Σελίδες

31 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
με υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην Πατρίδα μας....

Λίγο πριν το τέλος του 2014....

Αγαπητοί μου φίλοι το 2014 έφθασε στο τέλος του...
Μια νέα χρονιά ανοίγεται εμπρός μας...
Τι να περιμένει άραγε η πατρίδα μας αλλά κι εμείς οι ίδιοι σε αυτήν την νέα χρονιά;
Κανείς δεν γνωρίζει τι δυσκολίες θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε;
Τι δύσκολες καταστάσεις...
Ποιές χαρές και στεναχώριες μας περιμένουν...
Η μόνη μας ελπίδα είναι ο Χριστός μας και η προστασία Του με τις πρεσβείες της Παναγίας μας και των Αγίων μας...

Περάσαμε ένα δύσκολο χρόνο με τον οποίο συμπληρώθηκαν πλέον 4 χρόνια μνημονιακής κατοχής...
Εναν χρόνο που μας φόρτωσε δυσκολίες και απογοητεύσεις...
Ομως η ελπίδα δεν χάθηκε και δεν πρέπει ποτέ να χάνεται για μια καλύτερη μέρα...

Ας έχουμε υπομονή κι ας κρατούμε στην καρδιά μας την αγάπη για την Ελλάδα μας και την πίστη στον Θεό.

Λίγες ώρες απέμειναν για να αλλάξει ο χρόνος...
Το 2014 γίνεται παρελθόν και το 2015 αρχίζει να τρέχει στο αέναο κοντέρ της ζωής μας...
Είναι στο χέρι του καθενός μας να είναι ένας χρόνος ευλογίας ή ένας χρόνος καταστροφής για την πατρίδα μας αλλά πολύ περισσότερο για τις οικογένειές μας.

Οσα κι αν προσπάθησαν οι προδότες να μας επιβάλλουν το μόνο που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια είναι να γίνουμε φτωχότεροι σε υλικά αγαθά αλλά σίγουρα και σοφότεροι...
Μετά από 4 χρόνια δουλέματος και ξεπουλήματος των πάντων νομίζω ότι σήμερα οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε να ξεχωρίζουμε πότε ένας πολιτικός μας δουλεύει και πότε όχι...
Σήμερα που η κατάσταση πλεόν έχει οδηγηθεί στα άκρα φάνηκε ο προδότης κι ο μαχητής της ελευθερίας...

Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που πλησιάζει ας βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι στην ελευθερία της πατρίδας μας...


Ο Γιώργος Σεφέρης το 1953 στον τοίχο ενός χωριού της Κύπρου είδε γραμμένη την φράση: "Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες".
Νομίζω ότι αυτό το σύνθημα τα λέει όλα...
Κι αν ανακτήσουμε την απωλεσθείσα εθνική μας ανεξαρτησία (και υπερηφάνεια) να είστε βέβαιοι ότι η πλούσια πατρίδα μας δεν θα μας ταϊσει πέτρες αλλά αμβροσία και νέκταρ...


Ας είναι το 2015 έτος εθνικής ανάτασης για το Γένος μας και τιμωρίας για τους προδότες.

Σας εύχομαι από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.
Σας ευχαριστώ όλους που μείνατε κοντά μας και αυτό το έτος.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΘΑΝΟΣ

Ο Μέγας Βασίλειος. Ενας εξέχων Μικρασιάτης Ελληνας που αγίασε.

Βιογραφία
«... τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας». Με τη φράση αυτή, το απολυτίκιο, απόλυτα επιτυχημένα, τονίζει την κοινωνική προσφορά του Άγιου Βασιλείου, που με τη θεία διδασκαλία του στόλισε με αρετές τα ήθη και τη ζωή των ανθρώπων.

Ο Μέγας αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε το 329 μ.Χ., κατ' άλλους το 330 μ.Χ., στη Νεοκαισάρεια του Πόντου στο χωριό Άννησα και μεγάλωσε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Τα δε εγκυκλοπαιδικά λεξικά αναφέρουν σαν πατρίδα του Μ. Βασιλείου την Καισαρεία της Καππαδοκίας. Είχε 8 αδέρφια, 3 αγόρια και πέντε κορίτσια. Από τα 4 αγόρια τα 3 αγόρια έγιναν επίσκοποι (ο Βασίλειος Καισαρείας, ο Γρηγόριος Νύσσης και ο Πέτρος Σεβάστειας) και το ένα μοναχός (ο Ναυκράτιος). Από τις 5 αδερφές του η πρώτη, και συγχρόνως το πιο μεγάλο παιδί της οικογένειας, η Μακρίνα, έγινε μοναχή. Οι γονείς του Βασίλειος (και αυτός), που καταγόταν από την Νεοκαισάρεια του Πόντου και Εμμέλεια, που καταγόταν από την Καππαδοκία, αν και κατά κόσμον ευγενείς και πλούσιοι, είχαν συγχρόνως και ακμαιότατο χριστιανικό φρόνημα. Αυτοί μάλιστα έθεσαν και τις πρώτες -καθοριστικής σημασίας- πνευματικές βάσεις του Αγίου.

Με εφόδιο αυτή τη χριστιανική ανατροφή, ο Βασίλειος αρχίζει μια καταπληκτική ανοδική πνευματική πορεία. Έχοντας τα χαρίσματα της ευστροφίας και της μνήμης, κατακτά σχεδόν όλες τις επιστήμες της εποχής του. Και το σπουδαιότερο, κατακτά τη θεία θεωρία του Ευαγγελίου, που την κάνει αμέσως πράξη με την αυστηρή ασκητική ζωή του.

Ας αναφέρουμε όμως, περιληπτικά, την πορεία των δραστηριοτήτων του. Μετά τις πρώτες του σπουδές στην Καισαρεία και κατόπιν στο Βυζάντιο, επισκέφθηκε, νεαρός ακόμα, την Αθήνα, όπου επί τέσσερα χρόνια συμπλήρωσε τις σπουδές του, σπουδάζοντας φιλοσοφία, ρητορική, γραμματική, αστρονομία και ιατρική, έχοντας συμφοιτητές του τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό (τον θεολόγο) και τον Ιουλιανό τον Παραβάτη.

Από την Αθήνα επέστρεψε στην Καισαρεία και δίδασκε την ρητορική τέχνη. Αποφάσισε όμως, να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή και γι' αυτό πήγε στα κέντρα του ασκητισμού, για να διδαχθεί τα της μοναχικής πολιτείας στην Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Συρία και Μεσοποταμία. Όταν επέστρεψε, αποσύρθηκε σε μια Μονή του Πόντου, αφού έγινε μοναχός, και ασκήθηκε εκεί με κάθε αυστηρότητα για πέντε χρόνια (357 - 362 μ.Χ.). Ήδη τέλεια καταρτισμένος στην Ορθόδοξη Πίστη, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον επίσκοπο Καισαρείας Ευσέβιο. Ο υποδειγματικός τρόπος της πνευματικής εργασίας του δεν αργεί να τον ανεβάσει στο θρόνο της αρχιεροσύνης, διαδεχόμενος τον Ευσέβιο στην επισκοπή της Καισαρείας (370 μ.Χ.). Με σταθερότητα και γενναίο φρόνημα, ως αρχιερέας έκανε πολλούς αγώνες για την Ορθόδοξη Πίστη. Με τους ορθόδοξους λόγους που συνέγραψε, κατακεραύνωσε τα φρονήματα των κακοδόξων.

Στους αγώνες του κατά του Αρειανισμού αναδείχτηκε αδαμάντινος, ούτε κολακείες βασιλικές του Ουάλεντα (364 - 378 μ.Χ.), που πήγε αυτοπροσώπως στην Καισαρεία για να τον μετατρέψει στον Αρειανισμό, ούτε οι απειλές του Μόδεστου μπόρεσαν να κάμψουν το ορθόδοξο φρόνημα του Αγίου. Υπεράσπισε με θάρρος την Ορθοδοξία, καταπλήσσοντας τον βασιλιά και τους Αρειανούς. Ακόμα, αγωνίστηκε κατά της ηθικής σήψεως και επέφερε σοφές μεταρρυθμίσεις στο μοναχισμό.

