Σελίδες

28 Απριλίου 2014

Ρωσσία και ΗΠΑ παίζουν γεωστρατηγικό "σκάκι" στην Ουκρανία και στην Μαύρη Θάλασσα.

Γράφει ο Διόνυσος

Η Αμερική ξόφλησε. Η έχει σχεδόν ξοφλήσει.

Ολοι οι «λεονταρισμοί» που κάνει για να προκαλέση την Ρωσσία, κατά την γνώμη μου, είναι για το θεαθήναι και κυρίως για να πείση τους συμμάχους της εν ΝΑΤΟ (βλέπε «σκλαβάκια»), ότι είναι ακόμα υπερδύναμις.

Οι αμερικάνοι, έχουν στείλει ένα αεροπλανοφόρο (με την σχετική συνοδεία πολεμικών πλοιών) στην Μαύρη Θάλασσα, παραβαίνοντας διεθνείς κανονισμούς, που λένε ότι πολεμικά πλοία ΜΟΝΟΝ των Κρατών που βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα μπορούν να κυκλοφορούν.

Οι ρώσσοι, σήκωσαν ένα SU-24 άοπλο, το οποίο αφού άφησε να το αναγνωρίσουν τα ραντάρ του Στόλου, τα τύφλωσε.

Προσγείωσαν σε ρωσσικό έδαφος, ένα drone αμερικανικό που ίπτατο σε 4000 μέτρα ύψος, σαν πουλάκι και ρωσσικοί πύραυλοι «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων» ευρίσκονται παντού. (ανα 4 μέσα σε κονταίηνερς... άντε να τους βρης ανάμεσα στις χιλιάδες εμπορικά κονταίηνερς που κυκλοφορούν στους δρόμους).

Οι ουκρανοί, έστειλαν στην Αμερική «για λόγους ασφαλείας και προς φύλαξην», όλα τους τα αποθέματα χρυσού. 40 τονους και κατ' αλλους 37. Αν οι αμερικανοί τους τον επιστρέψουν, εγώ γράφομαι δημότης Κωλοπετεινίτσας. Ωθούν δε τους Ουκρανούς να μπούνε στην ΕΕ, ώστε να τους ξεζουμίσουν αργότερα, αλά γκρέκα.

Υποψιάζομαι δε, πως οι αμερικανοί επιδιώκουν σύρραξη ώστε να πούνε στους συμμάχους, «ας οπλιστούμε και να πάτε να πολεμήσετε».

Θα μου ηταν τελείως αντιπαθές, να πολεμήσουμε εναντίον της «φιλικά κειμένης» Ρωσσίας, στο πλευρό των Τούρκων. Η, για να τους υπερασπίσουμε, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ.

Δεν καταλαβαίνω την μη επίδειξη δυνάμεως εκ μέρους της Ρωσσίας (που γνωρίζει καλά την αμερικανική κατάσταση).

Το κάνει για να μην επιδεινώση την κατάσταση εως τα άκρα, η έχει κάτι άλλο στο νου της... ίσως χειρότερο... Η όλα είναι ένα διεθνές κόλπο ώστε να υπάρχη διεθνής έντασις και αβεβαιότητα και ως εκ τούτου να γίνουμε ακόμα πιο εύπλαστοι;

Διόνυσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.