μόνον μας ενέταξαν εις το νέο δημιούργημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη, δια την διασφάλιση της ευρωπαϊκής ειρήνης και ευμάρειας των Λαών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και κυρίως για την κοινή αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων. Η ένταξη  του Λαού μας εις την Ε.Ε. έγινε όμως υπό την προϋπόθεση και την υπόσχεση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να γίνει η χώρα μας ισότιμο μέλος αυτής της οικογένειας. Διότι κατά την υπογραφή της Συμφωνίας Ένταξης η χώρα μας δεν ήταν ούτε εις το παραμικρό ισότιμο μέλος, όπως όμως προέβλεπε η Ιδρυτική Συμφωνία της Ρώμης. Ως εκ τούτου η Πατρίδα μας  αποτελεί την μοναδική εξαίρεση ένταξης μίας κοινωνικώς και οικονομικώς καθυστερημένης χώρας σε μία ισχυρή οικογένεια που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Λαοί της οποίας συμβάλουν δημιουργικά σε όλους τους τομείς εις την κοινή αυτή προσπάθεια που λέγεται Ευρώπη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί φθάσαμε εις αυτό το σημείο ώστε να μη αντιλαμβανόμαστε ως Λαός ακόμη και σήμερα που κινδυνεύει η Πατρίδα μας, ότι η οικονομική κρίση σε μερικές χώρες της Ευρώπης έχει διαφορετικά αίτια από ότι η κρίση εις την Πατρίδα μας, η κρίση της οποίας είναι επίσης μία εξαίρεση. Η οποία, αδιαμφισβήτητα είναι κρίση Αρχών και Αξιών του Λαού μας, κρίση αυτού του Πολιτικού Συστήματος. Το οποίο είναι δικό μας δημιούργημα, και εκλέγουμε κάθε τόσο ως Λαός δια της ψήφου μας και ως εκ τούτου εμείς οι ίδιοι ευθυνόμαστε δια την ποιότητα και κατάντια του, αλλά και για την δική μας κατάντια  ως σύνολο και κοινωνία, αλλά και ως άτομα.  Ως εκ τούτου αυτό το Πολιτικό Σύστημα π.χ. Διακυβέρνησης  είναι φωτοαντίγραφο της ποιότητας και της αντίληψης του ίδιου του Λαού μας, της εσφαλμένης ερμηνείας αυτού περί της έννοιας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Εδώ οφείλουμε να ενστερνισθούμε τα σοφά λόγια του Ισοκράτη (436-338 π. Χ.): Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. Ο δε Φρήντριχ Νίτσε (1844-1900) έγραψε: Ελευθερία  είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι εις τον εαυτόν του.

Εις τον 20ο και τώρα 21ο αιώνα που διανύουμε εμείς ως Λαός γνωρίζουμε πλήρως δια του διαδικτύου την πορεία άλλων Λαών και των Εταίρων μας, όπως και δια της παρουσίας εκατομμυρίων επισκεπτών εις την χώρα μας για την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη και ευμάρεια. Αποδεδειγμένα φαίνεται όμως ότι εμάς ως Λαός δεν μας ενδιέφεραν και ενδιαφέρουν όλα αυτά. Όπως δεν μας ενδιέφερε και ενδιαφέρει η πορεία της χώρας μας, που οφείλεται εδώ και δεκαετίες η κατάντια μας, η οποία μας απομάκρυνε από την Ευρώπη, ποιος ευθύνεται για την καταστροφή μας.

Ο George Orwell είπε: Ένας Λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες και προδότες δεν είναι θύμα. Είναι συνεργός τους!

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης 

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Απασχολήθηκε επί 5 χρόνια εις την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας

Σε πανικό ο Σόϊμπλε. «Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν».

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Μόνο ο Σόϊμπλε, η Μέρκελ και οι ελεγχόμενοι από αυτούς παριστάνουν το λιοντάρι απέναντι στην Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Όλοι οι άλλοι είναι επιφυλακτικοί.
Προφανώς βλέπουν κάποιο πρόβλημα με τον εθνικισμό του Δ΄ Ράιχ. 

«Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται», επανέλαβε ο γερμανός υπoυργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου στο Βερολίνο, αναφερόμενος στην Ελλάδα και στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρόσθεσε δε ότι «δεν δεχόμαστε εκβιαστικές πιέσεις», αλλά όλα αυτά που επαναλαμβάνει τελευταία, μάλλον δείχνουν πανικό της γερμανικής κυβέρνησης, παρά δείχνουν κάποια ισχύ από εκείνη που εξέπεμπε παλαιότερα. Πρώτη φορά ο άλλοτε σιωπηλός Σόϊμπλε εμφανίζεται τόσο ανοιχτά να απειλεί την Αθήνα και να κινδυνολογεί. 

Είναι φανερό ότι η διεθνής οικονομική ελίτ, με την τελευταία κίνηση Ντράγκι, ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί νεογερμανικό εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό, εφόσον αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ. Η διεθνής οικονομική ελίτ, έχει αναθέσει στο Βερολίνο το ρόλο του χωροφύλακα της ΕΕ, αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της και όχι για την ανάπτυξη του γερμανικού εθνικισμού. Η γερμανική εμμονή στη λιτότητα που προκάλεσε αποπληθωρισμό, βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα της διεθνούς οικονομικής ελίτ. 

Η κυβέρνηση του Βερολίνου πήρε το μήνυμα και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ακόμα ως παράδειγμα της γερμανικής ηγεμονίας. Να δούμε όμως τι άποψη έχει επ’ αυτού και η διεθνής οικονομικής ελίτ. Εκεί θα παιχτεί η επιτυχία ή η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή

ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η αξιοπρέπεια ενός λαού είναι το κορυφαίο στίγμα της ύπαρξης του και της θέσης του στην διεθνή κοινότητα. Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού είχε κουρελιαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με τόσο ωμό, τραγικό, εξευτελιστικό και προσβλητικό τρόπο. Αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αφού ξεπούλησαν εν ψυχρώ την εθνική κυριαρχία το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πώς να υπηρετούν τα σχέδια των ξένων ανθελλήνων τοκογλύφων αφεντάδων τους. Ενώ θα έπρεπε να πληρώνουν το βαρύ αντίτιμο των εξοντωτικής και εθνοκτόνου πολιτικής τους, έχουν ακόμα το θράσος και εμφανίζονται δημόσια να υποστηρίζουν την πολιτική που έριξε αυτή την χώρα στον γκρεμό και εξόντωσε την ελληνική κοινωνία.

Οι τελευταίες εκλογές ήταν ένα γέρο χτύπημα σε όλους αυτούς τους τσαρλατάνους, που δυστυχώς τους στήριξε και ένα μεγάλο μέρος της «ρασοφόρου υποκρισίας» καθώς γέροντες προέτρεπαν τα πνευματικά τους παιδιά να ψηφίσουν τον απερχόμενο πρωθυπουργό για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Τώρα για πρώτη φορά μετά από την εθνική καταστροφή κάποιο σημάδι ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά την χώρα μας, δείχνουν μεγάλη αμηχανία γιατί ποτέ δεν περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη αμφισβήτησης της κατοχικής του πολιτικής και προσπαθούν να «τρίξουν τα δόντια τους» ενώ στο βάθος γνωρίζουν ότι ένα ρήγμα με ελληνικό «περιεχόμενο», θα τους πλήξει άμεσα και αυτούς ενώ θα σημάνει την οριστική κατάρρευση της ευρωζώνης των τραπεζιτικών τους ιδρυμάτων.

Το ζήτημα όμως είναι πολύ πιο βαθύ από τις περιπτωσιακές οικονομικές διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και για την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας.
Το ζήτημα είναι η απαιτούμενη κίνηση αλλαγής των στρατηγικών επιλογών της χώρας, η οποία επί δεκαετίες ακλουθούσε μια πολιτική δουλοπρέπειας που πάντα την πρόδιδε στα εθνικά θέματα ενώ την είχε καταστήσει ένα ταπεινό δορυφόρο των συμμάχων και ετέρων που έφτασαν στο σημείο να την λεηλατήσουν με την συνδρομή των εντοπίων δοσίλογων τους. Τώρα αρχίζει να διαφαίνεται όλο και περισσότερο η ανταύγεια μιας τέτοιας αλλαγής. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν μονομερείς κινήσεις. Εκείνο που θα πρέπει να γίνει είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτό το προνομιούχο οικόπεδο κοστίζει ανάλογα της θέσης του και ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η λεηλασία της Ελλάδας χωρίς κανένα όφελος για τον ίδιο τον λαό της.

