Σελίδες

5 Αυγούστου 2014

Ασταμάτητο το ISIL στη Μ. Ανατολή: Εισέβαλαν και κατέλαβαν πόλη στο Λίβανο!

Άκρως ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη μεθόριο του Λιβάνου με την Συρία, όπου έχουν ξεσπάσει σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και ισλαμιστών του ISIL, οι οποίοι εισέβαλαν και κατέλαβαν την παραμεθόριο πόλη Αρσάλ! 
 
Το ISIL δηλαδή, έχει πλέον εξαπλωθεί, μέσα σε ένα διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, σε μία έκταση από το Ιράκ έως το Λίβανο, και αν δεν αλλάξει δραστικά η κατάσταση πολύ σύντομα οι ισλαμιστές του «χαλιφάτου» θα… βρέχουν τα πόδια τους στα νερά της ανατολικής Μεσογείου στις λιβανικές ακτές…
 
Πηγές του λιβανέζικου στρατού παραδέχτηκαν ότι σε μάχες με ένοπλους που ξεκίνησαν το Σάββατο, στην πόλη Αρσάλ σκοτώθηκαν 17 στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων και δύο ανώτεροι αξιωματικοί.
 
Άλλοι 13 στρατιώτες αγνοούνται όπως και 20 αστυνομικοί και όπως φαίνεται από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε ισλαμικές ιστοσελίδες είναι αιχμάλωτοι των ανταρτών.
 
Από το πρωί σήμερα το πυροβολικό του Λιβάνου έχει αρχίσει το σφυροκόπημα της περιοχής γύρω από την συνοριακή πόλη των 40.000 κατοίκων την οποία κατέλαβαν οι ισλαμιστές που εισέβαλαν από τη νοτιοδυτική Συρία.
 
Χιλιάδες άμαχοι σπεύδουν να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη ενώ αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι αντάρτες λεηλατούν σπίτια και εκτελούν όσους προσπαθούν να διαφύγουν.
 
Η Δαμασκός έσπευσε να εκφράσει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στον στρατό του Λιβάνου ο οποίος μάχεται, όπως λέει, εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή Ορσάλ στα σύνορα των δύο χωρών.
 

Δείτε σχετικό βίντεο με δυνάμεις του Λιβανικού στρατού να προωθούνται προς την πόλη Αρσάλ. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.