Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2013

Κατάργηση μετρητών. Μπαίνουμε στην τραπεζοκρατία!!!!!

Υπάρχουν μερικά πράγματα μέσα στο γενικότερο κομφούζιο, που εισβάλουν ήσυχα, σαν επαγγελματίες κλέφτες στις ζωές μας, την ώρα που κοιμόμαστε. Δεν θα πάρουμε χαμπάρι την εισβολή παρά μόνο όταν ξυπνήσουμε το πρωί κι ανακαλύψουμε ότι στο σπίτι μας έχει γίνει άγριο πλιάτσικο κι εμείς ονειρευόμασταν....

Ισως το καλύτερο πλιάτσικο από όλα θα γίνει όταν ανακαλύψουμε ότι με διάφορους νόμους που έχουν περάσει και ψηφίσει οι υπάλληλοι της τραπεζοκρατίας, στο πορτοφόλι μας όχι απλά δεν θα υπάρχει χρήμα, αλλά θα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ, να υπάρχει πλαστικούρα. Καρτούλες χρωματιστές που θα πρέπει με αυτές ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ να εξυπηρετούμε τις βασικές (και μη) ανάγκες. 

Να ήμουν μια μύγα στο τοίχο για να μπορώ να παρακολουθήσω την ηδονή που νοιώθουν οι τραπεζίτες αναλογιζόμενοι πόσο κοντά είμαστε στο τελικό τους στόχο. Να μην κινείται φύλλο χωρίς την άδειά τους. Στη κυριολεξία να μην κινείται τίποτα. Ούτε οι σερβιέτες και τα κ@λόχαρτα που θα πρέπει να αγοράσεις.  Το χρήμα είναι σκλαβιά αλλά όλη η ζωή μας κινείται μ΄αυτό. Το πλαστικό χρήμα όμως που δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας συνεχής έλεγχος και διακανονισμός με τις τράπεζες θα κάνει το μετρητό που έχουμε σήμερα και την εξάρτησή του να μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στον εφιάλτη που θα αντιμετωπίσουμε όταν θα συνειδητοποιήσουμε πως ακόμα και η εικονική ελευθερία δεν θα υπάρχει. 

Σκεφθείτε μόνο για μια στιγμή μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα σε κανέναν να κάνει οποιαδήποτε οικονομική συνδιαλλαγή, αν δεν περάσει πριν από τη τράπεζα. Μια κοινωνία όπου κανονικό χρήμα δεν θα υπάρχει παρά μόνο εικονικό την αξία του οποίου θα καθορίζουν οι εκδότες της πλαστικούρας. Προσπαθείστε να αναλογιστείτε τι θα σημαίνει αυτό, με βάση την εμπειρία που έχουμε ήδη, για το πως λειτουργούν αυτά τα θηρία που ονομάζονται τράπεζες, όπου όλοι οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο από νούμερα σε καρτέλες που χρησιμεύουν να αυγατίζουν ένα τρελό κέρδος μέσα από μηχανισμούς τζογαδόρικους και τοκογλυφικούς. 

Σκεφθείτε τι θα συνέβαινε σε ένα κράτος π.χ. όπως το δικό μας, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι πολίτες εκβιάζονται με κάθε πιθανό τρόπο να πληρώσουν, που τα ταμεία έχουν καταληστευθεί χωρίς κανένας να δόσει ποτέ λογαριασμό σε κανέναν, που τα χαράτσια πέφτουν βροχή απαιτώντας να ξεζουμίσουν ότι έχει απομείνει από το πτώμα που περιφέρεται, που οι μηχανισμοί διάσωσης απαιτούν να μπει βαθειά το χέρι στις καταθέσεις και στα αποθέματα όσων έχουν κάτι ακόμα, να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΗΤΟ, αλλά ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ακόμα και το ελάχιστο ενός ψωρομισθού ή μιας γελοίας συνταξούλας να περνάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από το πάγκο του χασάπη..

Δεν θα υπάρχει φρένο σε κανενός είδους ασυδοσία, ληστρική επιδρομή ή τρομοκρατία. Δεν θα υπάρχει ΝΟΜΙΚΑ η δυνατότητα να μπει το φρένο. Δεν θα υπάρχει πολίτης που να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη του αν δεν είναι ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ. Η κάρτα αγορών στο σουπερ μάρκετ, η φοροκάρτα, η κάρτα για την πληρωμή των φόρων και των λογαριασμών, η κάρτα για να κινηθείς με τα ΜΜΜ, η κάρτα για να ταξιδέψεις, για να πληρώσεις τα σχολεία, τους γιατρούς, για να ψωνίσεις οποιοδήποτε προϊόν.

Σκεφθείτε τώρα σ΄αυτό το τοπίο κάποιον ο οποίος δεν είναι εντάξει στη ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ εκρεμοτήτων και δεν θα επιτρέπεται να έχει πρόσβασει στο τραπεζικό σύστημα... Αν δεν μπορεί να πάρει μισθό γιατί η τράπεζα π.χ. δεν θα του επιτρέπει να έχει λογαρισμό μισθοδοσίας επειδή χρωστάει στην εφορία και η εφορία δεν του εκδίδει πιστοποιητικό φορολογικής "καθαρότητας" και αφού δεν έχει πρόσβαση στη τράπεζα, δεν θα μπορεί να αγοράσει και στα μαγαζία που θα θέλουν ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ, δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε το νοίκι αφού ο ιδιοκτήτης θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να πληρώνεται με κάρτες, δεν θα μπορεί να μπει σε ένα νοσοκομείο αφού θα μπαίνεις μόνο δείχνοντας μια κάρτα στην είσοδο...

Ναι αυτό είναι το  εφιαλτικό ακραίο σενάριο μιας εφιαλτικής μελλοντικής δυστοπίας... Αλλα πόσο ακραίο είναι? Σ' αυτό το τελικό στάδιο της απόλυτης υποδούλωσης όλων των ανθρώπων, θα προηγηθούν σίγουρα τα πιο λαιτ σενάρια.. Που έρχονται άμεσα. Μήπως δεν πέρασε ήδη πως πάνω από ένα τάδε ποσό πρέπει να χρησιμοποιείται κάρτα? Μήπως δεν ακούμε παντού για τη φοροκάρτα? Μήπως δεν γίνεται ήδη χαμός με το γεγονός πως οι τράπεζες θα μπορούν να βάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις και καταθέσεις όσων χρωστάνε? Ποιο είναι το ακραίο σενάριο? Πως υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να αγοράζουμε τα τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης και να πίνουμε το καφέ με μετρητά? Πόσο δύσκολο είναι να καταργηθεί αυτό? Πόσο ακραίο? Πόσ απίθανο σας φαίνεται να κουρευτούν καταθέσεις γιατί έτσι θα "σωθούμε " από τη καταστροφή?

Εδώ υπάρχει κόσμος που έχει μείνει άνεργος, δεν έχει φαί , του κόβουν το ρεύμα, τον πατάνε στο λαιμό να πληρώσει χαράτσια, έχει πτωχεύσει στη κυριολεξία και ζει εξαθλιωμένος,  και φοβάται μην φύγει από το μηχανισμό διάσωσης και πτωχεύσει!!!! Υπάρχει κόσμος που τρέμει στην ιδέα μη βρεθούμε εκτός από κάτι που λεγεται ευρωπαϊκή ένωση, η ευρωπαϊκο νόμισμα, και πεινάσει, και το σκέφτεται αυτό την ώρα που πεινάει!!!

Ακραίο πλέον είναι μόνο ένα πράγμα σ΄αυτή τη παράνοια που εξαπλώνεται γύρω μας ταχύτατα σαν το φονικότερο ιό που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Ο αποχαυνωμένος πολίτης που δεν μπορεί να αντιδράσει, δεν κατανοεί τι του συμβαίνει, δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος της συμφοράς που έρχεται. Αυτό είναι το ακραίο. Κι αυτή η απόλυτη παράδοση σε οποιοδήποτε μηχανισμό εξαπάτησης και εκβιασμού πλασσάρεται σαν ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, είναι το εισιτήριο για την δυστοπική κοινωνία που μοιάζει σήμερα σενάριο συνομοσιολογικό αλλά που θα είναι απλά η πραγματικότητα που θα βιώσουν οι επόμενες γενιές.

