Σελίδες

30 Δεκεμβρίου 2014

Το ζεόλαδο ως παράδειγμα καινοτομίας.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα και στην Κύπρο ειδικοί του ελαιόλαδου που έχουν φάει του κόσμου τα λεφτά κάνοντας σεμινάρια ποιότητας και δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα, αφού οι Έλληνες παραγωγοί συνεχίζουν να πωλούν το πολύτιμο ελαιόλαδό τους που είναι βέβαια έξτρα παρθένο σε βαθμίδα. 

Με άλλα λόγια η ποιότητα μας, η αποδεδειγμένη ποιότητα μέσω των σεμιναρίων, φεύγει με φορτηγά. Έχουν λοιπόν καταφέρει να έχουμε βυτία ποιότητας. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ντρέπονται, διότι είναι χάρη σε τέτοιους ειδικούς που το ιταλικό ελαιόλαδο έχει κατηγορηθεί και στην Αμερική. Και το πιο πιθανόν είναι, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, να γίνει ακριβώς το ίδιο και με το δικό μας. Έτσι στην αντίθετη πλευρά παλεύουμε με τη χρήση του ζεόλιθου να καθαρίσουμε το ελαιόλαδο από τα βαρέα μέταλλα που εμπεριέχει λόγω της ατμόσφαιρας. 

Ο ζεόλιθος που καταπολεμά τον δάκο, τη μαργαρόνια, τον παγετό βοηθά πρακτικά στα ελαιόδεντρα για την υγεία τους και στη συνέχεια για την καρποφορία. Έτσι το ζεόλαδο που είναι απλώς το αποτέλεσμα της εφαρμογής ζεόλιθου στην ενσωμάτωση και στο ψέκασμα, έχει επεκταθεί και μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τώρα της Κύπρου για πρώτη φορά. 

Κάθε παραγωγός προσπαθεί το καλύτερο για τα ελαιόδεντρά του κι όταν βλέπει τα αποτελέσματα με το ζεόλιθο, το χαίρεται η καρδιά του. Κι αυτό το πνεύμα έχει αρχίσει να διαδίδεται. Γιατί με αυτό σεβόμαστε την αληθινή και γνήσια παραγωγή που αγαπά το προϊόν κι όχι για να μιλήσει μόνο με τη γλώσσα του μάρκετινγκ για το θέμα της ποιότητας, δίχως να κάνει καμιά ουσιαστική προσπάθεια για τους παραγωγούς που το παλεύουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.