Η δε υπόλοιπη ποιμαντορική δράση του, υπήρξε απαράμιλλη, κτίζοντας την περίφημη «Βασιλειάδα», συγκρότημα με ευαγή Ιδρύματα, όπως φτωχοκομείο, ορφανοτροφείο, γηροκομείο, ξενοδοχείο και νοσοκομείο κ.ά., όπου βρήκαν τροφή και περίθαλψη χιλιάδες πάσχοντες κάθε ηλικίας, γένους και φυλής.

Ο Μέγας Βασίλειος έχει πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο. Τα κυριότερα έργα του είναι οι 9 ομιλίες στην Εξαήμερο, ομιλίες στους Ψαλμούς, πολλές και διάφορες άλλες ομιλίες, ασκητικά έργα και επιστολές. Εκτός των άλλων έργων του, έγραψε και Θεία Λειτουργία, που, μετά την επικράτηση αυτής της συντομότερης του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελείται 10 φορές το χρόνο: την 1η Ιανουαρίου (όπου γιορτάζεται και η μνήμη του), τις πρώτες πέντε Κυριακές της Μ. Τεσσαρακοστής, τις παραμονές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, την Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο.

Στα πενήντα του χρόνια ο Μέγας Βασίλειος, εξαιτίας της ασθενικής κράσεώς του και της αυστηρής ασκητικής ζωής του (ορισμένες πηγές λένε από βαριά αρρώστια του ήπατος ή των νεφρών), την 1η Ιανουαρίου του 378 μ.Χ. ή κατ' άλλους το 379 με 380 μ.Χ., εγκαταλείπει το φθαρτό και μάταιο αυτό κόσμο, αφήνοντας παρακαταθήκη και Ιερή κληρονομιά στην ανθρωπότητα ένα τεράστιο πνευματικό έργο.

Το συγγραφικό έργο του
Τα έργα του κατατάσσονται σε τέσσερεις κατηγορίες:

Δογματικά συγγράμματα.
α) «Ανατρεπτικός του Απολογητικού του δυσσεβούς Ευνομίου». Αποτελείται από τρία βιβλία και καταφέρεται ενάντια του αρχηγού των Ανομοίων Ευνομίου.
β) «Προς Αμφιλόχιον, περί του Αγίου Πνεύματος». Επιστολική πραγματεία προς τον επίσκοπο Ικονίου Αμφιλόχιο σχετικά με το Άγιο Πνεύμα.

Ασκητικά συγγράμματα.
α) «Τα Ηθικά». Συλλογή 80 ηθικών κανόνων.
β) «Όροι κατά πλάτος». Περιέχει 55 κεφάλαια με θέμα γενικές αρχές του μοναχισμού.
γ) «Όροι κατ’ επιτομήν». Περιέχει 313 κεφάλαια που αναφέρονται στην καθημερινή ζωή των μοναχών.
δ) «Περί πίστεως».
ε) «Περί κρίματος».
στ) «Περί της εν παρθενία αληθούς αφθορίας». Έργο σχετικό με την παρθενική ζωή.

Ομιλίες.
Ορισμένες από τις ομιλίες του είναι:
α) «Εις την Εξαήμερον». Συλλογή 9 ομιλιών με θέμα τη δημιουργία του κόσμου.
β) «Εις του Ψαλμούς». Συλλογή 18 ομιλιών με αφορμή το περιεχόμενο των Ψαλμών του Δαυίδ.
γ) «Περί του ουκ έστιν αίτιος του κακού ο Θεός».
δ) «Περί πίστεως».
ε) «Κατά Σαβελλιανών, Αρείου και Ανομοίων».
στ) «Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων». Το διασημότερο από τα κείμενα του Βασιλείου, στο οποίο πραγματοποιεί προσπάθεια γεφύρωσης μεταξύ χριστιανικής και κλασσικής παιδείας.
ζ) «Προτρεπτικός εις το άγιον βάπτισμα».
η) «Εις το πρόσεχε σεαυτώ».
θ) «Προς Πλουτούντας».
ι) «Εν λιμώ και αυχμώ».
ια) «Εις την μάρτυρα Ιουλίτταν και περί ευχαριστίας».

Επιστολές.
Σώζονται 365 επιστολές με το όνομα του Μεγάλου Βασιλείου, που καλύπτουν την εικοσαετία από την επιστροφή του στην Καισάρεια από την Αθήνα έως και το θάνατό του.
 
Τα Ιερά Λείψανα

Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Μεγ. Λαύρας Αγίου Όρους.
Η δεξιά βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας Αττικής.
Μέρος της δεξιάς βρίσκεται στη Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.
Μέρη χειρός βρίσκονται στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στη Μονή Παναχράντου Άνδρου.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων, Διονυσίου (δύο), Παντοκράτορος (τρία) και Αγ. Παύλου Αγίου Όρους, Αγ. Θεοδοσίου Άργους, Κύκκου Κύπρου, στη Λαύρα Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως και στο Ναό του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας.

Το έθιμο της βασιλόπιτας
Στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη, όταν το Βυζάντιο κήρυξε τον πόλεμο στην Περσία, ο Ιουλιανός πέρασε με τον στρατό του από την Καισαρεία. Τότε διέταξε να φορολογήσουν όλη την επαρχία και τα χρήματα αυτά θα τα έπαιρνε επιστρέφοντας για την Κωνσταντινουπολη. Ετσι, οι κάτοικοι αναγκάσθηκαν να δώσουν ό,τι είχε ο καθένας χρυσαφικά νομίσματα κ.λπ. Όμως ο Ιουλιανός σκοτώθηκε άδοξα σε μια μάχη στον πόλεμο με τους Πέρσες, έτσι δεν ξαναπέρασε ποτέ από την Καισάρεια. Τότε ο Αγιος Βασίλης έδωσε εντολή και από τα μαζεμένα χρυσαφικά τα μισά να δοθούν στους φτωχούς, ένα μικρό μέρος κράτησε για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Βασιλειάδος , και τα υπόλοιπα τα μοίρασε στους κατοίκους με ένα πρωτότυπο τρόπο: έδωσε εντολή να ζυμώσουν ψωμιά και σε κάθε ψωμί, έβαλε από ένα νόμισμα ή χρυσαφικό μέσα, κατόπιν τα μοίρασε στα σπίτια, έτσι τρώγοντας οι κάτοικοι τα ψωμιά όλο και κάτι έβρισκαν μέσα. Έτσι, γεννήθηκε το έθιμο της πίτας που ονομάσθηκε βασιλόπιτα.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος α’.
Εἰς πᾶσαν τὴν γῆν ἐξῆλθεν ὁ φθόγγος σου, ὡς δεξαμένην τὸν λόγον σου· δι' οὗ θεοπρεπῶς ἐδογμάτισας, τὴν φύσιν τῶν ὄντων ἐτράνωσας, τὰ τῶν ἀνθρώπων ἤθη κατεκόσμησας. Βασίλειον ἱεράτευμα, Πάτερ Ὅσιε· πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.