Ο χειρότερος πόλεμος που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα έχει ξεκινήσει ήδη προ πολλού. Το πρόβλημα είναι πως λίγοι το συνειδητοποιούν γιατί η μεγάλη πλειοψηφία έχει μάθει πως πόλεμος σημαίνει καπνοί, σειρήνες, μάχες, χαρακώματα. Η πλειοψηφία μένει κολλημένη σε τακτικές και παραδείγματα των περασμένων αιώνων. Ενω οι αρχιτέκτονες της καταστροφής βρίσκονται ήδη εκατό χρόνια μπροστά....


πηγή
από το Υπόγεια Τάξη

Μουσική βραδιά για τη μικρή Αναστασία.

Μουσική βραδιά στο κέντρο «Κονάκι» στου Κοκκίνη Χάνι, με τη συμμετοχή πολλών Κρητικών καλλιτεχνών, οργανώνεται στις 21.00 απόψε από την Ομάδα Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μεταφορά της 5χρονης Αναστασίας που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, σε νοσοκομείο της Αγγλίας, για τις απαραίτητες εξετάσεις.
 
Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000 ευρώ, ωστόσο χρειάζονται άλλα τόσα.

Το ραντεβού με το νοσοκομείο έχει δοθεί ανήμερα της Παναγίας, στις 21 Νοεμβρίου.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 6983 474082 και 6981 027164 της ομάδας Αλληλεγγύης ή να καταθέσουν χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού 5750009454-800.
 
Πηγή: www.zougla.gr
το είδαμε στο HELP

Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας για τον νέο φόρο ακινήτων.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 70/31 Οκτ 13 
Η νέα φορολογία των ακινήτων

Ο περιοδεύων θίασος της συγκυβέρνησης συνεχίζει τις παραστάσεις του προκαλώντας τον κλαυσίγελωτα σε ειδικούς και μη. 

Η νέα παράσταση, με τίτλο «ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας», που παίζεται αυτές τις μέρες με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είμαστε σίγουροι ότι θα του χαρίσει το όσκαρ υποκριτικής. Φαίνεται ότι ο εν λόγω υπουργός και οι περί αυτόν κομπάρσοι-συμβουλάτορές του ή απέχουν μακράν από την καθημερινότητα του Ελληνικού Λαού ή ακολουθούν συγκεκριμένο σενάριο υφαρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και εκμηδένισης και των εναπομεινάντων αγροτών της χώρας, αφού ακόμη και η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα γίνεται όχι ανάλογα με την πραγματική παραγωγική τους δυνατότητα αλλά με κτηματομεσιτική εκτίμηση.

Έτσι οι δεινοπαθούντες και  αδικούμενοι Έλληνες βλέπουν την ακίνητη περιουσία τους να  κινδυνεύει με κατάσχεση, από τη στιγμή που, εξαντλημένοι φοροδοτικά, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε νέα φορομπηχτικά μέτρα. Βλέπουν ότι ο υπολογισμός του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας θα γίνεται με ανύπαρκτες και ουτοπιστικές αντικειμενικές αξίες, όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι τρέχουσες αξίες έχουν υποπολλαπλασιαστεί. Βλέπουν ότι το αντισυνταγματικό «χαράτσι», μέσω της ΔΕΗ, μονιμοποιείται και τους κρατούντες να χαμογελούν αμήχανα. Βλέπουν τη στάνη τους να φορολογείται σαν να πρόκειται για τη «ρόζ βίλλα» της Εκάλης και τις καλλιέργειές τους να βαρύνονται με φόρους, που καθιστούν την αγροτική παραγωγή αδίκημα προς τιμωρία. 

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας προτρέπει του συγκυβερνώντες να βγουν-αν βέβαια τολμούν- στο δρόμο και στην ύπαιθρο και να ρωτήσουν τους συμπατριώτες μας για την αποψή τους σε σχέση με τους προτεινόμενους φόρους. Οι απαντήσεις που θα πάρουν θα είναι εκκωφαντικές. 

«Κυρίες» και  «κύριοι» της συγκυβέρνησης, μας πήρατε τα πάντα, μας παίρνετε και το σπίτι, το οικόπεδο, το χωράφι. Φτάνει πια!! Σταματήστε να παίζετε τον ρόλο του «κλητήρα» κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Αυτή η γη ανήκει σε Έλληνες και εσείς προσπαθείτε με κάθε τρόπο να την παραδώσετε στους ξένους εντολοδότες σας. Η αδυναμία σας να εισπράξετε φόρους από τις σωστές πηγές, να πατάξετε την ακμάζουσα φοροδιαφυγή και να τιμωρήσετε τους ενόχους για την κατάντια της χώρας, σας οδηγεί να υποκύπτετε συνέχεια σε νέα μέτρα, νέα μνημόνια, νέους φόρους, σε εκτέλεση των εντολών των ξένων αφεντικών σας. 

Ο Σύνδεσμος  Εθνικής Ενότητας σας παρακαλεί να σταματήσετε να θέλετε να μας σώσετε και σας ζητά να προσφέρετε, έστω και αργά, το μόνο εθνικό έργο που μπορείτε: 

ΝΑ  ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ! 
======================================

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Xαριλάου Τρικούπη 24 , Αθήνα, 10680, Μέγαρο Καπιτόγλου, 6ος όροφος, τηλ 211 182 6004 

e-mail: syndesmosee@gmail.com 
website: www.syndesmosee.org

Ελλάδα ¨συντετριμμένη καὶ τεταπεινωμένη¨ θα σωθείς και θα σώσεις.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η επιστροφή του  λαού στην νίψη ( στο ξύπνημα) σύντομα αρχίζει από τις πρωτοεμφανιζόμενες έκτακτες ανάγκες. Ο λήθαργος τελειώνει και η οδύνη των επερχομένων συμβάντων γίνεται το εθνικό ξυπνητήρι μας για να γίνει το κουδούνισμα του εγγύς ηχηρό καμπανητό της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Έθνους μας.

Τόσα χρόνια πίσω από την πλάτη μας όλοι οι δαίμονες της παγκοσμιοποίησης χορέψανε με ¨τρελούς χορούς¨. Έτσι από την δεκαετία του 20 αυτοί κατέστρωσαν την εξαφάνιση του Ελληνικού κράτους  μέσα από το γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Και το κάνανε αυτό μυστικά και δόλια για να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιοποιημένο μόρφωμα στο υπογάστριο της Ευρώπης. Αλλά υπολόγιζαν δίχως το Αφεντικό της Ιστορίας και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ τους χαλνούσε πάντα τους σχεδιασμούς με απρόβλεπτες συγκυρίες. Όμως αυτοί επέμεναν από τότε μέχρι και σήμερα.

Η ομοσπονδιοποίηση  Ελλάδος- Τουρκίας από όνειρο κόντεψε να γίνει πραγματικότητα στις μέρες μας. Ουσιαστικά αυτό το σχέδιο έπαιζε διαρκώς στην γεωπολιτική σκακιέρα και αναλόγως τα κέφια των Τούρκων έμπαινε και έβγαινε στο συρτάρι. Όμως το σχέδιο αυτό συνέχεια το βελτίωναν και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να το εφαρμόσουν.

Ποιος θα διανοείτω ότι και το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Αγιοτόκο Κύπρο μπορεί να ήταν υπο-σχέδιο αυτού του μεγάλου σχεδιασμού και μάλιστα επικαιροποιημένου με τις σύγχρονες συγκυρίες που πλέον το δρομολογούσαν πειραματικά. Να γιατί ολόκληρος ο Ελληνισμός αυθόρμητα τότε ξεσηκώθηκε εναντίον του δίχως να αντιλαμβάνεται όμως εκείνες τις κρίσιμες στιγμές την ευρύτητα του γεωπολιτικού σχεδιασμού που πιθανώς θα ενεργούσε πιλοτικά και για την Ελλάδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟΣ (εντός  ΕΕ) - Κατεχόμενη Κύπρος (εκτός ΕΕ) 
ΕΛΛΑΔΑ (εντός ΕΕ) - Τουρκία (εκτός ΕΕ) 

Τι δουλειά είχε ένα κομμάτι της ΕΕ με ένα ξένο σώμα αυτής έστω και αν είχαν δρομολογηθεί οι ενταξιακές συνομιλίες με τους Τούρκους  στις οποίες πρωτοστατούσε  η πλειοψηφία του δικό μας πολιτικού δυναμικού;

Μετά την απόρριψη του Ευρωπαικού Συντάγματος από  τους Γάλλους, κάποιοι αποφάσισαν να διαχειρισθούν τις χώρες του νότου διαφορετικά καθότι ο φεντεραλισμός (ομοσπονδιοποίση) της Ευρώπης έφθινε και η χώρες της ΕΕ έτρεχαν με διαφορετικές ταχύτητες. Για εμάς όμως τους Έλληνες είχαν ήδη έτοιμο σχέδιο και ήταν το  παραπάνω. Το μόνο που τους έλειπε ήταν ότι έπρεπε να το επικαιροποιήσουν με τις ¨¨ευλογίες¨¨ της συμμάχου Τουρκίας.

