Σελίδες

24 Μαρτίου 2014

Ολα τα πολεμικά πλοιά στην Κριμαία σήκωσαν πλέον ρωσική σημαία.

Τη ρωσική σημαία ύψωσε χθες το ουκρανικό σκάφος και ναυαρχίδα του ουκρανικό Στόλου στην Κριμαία Slavutich όπως ανακοινώθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ. Το πλοίο ύψωσε τη ρωσική σημαία ύστερα από διαπραγματεύσεις το βράδυ του Σαββάτου αναφέρει το πρακτορείο Kryminform. 

«Δεν υπήρξε καμία επέμβαση. Το Slavutich ύψωσε τη ρωσική σημαία και το πλήρωμα βγήκε στην προβλήτα», αναφέρει το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από τις κριμαϊκές δυνάμεις αυτοάμυνας.

Σύμφωνα με το Kryminform το Slavutich ήταν το τελευταίο πλοίο που ύψωσε τη ρωσική σημαία. Κανένα άλλο πλοίο του ουκρανικού Ναυτικού στην Κριμαία δεν έχει υψωμένη την ουκρανική σημαία πλέον.

Το μοναδικό υποβρύχιο του ουκρανικού Ναυτικού το Zaporizhzhia, ύψωσε επίσης την ρωσική σημαία το Σάββατο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότ6ι πάνω από 190 στρατιωτικές μονάδες του ουκρανικού Στρατού έχουν επίσης υψώσει τη ρωσική σημαία εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία τους να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η ρωσική σημαία κυματίζει σε 189 βάσεις της Κριμαίας.

«Βήμα-βήμα» προχωρά η Ρωσία στην προσάρτηση της Κριμαίας, καθώς, μετά τις ενέργειες που προηγήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο, το Σάββατο ανακήρυξε και επισήμως ότι η χερσόνησος βρίσκεται υπό το στρατιωτικό της έλεγχο.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι απομονωμένες στρατιωτικές μονάδες, που παραμένουν πιστές στην Ουκρανία, συνεχίζουν να μην παραδίδονται, σε ορισμένες εγκαταστάσεις της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.