Σελίδες

3 Αυγούστου 2014

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Άνθιμος για να σταματήσει την δημιουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών .

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι διατεθειμένος να προσφύγει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, για το ζήτημα της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. 

Με δηλώσεις του στον FOCUS 103,6 ο μητροπολίτης τόνισε ότι μέσα σε μια σχολή ορθόδοξης πίστης και παράδοσης είναι αδιανόητο να ενταχθεί η υπόθεση του Ισλάμ, το οποίο, εδώ και 40 χρόνια, «εμπαίζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης». 

«Η ουσία του προβλήματος είναι η διαφορά των δύο θρησκειών, οι οποίες δεν μπορούν επ’ ουδενί να συνυπάρξουν. Ένα Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών θα μπορούσε να λειτουργήσει σε τμήματα Φιλολογίας ή στο τμήμα Παρευξείνιων χωρών του Πανεπιστημίου Θράκης. Εγώ θα προσφύγω για το θέμα στο ΣτΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


ΣΧΟΛΙΟ
Πάντως θεωρώ ότι και στην Θράκη δεν είναι πρέπον να γίνει μια τέτοια έδρα...
Αρκετά προβλήματα έχει προξενήσει η Τουρκία στο ελεύθερο κομμάτι με την ανοχή των προδοτών...
Φτάνουν...

Αν εχουν βαλθει σώνει και καλά να κανουν μια τέτοια έδρα ας την κάνουν στην Αθήνα... ή ακόμα καλύτερα στην Κρήτη μακριά από τους μουσουλμάνους...
Ετσι κι αλλοιώς αν το κάνουν για λόγους διπλωματίας θα λένε ότι "να κάναμε την έδρα"....
Δεν έχει σημασία που....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.