Ήταν εύκολο πλέον για αυτούς να κάνουν την Ελλάδα και την Κύπρο τον ¨σκουπιδοτενεκέ¨ της Ευρώπης, την στιγμή που γνώριζαν ότι κάτω από τον σκουπιδοτενεκέ κρύβεται αμύθητος  ενεργειακός θησαυρός.

Οι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά τι είδους ¨πολιτισμικά¨  ¨γεωπολιτικά¨  και ¨οικονομικά¨ εργαλεία χρησιμοποίησαν για να ¨συσφίξουν¨ δήθεν τους δύο λαούς. Όμως η αιχμή του δόρατος αυτών των εργαλείων ήταν Α. η παράνομη λαθρομετανάστευση που δημιούργησε από μόνη της την πρωτόγνωρη για την πατρίδα μας τεχνητή έξαρση του ρατσιστικού και αντιρατσιστικού κύματος ξένων προς τα φιλόξενα ήθη της πατρίδας και
Β. η οικονομική καταδυνάστευση όπως την βιώνουμε σήμερα.

Και ξαφνικά τα πάντα ΠΑΓΩΣΑΝΕ. Ο απρόβλεπτος παράγοντας Τουρκία απεκδύθηκε τον κοσμικό χιτώνα  του κεμαλισμού και φόρεσε το ισλαμικό profile του νεοθωμανισμού, αναποδογυρίζοντας ουσιαστικά την γεωπολιτική σκακιέρα με τα πούλια, προκαλώντας μάλιστα διπλωματική ταραχή και ανησυχία στους εφησυχάζοντες εδώ νεοποχίτικους κύκλους που έμεναν με την εντύπωση ¨¨ότι όλα πάνε καλά¨¨. 

Ποιες ήταν οι αιτίες αυτής της στροφής της γείτονος χώρας;

Α. Mήπως η συγκρουσιακή πορεία με το Ισραήλ εξ αιτίας του Κουρδικού;
Β. Μήπως οι ψεύτικες υποσχέσεις των συμμάχων προς αυτήν ως αναφορά την Συρία; Ή μήπως
Γ. η πιθανή γνώση  και πληροφόρηση της γείτονος χώρας ότι μπήκαμε ήδη σε παγκόσμια οικονομική έκπτωση των ισχυρών οικονομιών της Δύσης με απρόβλεπτες συνέπειες και αποφάσισε έτσι ξαφνικά να αποδεσμευθεί από τους συμμαχικούς σχεδιασμούς και να παίξει μόνη της παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή, διακαής πόθος της για τον οποίο προετοιμαζόταν  μυστικά εδώ και χρόνια;

Η τουρκική αλεπού θέλει και την ΠΙΤΑ (ενεργειακά κοιτάσματα) και το ΤΑΨΙ  ( γεωπολιτικό χώρο) δικά της και δεν μπορεί να ανεχθεί άλλους κυνηγούς θησαυρών στην γειτονιά της που η μνημονιακή Ελλάδα τους έφερε πρόσφατα έξω από την πόρτα της. 

Βλέπουμε  λοιπόν ότι τα μνημόνια δεν εξαγρίωσαν μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Τούρκους διεκδικητές του ενεργειακού πλούτου του Αρχιπελάγους. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Οι νεοποχίτες αφού εξαθλίωσαν την Ελλάδα οικονομικά και κοινωνικά την έβαλαν ουσιαστικά μπροστά στο στόμα του Αγαρηνού που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ¨κολατσίσει¨, όπως φυσικά νομίζει με την υπερφίαλη αλαζονεία του. ¨καλά και έφαγε¨ θα του λέγαμε εμείς!! 

Στην πραγματικότητα όλοι είναι εναντίον μας και σήμερα η υποκρινόμενη Δύση συσκέπτεται αν θα συνεχίσει να μας ¨¨ελεεί¨¨ με τοκογλυφικό χρήμα ή αν θα αφήσει το τυρί να το φάει η αλεπού.

Να λοιπόν τα αδιέξοδα και οι εκβιασμοί που  πρόσφατα δήθεν τα ανακάλυψαν οι πολιτικοί  μας, λες και δεν γνώριζαν τι παιζόταν τόσα χρόνια πίσω από την πλάτη  μας.

Άραγε πήρανε χαμπάρι ότι οφθαλμοφανώς πλέον δακρύζουν ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και σε λίγο μπορεί να σηκωθούν από μόνες τους οι αγιοποτισμένες πέτρες αυτού του τόπου για να τους λιθοβολήσουν; 

Ζούμε πλέον μέσα στα δύσκολά χρόνια και στα αδιέξοδα για τα οποία μας μίλησε ο ταπεινός Αγιορείτης Γέροντας Παίσιος πριν τρείς σχεδόν δεκαετίες που μας ενίσχυε με επιπλέον παρηγορητικούς λόγους ότι ¨ο ΘΕΟΣ από το κακό αυτό θα βγάλει πολλά καλά¨.

Ανθρωπίνως  μπορεί κάποιοι καλοπροαίρετα να προτείνουν λύσεις και μακάρι να βρεθούν  στις μέρες μας αγνά και φωτισμένα  μυαλά με ψυχές για να βοηθήσουν τον χειμαζόμενο λαό.

Όμως θα σταθούμε σε ένα πνευματικό γεγονός που δειλά – δειλά αρχίζει και εκδηλώνεται στην ταλαίπωρη  πατρίδα που αισθάνεται πλέον ¨συντετριμμένη και τεταπεινωμένη¨ δίχως να χάνει το Εθνικό και ιστορικό της διαχρονικό φρόνημα και υπόβαθρο.

Αυτό το μεικτό συναίσθημα μπορεί από στιγμή σε στιγμή να ¨πυροδοτήσει¨ τον Ουρανό και την Γη εναντίον της διαπραττόμενης αδικίας και προς όφελος μας γιατί  ¨¨θυσία τώ Θεώ πνεύμα συντετριμμένον καρδίαν συντετριμμένην καί τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουθενώσε騨 (Μεγάλο Απόδειπνο) αλλά και επειδή "Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται, ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν." ( Καθ. Επιστ. Ιακ. δ΄.6 ) 

Ιστορικά η Ελλάδα πολλές φορές αδικήθηκε άρα δικαίως μπορεί να αισθάνεται ¨συντετριμμένη και τεταπεινωμένη¨ αρκεί να αποκτήσει πάλι καθαρή ιστορική μνήμη την στιγμή μάλιστα που και ο Ουρανός ( θριαμβεύουσα Εκκλησία) είναι με το μέρος της.

Το ακόλουθο επεισόδιο συνέβηκε στόν Καλαμά, τις πρώτες μέρες της ιταλικής εισβολής, όταν ακόμα οι φασίστες νόμιζαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήση την προέλασή τους. Ένα μικρό μας τμήμα, κατατσακισμένο από την κούρασι, άυπνο μέρες ολόκληρες, είχε μαζευτεί σ'έναν καλαμώνα της αριστεράς όχθης τού ποταμού γιά νά ξαποστάση λίγες ώρες.

Οι άνδρες λαγοκοιμόνταν, μα πετάχθηκαν ξαφνικά στο άκουσμα μιας παράξενης, υπερκόσμιας φωνής. Καί είδαν τότε, μέσα στο σκοτάδι που τους περιτριγύριζε, μιάν αχνή οπτασία, μιά γυναίκα με πονεμένη μορφή, μα που το πρόσωπό της αχτινοβολούσε από μιά υπερκόσμια χαρά. Την γνώρισαν αμέσως, αν και ποτέ δεν την είχαν ξαναδεί: ήταν η Παναγία, που τους μιλούσε: «Τούτο εδώ είναι το ακρώτατο σημείο όπου θα φτάσουν οι αντίχριστοι. Από εδώ και πέρα, τίποτε δεν θα σταματήσει τη φυγή τους. Και σας λέγω και τούτο ακόμα: μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».

Και το όραμα εξαφανίστηκε. Την επομένη, άρχιζε η αντεπίθεσίς μας, οι Ιταλοί ξαναπερνούσαν τον Καλαμά άρον-άρον και η φυγή τους από τότε δεν είχε σταματημό.

(«Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιον μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41.

Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ’40, σελ.146, με τον τίτλο «Φωνή υπερκόσμια»).

Πηγή ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε, άλλα μόνο αυτό Ελλάδα ¨συντετριμμένην καὶ τεταπεινωμένη¨ θα σωθείς και θα σώσεις.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Τιμητικές εκδηλώσεις Ρώσων για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Ναύπλιο: Εκδηλώσεις για τα 185 χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων του Ιωάννη Καποδίστρια.

Οργανώθηκαν από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», το Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας της Ρωσίας και το Ρωσικό Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων. 

Ολοκληρώθηκαν στο Ναύπλιο οι τιμητικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, που οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», το Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας της Ρωσίας και το Ρωσικό Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, σε συνεργασία και με το Δήμο Ναυπλιέων.Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και πρόεδρος του ιδρύματος Κέντρο Εθνικής Δόξας και του ιδρύματος Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, Βλαντίμιρ - Ιβάνοβιτς Γιακούνιν, ο αρχηγός του ρωσικού στόλου ναύαρχος Βίκτωρ Τσερκόφ, ο αρχηγός του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Άγγελος Αποστολάκης, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, η πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» Μαίρη Μαρούλη - Ζηλεμένου και πλήθος πολιτών από την αργολική πρωτεύουσα. 

Αρχικά στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του θεοφιλέστατου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου και στη συνέχεια προ του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια, άγημα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και η μπάντα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν τιμές, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και έγιναν ομιλίες όπου εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του σημείωσε ότι «Ρώσοι και Έλληνες τιμάμε τη μνήμη του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας και εξέχοντα διπλωμάτη της Ρωσικής Αυτοκρατορίας Ι. Καποδίστρια κι εδώ στο Ναύπλιο, στον τόπο του ύψιστου θριάμβου και της μαρτυρικής θυσίας του Ι. Καποδίστρια, καλωσορίζω εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας» και συνεχάρη τους φορείς από την Ελλάδα που συνέβαλαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων στο Ναύπλιο και την Αθήνα. Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «η εμβληματική προσωπικότητα του Ι. Καποδίστρια είναι μια διαχρονική γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών». 

Επεσήμανε ότι «οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερο καλό επίπεδο, με προοπτικές ολοένα και μεγαλύτερης βελτίωσης και εμβάθυνσης» και συμπλήρωσε ότι «η ζωή και το έργο του Καποδίστρια λειτουργούν ως ηχηρή υπενθύμιση του εποικοδομητικού ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι διεθνείς σχέσεις και η διπλωματία». 

Ο Γιάννης Ανδριανός υπογράμμισε ότι «σήμερα βρισκόμαστε ξανά σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων και ανταγωνισμού, και η παρακαταθήκη του Καποδίστρια μάς επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι ακόμη και στο πιο δύσκολο περιβάλλον είναι δυνατόν, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, να προαχθεί το δίκαιο, ο αλληλοσεβασμός, η συνεργασία για την κοινή προκοπή. Σ' αυτή την κατεύθυνση, θέλω να εξάρω τη στενή συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Πρόκειται για συνεργασία που εδράζεται σε πολύ βαθιές ρίζες». 

Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε ότι οι σημερινές και οι αυριανές εκδηλώσεις στην Αθήνα μπορούν να αποτελέσουν την ισχυρή βάση μιας ακόμη εντονότερης και παραγωγικότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, «ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα έχει γίνει πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις, με σημαντικές ευκαιρίες σύναψης οικονομικών συμφωνιών προς αμοιβαίο αναπτυξιακό όφελος». Ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και πρόεδρος του ιδρύματος Κέντρο Εθνικής Δόξας και του ιδρύματος Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, Βλαντίμιρ - Ιβάνοβιτς Γιακούνιν, σημείωσε ότι «αντιπροσωπεύω το ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, που έχει πολύ πατριωτικό πρόγραμμα, δηλαδή υπενθυμίζει πολύ γνωστά ονόματα της πατρίδας μας». Σκοπός - πρόσθεσε - του προγράμματος αυτού είναι να παρουσιάσουμε στο κοινό γνωστά ονόματα ανθρώπων που έχουν συμβάλει πολύ στον αγώνα της Ρωσίας. 

Σήμερα, όπως ανέφερε, μιλάμε πολύ για τον διάλογο των πολιτισμών. Όταν ζούσε ο Ι. Καποδίστριας στην υπηρεσία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ήταν και οι Σέρβοι και οι Έλληνες και πολλά έθνη. Ο Ι. Καποδίστριας ήταν ένα μεγάλο εξαιρετικό ηρωικό πρόσωπο με πολλές αρετές και αυτός θεωρούσε την Ρωσία δεύτερη πατρίδα του, παρόλο που ήταν Έλληνας. 

Ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν επεσήμανε ότι, Ρώσους και Έλληνες ενώνει όχι μόνο η ορθοδοξία, αλλά και το σύνθημα που ακολούθησε ο Καποδίστριας «πίστη και τιμή» κι αυτό το σύνθημα, είπε, νομίζω ότι είναι επίκαιρο και στην εποχή μας. 

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για το αν υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον να επενδύσουν στο σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου, απάντησε με νόημα ότι «αυτό εξαρτάται μόνον από εσάς». Ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, σημείωσε ότι αποτελεί σήμερα μια ιδιαίτερη ημέρα για το Ναύπλιο και καλωσόρισε στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας τα δύο μεγάλα ιδρύματα από τη Ρωσία και το ίδρυμα Ευρωπαϊκών Μελετών Καποδίστριας. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το Ναύπλιο έχει συνδέσει την ιστορία του και το όνομά του με τον Ι. Καποδίστρια, ο οποίος με τα πολλά του χαρίσματα συνέβαλε τα μέγιστα στην ελευθερία και την οργάνωση της νεότερης Ελλάδας. Επίσης, ανέφερε ότι οι σημερινοί εορτασμοί ενδυναμώνουν τις ελληνορωσικές σχέσεις και τόνισε ότι η παρουσία της ρωσικής αντιπροσωπείας έρχεται να αναθερμάνει τις σχέσεις με το φίλο ρωσικό λαό. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο Βουλευτικό με βραβεύσεις μαθητών σχολείων του Ναυπλίου, που πήραν μέρος σε διαγωνισμό που οργάνωσε για τον Ι. Καποδίστρια, το Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας της Ρωσίας και το Ρωσικό Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, ενώ στην πλατεία Συντάγματος η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε συναυλία με γνωστές ελληνικές και ξένες μελωδίες. 

Πηγή: AMΠE

Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ

πηγή
Ποσειδώνας

Πρόταση νόμου για απλή Αναλογική και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ.

Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η πρόταση επικεντρώνεται στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου για την τελική μορφή της απλής αναλογικής.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος, όταν αυτό απέχει πόρρω από την αυτοδυναμία, με ποσοστά μάλιστα που μπορούν να κινούνται κάτω από το 30%, ακόμη και κάτω από το 20%, όπως συνέβη με τις εκλογές του Μαΐου του 2012» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ανακοινώντας την πρωτοβουλία του κόμματός του, και επεσήμανε ότι οι σημερινές πολιτικές συνθήκες έχουν αφαιρέσει πλέον κάθε επιχείρημα για την υπεράσπιση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου, ο οποίος είναι αναντίστοιχος με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα –όπως είπε- που βρίσκεται μακριά από την λογική του παραδοσιακού δικομματισμού, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη κινητικότητα του εκλογικού σώματος, που οδηγεί σε συνεχή αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων.

«Απαιτείται η γνήσια καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, με βάση την αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου, η οποία, στις σημερινές συνθήκες, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση στο πολιτικό σύστημα, προκειμένου αυτό να διαμορφώσει, με προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες, την υπέρβαση της ολόπλευρης κρίσης που πλήττει τόσο το ίδιο όσο και την κοινωνία μας» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης και προσέθεσε ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ αποτελεί πρόσκληση προς όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για τη θετική τοποθέτησή τους και την αποδοχή της.
Σε διευκρινιστική ερώτηση πώς θα εξασφαλισθεί η κυβερνητική σταθερότητα, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι με την απλή αναλογική δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ουσιαστικές προγραμματικές συγκλίσεις και κατέληξε: «Εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική θα έπρεπε να την εφεύρουμε». 

Πηγή: AMΠE
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι προφανώς αστείο του Κουβέλη....

