Σελίδες

30 Μαΐου 2014

Πακιστάν: Απίστευτη είδηση για τη δολοφονία της εγκύου.

Σοκάρει η εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας της εγκύου στο Πακιστάν, από την ίδια της την οικογένεια, έξω από δικαστήριο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Πακιστάν, της Λαχόρης, όπου θα εκδικαζόταν η προσφυγή της οικογένειάς της κατά του γάμου της, μιλώντας για απαγωγή…

Ο 45χρονος σύζυγος της άτυχης 25χρονης γυναίκας, προέβη σε μια εξίσου σοκαριστική αποκάλυψη, με αυτή της δολοφονίας της, υπό το φως της ημέρας, στο κέντρο μιας μεγαλούπολης. Παραδέχθηκε, ότι επειδή ήταν ερωτευμένος με τη δολοφονημένη, είχε δολοφονήσει πριν από έξι χρόνια τη γυναίκα του, για να την παντρευτεί την 25χρονη! 

Η αστυνομία τον είχε συλλάβει για τη δολοφονία, δεν καταδικάστηκε όμως, καθώς ο ισλαμικός νόμος (σαρία) του έδωσε την ευκαιρία να μείνει ελεύθερος, αφού ο γιος που είχε αποκτήσει με την πρώτη του γυναίκα… τον συγχώρεσε, αφού εισέπραξε χρηματική αποζημίωση για τον θάνατο της μητέρας του! Ισλαμικά ήθη… 

Και οι αποκαλύψεις δεν τελειώνουν εδώ. Προκύπτει, ότι η οικογένεια της 25χρονης είχε συναινέσει αρχικά στον γάμο, αλλά στη συνέχεια έκαναν πίσω έχοντας διαφωνήσει με τον δολοφόνο γαμπρό για τα θέματα της προίκας (dowry)! 

Για να αντιληφθεί κανείς το τρομακτικό πρόβλημα στις… ημι-μεσαιωνικές κοινωνίες όπως αυτή του Πακιστάν, αρκεί να αναφερθεί ότι η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας, κατέγραψαν 869 θανάτους γυναικών για «λόγους τιμής»


Η προηγούμενη είδηση για τον θάνατο της γυναίκας έχει ως εξής: 

Τον γύρο του κόσμου κάνει η τραγική ιστορία με «πρωταγωνίστρια» μία 25χρονη από το Πακιστάν, η οποία λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένειά της. Ο λόγος; Η επιλογή της να παντρευτεί τον άνδρα που αγάπησε, αναφέρουν οι τοπικές Αρχές, αλλά και ο ίδιος ο πατέρας της.

Το τραγικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις γυναίκες, οι οποίες δολοφονούνται από τις οικογένειές τους, σημειώθηκε το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου είχε πάει η γυναίκα για να υπερασπιστεί τον γάμο της. Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων, ο πατέρας της 25χρονης Φαρτσάνα Ικμπάλ, τα δύο της αδέλφια και ο πρώην αρραβωνιαστικός της, της επιτέθηκαν με τούβλα. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τα άτομα που προχώρησαν στον λιθοβολισμό κατάφεραν να τραπούν σε φυγή, ωστόσο, η Αστυνομία εντόπισε τον πατέρα της άτυχης γυναίκας. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την κόρη του, καθώς ήταν ζήτημα τιμής.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, η 25χρονη είχε αρραβωνιαστεί στο παρελθόν παρά τη θέλησή της με τον ξάδερφό της. Ωστόσο, η ίδια κατάφερε να ξεφύγει από την οικογένειά της και να παντρευτεί τον άνδρα που αγάπησε. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της την είχε απαγάγει. Η 25χρονη, ωστόσο, έφτασε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι τον παντρεύτηκε με τη θέλησή της.

Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν ότι το να παντρεύεται μία γυναίκα άνδρα της επιλογής της είναι ντροπή για την οικογένεια. Περίπου 1.000 Πακιστανές σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις ίδιες τους τις οικογένειες για «θέματα τιμής».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.