Πριν από οχτώ χρόνια ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο. Το πλήρωσε πολύ ακριβά καθώς κινδύνεψε ακόμα και η σωματική του ακεραιότητα. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο λαός έχει υποστεί μια πρωτοφανή καταστροφική λεηλασία και οι υπομονές του έχουν εξαντληθεί. Τι άλλο επιτέλους έχει να χάσει μια χώρα που της έχει στερηθεί ακόμα και το δικαίωμα να ασκεί δική της οικονομική δραστηριότητα;

Αυτή την φορά τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά γιατί υπάρχει μια κυβέρνηση που φέρεται αποφασισμένη και το κυριότερο έχει τα ικανά αποφασισμένα στελέχη για να καταδείξει πως επιτέλους αυτή η χώρα δεν χαρίζει σε κανένα τα εθνικά της συμφέροντα.

Να μην διαψεύσει τις ελπίδες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

Κατ’ αρχήν πιστεύω είναι επιθυμία κάθε σκεπτόμενου Έλληνα, είτε ψήφισε αυτή την Κυβέρνηση είτε όχι, να ευχηθεί ολόψυχα στην Νέα Κυβέρνηση καλή επιτυχία στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα, ΕΘΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Εάν δε τα παραπάνω επιτευχθούν έστω και σε μεγάλο ποσοστό, μια και οι μέχρι σήμερα κεντροδεξιές και Σοσιαλιστικές Κυβερνήσεις όχι μόνο μετά την μεταπολίτευση δεν κατόρθωσαν βελτίωση, αλλά χειροτέρευσαν την Ελλάδα σ’ όλους τους παραπάνω τομείς. Εάν λοιπόν, με την πάροδο του χρόνου έχουμε ουσιαστική βελτίωση στα ως άνω σοβαρά και σχεδόν αξεπέραστα προβλήματα κατά τέτοιο τρόπο που να εκφράζουν το κοινό και το περί δικαίου αίσθημα όλων των Ελλήνων, θα είναι μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα επιτυχία και μάλιστα να γίνεται από μια αριστερή Κυβέρνηση, για την οποία οι σειρήνες περί άλλων τυρβάζουν και η Ιστορία άλλα μαρτυρεί. Είδωμεν! 

Όμως! προτού ακόμη αρχίσει να λειτουργεί η νέα Κυβέρνηση έλαβαν χώρα δύο πολιτικές πράξεις, οι οποίες δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα Μ.Μ.Ε. και είναι αλήθεια ότι δεν άρεσαν ούτε στον σκεπτόμενο Έλληνα: 

ΠΡΩΤΟΝ: Κατά την προσωπική μου γνώμη, ο πρώην Πρωθυπουργός Αξιότιμος κ. Αντώνης Σαμαράς, όφειλε να περιμένει τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας στο Κυβερνητικό Μέγαρο, να τον καλωσορίσει και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, παρά την όποια πικρία είχε από το αποτέλεσμα των εκλογών και πάρα την χείριστη αντιπαράθεση μεταξύ των, στον προεκλογικό αγώνα και όχι μόνο. Αυτό θα βοηθούσε ν’ αλλάξει κάποτε, αυτό το άθλιο πολιτικό κατεστημένο που επικρατεί στη χώρα μας και που μεταδίδεται ακόμη και στους ανόητους οπαδούς των κομμάτων.