Τα μνημονιακά κυβερνώντα κόμματα δεν συγκεντρώνουν ούτε 30% και τα δύο μαζί.... πλέον.
Οπότε μιλάμε για ένα συντριπτικό ποσοστό άνω του 70% του ελληνικού λαού που είναι ψηφοφόροι των υπολοίπων αντιμνημονιακών δυνάμεων...
Συνεπώς δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να περάσει μια τέτοια πρόταση από την μνημονιακή πλειοψηφία στην βουλή...
Εδώ μερα νύχτα ανάβουν λαμπάδες στον εκλογικό νόμο του Παυλόπουλου με το αντισυνταγματικό bonus 50 εδρών.... χάριν στον οποίο κυβερνάνε....

Το γέλιο φυσικά θα πέσει με ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο όταν θα καταψηφιστεί η πρόταση κι από τον "αριστερό" SYRIZA που ενώ μέχρι πρίν 1-2 χρόνια θεωρούσε επιβεβλημένη την απλή αναλογική, η οποία αποτελούσε μια μόνιμη πάγια θέση της αριστεράς γενικώς, σήμερα ενόψει της πρώτης εκλογικής θέσης που είναι πλεόν προ των θυρών, καλοβλέπει το bonus των 50 εδρών σαν δωράκι.... εξουσίας. 

Ο Κουβέλης έπρεπε αυτήν την πρόταση να την κάνει όσο ήταν μέλος της συγκυβέρνησης...

Τώρα είναι αργά, οπότε ή το κάνει για λόγους εντυπωσιασμού ή το κάνει επίτηδες....

Νέες σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Του Νίκου Λυγερού 

Νέες σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, αρχίζει η εταιρία CGG-VERITAS στο οικόπεδο 9 για την κοινοπραξία ENI-KOGAS. Αυτή η νέα εξέλιξη στον τομέα των υδρογονανθράκων επιβεβαιώνει την αξία της κυπριακής ΑΟΖ. Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 κοινοπραξίες από 33 εταιρείες που ήταν υποψήφιες για το οικόπεδο 9, οι 9 είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο. Κι ενώ αρχικά η διαπραγμάτευση αφορούσε την Gazprom Bank, τη Novatec και την Total, τελικά το συμβόλαιο με bonus υπογραφής αξίας 150εκατ. ευρώ, έγινε με την ENI-KOGAS. Μάλιστα η Τουρκία, προσπάθησε να επηρεάσει την ENI για να μην υλοποιηθεί η συμφωνία αλλά μάταια, αφού η ENI αδιαφόρησε παντελώς και προχώρησε στην οριστική συμφωνία. Η σεισμογραφική μελέτη που άρχισε και θα είναι διάρκειας τριών μηνών, ενισχύει τις δηλώσεις της ENI-KOGAS που είχαν αποστομώσει τους πιο δύσπιστους όσο αφορά στην ταχύτητα της έρευνας στην περιοχή, αφού είχαν προγραμματιστεί έξι γεωτρήσεις σε δυο χρόνια.

Αυτό το γεγονός θα λειτουργήσει ενισχυτικά και για τον σταθμό υγροποίησης της Κύπρου. Ας σκεφτούμε λοιπόν ότι πριν μερικά χρόνια κανείς δεν πίστευε στην ύπαρξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι τώρα γίνονται ταυτόχρονα έρευνες από δυο ερευνητικά σκάφη στα οικόπεδα 2, 3 και 9 ενώ παράλληλα συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά η έρευνα στο οικόπεδο 12, καταλαβαίνουμε ότι το όραμα είναι πλέον μια πράξη που άλλαξε την πραγματικότητα εκεί όπου κανείς δεν το περίμενε.

Σημασία έχει λοιπόν, όχι η αντιπαράθεση που δεν οδηγεί πουθενά, αλλά το έργο που με τις πράξεις του διαμορφώνει το μέλλον της Κύπρου. Κανείς δεν υπολόγιζε τόσες αλλαγές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με το Κυπριακό. Κι όμως οι στρατηγιστές το έγραφαν ότι αυτός είναι ο δρόμος που έδειχναν οι επιστήμονες. Τώρα ο κυπριακός λαός μπορεί να βαδίσει προς της απελευθέρωση διότι όλες οι συμμαχίες οδηγούν προς τον ίδιο σκοπό. Η Κύπρος δεν είναι πια ένα πρόβλημα και μόνο αλλά μια στρατηγική επένδυση. 

πηγή 

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής. 

Δείτε επίσης:

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ζεόλαδο: το λάδι της ζωής". Ελαιοτριβείο Δ. Τσατσαμπά & ΣΙΑ Ο.Ε. Πρόδρομος, Αγαλιανή Μεσσηνίας. Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 ΕΔΩ 

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Διαχείριση διαφορετικότητας". Γυμνάσιο - Λύκειο, Πλατύ. 25/10/2013 ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ανθρωπότητα: διαβάζουμε τους νεκρούς, γράφουμε για τους αγέννητους". Μέρος Α. 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 ΕΔΩ 

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ανθρωπότητα: διαβάζουμε τους νεκρούς, γράφουμε για τους αγέννητους". Μέρος B. 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας. Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 ΕΔΩ

Η κυβέρνηση είναι εγκληματική οργάνωση επισήμως..... Θάνατος καρδιοπαθούς παιδιού που δεν πρόλαβε να χειρουργηθεί.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ
«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» 

Αρ. Μητρώου 29379 
Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2013

Το έγκλημα συνεχίζεται! Κι άλλος θάνατος καρδιοπαθούς παιδιού, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης και υπολειτουργίας του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσ. Παίδων “Η Αγία Σοφία”!

Αγοράκι 2,5 ετών είναι το νέο θύμα του εγκληματικού κλεισίματος (“αναβάθμισης” κατά τους ιθύνοντες!) για 20 μήνες και της τωρινής τραγικής υποστελέχωσης του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Το αγοράκι υπήρχε σε λίστα προς χειρουργείο ήδη από το 2011 που οι ιθύνοντες με ασύστολα ψεύδη  έκλεισαν το Κέντρο, δεν εξυπηρετήθηκε από το Ωνάσειο κατά την περίοδο που το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων παρέμεινε κλειστό και σήμερα που αυτό θεωρητικά είναι ανοιχτό, δεν πρόλαβε να χειρουργηθεί, γιατί έχει δοθεί μόνο μία μέρα χειρουργείου εβδομαδιαίως! Όταν, επιτέλους, έφτασε η σειρά του, η οικογένεια ξεκίνησε από τις Σέρρες όπου διαμένουν και στη διαδρομή προς το Παίδων, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή..

Ως Σύλλογος, εδώ και δύο χρόνια δεν πάψαμε να προειδοποιούμε ότι το κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ τον Οκτώβριο του 2011 ήταν εγκληματικό και εξυπηρετούσε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, στο βωμό των οποίων δεν δίστασαν να θυσιάσουν καρδιοπαθή παιδιά και λειτουργούς υγείας ως εξιλαστήρια θύματα. Δυστυχώς όμως και η σημερινή “επαναλειτουργία” του με λιγότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λιγότερες ημέρες χειρουργείου και καθετηριασμών καθώς και λιγότερα κρεβάτια εντατικής καρδιοχειρουργικής μονάδας απ’ ότι όταν έκλεισε το 2011, εγκυμονεί κινδύνους που έγκαιρα τονίζαμε προς κάθε κατεύθυνση, προβλέποντας, ως σύγχρονες Κασσάνδρες, πως θα θρηνήσουμε νέα θύματα. Η πραγματικότητα μας επιβεβαίωσε με τον πιο σκληρό τρόπο: οχτώ παιδιά (πιθανόν και περισσότερα που δεν γνωρίζουμε) έχασαν τη ζωή τους άδικα από το σχεδόν διετές κλείσιμο του κέντρου και άλλα κινδυνεύουν στην αναμονή τους προς χειρουργείο ή καθετηριασμό καρδιάς, λόγω της μεθοδευμένης υποστελέχωσης και υπολειτουργίας του, όπως το αγοράκι που, δυστυχώς, κατέληξε προ ημερών…

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου μας (14.10.13), μετά από ανασκόπηση των δύο τραγικών ετών για τα καρδιοπαθή παιδιά μας, περιγράφουμε τις σημερινές, εξίσου τραγικές, συνθήκες στο ΕΚΑΣΚΑΠ, παρ’ όλες τις επαγγελίες για πλήρη επαναλειτουργία του:

1. Η Διοίκηση έχει δώσει μόνο μία μέρα χειρουργείου καρδιάς την εβδομάδα και μία ημέρα καρδιακών καθετηριασμών, ενώ δύο χρόνια πριν υπήρχαν τρεις και δύο ημέρες, αντιστοίχως. Επίσης, λειτουργούν μόνο δύο κλίνες στην Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ), ενώ δύο χρόνια πριν ήταν αναπτυγμένες πέντε κι ενώ υπάρχει η δυνατότητα για δέκα! Έτσι, στην καλύτερη περίπτωση θα γίνονται στο «Αγία Σοφία» 60-70 επεμβάσεις το χρόνο, δηλαδή περιορίζουν το ΕΚΑΣΚΑΠ σε λιγότερο και από το 40% των προηγούμενων δυνατοτήτων του ή στο 10% των αναγκών της χώρας. Ως αποτέλεσμα της συρρικνωμένης λειτουργίας του Κέντρου είναι ότι αρχίζουν πάλι να αυξάνουν επικίνδυνα οι λίστες αναμονής των παιδιών για καρδιοχειρουργική επέμβαση στο «Αγία Σοφία», με απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή και την υγεία της! Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε άμεσα..