πηγή
Ποσειδώνας

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μια σημαντική συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 27 Δεκεμβρίου στην ρωσική εφημερίδα Pravda και στην δημοσιογράφο Inna Novikova, ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Valery  Gerasimov, υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί εδώ και καιρό έχουν καταστρώσει σχέδια για την καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας πριν προλάβουν οι Ρώσοι να το ενεργοποιήσουν σε μια ενδεχόμενη ολοκληρωτική επίθεση κατά της Ρώσικης Κοινοπολιτείας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αρχιστράτηγο, εδώ και καιρό οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να «τελειώνουν» με την Ρωσία και να καταστρέψουν κάθε δυνατότητα αντίστασης από ρώσικης πλευράς στα παγκοσμιοποιητικά τους σχέδια. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης δεν είναι άλλο από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, που λειτουργεί τουλάχιστον προς το παρών σαν ανασχετικό ανάχωμα στα αμερικανικά νεοταξικά σχέδια. Οι παρεμβάσεις του Ρώσου πρόεδρου Βλαδιμήρ Πούτιν τα τρία τελευταία χρόνια πρώτα στη Συρία και στη συνέχεια στην Ουκρανία εναντίον των αμερικανικών σχεδίων, αποτέλεσαν την «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι για τους σχεδιαστές της Νέας Τάξης και την επιβολή της οικονομιστικής φιλελεύθερης δικτατορίας της παγκόσμιας Ελίτ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, η Δύση έχει κηρύξει ένα de facto ψυχρό πόλεμο κατά της Ρωσίας, που δεν μοιάζει με τον προηγούμενο ψυχρό πόλεμο που είχε επικρατήσει τις περασμένες δεκαετίες. Τότε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι είναι σήμερα. Όπως υποστηρίζει ο Ρώσος αρχιστράτηγος, η ΕΣΣΔ ανδρώθηκε με ένα πατριωτικό πόλεμο κατά του ναζισμού ο οποίος κερδήθηκε με μεγάλες θυσίες. Η Σοβιετική Ένωση είχε ένα οικονομικό δυναμικό το οποίο ήταν ίσο με το 30-50 τοις εκατό της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ σήμερα το οικονομικό δυναμικό της Ρωσίας κάνει μόνο δέκα τοις εκατό του αμερικανικού οικονομικού δυναμικού. Η ΕΣΣΔ είχε μια καλά αναπτυγμένη βιομηχανία που δεν εξαρτώνταν από τη Δύση. Στην ΕΣΣΔ, υπήρχε πλήρεις επιστημονικη εκπαίδευση και η επιστημονική κατάρτιση ήταν τόσο προηγμένη όσο η και αμερικανική.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι η ΕΣΣΔ είχε μια μεγάλη στρατηγική «περίφραξη», με την μορφή των άλλων σοσιαλιστικών χωρών όπου στάθμευαν τα σοβιετικά στρατεύματα. Συγκρίνοντας όλα αυτά την εποχή που είχε αρχίσει ο ψυχρός πόλεμος της Δύσης με την Σοβιετική Ένωση, με την σημερινή κατάσταση και τον νέο ψυχρό πόλεμο, σύμφωνα με τον Γερασίμωφ, είναι σαν τον ουρανό και τη γη. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σε βάρος της Ρωσίας και γι’ αυτό επιβάλλεται μια μεγαλύτερη εγρήγορση για την αντιμετώπιση των αμερικανικών σχεδίων για την πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή της Ρωσίας.

Συνεχίζοντας ο Ρώσος αρχιστράτηγος επισήμανε πως μπαίνουμε σε ένα πόλεμο με μια καταστροφική κατάσταση. Θα πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα γιατί αν δεν ληφθούν τα μέτρα αυτά, η χώρα μας θα ηττηθεί πολύ γρήγορα. Το μόνο πράγμα που κρατά ακόμα την Δύση να μην μας επιτεθεί είναι η πυρηνική δύναμη μας. Παρ’ όλα αυτά, τό πυρηνικό δυναμικό μας μπορεί να εξουδετερωθεί. Προγραμματίζεται ενας σύγχρονος πόλεμος εναντίον της Ρωσίας με τον τρόπο που είχε γίνει στην Ουκρανία, τη Συρία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, το Ιράκ κ.α. 

Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πυρηνικού δυναμικού της χώρας μας. Τα σχέδια αυτά προβλέπουν την εξουδετέρωση αυτού του πυρηνικού δυναμικού με δύο τρόπους. Ο πρώτος, είναι μια επίθεση που θα μπορούσε να «αποκεφαλίσει» τη Ρωσία. Η ιδέα είναι να καταστρέψουν τα κέντρα διοίκησης, από τα οποία εκπέμπονται οι εκτελεστικές διαταγές για την χρήση των πυρηνικών όπλων. Ο δεύτερος τρόπος είναι να καταστρέψουν τους εκτοξευτές, «εκκινητές» των πυραύλων πριν προλάβουν να χρησιμοποιηθούν. Φυσικά η επιτυχία και των δυο αυτών σχεδίων προϋποθέτει τον πλήρη αιφνιδιασμό της ρωσικής πολεμικής μηχανής.

Όλα αυτά, όπως τόνισε με τον χαρακτηριστικό τρόπο του ο Ρώσος αρχιστράτηγος, καταδεικνύουν την αμερικανική αλαζονεία που πλέον ακροβατεί σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βαλερύ  Γερασίμωφ, ο Αρμαγεδδών είναι προ των πυλών με μια αχαλίνωτη ηγεσία της Νέας Τάξης, που μάλλον θεωρεί πως έφτασε η ώρα της ολοκλήρωσης των διαβολικών της σχεδίων για την παγκοσμία κυριαρχία της. Ένα τελειωτικό χτύπημα κατά της σημερινής Ρωσίας θα εξουδετέρωνε και τα τελευταία ίσως εμπόδια για την υλοποίηση των σατανικών της σχεδίων. Αυτό όμως το χτύπημα που σχεδιάζουν κάποιοι θερμοκέφαλοι στην Ουάσιγκτον, είναι πολύ αμφίβολο αν θα επιτύχει τους στόχους του, ενώ οι απρόβλεπτες συνέπειες ενός τέτοιου χτυπήματος κατά της ρωσικής Αρκούδας, σίγουρα θα είναι τρομακτικές για όλο τον πλανήτη. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Επιχείρηση Νοθεία. Ανοικτή επιστολή προς την ανώτατη δικαιοσύνη.

Γραφεί ο Αντώνης Γρυπαίος 

Σεβαστοί Κύριοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης

Εκλογές έρχονται. Ας υποθέσουμε πως ο Ελληνικός  Λαός ψηφίσει και δώσει π.χ. ένα 20% στη  φυλακισμένη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, (Βλέπε τρέχουσα πρόσφατη δημοσκόπηση της ηλεκτρονικής εφημερίδος NEWSBOMB), στη περίπτωση αυτή, ποία είναι η θέση  της Ανωτάτης Δικαιοσύνης;;;;;;

Θα προέλθετε σε αντιπαράθεση με τον Ελληνικό Λαό;;;
δεδομένου ότι η πολιτική αυτή παράταξη μετρά ήδη δύο νεκρούς!!! Η φυλάκιση του κόμματος αυτού, θυμώνει τον Ελληνικό Λαό, που είναι ο εργοδότης σας.

Η φυλάκιση είναι η καλλίτερη πολιτική διαφήμιση, για το κόμμα αυτό. Όπως έγραψαν τα ΜΜΕ η φυλάκιση του πατριωτικού αυτού κόμματος , ήταν εντολή της A. J. C. των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, και Επικυρίαρχων της Γης.

Το κόμμα της Χ.Α. είναι ένα εθνικιστικό-πατριωτικό κόμμα, και αυτό δεν το θέλουν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες!!!

Πρέπει όλες οι πολιτικές κοσμοθεωρίες να εκφράζονται ελεύθερα στο εκλογικό Σώμα, στη προεκλογική περίοδο, και ΟΧΙ να φυλακίζονται για τα φρονήματά τους!!!

Όχι να υποκύπτουμε στις θελήσεις των εχθρών του Ελληνισμού, που είναι ο διαμελισμός της Ελλάδος!

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό «Εγκληματική οργάνωση», αυτό είναι επινόηση των Κοσμοκρατόρων, εχθρών της Ελλάδος, και του Ελληνικού Λαού.

Έτσι χαρακτηρίζουν τους πατριώτες, που διάκεινται ενάντια στα συμφέροντά τους. Mη φυλακίζουμε τους πατριώτες, γιατί στον έσχατο κίνδυνο ποίος θα βρεθεί να υπερασπίσει τη πατρίδα;;; μήπως οι ΣαμαροΒενιζέλοι με το ΓΑΠ & ποτάμι;;;

«Εγκληματική οργάνωση» είναι εκείνοι που βύθισαν τον Ελληνικό Λαό, στη χρεοκοπία, στα Μνημόνια, στη φτώχεια, στη δυστυχία, στην αρπαγή του πλούτου της πατρίδος, στις αυτοκτονίες των Ελλήνων, στις βαριές φορολογίες και χαράτσια, και στο κατακλυσμό της πατρίδος από Ισλαμιστές-Τζιχαντιστές λαθρομετανάστες!!!

