Σελίδες

29 Δεκεμβρίου 2014

Νεώτερη ενημέρωση για το Norman Atlanitc. 8 νεκροί και ανεξακρίβωτος αριθμός αγνοουμένων...

Στους οκτώ ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic, όπως επιβεβαιώνουν υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης. Μόνο η ταυτότητα του ενός έχει γίνει γνωστή. Από το σύνολο των 478 επιβαινόντων, διασώθηκαν 432 άνθρωποι, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Ναυτιλίας. Αλαλούμ με τις λίστες των διασωθέντων και των επιβατών του Nordic Atlantic προκαλεί σύγχυση σχετικά με την ύπαρξη τυχόν αγνοουμένων και μεγαλώνει την αγωνία των συγγενών.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαινων στο Norman Atlantic εξακολουθούν να είναι αντιφατικές, ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία περισυλλογής όλων των επιβαινόντων - επιβατών και μελών του πληρώματος - από τα εναέρια μέσα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για το λόγο αυτό εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Στέλεχος της εταιρείας που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες -418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα- και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επικαλούμενο νωρίτερα το αρμόδιο κέντρο της Ρώμης RCC, που έχει την ευθύνη της επιχείρησης, ανέφερε, ότι διασώθηκαν συνολικά 432 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα από το Norman Atlantic.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού είχε αναφέρει ότι οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή που έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία με τη λίστα των διασωθέντων, με αυτή που έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.