2. Για την πλήρη ανάπτυξη του Κέντρου ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ολόπλευρη λειτουργία όλων των τμημάτων του, Καρδιολογικού, Καρδιοχειρουργικού, Καρδιοαναισθησιολογικού και Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας, μεάμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εδώ και δύο χρόνια η δύναμη του Καρδιολογικού Τμήματος είναι έξι γιατροί (από 11), ενώ το Καρδιο-αναισθησιολογικό Τμήμα, η αχίλλειος πτέρνα του Κέντρου, εξακολουθεί να διαθέτει μόνον μία έμπειρη γιατρό και μία βοηθό της, ενώ τέσσεραχρόνια πριν διέθετε πέντε γιατρούς και διευθύντρια.

Επιπλέον έχει χάσει την διοικητική και επιστημονική του αυτοτέλεια, αφού η θέση της διευθύντριάς του που συνταξιοδοτήθηκε, δεν προκηρύχτηκε σκοπίμως, ώστε να υπαχθεί στο γενικό αναισθησιολογικό τμήμα με ότι αρνητικές για τη λειτουργία του συνέπειες είχε αυτό. Από τους νοσηλευτές της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας έχουν επιστρέψει μόνον οι μισοί, αφού Σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει επιπλέον προσωπικό, αλλά η Διοίκηση του νοσοκομείου πήρε νοσηλευτές από το ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο, για να στελεχώσει άλλα τμήματα!

3. Ενώ η Καρδιολογική κλινική στεγαζόταν σε ξεχωριστό τμήμα στον 3ο όροφο του Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία», η Διοίκηση το έκλεισε πριν από δύο χρόνια και το κρατά κλειστό ως σήμερα, με αποτέλεσμα τα καρδιοπαθή παιδιά να νοσηλεύονται μαζί με ασθενείς άλλων δύο κλινικών, Πλαστικής και Ουρολογικής!!!. Ως γνωστόν, στην Πλαστική νοσηλεύονται και παιδιά με εγκαύματα, ενώ στην Ουρολογική τα περιστατικά δεν είναι άσηπτα. Ακόμη, οι θάλαμοι νοσηλείας, ενώ εκ κατασκευής είναι μονόκλινοι, οι υπεύθυνοι τους έχουν μετατρέψει σε δίκλινους!!! Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία τους. Ταυτόχρονα, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας, αφού καταλαμβάνονται πιο εύκολα από τους περισσότερους ασθενείς των άλλων συστεγαζόμενων κλινικών και τα καρδιοχειρουργημένα παιδιά δεν έχουν πού να μεταφερθούν! Έτσι αναγκάζονται συχνά να παραμείνουν στην εντατική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ όσο απαιτείται κανονικά, μέχρι να βρεθεί θέση σε θάλαμο!

Απευθύνουμε, πλέον, όχι έκκληση, αλλά κραυγή αγωνίας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

Ζητάμε την άμεση επέμβασή σας για να μπει τέλος στη λίστα θανάτου!
Μην αφήνετε άλλο το ΕΚΑΣΚΑΠ έρμαιο συμφερόντων! Στελεχώστε το όπως πρέπει, για να μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Είναι έγκλημα να χάνονται το 2013 καρδιοπαθή παιδιά εξ αιτίας της εσκεμμένης αδιαφορίας κάποιων.

Η Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας
Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη     Δημήτριος Λόντος


ΣΧΟΛΙΟ
Ειναι φονιάδες και τα χέρια τους στάζουν αίμα αθώων....
Θα τους πνίξει σίγουρα και θα στοιχειώνει τον ύπνο τους...

Η "δημοκρατία" εξελίσσεται σε απολυταρχία......

Γράφει ο Διόνυσος

Μετά από 60 χρόνια, η ιταλική Γερουσία, αλλάζει (προφανώς προσωρινά και  μόνον για την περίπτωση) τον τρόπο ψηφίσεως.

Για να εκπέση ο Μπερλουσκόνι από τον τίτλο του Γερουσιαστή, αποφασίστηκε η ψηφοφορία να γίνη φανερή.

Η πολιτική τρομοκρατία και το βγάλσιμο από την μέση επίφοβων πολιτικών αντιπάλων για μια σίγουρη επανεκλογή επεκτείνεται. Οσο φυσικά ο θεσμός των εκλογών θα υπάρξη ακόμα και εως ότου η «Δημοκρατία» που έχουμε, βγάλει το προσωπείο..

Όλα ξεκινούν σιγά σιγά όπως η σταδιακή θέρμανση του νερού μέσα στο οποίο κολυμπά ένας βάτραχος. Ιστορία που είχα μετάφρασει από τα ιταλικά, εδώ και 8 χρόνια.

Το «ζέσταμα» για τον Λαο (πρωτίστως στην Ελλάδα), έχει φτάσει σε ικανοποιητικό στάδιο, προς όφελος των «θερμαστών».

Ο έλληνας, έφτασε στο επίπεδο του «σφάξε με αγά μου, να αγιάσω» και προσφέρει παθητικά τον σβέρκο του, είτε για την λεπίδα ειτε για το «περιλαίμιο».

Αρχισαν στην Ελλαδα εσχάτως, να προσπαθούν να χειραγωγήσουν, τεχνιέντως, Κομμα εκλεχθέν δημοκρατικά από τον Λαο, συλλαμβάνοντας με γελοίες κατηγορίες, τις κεφαλές του. Ανεξαιρέτως προσωπικών συμπαθιών για το εν λόγω Κόμμα.

Το ίδιο γίνεται και στην Ιταλία, όπου προσπαθούν να βγάλουν από την μέση έναν χαρισματικό ηγέτη, χρησιμοποιώντας όπως και στην Ελλάδα, μια κομματισμένη και επι μέρους Δικαιοσύνη, η οποία στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είναι Ανεξάρτητη.

Οσο ο Λαός ανέχεται τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες, η κατάσταση θα χειροτερεύει για όλους σταδιακά. Πλην φυσικά, μερικών εκατοντάδων οικογενειών, που έφεραν και φέρνουν τον Λαο, σε αυτήν την σταθερά χειροτερεύουσα κατάσταση.

Διόνυσος

ΣΧΟΛΙΟ
Ανεξάρτητα από τα είμαστε υπέρ ή κατά του Μπερλουσκόνι οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ένα τεράστιο ποσοστό του ιταλικού λαού τον θεωρεί καλύτερο από τους υπόλοιπους πολιτικούς της Ιταλίας.....

30 Οκτωβρίου 2013

Ας δώσουν τα χέρια, έστω για λίγο, να πουν «όχι» στην ξένη κατοχή.

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που γεννήθηκαν εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου του 1940, είναι σήμερα 73 ετών. Και εκείνοι που πολέμησαν τότε στα βουνά της Αλβανίας εναντίον του ιταλικού φασισμού είναι σήμερα, πάνω κάτω, ενενηντάρηδες, όπως και ο γράφων…

Θυμόμαστε τα γεγονότα -όσοι επιμένουμε να ζούμε- και συγκρίνουμε τα της τότε Δευτέρας με τα της σημερινής Δευτέρας. Και μελαγχολούμε…

…ΕΜΕΝΑ τότε στην οδό Κυδαθηναίων, στην Πλάκα. Μας ξύπνησαν στις 6 το πρωί εκείνης της Δευτέρας οι σειρήνες. Μας ξάφνιασε το ραδιόφωνο που ανάγγειλε την ιταλική εισβολή και εξέπεμψε το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν. Ξεσπούσε λοιπόν ο πόλεμος με το «ένα εκατομμύριο λόγχες» του Μουσολίνι ενάντια στην αδύνατη Ελλάδα. Ξεκινούσε το... γλέντι! Γιατί έτσι τον είδαμε τότε τον πόλεμο: Σαν γλέντι! Ούτε φόβος, ούτε κλάψες, ούτε πανικός, ούτε δισταγμοί...

