Σελίδες

11 Φεβρουαρίου 2014

Τέτοια να μοιραζόμαστε μέσα από τα social media.

Τα social media μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτέρωση του ηθικού μας και στο φρεσκάρισμα της μνήμης μας. 

Της Μαρίας Γιαχνάκη/briefingnews.gr 

Μπορούν να βοηθήσουν να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας, στις σκέψεις μας, στις επαναστατικές μας ιδέες και στην άποψη που διαμορφώνουμε για την καθημερινότητα μας ούτε στη σύγκριση που κάνουμε του παρελθόντος  με το παρόν μας.

Προφανώς τα γεγονότα μας βοηθούν να εκφράσουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και να μην διστάζουμε να τα μοιραστούμε με τους διπλανούς μας. 

Γι αυτό προσωπικά χαίρομαι όταν στο διαδίκτυο βλέπω κοινοποιήσεις, απόσταγμα της σκέψης ανθρώπων που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο όχι για να πουν σε ποια ταβέρνα τρώνε και σε ποιο κλαμπ διασκεδάζουν αλλά να μας θυμίσουν συμπεράσματα και μηνύματα μεγάλων φυσιογνωμιών για τα όσα βιώνουμε αυτήν την στιγμή σαν λαός:

Αναγνώστε λοιπόν και κάντε το ίδιο βρείτε λόγια πράξεις και πολιτικές που να μας θυμίζουν ποιοι είμαστε από πού καταγόμαστε και που θέλουμε να πάμε . Διότι η ιστορία πάντα επαναλαμβάνετε. 

Και στο δια ταύτα: 

Όταν ο Διονύσιος Σολωμός έγραφε: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε / πάντοτ' ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε» ποιος τον άκουγε. 

Όταν ο Αισχύλος στους «Πέρσες» ειδοποιούσε τους Αθηναίους πως η αλαζονεία της εξουσίας του Ξέρξη είναι κολλητική, ποιος τον άκουγε. 

Όταν ο Παλαμάς στον «Δωδεκάλογο του Γύφτου», προβλέποντας, στους κάπηλους των πατριωτικών αισθημάτων κραύγαζε: «Γιούχα και πάλι γιούχα των πατρίδων» ποιος τον άκουγε; 

Όταν ο Κάλβος προέβλεπε «καλύτερα, καλύτερα/ διασκορπισμένοι οι Έλληνες/ να τρέχωσιν τον κόσμον/ με ξαπλωμένην χείρα/ ψωμοζητούντες παρά προστάτες νάχωμεν» ποιος τον άκουγε; 

Όταν ο Καρυωτάκης χλεύαζε: «Όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό/ του δίνουν όψη να αρέσει» ποιος καταλάβαινε; 

Ο προφητικός Σεφέρης διαπίστωνε: «Το βροχερό φθινόπωρο σ' αυτή τη γούβα κακοφορμίζει την πληγή του καθενός μας και αυτό που θα έλεγες αλλιώς νέμεση, μοίρα, ή μοναχά κακές συνήθειες, δόλο και απάτη, ή ακόμη ιδιοτέλεια να καρπωθείς το αίμα των άλλων» ποιος διορθώθηκε;

Ας πάρουμε το μάθημα μας και ας μοιραζόμαστε από το διαδίκτυο ότι έχουμε κληρονομήσει ως παρακαταθήκη από το παρελθόν για ένα πιο εμπνευσμένο μέλλον. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.