Σελίδες

30 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκε το έγκλημα. Τζαμί ο Ι. Ν. της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας από προχθές!!!

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ...

Από το 1961 ο άλλοτε μητροπολιτικός ναός της Τραπεζούντας, ο οποίος μετά την άλωση της πόλης μετατράπηκε σε τζαμί, λειτουργεί ως μουσείο.

Εχθές, μετά από 52 χρόνια πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Radikal. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αγία Σοφία έγινε και πάλι χώρος λατρείας χωρίς ιδιαίτερες τελετές.

Η εικονογράφηση και τα ψηφιδωτά του Μουσείου της Αγίας Σοφίας, καλύφθηκαν με χαλιά και συστήματα με κουρτίνες για όση ώρα διήρκεσε η προσευχή, χωρίς να καρφωθεί ούτε ένα καρφί και χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά, δήλωσε ο διευθυντής των Ευαγών Ιδρυμάτων, Μαζχάρ Γιλντιρίμχαν, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Αγία Σοφία.

newsbomb.gr
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Φυσικά ο Τούρκος διευθυντής των ευαγών ιδρυμάτων λέει ψέματα...
Εχουμε αποκαλύψει σε πρόσφατη ανάρτησή μας ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονταν εδώ και καιρό να μετατρέψουν σε τζαμί τον Ναό μας τσιμεντώνοντας τις αγιογραφίες!!!

Τσιμεντώνουν τις αγιογραφίες στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας.

Οι προδότες επέτρεψαν αυτό το αίσχος...
Φτιαξτε στους μουσουλμάνους και τζαμί στην Αθήνα ρε ανθελληνικά κτήνη...
Και την ίδια ώρα οι ναοί μας να βεβηλώνονται από τους ισλαμιστές...

Και τώρα με ΥΠΕΞ των Βενιζέλο σωθήκαμε....

Ανάθεμα την ώρα τους....

Ο Ι. Ν. της Αγίας Σοφίας είναι ένα αριστούργημα της Ελληνορθόδοξης τέχνης όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός της Ελληνικής Τραπεζούντας...
Ηταν επόμενο να μπεί στο μάτι των Τουρκομογγόλων. Τα άχρηστα και καταστροφικά για τον παγκόσμιο πολιτισμό υποκείμενα, μέτραγαν τις μέρες και τις ώρες να τον μαγαρίσουν....

Ας κλάψουμε τώρα Ελληνες...
Μια ζωή ραγιάδες....
Μια ζωή ψηφίζουμε ανδρείκελα...

Ως πότε...

Η NSA παρακολουθούσε 500 εκατ. τηλεφωνικές και διαδικτακές συνδέσεις κάθε μήνα.

Η NSA παρακολουθούσε 500 εκατ. τηλεφωνικές και διαδικτακές συνδέσεις κάθε μήνα.

Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία παρακολουθούσε κάθε μήνα η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας NSA, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Σύμφωνα με το άρθρο, τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν τη Γερμανία ως πιθανό στόχο επίθεσης και, παρά το γεγονός πως ήταν ήδη γνωστό ότι γινόταν κάποιου είδους παρακολούθηση, η έκταση της δραστηριότητας και το εύρος κάλυψης δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, καθώς η χώρα - κυρίως η νότια και η δυτική της περιοχή - αποτελούσε κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για την NSA.

Στο μεταξύ,η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού.

πηγή

«Αγαπητέ μου Άκη, πάρε αυτό το γράμμα του Αθνάρ».

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Συνεχίζοντας την αφήγηση του Σπύρου Καρατζαφέρη, που μού είχε κάνει για μια συνέντευξη σε μηνιαίο περιοδικό η οποία δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΤΕ, ξαναφέρνω στο μυαλό μου την εικόνα στο γραφείο του Σπύρου, στο σπίτι του, στο Ψυχικά, «ξαναβλέπω» μια μεγάλη στίβα από «χαρτιά» μπροστά του και η μορφή του ξαναζωντανεύει στα μάτια μου.

Φαίνεται κουρασμένος αλλά το μάτι του «γυαλίζει».
«Πάρτο αυτό» μου λέει. 

Είναι μια κάρτα του πρωθυπουργικού γραφείου, που γράφει επάνω αριστερά «Ο Πρωθυπουργός» και από κάτω, χειρόγραφα:

«Αγαπητέ μου Άκη, το συνημμένο μού δόθηκε από τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Αθνάρ. Με φιλικούς χαιρετισμούς. Κώστας Σημίτης»
  • Το «συνημμένο», με συναγόμενη ημερομηνία τα μέσα του 2000, φέρει τον τίτλο «Υπόμνημα της προσφοράς της εταιρείας CASA.» Τι είναι αυτό;
«Αυτό είναι το Μεγάλο παζάρι των εξοπλιστικών. Δίνει και τιμές ο Αθνάρ. Και εκπτώσεις. Και μπόνους. Και δώρα. Για  πολεμικά, μεταγωγικά αεροσκάφη της Ισπανικής Εταιρείας CASA, δεδομένου ότι –όπως γράφει- η ελληνική κυβέρνηση είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για 15 στρατιωτικά μεταφορικά αεροπλάνα. Η επιστολή-προσφορά, βελτίωνε όπως  είχε ζητηθεί από την Ελλάδα (προχωρημένες δηλαδή οι διαπραγματεύσεις) το κόστος από 291 εκατομμύρια ευρώ σε 278 (352 εκατομμύρια δολάρια συνολικά) με καλύτερες ημερομηνίες παράδοσης, δωρεάν υποστήριξη logistics και δωρεάν ενοικίαση ενός αεροπλάνου μέχρι να παραδοθεί το πρώτο. Προσφορά με … εκπτώσεις και με … μπόνους. Λοιπόν… τα λεφτά των μιζών είναι τρομακτικά. Την Ελλάδα τη φέρανε εδώ που τη φέρανε οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Γιάννας και οι εξοπλισμοί. Και τα υπόλοιπα βέβαια αλλά αυτά είναι τα δυο μεγάλα.»

