Σελίδες

28 Ιανουαρίου 2014

Το πρωτογενές πλεόνασμα του Στουρνάρα «διέλυσε» το εισόδημα των Ελλήνων!.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, που ήρθε και από την τεράστια διεύρυνση της φορολογίας, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία κάθε άλλο παρά σωστά βαδίζει. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το περασμένο έτος χάθηκαν άλλα 3,7 δις από την αγορά, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κατέγραψε και νέα πτώση κατά το γ’ τρίμηνο του 2013. 

Το εισόδημα μειώθηκε κατά 8%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από τα 33 δισ. ευρώ, στα 30,4 δισ. ευρώ. 

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 9,9% των αποδοχών των εργαζομένων και στην μείωση κατά 8,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά.

πηγή

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.