Σελίδες

26 Ιουλίου 2014

ΕΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΩΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

ΑΚ172/2014 20/7/2014

Προς τα Μέσα Ενημέρωσης

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

52η Σύνοδος του Συμβουλίου ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.

24, Ιουνίου 2014

Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την απο 105 σελίδες Έκθεση την οποία κατέθεσε στο Συμβούλιο Σύνδεσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος επικεφαλής της Τουρκικής ενταξιακής πορείας και το θεωρούμε επιβεβλημένο να ενημερωθεί ο Κυπριακός Λαός για το περιεχόμενό του.

Το έγγραφο και το περιεχόμενό του σε ότι αφορά την Κύπρο είναι παντελώς απαράδεκτο, σε βαθμό που δεν μπορεί να παραμείνει ως έγγραφο στα Ευρωπαϊκά αρχεία και μάλιστα αναπάντητο. Δεν γεννάται μόνο το ερώτημα ποιά ήταν η αντίδρασή Ελλάδας και Κύπρου στην κατάθεση του εγγράφου αλλά εγείρεται έντονα η απαίτησή το έγγραφο να επιστραφεί απο την ΕΕ πίσω στην Τουρκία ως μή αποδεκτό.

Το περιεχόμενο των 10 σελίδων του κειμένου , σελίδες 51 μέχρι 61, που είναι αφιερωμένες στην Κύπρο και το Κυπριακό, αποτελούν μια χιονοστιβάδα διαστρεβλώσεων της ουσίας του Κυπριακού, ύβρεων, απαξιωτικών αναφορών και μηδενισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πουθενά δεν αναφέρεται σε Κυπριακή Δημοκρατία αλλά προκλητικά σε Ελληνοκύπριους και Ελληνοκυπριακή Διοίκηση. Ούτε πως έκαμε στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο και ότι διέπραξε σωρείαν εγκλημάτων πολέμου. Παρουσιάζεται ως μια Τρίτη χώρα η οποία συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού. Απο θύτης παρουσιάζεται ως ταλαιπωρημένο θύμα.

Το περιεχόμενο του Εγγράφου, συνιστά επίσης ύβρη και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος. Συνιστά ύβρη για τους αξιωματούχους της ΕΕ με τον τρόπο που η Τουρκία τους επικαλείται ως άλλοθι στο αίτημά της να παραμερισθεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στη λύση του Κυπριακού, καθώς και με τον τρόπο που θεωρεί ως παράνομη την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας χώρας την οποία θεωρεί και ως «νεκρή και εκλειπούσα».

Το περιεχόμενο του Εγγράφου είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί καθόλου τις αντιδράσεις του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών. Αντίθετα έπρεπε να ντρέπεται και τουλάχιστον να σιωπά. Ούτε η προσπάθεια συμπόρευσης της Κυπριακής Κυβέρνησης με τον Ελληνα Υπουργόν Εξωτερικών δικαιολογείται.

Τέλος, το περιεχόμενο του Εγγράφου είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί τις εκ των υστέρων ενέργειες της Κυπριακής Κυβέρνησης. Το Έγγραφο ως έχει δεν μπορεί να παραμένει στα αρχεία της Ευρώπης, αναπάντητο και η Κυπριακή Κυβέρνηση να ικανοποιείται να δηλώνει ότι «αξίωσε όπως στο μέλλον της κοινοποιούνται τέτοια έγγραφα εκ των προτέρων». Τρομάζουμε και διερωτούμαστε πόσα τέτοια έγγραφα, άραγε, να έχουν διαχρονικά κατατεθεί απο την Τουρκία σε διάφορα Διεθνή Σώματα και να πέρασαν απαρατήρητα και να παραμένουν εκεί αναπάντητα;

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, εφόσον σέβεται τον εαυτό της οφείλει να απαιτήσει όπως το Τουρκικό Εγγραφο επιστραφεί ως απαράδεκτο. Τίποτε ολιγώτερο.

Ζητούμε και την Κομματική παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή το Εγγραφο να μην παραμείνει στα Ευρωπαϊκά χέρια και μάλιστα αναπάντητο.

Σχετική επιστολή στάληκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών και τους Αρχηγούς των Κομμάτων.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.