Σελίδες

28 Ιουλίου 2014

Τελικά έχουν δίκιο ότι το 10% του πληθυσμού χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.... Δείτε τι συμβαίνει με το facebook στην χώρα μας...

Στην Ελλάδα το Facebook μετράει πάνω από 1.000.000 χρήστες.

Άνδρες γυναίκες και παιδιά δεν κάνουν όλη ημέρα άλλη δουλειά από το να «ποστάρουν» ιδέες, σκέψεις, φωτογραφίες σε καθημερινή βάση με ταχύτητα πολυβόλου.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που ότι τους συμβαίνει στην καθημερινότητα τους το ποστάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη σχεδόν ανά λεπτό.

Τι ώρα ξυπνάνε, τι ώρα κοιμούνται, πού θα πάνε το πρωί, πού το μεσημέρι, πού το βράδυ.
Πού είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ποιος τους τηλεφωνεί, σε ποιον τηλεφωνούν, ποιον θα ήθελαν να δουν. Ακόμα και ξεχασμένα ραντεβού οι χρήστες τα υπενθυμίζουν μέσω του facebook.

Εάν κάποιος ξυπνάει εν μέσω της νύχτας για 30 λεπτά δεν έχει κανένα πρόβλημα να το ποστάρει.

Θέλει να ενημερώσει τους φίλους του ότι ξύπνησε στις 4 το πρωί και δεν μπορούσε να κοιμηθεί…
Και βεβαίως αυτό που πάνω από όλα μετράει είναι το like.

Έχω δει να γράφονται “βλακείες” και να παίρνουν πολλά like.

Έχω δει ανθρώπους να θυμώνουν επειδή σε φωτογραφία τους κάποιος φίλος τους ή φίλη τους δεν τους έκανε like. Έχω δει ανθρώπους να «τα παίρνουν» με φίλους τους επειδή δεν τους έκαναν κάποιο σχόλιο για μια φωτογραφία.

Και φυσικά τα ποσταρίσματα που σαρώνουν είναι οι φωτογραφίες νέων και ώριμων γυναικών και ανδρών ειδικά τώρα το καλοκαίρι με μαγιό. Μαγιό «μικρά και μεγάλα». Που κρύβουν τα πάντα άλλα και που δείχνουν τα πάντα.

Είναι ενδεικτικό ότι «σοβαρή» 50άρα κυρία της Αθήνας πόσταρε φωτογραφία της σε πισίνα με μαγιό που μόνο μαγιό δεν ήταν με αποτέλεσμα να “πάρει” πάνω από 400 like.

Ο ανταγωνισμός είναι στο φόρτε του, είτε από την Αθήνα είτε από την Μύκονο. Οι 50άρες ανταγωνίζονται με μανία τις 20άρες και τις 25άρες, οι 45άρες τις 35άρες κλπ.

Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τους άνδρες που ο κάθε ένας δείχνει ό,τι διαθέτει. Άλλος τους κοιλιακούς του, άλλος τα tattoo του, άλλος τα μούσια του και πάει λέγοντας. Αφήστε δε που τα μηνύματα μεταξύ αγνώστων δίνουν και παίρνουν. Ένα καλημέρα μεταξύ δυο «φίλων» στο inbox που δεν γνωρίζονται από κοντά μπορεί να μετατραπεί σε εύκολο φλερτ.

Επί της ουσίας το facebook έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο διαδραστικο πίνακα όπου όλοι προσπαθούν να φανούν, να πουν κάτι… Η απέραντη μοναξιά μέσα από την απέραντη φλυαρία. 

newmoney.gr 
Γιώργος Δημητρομανωλάκης

πηγή : Ψυχολογία, Φιλοσοφία…

το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν πιστεύω να έχει κανείς αντίρρηση για τον τίτλο;
Αν αυτό δεν είναι κάποια ψυχοπαθολογική κατάσταση τότε τι είναι; 

Δεν είναι μεμπτό να επικοινωνούν μέσω ιντερνετ φίλοι μεταξύ τους για ανταλλαγή απόψεων ή ακόμα και κλείσιμο συναντήσεων....
Αλλά άλλο αυτό κι άλλο αυτά που περιγράφονται παραπάνω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.