Σελίδες

7 Δεκεμβρίου 2013

Μάθετε αν έχετε πέσει θύμα διαδικτυακής υποκλοπής.

Μία νέα πρωτοποριακή ιστοσελίδα υπόσχεται να αποκαλύψει στους χρήστες εάν τα προσωπικά δεδομένα τους, όπως μυστικοί κωδικοί πρόσβασης, λογαριασμοί πιστωτικών καρτών κλπ, έχουν υποκλαπεί διαδικτυακά, σύμφωνα με δημοσίευμα του εξειδικευμένου σε θέματα τεχνολογίας περιοδικού PCWorld. 

Η ιστοσελίδα, η οποία έχει την ονομασία haveibeenpwned.com και δημιουργήθηκε από τον Αυστραλό προγραμματιστή Τρόι Χαντ, επιτρέπει στους χρήστες της να τσεκάρουν εάν οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail) υπάρχουν στις λίστες με δεδομένα που «εκλάπησαν» στο διαδίκτυο, μετά τις διαρροές στην εταιρεία Adobe System, φέτος, στη Yahoo, το 2012, στη Sony και τη Stratfor, το 2011 καθώς και στη Gawker, το 2010.

Στην ιστοσελίδα δεν υπάρχουν αποθηκευμένα τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει από τον κάθε χρήστη, αλλά μόνο οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, προκειμένου να γίνει εφικτή η διασταύρωση και κάθε χρήστης να γνωρίζει εάν έχει πέσει θύμα «διαδικτυακής υποκλοπής». 

«Δεν έχω ανάγκη να γνωρίζω, προσωπικά, τους κωδικούς πρόσβασης του κάθε χρήστη που έχει πέσει θύμα διαδικτυακής κλοπής. Δεν είναι απαραίτητο και, ειλικρινά, δεν θέλω να έχω τέτοια ευθύνη» δήλωσε ο Χαντ στο PCWorld.

Συνολικά, στη βάση δεδομένων του haveibeenpwned.com υπάρχουν 152 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από την Adobe, 860.000 της Stratfor, πάνω από 530.000 της Gawker, περίπου 455.000 της Yahoo και 37.000 της Sony.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Το θεωρώ ασφαλές μπορείτε να βάλετε το email σας....
Αν υπάρχει αντίθετη άποψη απο κάποιον απο τους αναγνώστες με σχετική γνώση επί του θέματος παρακαλώ να έχουμε ενημέρωση. 

Νεότερη ενημέρωση (08-12-2013)
Το ιστολόγιο ΤΑΧΑΛΙΑ έκανε μια μικρή έρευνα και θεωρεί ότι πρόκειται πιθανώς για απατεώνα. Δημοσίευσε τα αποτελέσματα σε μια σχετική ανάρτηση που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ βγάζοντας τα δικά σας συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.