Αυτή την συμπεριφορα απαιτεί το συμφέρον της πατρίδος, διότι κάποτε πρέπει ν’ αρχίσει η Συνεργασία μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για το καλό της Ελλάδος. Δυστυχώς δεν έγινε. Μάλιστα εμάς τους Στρατιωτικούς μας θυμίζει κάποιους Διοικητές Σχηματισμών οι οποίοι μόλις αποστρατεύτηκαν δεν περίμεναν τον αντικαταστάτη των για να τον ενημερώσουν, ούτε να χαιρετήσουν και να ευχαριστήσουν τους συνεργάτες των, αλλά εγκατέλειπαν κακήν κακώς την Στρατιωτική Μονάδα των, χολωμένοι από την αποστρατεία των. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο Αξιότιμος κ. Τσίπρας Αλέξης, ο νικητής των Εκλογών και νέος πρωθυπουργός της χώρας μας, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του επισκέφτηκε το Πατριαρχείο, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, επισκέφθηκε τον Ειρηναίο και ζήτησε από όλους την ευχή των, διότι τον ενδιέφεραν οι ψήφοι των χριστιανών που είναι σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων, επισκέφθηκε ακόμη και το Βατικανό, διότι τον ενδιέφεραν και οι ψήφοι των Ελλήνων καθολικών, ακόμη και η ειδική επίσκεψη στην Θράκη αφορούσε τους Έλληνες Μουσουλμάνους ψηφοφόρους. Μόλις όμως έγινε Πρωθυπουργός της Ελληνοχριστιανικής κατά βάση και ιστορικής συνέχειας Ελλάδος, εγνώρισε στον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας ότι δεν χρειάζεται την ευχή του, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Είπε! απλώς θα δώσουν υπόσχεση τήρησης των Νόμων. 

Το να είναι κανείς άθεος ή αλλόθρησκος στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διότι! η ανεξιθρησκία έχει καθιερωθεί στη χώρα μας από την Β! Εθνοσυνέλευση στο Άστρος της Αρκαδίας την 18 Απριλίου 1923. Κανείς πραγματικά χριστιανός δεν πρέπει να κατηγορεί τους άθεους ή αλλόθρησκους, εάν αυτό συμβαίνει τότε δεν γνωρίζει τον βασικό πυλώνα της πίστης του, «Ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης» και ο βασικός κανόνας που δίδαξε ο Χριστός είναι «όστις επιθυμεί οπίσω μου ελθείν». Βέβαια στην ελληνική πραγματικότητα, θα ήταν καλύτερα οι Έλληνες πολιτικοί να μην ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο διότι η ιστορία απέδειξε στο σύνολό των, πλην λαμπρών εξαιρέσεων, καταπάτησαν τον όρκο και αθέτησαν καταφανώς τις υποσχέσεις των. Και αυτό διότι στην χριστιανική θρησκεία η αθέτηση του όρκου είναι μεγάλη αμαρτία. Βέβαια! και η συμπεριφορά αυτή του αξιότιμου νέου Πρωθυπουργού μας, μου θυμίζει τον Πρόεδρο Μπους της Αμερικής, ο οποίος μέχρι την δεύτερη εκλογή του στην Προεδρία της Αμερικής, επειδή τον ενδιέφεραν οι ψήφοι των Ελληνοαμερικάνων δεν είχε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, μόλις όμως εξελέγη για δεύτερη φορά αμέσως αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία. Δίδαγμα: Ο Ηγέτης δεν πρέπει να είναι ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ, αλλά ούτε και ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ. 

Λέει ο Χιου Γκραντ (ο δημοφιλής αστέρας του Χόλιγουντ): «Οι Έλληνες είστε σύγχρονοι Ζορμπάδες και ας διανύετε μια δύσκολη περίοδο. Όλοι εμείς οι λάτρεις σας πιστεύουμε ότι περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες θα βγείτε πιο δυνατοί… Είστε ένας χαρισματικός λαός!...» 

Και! εμείς λέμε:«Ναι ένας χαρισματικός λαός με…αχάριστους πολιτικούς.» 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντ/γος ε.α.

Ποιόν τελικά εκπροσωπεί ο Βαρουφάκης;

Του Δημήτρη Καζάκη 

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC μόλις χθες, εις εκ των βασικών του νέου οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης, ο Γ. Βαρουφάκης υιοθέτησε πλήρως μιά από τις πιο αισχρές και ρατσιστικές εκδοχές της προπαγάνδας της Μέρκελ και των υπολοίπων εναντίον των Ελλήνων. Δηλαδή, τα δάνεια του μηχανισμού ύψους σχεδόν 240 δις ευρώ επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να διασωθεί ο Έλληνας.