Έτσι νοθεύθηκε το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, προς δόξαν των Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης!!!

Υπενθυμίζω το 1ο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος, παρ.2 «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και παρ.3 «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους, και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα», και όχι να φυλακίζουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, εκτελώντας εντολές των Κοσμοκρατόρων!!!

Επιθυμία των Επικυρίαρχων, να εκλέγονται πολιτικοί του χεριού τους, όπως ΣαμαροΒενιζέλοι, ΓΑΠ, Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια, κ.λ.π. που βύθισαν το Λαό στη φτώχεια, στη δυστυχία, στη σκλαβιά, και στα Μνημόνια των δανειστών της Σιωνιστικής Τρόϊκας!!!

Βέβαια η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-δικτατορία, στη περίπτωση αυτή, που ο Ελληνικός Λαός υπέρ-ψηφίσει τη Χ.Α. δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο, αμέσως θα επέμβει με επιχείριση αστραπή, με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, (ήδη θα το έχει προγραμματίσει, αφού βεβαίως όλοι οι μηχανισμοί του κράτους είναι στα χέρια τους), και θα ανακοινωθούν επιθυμητά εκλογικά αποτελέσματα, που θα ικανοποιούν απόλυτα τους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!!! (Ν.Τ.Π.)
Αλλιώς πως θα «κλέψουν» το πλούτο του Ελληνικού Λαού;;;

(Θυμηθείτε τη δεύτερη τετραετία Σημίτη, τι συνέβη τα μεσάνυχτα των εκλογών,(2005), όπου οργίαζαν τα πιόνια των Κοσμοκρατόρων, στην έκδοση εκλογικών αποτελεσμάτων).

Τα πάντα στη χώρα μας είναι υπό τον έλεγχο των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων, της παγκόσμιας διακυβέρνησης & Ν.Τ.Π.

Ο Σαμαράς ομιλώντας στο κρατικό κανάλι είπε ότι «οσφραίνεται» ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Ο Σαμαράς γνωρίζει και «μυρίζεται» ότι οι δανειστές δεν θα τον ξεχάσουν. «Μυρίζεται» την επέμβαση της ανωτάτης αρχής & εξουσίας του πλανήτη, στα εσωτερικά της Ελλάδος. Δεν θα αφήσουν την Ελλάδα «Αγελάδα» από τα χέρια τους!

Έτσι μας προετοιμάζει ψυχολογικά για την "επέμβαση".........
Ο Σαμαράς «ποντάρει» στην επέμβαση των Κοσμοκρατόρων για να διασωθεί στις εκλογές.

Να δείτε που τα αποτελέσματα θα είναι πάλι ΣαμαροΒενιζέλοι, ΓΑΠ, και «ποτάμια», δηλαδή ότι θέλει ο παγκόσμιος Δικτάτορας. Έτσι η Ελλάδα-Αγελάδα, θα μείνει στα χέρια του να την αρμέγει.

Επιβάλλεται όλες οι αρχές και εξουσίες της πατρίδος να είναι σε Συναγερμό, και όχι σε νοσηρή μακαριότητα, αλλιώς θα βυθιστούμε σαν Λαός στα Μνημόνια, και σαν Ελλάδα στο διαμελισμό, σχέδια Γεωπολιτικής των Κοσμοκρατόρων!!!

Κάντε επιτέλους την επανάστασή σας στους εχθρούς της πατρίδος Σιωνιστές Κοσμοκράτορες!!!

Σύμφωνα με τελευταίες ειδήσεις, η πατρίδα μας υφίσταται εισβολή ενόπλων λαθρομεταναστών.

Έλληνες αγρυπνείτε, σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!!!

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ
Εύχομαι  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ  ΤΟ  ΝΕΟ  ΕΤΟΣ για τη πατρίδα.

Επί τούτοις διατελώ,
Μετά πλείστης τιμής

Αντώνης  Γρυπαίος
Διεθνολόγος
Αρθρογράφος  τύπου & διαδικτύου

Με ξεκάθαρο το πλαίσιο.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Με ξεκάθαρο το πλαίσιο θα μπορούμε ν’ αξιολογήσουμε εντελώς ελεύθερα το πρόγραμμα του καθενός και τις ευθύνες του καθενός, χωρίς παρεμβάσεις που είναι πάντα τεχνητές. Διότι τα πράγματα είναι απλά, αφού όλοι γνωρίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ως Ελλάδα. 

Έτσι θα δούμε ντόμπρα και σταράτα ποιος θα μιλήσει με ανοιχτό τρόπο κι όχι με λόγια μασημένα για την ελληνική ΑΟΖ, για τη θέσπισή της, για τις οριοθετήσεις, για τον ελληνικό ζεόλιθο και την άμεση αξιοποίησή του, για την ελληνική καινοτομία. Διότι αυτές οι έννοιες είναι πλέον χειροπιαστές και δεν χωρούν πια αμφισβήτηση. Η Ελλάδα τις έχει ανάγκη εδώ και καιρό κι είμαστε μόνο στην αρχή της συνειδητοποίησης της αξίας αυτών των θεμελιακών στοιχείων για την πατρίδα μας. 

Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θα κάνει ό,τι θέλει, αυτό δεν μας πειράζει, αφού είμαστε στο πλαίσιο της δημοκρατίας κι έτσι λειτουργούμε εδώ και αιώνες, όταν δεν έχουμε βαρβαροκρατία. Αυτό όμως που είναι η ουσία είναι αν θα παραλείψει αυτά τα θέματα και δεν θα υπάρχουν στο πρόγραμμά του ως βουλευτική οντότητα, διότι θα ξέρουμε κι εμείς την πραγματική του αξία για τον λαό μας και θα τον αφήσουμε ακριβώς εκεί που είναι. Διότι, όταν είσαι ανίκανος ως πολιτικό ον να γράψεις ιστορία, τότε είναι η ιστορία που σε γράφει. Και ο λόγος είναι απλός, δεν σε χρειάζεται. 

Όταν, λοιπόν, θα ακούσουμε τους φλύαρους να μιλούν γενικόλογα για τα πάντα εκτός από αυτά τα θέματα, θα ξέρουμε από πριν πού θα καταλήξουν. Η ιστορία της Ελλάδας περιμένει αξιόλογους πολιτικούς για να γραφτεί, γιατί ποτέ οι άλλοι δεν έγραψαν ούτε γραμμή της ουσίας μας.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Ενα ανέκδοτο για την κομματοκρατία στην Ελλάδα...

O Θεός βλέπει το πρόβλημα της Ελλάδας και τον κίνδυνο να καταστραφεί η ιστορική αυτή χώρα και αποφασίζει να κάνει άμεση παρέμβαση.

Κατεβαίνει στη Βουλή των Ελλήνων και μεταξύ των άλλων λέει τα εξής: «Ακούστε, αποφάσισα να σας χαρίσω όλο το χρέος και να πριμοδοτήσω τη χώρα με άλλα τόσα ευρώ, ώστε να αναπτυχθεί και να μεγαλουργήσει. Επίσης, αποφάσισα να λύσω τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το σκοπιανό και το αλβανικό ζήτημα και εφεξής οι λαοί αυτοί θα ζούνε σε απόλυτη αρμονία μαζί σας. Τέλος, θα ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα, θα σας υποδείξω συγκεκριμένα μέρη όπου θα βγάλετε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πολύτιμα μέταλλα και χαρίζω όλα τα δάνεια των Ελλήνων προς τις τράπεζές τους.»!

