Σελίδες

30 Ιανουαρίου 2015

26 Ιανουρίου 2015 / Μια μέρα μετά τις ελληνικές εκλογές.

Μας ήρθε με email και σας το παραθέτω γιατί είμαι σίγουρος ότι εκφράζει αρκετούς Ελληνες.

Αγαπητοί φίλοι,


Πριν ακόμη τελειώσει ο πρώτος μήνας τού χρόνου και πριν ακόμα κοπούν όλες οι πρωτοχρονιάτικες πίτες (αρκετές απ' αυτές κόβονται και τον Φεβρουάριο) και εκφραστούν όλες οι... ευχές, είχαμε και την διενέργεια τών βουλευτικών εκλογών που μας έφερε μια νέα κυβέρνηση που σύμφωνα με το προεκλογικό σλόγκαν μας έφερε και μια καινούργια ελπίδα.  Πραγματικά οι πολίτες ψήφισαν για τον ερχομό τής ελπίδας, αλλά κανείς δεν ξέρει αν αυτή θα πραγματοποιηθεί και για πόσο.  Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός έχει ζήσει, πολύ πρόσφατα, παρόμοιους ερχομούς ελπίδων οι οποίες όμως δεν φτούρησαν κάτω από βάρος τής ανθρώπινης μικρότητας και απατεωνιάς.


Με λύπη μου, όμως, διαπίστωσα επίσης ότι έπειτα από 60 χρόνια εξακολουθούν να διατηρούνται κάποιοι χαρακτηρισμοί όπως αυτοί τού... "Δεξιού" και τού... "Αριστερού".  Άκουσα, λοιπόν, αρκετούς συμπολίτες μας να λενε με υπερηφάνεια ότι: «... εγώ, αν και βέρος Νεο-Δημοκράτης, ή ΠΑΣΟΚος ή ΚΟΥΚΟΥΕς, ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ».


Ομολογώ ότι αυτή η ειλικρινής εκμυστήρευση αντί να με χαροποιήσει με έβαλε σε βαθειές σκέψεις γιατί δείχνει ότι έπειτα από τόσα χρόνια ο μέσος Έλληνας κουβαλάει ακόμα στην πλάτη του το δισάκι τής εθνικής διχόνοιας το οποίο τόσο έντεχνα τού φόρτωσαν οι κομματικές του ηγεσίες καπελώνοντας κάθε εθνική προσφορά του.


Σε κάθε εθνική κλήση για την σωτηρία τής πατρίδας ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο ενάντια στον κάθε κατακτητή ως ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι ως... "Δεξιός" ή... "Αριστερός".  Ας αφήσουν, λοιπόν, οι... τσελιγκάδες τον Λαό ήσυχο προκειμένου να βρει τον δρόμο του. Αρκετά τράβηξε μέχρι σήμερα εξ αιτίας αυτού τού... μαντρώματος.


Εύχομαι, όπως, έπειτα από την 4χρονη ταλαιπωρία τού ελληνικού λαού να μπει λίγο μυαλό στο κεφάλι τών παραπάνω... νεοφώτιστων (κάτι είναι κι' αυτό) προκειμένου ν' αφήσουν αυτά που ήξεραν, δηλαδή τα... κουμπαριλίκια, τις λαμογιές, τον ωχαδερφισμό και τον εγωκεντρισμό του και να κοιτάξουν το μέλλον τους ως... ΕΛΛΗΝΕΣ.


Θεωρώ ότι ένας τέτοιος αποχαρακτηρισμός θα είναι ό,τι καλύτερο θα μπορέσει να προσφέρει η νέα κυβέρνηση.  Πρώτο μέλημα της θα πρέπει να είναι η... ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και πάλι.


Νι Κάππα (Αθήνα).


Υ. Γ. Αν είχα την δυνατότητα να νομοθετώ θα έφτιαχνα ένα νόμο που θ' απαγόρευε μ' ένα γενναίο πρόστιμο την χρήση τών παραπάνω κομματικών χαρακτηρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.