Στην ερώτηση «πως να πω στους ψηφοφόρους μας ότι πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για τους Έλληνες;» ο Βαρουφάκης απάντησε ότι θέλει να δηλώσει στους Γερμανούς ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώσατε αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώσατε πάρα πολλά. Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Αυτό που δεν αντιληφθήκατε είναι το γεγονός ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα πήγαν στους πιστωτές, σε μια μαύρη τρύπα χρέους που είναι μη βιώσιμο.»

Ο Βαρουφάκης πρόσθεσε επίσης ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες «ένα σχέδιο για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος που καταβάλει ο μέσος Γερμανός γι' αυτή τη ελληνική πανωλεθρία, που καταβάλει ο μέσος Σλοβάκος, που είναι φτωχότερος από τον μέσο Ελληνα και ο οποίος καλείται να συνεισφέρει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.»

Πρώτο: Ο Βαρουφάκης λέει σκοπίμως ψέμματα. Τα 240 δις ευρώ δεν επιβάρυναν τον Γερμανό, ή τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Το διακρατικό χρέος διαμέσου του μηχανισμού προς την Ελλάδα είναι λίγο παραπάνω από 55 δις ευρώ. Αυτά δανείστηκαν απευθείας τα 16 κράτη της ευρωζώνης για να υποστηρίξουν το πρώτο μνημόνιο. Τα δανείστηκαν και μάλιστα με επιτόκια χαμηλότερα απ' ότι εκείνα με τα οποία δάνεισαν την Ελλάδα.

Δεύτερο: Τα υπόλοιπα σχεδόν 185 δις ευρώ δόθηκαν από τον EFSF, δηλαδή το προσωρινό ευρωπαικό ταμείο του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας, τα οποία δανείστηκε με τη σειρά του από τις αγορές εκδίδοντας δικούς του τίτλους χρέους. Το χρέος αυτό δεν είναι διακρατικό και δεν το επωμίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες κανενός κράτους. Το εγγυόνται απλά οι κυβερνήσεις των κρατών μελών.

Τρίτο: Το πρώτο μνημόνιο προέβλεπε διακρατικό δανεισμό γιατί με βάση τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ (Λισσαβώνα) δεν επιτρεπόταν η ανάμιξη ούτε της ΕΕ, ούτε της ΕΚΤ στη διαχείρηση των υποχρεώσεων ενός κράτους μέλους. Επειδή όμως τον κύριο όγκο των ελληνικών ομολόγων, πάνω από 175 δις ευρώ, τον είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους οι Γερμανικές, Ολλανδικές και Γαλλικές τράπεζες, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο ήθελαν να τις διασώσουν σε βάρος της Ελλάδας. Κι επειδή δεν μπορούσαν επίσημα, γιατί με βάση το κοινοτικό δίκαιο θεωρείται παράνομη κρατική ενίσχυση κι επομένως απαγορεύεται ρητά, τι έκαναν; Φόρτωσαν με την πρώτη δανειακή αποικιακού τύπου σύμβαση, διακρατικά δάνεια την Ελλάδα.

Τέταρτο: Από που κι ως που πληρώνει για τους Έλληνες, ο Γερμανός και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες; Δεν ξέρει ο Βαρουφάκης ότι η Γερμανία έχει δανείσει ως κράτος την Ελλάδα με 15,2 δις ευρώ στα πλαίσια του προγράμματος "διάσωσης", αλλά έχει κερδίσει τουλάχιστον 75 δις ευρώ μόνο από την διαφορά επιτοκίων του δικού της δανεισμού; Θα είχε μηδενικά σχεδόν επιτόκια δανεισμού η Γερμανία αν η Ελλάδα κι ο Νότος δεν βρισκόταν σ' αυτή την άθλια θέση;

Σύμφωνα π.χ. με το Reuters (2/5/2013), αναφέρονται συνήθως δυο μελέτες που δείχνουν ότι το Βερολίνο έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη ως ακούσια συνέπεια της κρίσης. Η μια μελέτη είναι από τη γερμανική ασφαλιστική Allianz, όπου έχει υπολογιστεί ότι το Βερολίνο έσωσε € 10,2 δισεκατομμύρια κατά την περίοδο 2010-2012 λόγω του χαμηλότερου κόστους δανεισμού, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν από 3,39% σε 1,18% στα τέλη του 2013. Σήμερα είναι ακόμη χαμηλότερα. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν η Ελλάδα πρώτα και ύστερα οι άλλες χώρες δεν είχαν τεθεί υπό καθεστώς "διάσωσης".