Στο άκουσμα όλων αυτών το ελληνικό κοινοβούλιο σείεται από ιαχές, χειροκροτήματα και αγκαλιάσματα όλων των παρατάξεων. Ο Θεός όμως τους κάνει νεύμα να καθίσουν κάτω και τους λέει: «Μισό λεπτό, ακούστε και το τελευταίο: θέλω από εσάς όμως να κάνετε και μια μικρή, ελάχιστη παραχώρηση σε όλα αυτά που δίνω στη χώρα που αγαπάτε...»

Οι βουλευτές ωρύονται από τα έδρανα ενθαρρύνοντας τον Θεό να συνεχίσει. Αυτός λέει: «Θα ήθελα, όσοι έχουν εκλεγεί την τελευταία 20ετία να φύγουν και να μην βάλουν ποτέ ξανά υποψηφιότητα για κυβερνητική θέση.»

Η Βουλή παγώνει και οι βουλευτές αποσύρονται, για να το σκεφτούν.

Σε δύο ώρες εκδίδονται πύρινες ανακοινώσεις από τα κόμματα που καταγγέλλουν την επέμβαση ξένου παράγοντα στη χώρα και την προώθηση εκβιαστικών διλημμάτων για την υποδούλωση της χώρας και του λαού της, ενώ πολλά κανάλια μιλούν για θεσμική εκτροπή από την απρόκλητη και θρασεία επέμβαση του Θεού στο εσωτερικό μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 11 ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ http://goo.gl/forms/hjkBJDyHdd ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 11 ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

«Ποιος μπορεί να πάρει την απόφαση να κλείσουν τα Σπίτια μας προκειμένου να συμμορφωθούμε στα νέα δεδομένα; Ποιος μπορεί να πάρει την απόφαση να χωρίσει τα αδέρφια που το ένα είναι η μόνη οικογένεια του άλλου; Ποιος αποφασίζει για την ιδρυματοποίηση των παιδιών και δεν αναφέρει πουθενά τις λέξεις: αγάπη, φροντίδα και στοργή; Εμείς, εργαζόμενοι, εθελοντές και τα παιδιά μας αποφασίζουμε να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα και να μην αφήσουμε κανέναν να πάρει αποφάσεις για το μέλλον τους!»

11 Δεκεμβρίου 2014
Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Περισσότερα για την απόφαση ΕΔΩ

Τι αλλάζει στη φορολογία από την Πρωτοχρονιά.

Δώδεκα αλλαγές στη φορολογία με σημαντικότερη τη δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο περίπου 400.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι το 2014 είχαν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ επέρχονται με το νέο έτος. 

Ουσιώδεις είναι και οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, παρ΄ ότι τελούν υπό την αίρεση της νέας συμφωνίας με την τρόικα εφ΄ όσον συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μετά τις γιορτές.

Οι αλλαγές αφορούν στα εξής:

Εισφορά αλληλεγγύης 

Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η μείωση  της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα για όσους έχουν μισθούς και συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ από 39 ως και 1.200 ευρώ. Για τη μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων το μηνιαίο κέρδος θα κυμανθεί κοντά στα 60 ευρώ.

Προσδιορισμός εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους 

Επιπλέον, καταργείται ο αντικειμενικός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος και η φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, που είχε ως συνέπεια το εισόδημα να είναι αφορολόγητο μέχρι τα 9.550 ευρώ. Από το 2015 τα εισοδήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ, αφού έχουν αφαιρεθεί οι παραγωγικές δαπάνες τους από τα ακαθάριστα έσοδά τους.

Αποδείξεις 

Πλέον και για το 2015, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνουν το 25% αλλά το 10% του εισοδήματος σε αποδείξεις. Σε περίπτωση μη κάλυψης του 10% του εισοδήματος με αποδείξεις το «ακάλυπτο» ποσό εξακολουθεί να φορολογείται με 22%.

Κατάργηση συμπληρωματικού φόρου για εισοδήματα από ενοίκια 

Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος που επιβαλλόταν μέχρι και το 2014 με συντελεστή 1,5% στα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών μέχρι 300 τ.μ. και με συντελεστή 3% στα εισοδήματα που προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών άνω των 300 τ.μ. ή από εκμισθώσεις κτισμάτων επαγγελματικής στέγης. Το όφελος για τους ιδιοκτήτες κυμαίνεται από τα 180 έως 360 ευρώ.Ο συμπληρωματικός φόρος, όπως προαναφέρθηκε, καταργείται, ωστόσο αυξάνεται ο συντελεστής φόρου για τα εισοδήματα από ενοίκια κατά 1%. Ομως, για τους περισσότερους αυτή η αλλαγή θα σημάνει μείωση της φορολόγησης κατά μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο.

Φόρος υπεραξίας ακινήτων 

Αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα από την 1η-1-2015 έως την 31η-12-2016 η εφαρμογή των ρυθμίσεων για την επιβολή φόρου στην υπεραξία που προκύπτει από τις πωλήσεις ακινήτων.

Επιβαρύνσεις 

Η αύξηση από 10% σε 11% του συντελεστή φορολόγησης για τα  πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ακίνητα που μπορεί να οδηγήσει σε επιβάρυνση  μέχρι τα 120 ευρώ για έναν ιδιοκτήτη εκμισθούμενου ακινήτου. Επιπλέον, επιβάρυνση φέρνει και το γεγονός ότι από τη νέα χρονιά  εαν το ετήσιο εισόδημα ενός φορολογουμένου προέρχεται από ακίνητα στο σύνολό του ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του (κατά ποσοστό άνω του 50%), τότε εφόσον τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα σκάφη που κατέχει προσδιορίζουν εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, το τεκμαρτό αυτό εισόδημα θα φορολογείται ως «κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα» με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 33% πάνω από τα 50.000 ευρώ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το money-money.gr.

Δυσάρεστα, όμως, είναι τα νέα και για όσους μισθωτούς έχουν και μπλοκάκι, καθώς, τα εισοδήματα του 2014 από το μπλοκάκι θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ενώ θα πληρώσουν και τέλος επιτηδεύματος αυξημένο από τα 500 στα 650 ευρώ.

Ακόμη όσοι φορολογούμενοι το 2014 ήταν φοιτητές ή άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είχαν εισοδήματα πολύ χαμηλά προερχόμενα από περιστασιακή απασχόληση ή απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων θα φορολογούνται για τεκμαρτά εισοδήματα τα οποία θα προσδιορίζονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Οι φόροι που θα καλούνται να πληρώσουν θα υπολογίζονται με 26% από το πρώτο ευρώ των τεκμαρτών εισοδημάτων, για όσους έχουν αποκτήσει εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση και με 26% επί της πρόσθετης διαφοράς εισοδήματος που θα προσδιορίζουν τα τεκμήρια διαβίωσης, για όσους έχουν δηλώσει μόνο εισοδήματα από τόκους.

Παροχές σε είδος 

Επιπλέον, από το 2015 θα παρακρατείται έξτρα φόρος από τους μισθούς υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν παροχές σε είδος, εφόσον αυτές δεν αποσκοπούν στο να υποβοηθήσουν την εκτέλεση της εργασίας τους.

Πηγή: tovima.gr

ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έντονα ανησυχητικές είναι οι επισημάνσεις πρόσφατης αναφοράς των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το 2015. Σύμφωνα με την αναφορά αυτή που δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα, Yedioth Ahronoth και στον τουρκικό τύπο, οι Ισραηλινοί στρατηγοί προβλέπουν να υπάρξει έντονη εσωτερική ταραχή και αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις στις χώρες Συρία, Ιράκ, Υεμένη και Λιβύη, ενώ η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα πλήξει καίρια τις οικονομίες των χωρών Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, προκαλώντας εσωτερικές ταραχές και απρόβλεπτες εξελίξεις οι συνέπειες των οποίων ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν απόλυτα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανησυχούν γιατί όπως σημειώνει η αναφορά τους, προβλέπεται πως σε μια σειρά χωρών της ευρύτερης περιοχής, όπως η Συρία, το Ιράκ, η Υεμένη και η Λιβύη, θα προκύψουν έντονες αποσταθεροποιητικές καταστάσεις που θα επηρεάσουν συνολικά όλη την Μέση Ανατολή και όχι μόνο. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την δραστηριότητα των Τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ και αυτό οφείλεται, όπως αναφέρεται, στην διστακτικότητα του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα. 

