Σελίδες

24 Μαρτίου 2014

Οι Τούρκοι κατέρριψαν μαχητικό της Συρίας....

Ηλεκτρίζεται επικίνδυνα το κλίμα ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία, μετά την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους MIG-23s από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη μεθόριο.

Το αεροσκάφος κατερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Κασάμπ, μεταξύ του τουρκικού Χατάι και της Λατάκειας, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Άγκυρα ανέφερε ότι το σκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ από τη συριακή πλευρά υποστηρίζουν πως καταρρίφθηκε ενώ επιχειρούσε εναντίον αντικαθεστωτικών μέσα στη συριακή επικράτεια.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας επισήμανε ότι εντοπίστηκαν δύο συριακά MIG-23s κοντά στα σύνορα και τους απηύθυναν προειδοποίηση τέσσερις φορές.

Όπως υποστηρίζει ο τουρκικός στρατός, ένα αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της γείτονος, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί από τουρκικό F16 και να καταπέσει 1.200 μέτρα μακριά, εντός του συριακού εδάφους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ, Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος. 

Αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αξιωματούχους, διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία και μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι σύροι αντάρτες. 

πηγή

Δήλωση Ερντογάν

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.
«Ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ
Οι Σύριοι υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός των συριακών συνόρων και ότι στην περιοχή διεξάγωνται επιχειρήσεις κατά των ανταρτών που εισβάλλουν στο συριακό έδαφος από την Τουρκία....

Πάντως καταλαβαίνετε με τι κοτούλες έχουμε να κάνουμε εδώ στην Ελλάδα (η μομφή δεν πάει φυσικά στους ηρωικούς πιλότους μας αλλά εκεί που όλοι ξέρουμε) την στιγμή που οι Τούρκοι καταρρίπτουν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα μαχητικά που παραβιάζουν τον εθνικό τους εναέριο χώρο.... και την ίδια στιγμή τα τουρκικά μαχητικά αλωνίζουν το Αιγαίο και κάνουν χαμηλές πτήσεις ακόμα και πάνω από τα ελληνικά νησιά!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.