Σελίδες

22 Ιουλίου 2014

«ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Αν η ενημέρωσή σας περιορίζεται τις τελευταίες μέρες στη θεαματική σύλληψη του Μαζιώτη ας την διευρύνετε με την είδηση της ραγδαίας αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο απ’ τους Έλληνες νεοραγιάδες-πολίτες.

Οποία έκπληξις απ’ την εν λόγω είδηση!!! Ποτέ δεν περίμενα πως δε θα ήταν συνεπείς οι Έλληνες φορολογούμενοι στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Μέρκελ. Δηλαδή επειδή αυξήθηκε ο φόρος κατά 1870% δεν τον πληρώνουν ή μήπως δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, επειδή έκλεισε το παλιομάγαζο τους!!!

Για ν’ αφήσουμε την ειρωνεία και να μιλήσουμε στα σοβαρά οι τεχνοκράτες» - πασπαλισμένοι με αρκετό κυνισμό και ηλιθιότητα- τι πίστευαν; Θεωρούσαν πως οι Έλληνες θα αφόδευαν τα χιλιάδες ευρώ που τους ζητούν σήμερα, ή μήπως ότι καθένας από δαύτους έχει την «καβάτζα» του από κάποιο νεοδημοκράτικο «Βατοπέδι» ή καμιά πασοκική ρεμουλοειδή «μίζα», απ’ αυτές που ξέρουν οι ίδιοι να στήνουν;

Όταν τα δημοσιογραφικά σαΐνια την έστηναν έξω απ’ το Μαξίμου για μια δήλωση του Στουρνάρα κι εκείνος έβγαινε χασκογελώντας σαν μπαμπουίνος, και κεκεδίζων χαζοχαρούμενα ανήγγειλε ότι θα φορολογείται ο κοπανιστός αέρας που αναπνέει ο Έλληνας, γιατί ένας δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε πάραυτα: «Ρε μεγάλε, ναρκωτικά παίρνετε όλοι σας εκεί μέσα; Τι είναι αυτά που λέτε;»

Όσο κυλά το φορολογικό έτος και οι «ρυθμίσεις» απλά θα μετακυλύουν το πρόβλημα των χρεών, ενώ τα ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί αφού έχουν χάσει την αξία τους εντελώς, θα ήθελα μια «μακρο-οικονομική» ανάλυση του οικονομικού επιτελείου του Σημίτη-Σαμαρά να μου μιλά για πρωτογενή πλεονάσματα της βλακείας τους και το ληξιπρόθεσμο σαδισμό τους.

Εν τω μεταξύ τα δισεκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων θα τρέχουν μαζί με τα εντάλματα συλλήψεων, τις κατασχέσεις και τις αυτοκτονίες, αλλά και τις απαιτήσεις των «δανειστών». Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Σαμαράς θα ομιλεί για «σταθερότητα», ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος θα σπαταλά αναίτια το σάλιο του στους συνήθεις βερμπαλισμούς του και ο Στουρνάρας θα χαζογελά από τη θέση του διοικητή της ΤτΕ. 

Οι δημοσιογράφοι δε, θα δηλώνουν την αγανάκτηση και θα εκδηλώνουν τον κοπετό τους για την «ασυνέπεια» των Ελλήνων πολιτών που ενώ παίρνουν «δέκα» δε δίνουν τα «εκατό» δημιουργώντας «ληξιπρόθεσμα» στο πρωτογενεπλεονασματικό καφροειδές κράτος τους!!!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.