Η κατάσταση στην Συρία και ο συνεχιζόμενος εμφύλιος θα έχει σαν παρενέργεια την ενεργότερη ανάμειξη της Ρωσίας στο πλευρό του συριακού καθεστώτος, καθιστώντας αναπόφευκτα τους Ρώσους σαν σημαντικό παράγοντα των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Η ανησυχία των Ισραηλινών επικεντρώνεται και στην περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν, τα οποία περιήλθαν στην ισραηλινή κατοχή από το 1967. Εκεί έχει παρατηρηθεί τελευταία μια αυξανόμενη παρουσία εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως οι Τζιχαντιστές, η El Nusra και η εξαιρετικά εχθρική προς το Ισραήλ, Hizbullah. Για τον λόγο αυτό υπάρχει μια άτυπη συμμαχία μεταξύ του Ισραήλ και της Δαμάσκου προς την αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων ισλαμιστών. Από την άλλη, η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα προκαλέσει αναταραχή στις χώρες του Περσικού κόλπου οι οικονομίες των οποίων βασίζονται στις εξαγωγές του μαύρου χρυσού και αυτό θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για την σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Ειδικά για την Σαουδική Αραβία, αλλά και το Κατάρ, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι καταλυτικές ακόμα και για την συνοχή και ύπαρξη αυτών των χωρών.


Το τελικό συμπέρασμα της αναφοράς των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, είναι πως θα αυξηθούν οι διασπαστικές τάσεις σε μια σειρά χωρών όπως Συρία, Υεμένη, Ιράκ, Λιβύη, Σουδάν, Σομαλία, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων έντονες ταραχές σε Ιράν και Σαουδική Αραβία με άγνωστες συνέπειες. Η συμμαχία μεταξύ Αιγύπτου Ιορδανίας και Κατάρ, θεωρείται σαν η μόνη σταθεροποιητική εξέλιξη στην ήδη «καυτή» περιοχή και οι Ισραηλινοί εκτιμούν πως η συμμαχία αύτη θα εξασφαλίζει τουλάχιστον στα νότια σύνορα τους, δηλαδή στην χερσόνησο του Σινά, όπου υπάρχει το πρόβλημα της λωρίδας της Γάζας αλλά και η δράση ισλαμιστικών ομάδων που έχουν εκεί την έδρα τους, κάποια σχετική ηρεμία.

Σίγουρα οι προβλέψεις αυτές είναι πολύ ανησυχητικές και όπως φαίνεται το παλιό αμερικανικό σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, που προέβλεπε την διάσπαση πολλών χωρών σε μικρότερα κρατίδια, επανέρχεται στην επικαιρότητα με πολύ απρόβλεπτα επεισόδια οι συνέπειες των οποίων δεν μπορούν ακόμα να αποτιμηθούν. Το σχέδιο αυτό που προβλέπει συν τοις άλλοις και την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους με μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αποτελεί για την Άγκυρα την μεγαλύτερη σύγχρονη απειλή για την ίδια την συνοχή της όπως την ξέρουμε σήμερα.

Το θέμα είναι πως όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν την χώρα μας και κυρίως το καυτό θέμα της ΑΟΖ στην Κύπρο αλλά και της ελληνικής, ακόμα μη καθορισμένης ΑΟΖ. Κυρίως όμως στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Γελάμε με τον Αδωνι....

(φωτογραφία από το Facebook του χρήστη Nicolas Nik's post στο Ανασφάλιστοι του Ο.Α.Ε.Ε.)

Γιατί πρέπει να διαγράφετε τα cookies πριν από την είσοδο σας στο Google ή στο Facebook.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Google ή το Facebook χωρίς να είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο λογαριασμό σας,  αποθηκεύονται cookies στο τοπικό σας σύστημα.
 
Είναι ανώνυμα αλλά ακόμη και αυτά αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες πλοήγησης σας στην υπηρεσία που σας τα έστειλε. 
 
Η Google για παράδειγμα, γνωρίζει για το τι έχετε ψάξει, αλλά δεν μπορεί να συνδέσει τις πληροφορίες με εσάς σαν πρόσωπο. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία αναφέρει στην πολιτική απορρήτου της ότι χρησιμοποιεί ανώνυμα αναγνωριστικά.
 
Το ίδιο ισχύει και για το Facebook που μπορεί καταγράψει τις ιστοσελίδες που θα επισκεφθείτε από τα Facebook widgets που χρησιμοποιούν, αλλά δεν μπορεί να συνδέσει τις πληροφορίες με το λογαριασμό σας.
 
Αν μετά από την ανώνυμη περιήγηση σας αποφασίσετε να συνδεθείτε σε ένα λογαριασμό, όλες οι προηγούμενες δραστηριότητες που πραγματοποιήσατε σαν «ανώνυμος» θα καταγραφούν στο λογαριασμό που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε. Αυτό συμβαίνει, επειδή η Google και το Facebook χρησιμοποιεί το ίδιο root domain cookie για να παρακολουθεί ανώνυμους και συνδεδεμένους χρήστες.
 
Η Google για παράδειγμα μπορεί να γνωρίζει ότι επισκεφτήκατε το iGuRu.gr, ακόμη και αν είστε σίγουροι ότι το αναζητήσατε στην υπηρεσία, ενώ δεν ήσασταν συνδεδεμένοι σε κάποιο λογαριασμό σας στο Google πριν από την πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας. Το ίδιο ισχύει και για το Facebook που γνωρίζει ποια sites επισκέπτεστε εφόσον αυτά χρησιμοποιούν widgets, apis ή άλλα στοιχεία από τα domains της Google ή του Facebook.
 
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα δεδομένα που συλλέγουν οι εταιρείες αυτές για σας είναι ανώνυμα μόνο αν δεν έχετε εισέλθει ποτέ σε κάποιο λογαριασμό από αυτές τις ιστοσελίδες, μπλοκάρετε όλες τις αιτήσεις τρίτων των εταιρειών αυτών από προεπιλογή, ή να διαγράφετε τα cookies που έχουν αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας τακτικά και ειδικά πριν από την εισέλθετε ή πριν εξέλθετε από το λογαριασμό σας.
 
Η πρώτη επιλογή ακούγεται αρκετά εύκολη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά προγράμματα περιήγησης για αυτό, ή να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική λειτουργία περιήγησης αλλά και την κανονική χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο πρόγραμμα περιήγησης.
 
Το μπλοκάρισμα των αιτήσεων τρίτων μπορεί να γίνει με τη χρήση add-ons, όπως το NoScript για τον Firefox ή το Scriptsafe για τον Chrome.
 
Η διαγραφή των cοokies απαιτεί επίσης add-ons. Ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε τους web browsers που χρησιμοποιείτε να διαγράφουν τα cookies κατά την έξοδο σας αυτόματα.
 
Μπορείτε να τα διαγράφετε και μόνοι σας (Firefox, Chrome), αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο.
 
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποια επέκταση για τον Firefox, όπως την Self-Destructing Cookies για να διαγράφετε τα cookies σας, μόλις φύγετε από το site που τα έχει αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας.
 
Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτό ισχύει και για άλλες εταιρείες και υπηρεσίες, αλλά τις περισσότερες φορές σε μικρότερο βαθμό από την Google και το Facebook καθώς τα δύο sites είναι πολύ δημοφιλή στο Διαδίκτυο. 
 
το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

30 Δεκεμβρίου 2014

Κίνα:φραγή στο Gmail αποδίδεται στην κυβέρνηση.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google παραμένει εκτός λειτουργίας στην Κίνα από την Παρασκευή, και οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου υποψιάζονται ότι πρόκειται για έργο της κυβέρνησης.

