Σελίδες

27 Μαρτίου 2014

Φρένο στις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών βάζει το ΣτΕ.

Το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ.366/2014 απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη που αναφέρει… ότι σε περίπτωση κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων απαιτήσεως οφειλέτου του Δημοσίου, δεν απαιτείται η κοινοποίησης στον τελευταίο του κατασχετηρίου εγγράφου».

Ειδικότερα, το ΣΤ΄ του ΣτΕ δέχθηκε ότι η παραπάνω διάταξη αντίκειται στο άρθρο 20 παρ1 του Συντάγματος αφού έτσι ο πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να στραφεί με τα ένδικα μέσα που του παρέχει ο νόμος κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά.

Επί της ουσίας, η απόφαση αφορά στη διαδικασία των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων- δηλαδή κυρίως τραπεζικών καταθέσεων και ενοικίων- κατά την οποία, όπως ορίζει και ο νέος νόμος, ο οφειλέτης μαθαίνει εκ των υστέρων ότι η εφορία ή το ασφαλιστικό Ταμείο έλαβε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του. Σημειώνεται ότι η κοινοποίηση κατασχετηρίου προβλέπεται μόνο στη περίπτωση κατάσχεσης ακινήτου.

Ωστόσο, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος το Τμήμα που συνεδρίασε με πενταμελή σύνθεση παρέπεμψε την υπόθεση σε επταμελή σύνθεση και όρισε ως δικάσιμο την 5η Μαΐου 2014.

πηγή

(Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση στο olympia.gr)

ΣΧΟΛΙΟ
Λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια κανείς πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη στους δικαστές που κάνουν, κατά κόρον και κατά πλειοψηφίαν, πλάτες στις προδοτικές κυβερνήσεις.... μην επαναπαύεστε με την απόφαση....
Ούτως ή άλλως όπως διαπιστώνετε το τμήμα που συνεδρίασε δεν πήρε οριστική απόφαση αλλά παρέπεμψε το θέμα στο επταμελές τμήμα λόγω της σοβαρότητάς του (όπως λένε χαρακτηριστικά) όποτε έχουμε να κάνουμε με μια παρελκυστική πολιτική καθυστέρησης μέχρι και η δικαστές να δούν το "χρώμα του χρήματος" από την κυβέρνηση...

Τα τελευταία χρόνια πάντως δεν πρέπει να έχουν παράπονα....
Μέχρι και το πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα που έβγαλε η κυβέρνηση από το αίμα (στην κυριολεξία) του ελληνικού λαού θα μοιραστεί ΚΑΙ στους δικαστές!!!!!

Ασε και το άλλο....
Οπως ακούστηκε από χείλια δημοσιογράφου (και με την συμπεριφορά των δικαστών είναι πιθανό) μπορεί να έχει γίνει στημένη δουλειά και η κυβένρηση να πει ότι εφόσον δεν μπορούμε να κάνουμε κατασχέσεις περνάμε σε νέα μέτρα!!!!!

Οίδομεν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.