Σελίδες

27 Ιανουαρίου 2014

Βατικανό: Στα περιστέρια της ειρήνης του Πάπα, επιτέθηκαν γλάροι και κοράκια!! Περίεργος οιωνός....

Bρυξέλλες, Δ.Πορύρης/Π.Σταφυλά 

Σήμερα Κυριακή 26/01/14, ο Πάπας Φραγκίσκος από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, μπροστά σ’ένα κοινό χιλιάδων πιστών, έκανε έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία:” Εύχομαι έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των αρχών και της κοινωνίας, χωρίς χρήση βίας , με πνεύμα ειρήνης και με αναζήτηση του κοινού καλού…Με τις προσευχές μου είμαι κοντά στην Ουκρανία …” . 

Στη συνέχεια, περιστοιχισμένος από ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ελευθέρωσαν από το μεγαλύτερο παράθυρο του Μεγάρου των Αποστόλων, 2 λευκά περιστέρια σε μια συμβολική χειρονομία για την ειρήνη. 

Ο κόσμος πάγωσε όταν τα δυο περιστέρια, που δεν είχαν προλάβει καλά καλά να πετάξουν , έγιναν εύκολη λεία για ένα κοράκι και ένα γλάρο αντίστοιχα.

Ο γλάρος και το κοράκι επιτίθενται...
Μάλλον τα περιστέρια πρόδωσαν τις προθέσεις του Βατικανού καθώς είναι γνωστό ότι η πολιτική διάσπαση στην Ουκρανία έγκειται ανάμεσα σε ρωσόφιλους ορθόδοξους και σε δυτικόφιλους ουνίτες που αποτελούν και το πλέον του 40% του πληθυσμού. Η Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία δεν ήταν παρά η πολιτική έκφραση της πολιτισμικής, γλωσσικής και θρησκευτικής διαμάχης στις τάξεις του λαού.

Το κοράκι κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα στο ένα περιστέρι, ενώ το άλλο που άρπαξε ο γλάρος έχασε τα φτερά του.

πηγη: WP, Guardian, daily mail
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.