«Πιστεύω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει την παρουσία της Google στην Κίνα ή ακόμα και να αποδυναμώσει την παρουσία της στο εξωτερικό» δήλωσε στο Reuters μέλος της οργάνωσης GreatFire.org.

«Φανταστείτε τι θα συμβεί αν οι χρήστες του Gmail αδυνατούν να επικοινωνήσουν με κινέζους πελάτες. Πολλοί άνθρωποι εκτός Κίνας ίσως αναγκαστούν να αντικαταστήσουν το Gmail με άλλη υπηρεσία» τόνισε.

Η λειτουργία Transparency Report («αναφορά διαφάνειας») της Google, η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση προς τις υπηρεσίες της Google, καταγράφει απότομη πτώση της κυκλοφορίας στο Gmail από την Κίνα.

«Το κοιτάξαμε και δεν υπάρχει πρόβλημα από τη δική μας πλευρά» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη Σιγκαπούρη.

Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες της Google στην Κίνα συνεχίζουν να εμφανίζουν διακοπές από τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν από την 25η επέτειο της εξέγερσης στην πλατεία Τιενανμέν.

Οι χρήστες του Gmail δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην υπηρεσία μέσω browser, μέχρι την Παρασκευή όμως είχαν τουλάχιστον τη δυνατότητα να συνδέονται μέσω των πρωτοκόλλων IMAP, SMTP και POP3, τα οποία λειτουργούν σε ειδικά προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Microsoft Outlook.

Η Κίνα είναι γνωστό ότι διαθέτει τον ισχυρότερο μηχανισμό λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, ωστόσο η κυβέρνηση υποστηρίζει τώρα ότι δεν ευθύνεται για τη φραγή στο Gmail. «Όπως πάντα, προσφέρουμε ένα ανοιχτό, διάφανο και καλό περιβάλλον για τις ξένες επιχειρήσεις στην Κίνα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επιχειρήσεις, επισημαίνει το Reuters, μπορούν να παρακάμπτουν τη διαδικτυακή λογοκρισία χρησιμοποιώντας εικονικά προσωπικά δίκτυα VPN.

Η Google έχει προηγούμενα με το Πεκίνο, το οποίο έχει κατηγορήσει ευθέως για εισβολή σε λογαριασμούς χρηστών του Gmail και κλοπή εταιρικών μυστικών. 

πηγή: in.gr
Geopolitics & Daily News 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΑΓΟΡΩΝ-ΚΡΑΤΙΑ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρακολουθώντας κανείς τους πρώτους πολιτικούς διαξιφισμούς εν όψει των βουλευτικών εκλογών, διαπιστώνεις το θλιβερό κατάντημα της όλης διαδικασίας, ακόμα και της υποτιθέμενης ελεύθερης εκλογής εκ μέρους ενός ζαλισμένου λαού των ανθρώπων που θα τον κυβερνήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι περισσότερες συζητήσεις δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τα τελευταία χρόνια εξ’ αιτίας μιας μειοδοτικής και προδοτικής πολιτικής ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, αλλά το τι θα πουν οι αγορές, το τι θα ζητήσουν οι αγορές, το ποιον θα εγκρίνουν οι αγορές για να κυβερνήσει, το πώς θα αντιμετωπίσουν οι αγορές μια ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Δηλαδή με λίγα λόγια στην ουσία δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά.. αγορωνκρατία. Εκείνο που κυριαρχεί, εκείνο που απασχολεί με δραματικό τρόπο τους πολιτικούς αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, δεν είναι τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά το πώς αντιδράσουν οι αγορές, το πώς θα κρίνουν οι αγορές αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, το πώς στο τέλος θα μας ελεήσουν οι αγορές για να συνεχίσουμε να ζούμε, να συνεχίσουμε να είμαστε κάτοικοι αυτής της προδομένης χώρας, να συνεχίσουμε να είμαστε υπήκοοι της αγοροπαντοδυναμίας τους.

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση μιας υποδουλωμένης χώρας και τα δημοκρατικά τερτίπια των υποτιθεμένων ελεύθερων εκλογών, είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υποδουλωμένων υπηκόων της στην παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Νεοταξικό Διευθυντήριο, επιδιώκουν την οικονομική υποδούλωση των κρατών μέσω των παρεχόμενων σε αυτά δανείων που δεν θα μπορούν να ξοφλήσουν και έτσι να επαναδανείζoνται, για να ξεπληρώσουν ένα μόνο μέρος των προηγούμενων οφειλών τους ή μόνο των τόκων τους, δημιουργώντας νέα μεγαλύτερα κάθε φορά οφειλόμενα ποσά μέχρι να σφίξει γερά η θηλιά γύρω από το λαιμό τους και να αναγκαστούν να μετατραπούν σε πειθήνια όργανα της διεθνούς οικονομικής ελίτ. 


Κλασσικό παράδειγμα υποδούλωσης η ελληνική περίπτωση. Ο βασικός στόχος τους είναι πάντα η πλήρη εξάλειψη των εθνικών κρατών. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόκληση της πλήρους κατάρρευσης των οικονομιών των διάφορων εθνικών κρατών και την πρόκληση πολιτικού χάους. Έτσι θεωρείται ότι θα γίνει πολύ πιο εύκολη η διάλυση του συστήματος των εθνικών κρατών και η επιβολή της μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Θα πείτε καλά όλα αυτά αλλά τι μπορεί να γίνει εκτός από το να διαπιστώσουμε την κατάντια μας σαν Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας; Το πρώτο και καλύτερο είναι να αποδεχτούμε την μοναδική αλήθεια, ότι μια χώρα δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη και να καθορίζει η ίδια το μέλλον της, αν δεν έχει δικό της εθνικό νόμισμα. Αν το κατανοήσουμε αυτό, θα κατανοήσουμε και την μεγάλη προδοσία από αυτούς που μας έβαλαν χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να μας εξηγήσουν τίποτα, στην ζώνη του ευρώ και στη συνέχεια παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία. Κάποτε όλοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν.

Αν δεν αλλάξουμε ρότα, αν δεν αλλάξουμε στρατηγικές επιλογές, αν δεν αλλάξουμε οικονομική πολιτική υιοθετώντας εθνικό νόμισμα, αν δεν πιστεύσουμε στην γεωστρατηγική και γεωοικονομική μας αξία, αν δεν κοιτάξουμε στα μάτια ποιοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι και σύμμαχοι, ποιοι έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς, αν τέλος δεν δικαστούν όλοι αυτοί οι μεγάλοι «εθνοσωτήρες» μας και επέλθει κάθαρση, τότε η οριστική εθνική απώλεια θα είναι το τίμημα της εθνικής μας αναλγησίας. Κατά τα άλλα, θα τρέχουμε πάλι στην παρωδία της εκλογικής μας αυταπάτης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Νέα τραγωδία για μαλαισιανό αεροσκάφος που κατέπεσε στην θάλασσα...

Αντικείμενα κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε το αεροσκάφος της AirAsia εντόπισε το πλήρωμα αυστραλιανού αεροσκάφους.

Η πληροφορία αυτή έρχεται μετά τις αναφορές αξιωματούχων πως το πιθανότερο είναι το αεροσκάφος να βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας.

"Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για κομμάτια του αεροσκάφους της AirAsia. Κινούμαστε τώρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπου επικρατούν νεφελώδεις συνθήκες", σημείωσε ο Dwi Putranto.

Στις έρευνες συμμετέχουν 12 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, 5 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα και μια σειρά από πολεμικά πλοία, ενώ όπως επισημαίνεται η ορατότητα για την αναζήτηση είναι καλή.

Το Airbus A320-200 της AirAsia είχε ζητήσει αλλαγής πορείας εν μέσω φόβων για την ασφάλειά του λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Λίγα λεπτά αργότερα και αφότου δεν πήρε την απαραίτητη άδεια για αλλαγή πορείας, το αεροσκάφος έχασε επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η πτήση QZ8501, σύμφωνα με τον Henry Bambang, επικεφαλής της Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, πιθανότατα συνετρίβη και βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας.

