Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2013

Η "δημοκρατία" εξελίσσεται σε απολυταρχία......

Γράφει ο Διόνυσος

Μετά από 60 χρόνια, η ιταλική Γερουσία, αλλάζει (προφανώς προσωρινά και  μόνον για την περίπτωση) τον τρόπο ψηφίσεως.

Για να εκπέση ο Μπερλουσκόνι από τον τίτλο του Γερουσιαστή, αποφασίστηκε η ψηφοφορία να γίνη φανερή.

Η πολιτική τρομοκρατία και το βγάλσιμο από την μέση επίφοβων πολιτικών αντιπάλων για μια σίγουρη επανεκλογή επεκτείνεται. Οσο φυσικά ο θεσμός των εκλογών θα υπάρξη ακόμα και εως ότου η «Δημοκρατία» που έχουμε, βγάλει το προσωπείο..

Όλα ξεκινούν σιγά σιγά όπως η σταδιακή θέρμανση του νερού μέσα στο οποίο κολυμπά ένας βάτραχος. Ιστορία που είχα μετάφρασει από τα ιταλικά, εδώ και 8 χρόνια.

Το «ζέσταμα» για τον Λαο (πρωτίστως στην Ελλάδα), έχει φτάσει σε ικανοποιητικό στάδιο, προς όφελος των «θερμαστών».

Ο έλληνας, έφτασε στο επίπεδο του «σφάξε με αγά μου, να αγιάσω» και προσφέρει παθητικά τον σβέρκο του, είτε για την λεπίδα ειτε για το «περιλαίμιο».

Αρχισαν στην Ελλαδα εσχάτως, να προσπαθούν να χειραγωγήσουν, τεχνιέντως, Κομμα εκλεχθέν δημοκρατικά από τον Λαο, συλλαμβάνοντας με γελοίες κατηγορίες, τις κεφαλές του. Ανεξαιρέτως προσωπικών συμπαθιών για το εν λόγω Κόμμα.

Το ίδιο γίνεται και στην Ιταλία, όπου προσπαθούν να βγάλουν από την μέση έναν χαρισματικό ηγέτη, χρησιμοποιώντας όπως και στην Ελλάδα, μια κομματισμένη και επι μέρους Δικαιοσύνη, η οποία στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είναι Ανεξάρτητη.

Οσο ο Λαός ανέχεται τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες, η κατάσταση θα χειροτερεύει για όλους σταδιακά. Πλην φυσικά, μερικών εκατοντάδων οικογενειών, που έφεραν και φέρνουν τον Λαο, σε αυτήν την σταθερά χειροτερεύουσα κατάσταση.

Διόνυσος

ΣΧΟΛΙΟ
Ανεξάρτητα από τα είμαστε υπέρ ή κατά του Μπερλουσκόνι οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ένα τεράστιο ποσοστό του ιταλικού λαού τον θεωρεί καλύτερο από τους υπόλοιπους πολιτικούς της Ιταλίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.