Σελίδες

25 Οκτωβρίου 2014

Αυστραλία: Μεταμόσχευσαν «νεκρή» καρδιά!

Αυστραλοί καρδιοχειρουργοί ανακοίνωσαν, ότι πραγματοποίησαν την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση «νεκρής» καρδιάς, η οποία προερχόταν από νεκρό δότη, του οποίου η καρδιά είχε σταματήσει να χτυπά επί 20 λεπτά. 
 
Έως τώρα οι μεταμοσχεύσεις αφορούν σε ζωντανές καρδιές που δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν, καθώς έχει μεν επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος του δότη, αλλά η καρδιά του συνεχίζει να λειτουργεί.
 
Η μεταμόσχευση, σύμφωνα με το BBC, έγινε από ομάδα γιατρών του νοσοκομείου 'Αγιος Βικέντιος του Σίδνεϊ με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ ΜακΝτόναλντ. Η πρώτη ασθενής που έλαβε τη «νεκρή» καρδιά, η οποία είχε προηγουμένως αναζωογονηθεί, ήταν η 57χρονη Μισέλ Γκριμπίλας, η οποία δήλωσε, ότι νιώθει δέκα χρόνια νεότερη και σαν «ένα διαφορετικό πρόσωπο». Όπως έγινε γνωστό, η μεταμόσχευση της καρδιάς έγινε προ διμήνου και στο μεταξύ μεσολάβησαν άλλες δύο παρόμοιες επιτυχείς μεταμοσχεύσεις.
 
Μέχρι τώρα η καρδιά ήταν το μόνο όργανο που δεν χρησιμοποιείτο για μεταμόσχευση, αφότου είχε σταματήσει να χτυπά. Οι γιατροί αφαιρούν την καρδιά του εγκεφαλικά νεκρού, η οποία ακόμη χτυπά, τη βάζουν σε πάγο για περίπου τέσσερις ώρες και μετά την μεταμοσχεύουν.
 
Η νέα τεχνική επιτρέπει την αναζωογόνηση της νεκρής καρδιάς σε ένα ειδικό μηχάνημα. Η καρδιά διατηρείται ζεστή, οι χτύποι της αποκαθίστανται και ένα υγρό βοηθά να περιοριστούν οι βλάβες στον καρδιακό μυ.
 
Το συγκεκριμένο μηχάνημα εκτιμάται, ότι μπορεί να σώσει 30% περισσότερες ζωές, επιτρέποντας να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων οργάνων για ματαμοσχεύσεις καρδιάς.
Παρόμοια τεχνική έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας άλλων οργάνων (πνευμόνων και ήπατος) πριν τις μεταμοσχεύσεις. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Επιτέλους μια καλή είδηση διότι οι γιατροί με την διάγνωση του εγκεφαλικού ή κλινικού θανάτου που πλέον έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ουσιαστικά θάνατος (η ψυχή δεν έχει αποχωριστεί από το σώμα) καθώς όλο και αυξάνονται οι περιπτώσεις να επανέρχονται οι ¨νεκροί", είχαν φτάσει να σκοτώνουν στην κυριολεξία τον έναν άνθρωπο για να σώσουν τον άλλο....
Οπως φαίνεται τώρα θα επέρχεται σίγουρος και ολοκληρωτικός θάνατος (αν μπορεί να λεχθεί) ακόμα και στο μηχάνημα και θα αφαιρούνται τα όργανα μετά...
 
Ασε που έχουμε μάθει πλέον πολύ καλά ότι όσα η επιστήμη θεωρεί δεδομένα σήμερα, αύριο τα αναιρεί και λέει "τότε δεν ξέραμε..."
Ναι δεν ξέρατε αλλά να το παίζετε θεοί ξέρατε και να καθαρίζεται (με οποιοδήποτε πρόσχημα) τον ασθενή... που θεωρούσατε νεκρό για να του πάρετε τα όργανα!!!!!
Ναι χίλιες φορές να δώσω τα όργανά μου να σώσω τον συνάνθρωπό μου αλλά όταν πεθάνω (εφόσον πρόκειται για ζωτικά όργανα) κι όχι όταν θεωρήσετε εσείς ότι πέθανα... με τα μηχανήματά σας...
Και νεκρός είναι ΜΟΝΟ αυτός που πάει για θάψιμο..... κι όχι αυτός που η καρδιά του λειτουργεί έστω και με μηχανική υποστήριξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.