Σελίδες

3 Αυγούστου 2014

Κούρδοι: Δώστε μας όπλα να καθαρίσουμε με την ISIL…

Όπλα για να πολεμήσουν τους παρανοϊκούς του ISIL ζητούν από τις ΗΠΑ οι Κούρδοι του Ιράκ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ, ενώπιον της πίεσης της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία, επ’ ουδενί δεν επιθυμεί την περαιτέρω ισχυροποίηση των Κούρδων, που θα τους οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ανεξαρτησία, φαίνεται να μην συναινούν στο αίτημα. 

Οι Κούρδοι πάντως έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς τεθωρακισμένα, τυφέκια ελευθέρων σκοπευτών, κράνη, πυρομαχικά και αναλώσιμα. Την ίδια ώρα όμως το ISIL εξακολουθεί να προελαύνει, να σφάζει και να λεηλατεί.

Τον Ιούλιο μόνο, το ISIL είναι υπεύθυνο για 1.600 θανάτους στο Ιράκ – η Συρία είναι άλλη υπόθεση – χωρίς κανείς να φορέσει μαντίλα για να διαμαρτυρηθεί για τους θανάτους αυτούς, αφού ο ανθρωπισμός των περισσοτέρων, με έναν τόσο… ιδιαίτερο από ψυχολογικής απόψεως τρόπο, εξαντλείται στους Παλαιστίνιους, παρά την ύπαρξη της εκεί «ISIL», της Χαμάς και άλλων ακόμα χειρότερων οργανώσεων ισλαμιστών.

Από τους 1.600 δε νεκρούς στο Ιράκ, οι 1.400 ήταν άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τα οποία προφανώς δεν έχουν ψυχή, όπως άλλα. Προφανώς οι φέροντες περήφανα τη μαντίλα, αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο για πολλούς, ότι δηλαδή και οι τρεις πολεμικές συγκρούσεις που διεξάγονται σήμερα στην Μέση Ανατολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.