Σελίδες

25 Νοεμβρίου 2014

Διχάζει το νομοσχέδιο για τον εβραϊκό εθνικό χαρακτήρα του Ισραήλ.

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την προώθηση του νομοσχεδίου που αναγνωρίζει τον εβραϊκό χαρακτήρα του Ισραήλ.

Έντονες διαφωνίες εξέφρασαν αρκετοί υπουργοί, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το νέο νομικό πλαίσιο δημιουργεί πολίτες δύο κατηγοριών, υποβαθμίζοντας τα δικαιώματα της αραβικής μειονότητας.


«To Iσραήλ είναι το έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού. Όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και επιμένουμε σε αυτό, αλλά μόνο οι εβραίοι έχουν εθνικά δικαιώματα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.


Έξι υπουργοί μεταξύ αυτών η Τζίπι Λίβνι και ο Γιαΐρ Λαπίντ καταψήφισαν.


Τα κεντροαριστερά συμπολιτευόμενα κόμματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση που θα τηρήσουν στο Κοινοβούλιο.

Οι Άραβες αποτελούν το 20% του πληθυσμού της χώρας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Κνεσέτ εντός της εβδομάδας.


Copyright © 2014 euronews

το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ

Οι Εβραίοι ξέρουν αν φυλάνε και την πίστη τους και τις παραδόσεις τους...
Θα τολμούσε ποτέ κανείς από τους σημερινούς κυβερνώντες ή την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να ξεστομίσει (όχι να το βάλει και σε νόμο) έστω το παρακάτω που είπε ο Νετανιάχου; (το μετατρέπω στα καθ' ημάς)

«Η Ελλάδα είναι το έθνος-κράτος του ελληνικού λαού. Όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και επιμένουμε σε αυτό, αλλά μόνο οι Ελληνες έχουν εθνικά δικαιώματα».


Κανείς.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.