ΣΤΙΣ 8 η ώρα βρέθηκα στο σχολείο μου, στο ιστορικό Α’ Γυμνάσιο Αρρένων. Όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, χυθήκαμε στους δρόμους, τραγουδώντας. Κουρελιάσαμε τη σημαία στην ιταλική πρεσβεία. Στρωθήκαμε στο Α’ Σώμα Στρατού, απέναντι από τη Βουλή, να βάζουμε σφαίρες στις γεμιστήρες των μάνλιχερ. Ανεβήκαμε στη Στρατιωτική Λέσχη στη Ρηγίλλης να κολλάμε μπλε ταινίες στα τζάμια... Αν και ανήλικοι, ζητήσαμε να πάμε εθελοντές!..

ΟΛΑ ΑΥΤΑ και πολλά άλλα ήταν που ζωντάνεψαν εκείνο το πηγαίο ΟΧΙ των απλών Ελλήνων: Αυθόρμητο, αβίαστο, σθεναρό, αγνά πατριωτικό. Το πρωτοείπε στις 3 το πρωί ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς στον Ιταλό πρεσβευτή που του επέδωσε το ιταμό τελεσίγραφο. Το είπε τρεις μέρες αργότερα και ο έγκλειστος στις φυλακές Κερκύρας αρχηγός του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης, που κάλεσε όλους τους Έλληνες να αγωνιστούν για την πατρίδα, κάτω από την ηγεσία του Μεταξά… Που σημαίνουν ότι από το ένα άκρο ως το άλλο κυριάρχησε η αρχή: Πρώτα από όλα και πάνω από όλα Έλληνες!..

ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ οι Έλληνες που εξευτέλισαν τον Ντούτσε με τις νίκες τους στα βουνά της Αλβανίας, που ξάφνιασαν τον Χίτλερ με τη γενναία αντίστασή τους στην Κρήτη και στο Ρούπελ, που άλλαξαν -κατά γενική ομολογία- την πορεία του πολέμου υπέρ των Συμμάχων, που ώθησαν τον Τσώρτσιλ να δηλώσει ότι «τώρα οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»! Όλα αυτά τα πέτυχαν «οι Έλληνες του ΟΧΙ» ενωμένοι, συμφιλιωμένοι, αδελφωμένοι!.. Σήμερα, με την πατρίδα κάτω από τη νέα κατοχή, πού είναι αυτοί «οι Έλληνες του ΟΧΙ»;

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι ανώνυμοι που ρίξαμε καθένας τη δική του ντουφεκιά στους αγώνες εκείνους, μελαγχολούμε καθώς ακούμε με αληθινή κατάπληξη: Πότε την αποδώ πλευρά (τη συγκυβέρνηση) να βρίζει με τα χειρότερα λόγια την αποκεί, ότι θέλει ντε και καλά την καταστροφή της πατρίδας και πότε την αποκεί (την αντιπολίτευση) να καλεί την κυβέρνηση να ξεκουμπιστεί εδώ και τώρα, γιατί αλλιώς η πατρίδα χάνεται!.. Ακούμε σαστισμένοι να ανταλλάσσονται λόγια φαρμακερά, παθιασμένα, χολερικά, που μόνο στους ξένους «προστάτες» μας θα ταίριαζαν. Αλλά σε αυτούς φέρονται όλοι τους -και οι αποδώ και οι αποκεί- με το «σεις» και με τα «σας»!..

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ κανείς και από τους αποδώ και από τους αποκεί ένα κοινό βροντερό ΟΧΙ στα κατάπτυστα μνημόνια με τα λανθασμένα μέτρα τους. Θα περίμενε μια κοινή εκστρατεία για τις πολεμικές επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο και τις κλεμμένες αρχαιότητες. Θα περίμενε από τον Σαμαρά μια θαρραλέα στάση υπέρ της εκλογής του Τσίπρα στην Κομισιόν, αλλά και μια εξ ίσου θαρραλέα συμπαράσταση του Τσίπρα στην εξάμηνη προεδρία του Σαμαρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ, τα δύο κόμματα εξουσίας δεν κάνουν άλλο από το να δαγκώνουν το ένα το άλλο με αβυσσαλέο μίσος!.. Πότε; Την ώρα που η κατεχόμενη Ελλάδα είναι βυθισμένη στην κατάθλιψη, που εφτά στους δέκα πολίτες είναι υπερχρεωμένοι ,που δύο κάθε μέρα πέφτουν από τα μπαλκόνια ή κρεμιούνται, που χιλιάδες νέοι παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς... Και -το χειρότερο- την ώρα που ο ίδιος ο Σαμαράς, μετά το στρίμωγμα της «Χ.Α.», ομολογεί ότι στο ενάμισι εκατομμύριο των Ελλήνων ανέργων αντιστοιχούν άλλοι τόσοι, ίσως πολύ περισσότεροι, λαθρομετανάστες!..

ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ είναι λοιπόν το ερώτημα: Μπορούμε άραγε να γυρίσουμε στο θαύμα του ’40; Σίγουρα θα μπορούσαμε αν οι κορυφαίοι της χώρας έδιναν τα χέρια τους και συμφωνούσαν να απευθύνουν από κοινού ένα σθεναρό ΟΧΙ στην ξένη κατοχή. Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια συμμαχία -ακόμη και προσωρινή- θα έπιανε αμέσως τόπο. Θα έδινε ανάσες στη δόλια πατρίδα. Θα κατατρόμαζε τα ξένα αφεντικά… Συμμαχία, έστω «προσωρινή», ώσπου να έλθει η ώρα του λαού να αποφασίσει για όλους και για όλα!..

ΘΑ ΤΗΝ αποτολμήσουν; Θα ξεπεράσουν τον κακό εαυτό τους;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ
ΑΡΘΡΟ, REALNEWS
enikos.gr

Σύγχρονων "τυράννων" φόβος...

Στο εορταστικό τριήμερο που διέρρευσε κατεδείχθη για μια ακόμη φορά η "σιδερόφρακτη" λογική της κυβέρνησης και η ψυχονευρωτική φοβία κυρίως του πρωθυπουργού, σε άρρηκτο εναγκαλισμό με την πολιτική γελοιότητα, που πάντα βρίσκει πρόσφορο πεδίο να εκδιπλωθεί, απογυμνωμένη από προσχήματα και συστολές, στα τηλεοπτικά παράθυρα της δημοσιογραφικής ντεκατέντσιας.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Με αναίδεια εκπλήσσουσα, με "πατριωτισμό" εκφυλισμένο σε μικροχαρείς κομματικές εκδουλεύσεις και μεθοδεύσεις, στο ψυχεδελικό κόσμο της πολιτικής μέθης, "στήθηκαν" οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στις ανά τη χώρα εξέδρες των επισήμων, για την καθιερωμένη παρέλαση. Με τους πολίτες απόντες. Κι όσοι από μια εθιστική λειτουργία τους ή από την άκρατη επιθυμία τους θέλησαν να δουν παιδιά και εγγόνια τους να παρελαύνουν, βρέθηκαν μπροστά στο σιδερόφρακτο θέαμα της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και αναισχυντίας.

Για μια ακόμη φορά οι σύγχρονοι Κολόμβοι της πολιτικής, που πηδαλιούχησαν τη χώρα πρός τα αδιέξοδα, έχοντας να επιδείξουν πολιτικούς μετεωρισμούς και σωρεία σκανδάλων, έναν καιροσκοπικό "πριαπισμό" ως εξουσιολάγνοι της πολιτικής, απεδείχθησαν όχι μόνο καταγέλαστοι, αλλά και διαθέτοντες τυραννική λογική.

Και μπορεί τα βαριά ανονήματα της πολιτικής και ενίοτε της ιδιωτικής ζωής των σύγχρονων δημαγωγών-τυράννων να παραμένουν αθέατα ή να καλύπτονται επιμελώς, καθώς οι συνειδήσεις πολλών παραλύουν και τα ηθικά αντανακλαστικά του λαού αφλογιστούν, ωστόσο όσο περισσότερο οι σύγχρονοι "τύρανοι" κάνουν το δημόσιο βίο βορβορώδη, τόσο και τους "συνοδεύει" το υδροχαρές εκτόπλασμα του φόβου.