Πηγή: Metro
το είδαμε ΕΔΩ

Νεώτερες πληροφορίες

Τουλάχιστον 40 σοροί και αντικείμενα που βρέθηκαν στη θάλασσα της Ιάβας προέρχονται από το αεροσκάφος της AirAsia που είχε εξαφανιστεί την Κυριακή με 162 επιβαίνοντες, όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της έρευνας που περνά με τον δραματικότερο τρόπο στην επόμενη φάση.

Η περισυλλογή των σορών έχει ήδη ξεκινήσει. Όσες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, δεν φορούσαν σωσίβια.

Στην ανακοίνωσή των ευρημάτων, οι συγγενείς που έχουν συγκεντρωθεί στα δύο αεροδρόμια (στη Σουραμπάγια της Ινδονησίας και στην Σιγκαπούρη) ξέσπασαν σε κλάματα. Τα συνεργεία θεωρούν πιθανότερο πως το αεροπλάνο βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας.

Το πρωί της Τρίτης, τηλεοπτικά κανάλια της Ινδονησίας μετέδωσαν εικόνες αντικειμένων που εντοπίστηκαν στη θάλασσα. Οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας επιβεβαίωσαν πως τα αντικείμενα είναι συντρίμμια της πτήσης. 


Ανεπιβεβαίωτες ακόμη αναφορές θέλουν να έχει θεαθεί και «σκιά» στο βυθό που ίσως να είναι το κυρίως σώμα του αεροσκάφους -τα νερά σε εκείνο το σημείο είναι σχετικά ρηχά.

Τα αντικείμενα βρέθηκαν νοτιοδυτικά του Βόρνεο, προς την πλευρά διαδρομής που είχε ακολουθήσει το αεροσκάφος.


Στη δημοσιότητα είχαν δοθεί εικόνες που έδειχναν αντικείμενα να επιπλέουν, κάποια πιθανώς σωσίβια. Ορισμένα φαίνονταν σαν πόρτες του αεροσκάφους και ένα άλλο έμοιαζε με φουσκωτή σκάλα έκτακτης ανάγκης.

Αξιωματούχος της ινδονησιακής αεροπορίας ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως εθεάθησαν «περίπου δέκα μεγάλα αντικείμενα, και αρκετά μικρότερα λευκά που δεν μπορούσαμε να φωτογραφίσουμε». Ενδιάμεσα, ο επικεφαλής της έρευνας Χένρι Μπάμπανγκ Σοελίστιο είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους «βέβαιος κατά 95%» πως τα αντικείμενα είναι συντρίμμια της πτήσης.

Παράλληλα, το βρετανικό BBC είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τον επικεφαλής της ινδονησιακής ομάδας έρευνας, πως στάλθηκε ομάδα για να ελέγξει αναφορά για καπνό από το νησί Λονγκ, νότια του νησιού Μπελιτούνγκ. Τα νησιά βρίσκονται εντός της ζώνης έρευνας που έχει καθοριστεί βάσει της τελευταίας επιβεβαιωμένης θέσης του αεροσκάφους.

Κάθε αναφορά τη Δευτέρα για εντοπισμό στοιχείων σε σχέση με την πτήση QZ8501 -αντικείμενα και κάτι που έμοιαζε με κηλίδα πετρελαίου- είχε διαπιστωθεί αβάσιμη το πρωί της Τρίτης.

Στα πλοία και τα αεροσκάφη Ινδονησίας, Μαλαισίας, Αυστραλίας (με ένα ερευνητικό αεροσκάφος) και Ταϊλάνδης που συμμετέχουν στην έρευνα έχουν προστεθεί το αμερικανικό αντιτορπιλικό Σαμψών και μία κινεζική φρεγάτα, τα οποία ήδη βρίσκονται καθ' οδόν.

Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός

Newsroom ΔΟΛ

Το ζεόλαδο ως παράδειγμα καινοτομίας.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα και στην Κύπρο ειδικοί του ελαιόλαδου που έχουν φάει του κόσμου τα λεφτά κάνοντας σεμινάρια ποιότητας και δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα, αφού οι Έλληνες παραγωγοί συνεχίζουν να πωλούν το πολύτιμο ελαιόλαδό τους που είναι βέβαια έξτρα παρθένο σε βαθμίδα. 

Με άλλα λόγια η ποιότητα μας, η αποδεδειγμένη ποιότητα μέσω των σεμιναρίων, φεύγει με φορτηγά. Έχουν λοιπόν καταφέρει να έχουμε βυτία ποιότητας. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ντρέπονται, διότι είναι χάρη σε τέτοιους ειδικούς που το ιταλικό ελαιόλαδο έχει κατηγορηθεί και στην Αμερική. Και το πιο πιθανόν είναι, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, να γίνει ακριβώς το ίδιο και με το δικό μας. Έτσι στην αντίθετη πλευρά παλεύουμε με τη χρήση του ζεόλιθου να καθαρίσουμε το ελαιόλαδο από τα βαρέα μέταλλα που εμπεριέχει λόγω της ατμόσφαιρας. 

Ο ζεόλιθος που καταπολεμά τον δάκο, τη μαργαρόνια, τον παγετό βοηθά πρακτικά στα ελαιόδεντρα για την υγεία τους και στη συνέχεια για την καρποφορία. Έτσι το ζεόλαδο που είναι απλώς το αποτέλεσμα της εφαρμογής ζεόλιθου στην ενσωμάτωση και στο ψέκασμα, έχει επεκταθεί και μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τώρα της Κύπρου για πρώτη φορά. 

Κάθε παραγωγός προσπαθεί το καλύτερο για τα ελαιόδεντρά του κι όταν βλέπει τα αποτελέσματα με το ζεόλιθο, το χαίρεται η καρδιά του. Κι αυτό το πνεύμα έχει αρχίσει να διαδίδεται. Γιατί με αυτό σεβόμαστε την αληθινή και γνήσια παραγωγή που αγαπά το προϊόν κι όχι για να μιλήσει μόνο με τη γλώσσα του μάρκετινγκ για το θέμα της ποιότητας, δίχως να κάνει καμιά ουσιαστική προσπάθεια για τους παραγωγούς που το παλεύουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Εξασφαλίστε την ακρίβεια της ηλεκτρονικής καταμέτρησης!

Του Ιωάννη Κόντου ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συμφωνώ απολύτως με την πρόταση του κ. Μανώλη Γλέζου για την ανάγκη συγκρότησης εκλογικής υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία εκτός των άλλων που πρέπει να αποφύγει, ως αναφέρονται στην πρότασή του, πρέπει και να μην αφήσει ανεξέλεγκτη μία ιδιωτική εταιρεία να κάνει την ηλεκτρονική καταμέτρηση των ψήφων.

Σας υπενθυμίζω την παρακάτω από το 2012 πρότασή μου για την εξασφάλιση της της ακρίβειας της ηλεκτρονικής καταμέτρησης των ψήφων των επικείμενων εκλογών:

1. Να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΩΣ ομάδα καθηγητών Πληροφορικής προτεινόμενων από τμήματα Πληροφορικής των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ομάδα θα έχει πρόσβαση σε υπολογιστές ικανούς να εκτελέσουν τα χρησιμοποιούμενα προγράμματα για την καταμέτρηση των ψηφων.

2. Καθώς συγκεντρώνονται σε ηλεκτρονική μορφή τα πρωτογενή στοιχεία από τα εκλογικά τμήματα πρέπει να δίδονται ταυτόχρονα και σε όλα τα μέλη της ομάδας.

3. Μετά το πέρας της επεξεργασίας των εκλογικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαστο μέλος της ομάδος θα επιβεβαιώνει το ταχύτερον δυνατόν σε δικούς της υπολογιστές τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών.

4. Η ομάδα θα συντάξει σχετικό πόρισμα και θα το υποβάλλει ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ στην Δικαιοσύνη, στους αρμόδιους δημόσιους φορείς και στα κόμματα.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα κόμματα θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τις εργασίες της ανωτέρω Επιτροπής.

πηγή