Σελίδες

4 Αυγούστου 2014

Ιταλία: Νέα αισχρή επίθεση κατά του ελληνικού πολιτισμού.

Στη δημοσιότητα ήρθαν οι φωτογραφίες που τράβηξε σε μουσείο ο φωτογράφος-"καλλιτέχνης" Τζέραλντ Μπουρνό που με μία αισχρή επίθεση κατά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού προσπαθεί να γίνει διάσημος. Το θέμα του φωτογράφου ήταν δύο αρχαιοελληνικά αγάλματα, οι γνωστοί παγκοσμίως «Πολεμιστές του Ριάτσε».
 
Οι «Πολεμιστές του Ριάτσε» είναι δύο μοναδικά έργα αρχαίας ελληνικής τέχνης μπρούντζινα αγάλματα του αυστηρού ρυθμού τα οποία χρονολογούνται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. Bρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας ανοικτά του Ριάτσε και φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας στο Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια. 
 
Ο σάλος ξέσπασε καθώς ο φωτογράφος είχε την ιδέα να ντύσει τα αγάλματα αυτά... με λεοπάρ στρινγκ, πέπλα και ροζ φτερά! 
 
Το μουσείο που φιλοξενεί τα αγάλματα χαρακτήρισε τις φωτογραφίες «φρικτές». Ένας τοπικός πολιτικός ζητά δικαστική έρευνα για το συμβάν. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το μουσείο δεν γνώριζε για τις φωτογραφίες με την «αμφιλεγόμενη» ενδυμασία και το προσωπικό παρενέβη για να σταματήσει τον καλλιτέχνη το δυνατόν συντομότερα αν και δεν μπορούμε να πούμε κατά πόσο ισχύει όταν για την τοποθέτηση όλων αυτών των αισχρών αντικειμένων εκ των πραγμάτων χρειάζεται κάποιος χρόνος.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Αν αληθεύει και δεν είναι μια ακόμα μούφα είδηση, τότε ελπίζω η ανωμαλάρα ο φωτογράφος να πέσει στα χέρια τίποτα Ελλήνων φοιτητών για να του δώσουν μερικά "βραβεία".... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.