Κι αυτό βιώσαμε χθές. Ο κυριάρχος φόβος των "λαοπρόβλητων" Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο, να κάνει αισθητή τη "σιδερόφρακτη παρουσία" του στις παρελάσεις, ενώ οι ίδιοι να έχουν καταφύγει στην ασφάλεια της περιχαρακωμένης θρασυδειλίας τους, περιτριγυρισμένοι από ένα εσμό αυλοκολάκων, συνεργατών ομοίων τους, οι οποίοι κατευθύνουν όλους τους κομματικούς μηχανισμούς, φανερούς και αθέατους. Κρύφτηκαν οι "συνέταιροι" στη εργολαβία της...σωτηρίας της χώρας, φοβούμενοι την λαική οργή, που μέσα στο πλήθος εκδηλώνεται πιο εύκολα. Και άφησαν τον "μαρμαρωμένο" πρόεδρο της Δημοκρατίας να θυμίζει την αθλιότητά τους, αλλά και γενικότερα του πολιτικού συστήματος.

Και να εκπροσωπεί όλους αυτούς που συνέβαλαν, με λόγια και έργα, ώστε ύψιστα και κρίσιμα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής, να καθορώνται μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της εξουσιαστικής ιδιοτέλειας και να διέρχονται τα τελευταία ιδίως χρόνια μέσα από τα φίλτρα της υποτέλειας και της πολιτικής αναξιοπρέπειας...

Οι πολίτες αυτού του τόπου για πολλά χρόνια ζουν μια σκόπιμη και μονοσήμαντη πραγματικότητα, πρός όφελος και μιας καταχρηστικής και άκριτα μανιχαιστικής χρησιμοποίησης του παρελθόντος, που επανειλημμένως παρεμπόδισε την πρόσβαση στο μέλλον, με όραμα των εκάστοτε κυβερνώντων τις πολιτικές λαθροχειρίες και τη...λιτότητα.

Με τους περισσοτέρους απ' αυτούς ωστόσο να απομυζούν του προσοδοφόρους "μαστούς" του κράτους. Ηταν και οι άλλοι, πέραν του δικομματισμού, οι της ευρύτερης Αριστεράς, που για χρόνια σχοινοβατούσαν χωρίς πυξίδα πολιτικής πλεύσης. Οι ίδιοι που σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση πλέον, εμφανίζονται εγκλωβισμένοι στη μιζέρια των κομμουνιστικών αναμνήσεων, εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες και σε μια ανομολόγητη σύγχυση.

Δύο "αιχμηρές" πραγματικότητες καθώς πλησιάζουμε πρός τις εκλογές...Και όλα τα παραπάνω συνιστούν τελικά μια πραγματικότητα με έκδηλα τα παθογενή συμπτώματα. Οι πολιτικοί των τελευταίων 20 χρόνων δεν συγχρονίστηκαν με τα βήματα εκείνων των ηγετών της Ευρώπης, οι οποίοι έδωσαν μάχες για μια πιο ανοιχτή κοινωνία. Περιορίστηκαν στο "κλειστό κύκλωμα" μιας αρτηριοσκληρωτικής κομματικής νοοτροπίας. Με πολιτικές που επιχειρούσαν να καταρρίψουν κυρίαρχους μύθους. με αποροσανατολισμένες κοινοτοπίες που διέστρεφαν την κοινωνική πραγματικότητα.

Κανένας δεν γίνεται μεγάλος στην πολιτική με πατροναρίσματα, ούτε με ευκαιριακές επικρατήσεις. Η νομοτέλεια της δικαίωσης ξεχωρίζει αργά ή γρήγορα τη βρώμη από το στάρι. Για κάποιους αυτοδιοριζόμενους "πάτρωνες" και αυτοχριζόμενους "κηδεμόνες" του κομματικού κατεστημένου, οι αυτόκλητοι "σωτήρες" της χώρας, που ακούνε στο όνομα Αντώνης και Βαγγέλης, έχουν τελειώσει γιατί ως αρχέτυπα μιας ψευδούς ηθικής, δειλίας και αντικανότητας, εκτιμούν ότι δεν εξυπηρετούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους...

Κι όσο οι προαναφερόμενοι, με τη θεσμική ιδιότητα του πρωθυπουργού ο ένας και ο άλλος μ' αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, βρίσκονατι αντιμέτωποι με τη "δυσαρέσκεια" των "πατρώνων" τους, αλλά και με το λαό που από την απόγνωση περνάει στην αηδία γι' αυτό που λέγεται δημόσια ζωή, τόσο περισσότερο.... φόβος περιελίσσεται γύρω από την πολιτική τους ύπαρξη και εκδηλώνεται ως τυραννική αντίδραση. Οπότε και προβαίνουν σε σπασμωδικές ενέργειες, πολύ περισσότερο όταν είναι υποχρεωμένοι να πρακτορεύσουν τα συμφέροντα εκείνων που τους στηρίζουν στην εξουσία. Δουλικά δε εξαρτώμενοι από τους δανειστές. υλοποιούν μετά φόβου πάντα τη γραμμή τους και υπηρετούν το "πνεύμα" τους.

Υπάρχει μια ιδέα που τυραννεί τους σύγχρους τυράννους. Η ιδέα της παράδοσης της εξουσίας. Είναι ο εφιάλτης τους. Οι τύραννοι είναι καμωμένοι από αντιφιλελεύθερο υλικό. Δεν μπορούν να "χωνέψουν" πως ο ναός της ελευθερίας δέχεται μόνο προσκυνητές και ο οίκος της δημοκρατίας μόνον επισκέπτες!.

πηγή

Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος.

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος. 
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 14.30 στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης. 
Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς όμως να λάβει πτυχίο. Αρχικά δούλεψε ως δημοσιογράφος, (στη δεκαετία 1950-1960), στις εφημερίδες "Εμπρός" και «Ανεξάρτητος Τύπος» κάνοντας ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και γράφοντας κινηματογραφική κριτική. 
Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη συγγραφή αστυνομικού μυθιστορήματος. H ραδιοφωνική εκπομπή «Αστυνομικές ιστορίες του Νίκου Φώσκολου» αποτέλεσε το πρώτο του ραδιοφωνικό σήριαλ που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και όταν εκδόθηκε ήταν το μπεστ-σέλερ της εποχής. 
Στη δεκαετία του 1960 ξεκινά ως θεατρικός συγγραφέας και κριτικός συγγράφοντας περισσότερα από 10 θεατρικά έργα και πολλά ραδιοφωνικά. Στη συνέχεια μετακινείται στον κινηματογράφο όπου και κάνει το σενάριο για περισσότερες από 70 ταινίες, κυρίως με τη Φίνος Φιλμ. 
Το 1971 ασχολείται με επιτυχία με την τηλεόραση, με την ιστορική τηλεοπτική σειρά (δράμα) «Άγνωστος Πόλεμος» που σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ 92% θεαματικότητας, μετά την οποία ακολούθησαν διάφορα ιστορικά και κοινωνικά δράματα όπως τα «Εν Τούτω Νίκα», «Κραυγή των λύκων», «Ρωμανός Διογένης» κ.ά.. 
Μετά το 1991 οπότε κάνει την εμφάνισή της η ιδιωτική τηλεόραση, συγγράφει τη μεγάλης διάρκειας τηλεοπτική σειρά «Λάμψη» της οποίας η προβολή κράτησε 14 (1991 - 2005) χρόνια, κάνοντας 3457 επεισόδια στο σύνολο. Το 1993 έγραψε την δεύτερη τηλεοπτική σειρά του, το Καλημέρα Ζωή της οποίας η προβολή κράτησε 13 (1993 - 2006) χρόνια κάνοντας 3179 επεισόδια στο σύνολο.
Ο Νίκος Φώσκολος ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου, καθώς και της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Είχε λάβει τρία βραβεία και ένα κρατικό Βραβείο Σεναρίου για την ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1968). 
Από τις ταινίες του έχουν βραβευθεί επίσης: «Οι αδίστακτοι», «Πυρετός στην άσφαλτο» και «Κοινωνία ώρα μηδέν», ενώ η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη, της οποίας έγραψε το σενάριο, προτάθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας (1965). Επίσης έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (2007), από την Ιερά Σύνοδο για την ταινία «Εν Τούτω Νίκα», από την ΕΡΤ, από την οργάνωση Λάιονς, από διάφορους Δήμους, Καλλιτεχνικές Λέσχες, σωματεία και άλλες οργανώσεις. 

πηγή