Η άλλη μελέτη είναι του Jens Boysen-Hogrefe από το οικονομικό ινστιτούτο IFW και δείχνει ότι ο Γερμανικός ομοσπονδιακός προϋπολογισμός διέσωσε € 8,6 δις μόνο το 2011 λόγω των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ και των ευνοϊκών επιπτώσεων λόγω του γεγονότος ότι οι επενδυτές εντός ευρωζώνης θεώρησαν ως ασφαλές καταφύγιο τη Γερμανία. Έτσι τεράστιες ροές κεφαλαίου κυρίως από το νότο βρήκαν τον δρόμο για τη Γερμανία. Συνολικά ξεπερνούν τα 326 δις ευρώ από ολόκληρο τον ευρωπαικό νότο τα πρώτα τρία χρόνια των "διασώσεων".

Πέμπτο: Το 10% στο οποίο αναφέρεται ο Βαρουφάκης δεν αφορά στον Έλληνα πολίτη, αλλά στην ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων συστημικών τραπεζών προς το συμφέρον ντόπιων και κυρίως ξένων κερδοσκόπων, που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να τζογάρουν με τραπεζικά χαρτιά στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ούτε ευρώ από τα δάνεια του μηχανισμού δεν πήγε στην ελληνική οικονομία, σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, επενδύσεις. Ούτε μετατράπηκε σε εισόδημα, ή τζίρο για την ελληνική εγχώρια αγορά.

Τα ξέρει όλα αυτά ο Βαρουφάκης; Πώς τολμά να ισχυρίζεται ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες επιβαρύνονται για τον Έλληνα; Σε τι διαφέρουν αυτές οι δηλώσεις από εκείνες του παλιού φίλου του, Γ. Παπανδρέου, που έλεγε τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα διεφθαρμένη, επειδή εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση των Ευρωπαίων πολιτών; Επειδή ο Βαρουφάκης δεν αναφέρει ευθέως ως διεφθαρμένο τον Έλληνα; Και μόνο το γεγονός ότι υιοθετεί αυτή τη χυδαία και ρατσιστική προπαγάνδα των Μερκελιστών, αποδεικνύει με ποιανού τα συμφέροντα ταυτίζεται.

Δεν θα ασχοληθούμε με τις μπαρουφολογίες του για το χρέος. Δεν είναι η ώρα. Αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι το εξής: Ποιόν εκπροσωπεί ο Βαρουφάκης απέναντι στους δανειστές; Πάντως όχι τον ελληνικό λαό. Ούτε βέβαια τους Ευρωπαίους πολίτες που χρησιμοποιεί ως άλλοθι για τα ψέμματά του.

Αν στ' αλήθεια νοιαζόταν για τον Γερμανό, τον Πορτογάλο, τον Σλοβάκο πολίτη, τότε θα αποκάλυπτε την πλεκτάνη, θα έλεγε την αλήθεια για τα τεράστια κέρδη που η τραπεζοκρατία έχει αποκομίσει σε βάρος του ελληνικού λαού και των υπολοίπων της ευρωζώνης. Θα έλεγε στο Σλοβάκο και τον Πορτογάλο - που τους θεωρεί πιο φτωχούς από τον Έλληνα - ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες επέβαλαν σε βάρος τους τη διάσωση των τραπεζών, διαμέσου των προγραμμάτων "διάσωσης" της Ελλάδας. Κάτι που είναι παράνομο ακόμη και με το κοινοτικό δίκαιο. Κι επομένως γιατί να μην ενωθούν οι λαοί αυτοί προκειμένου να απαιτήσουν από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν παράνομα για τη διάσωση των τραπεζών;

Αυτά θα έλεγε και θα έκανε ο Βαρουφάκης αν νοιαζόταν για τους Ευρωπαίους πολίτες και μάλιστα τους πιο φτωχούς. Μόνο που ο Βαρουφάκης νοιάζεται μόνο για το πώς ο Έλληνας θα συνεχίσει να πληρώνει τα κερατιάτικα στους τοκοφλύφους και δεν θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Να γιατί υιοθετεί την πιο χυδαία και ρατσιστικά προκλητική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.