Τώρα δικάζεται ο Άκης. Μόνος του. Μα μόνος του αποκλείεται να τάχει «φάει» όλα αυτά.
  • Εσύ πόσα τα βγάζεις αυτά τα δυο; 50 και 50;
«Μπα…περισσότερα. Γύρω στα 150 δις και τα δυο μαζί. Παίζεται λοιπόν το παιχνίδι βρώμικα. Πιάνουν τον Άκη, τον περνάνε προανακριτικές, ιστορίες, τρεχάματα, τον αθωώνουν, βγαίνει ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και λέει «Αθώος ο Άκης» και τώρα δικάζεται ο  Άκης. Μόνος του. Μα μόνος του αποκλείεται να τάχει «φάει» όλα αυτά. Υπάρχουν κι άλλοι»
  • Λογική μου φαίνεται η επόμενή μου ερώτηση: «Κανένα όνομα;» Αλλά η απάντηση αναλυτική και αποστομωτική:
«Μα δεν καλούν στην προανακριτική της Βουλής, ούτε στην ανάκριση, ούτε στο Δικαστήριο τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Γιατί; Γιατί , λέει, είναι … άσχετα. Με τα έγγραφα αυτά που έχω, φαίνεται καθαρά ότι ο πρωθυπουργός  της χώρας και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ γνώριζαν συμβάσεις, μέχρι και τιμές προσφορών συστημάτων, ο πρωθυπουργός αλληλογραφούσε, είχε … αγάπες και λουλούδια με τον Άκη και ρωτώ: Της απολύτου εμπιστοσύνης συνεργάτης σου ο Άκης, εσύ είσαι ο πρωθυπουργός, διάλεξε. Ή είσαι βλαξ και δεν πήρες χαμπάρι τον κλέφτη και τον εμπιστευόσουνα ή κάτι άλλο τρέχει εδώ»
  • Που το πας ;
«Μα πρέπει να πάει στο δικαστήριο ο Σημίτης. Ως μάρτυρας. Και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι. Όχι κατηγορούμενοι. Μάρτυρες. Να φωτίσουν όλες τις πλευρές  αφού όλα δείχνουν ότι γνώριζαν τα πάντα. Δεν θέλουν να εξεταστούν  τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Κι εγώ, γι αυτό δίνω έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ήταν όλοι ενήμεροι.»
  • Και τι θέλεις;
«Θέλω να πάνε όλοι να εξεταστούν και να βοηθήσουν να βγει η αλήθεια. Αλλά και δυο ακόμη κλέφτες να βρούμε, δεν είναι καλό; Και λάβε υπ΄όψη σου κάτι άλλο: Πως γίνεται και οι συμβάσεις του Άκη που πήρε τις μίζες να εκτελέστηκαν ΜΕΤΑ τον Άκη στο Υπουργείο Άμυνας;»
  • Σκέφτομαι και λέω: «Αυτό δείχνει και πιθανότητα να είναι εξιλαστήριο θύμα ο Άκης;»
 Ο κύριος Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρωθυπουργού
«Όχι. Ο Άκης έχει βάλει  το χέρι του βαθιά μέσα στο βάζο με το μέλι. Αλλά δεν τόχει βάλει μόνον αυτός. Και μια… παρένθεση:  Την εποχή εκείνη, επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Γερμανίας – στην οποία υπάγονται τα πάντα….. διαφθορά, διαπλοκή, μαύρο χρήμα, μυστικές υπηρεσίες- ποιος είναι; Ο κύριος Σπύρος Σημίτης. Ο αδελφός του πρωθυπουργού.»
  • Και ο Άκης δεν μιλάει, σκέφτομαι φωναχτά.
«Μίλησα με τον Άκη. Αλλά δεν μου τα δίνει γραπτώς. Πως ν ανοίξω το στόμα μου; Δεν μιλάει ίσως αλλά  εμένα μου μίλησε. Και τσακωνόμαστε τώρα να μου τα δώσει όλα γραπτώς. Αλλά δεν μου τα δίνει. Κι αφού δεν μου τα δίνει γραπτώς, εγώ δεν μπορώ ν ανοίξω το στόμα  μου».
  • Τι θάπρεπε να κάνει; Είναι θέμα χρόνου μέχρι…
«Μα γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος ο Άκης να μας τα πει; Να μας πει λ.χ. ότι πριν τον βάλουνε φυλακή, κάποιοι μου ζήτησαν λεφτά για να μην πάω «μέσα». Και λέω τώρα εγώ: Εάν πράγματι πολιτικοί άνδρες, πριν πάει φυλακή ο Τσοχατζόπουλος του είπανε «εμείς θέλουμε τόσα για να μην πας»; Κι αυτός δεν τάδωσε και μπήκε φυλακή; Δεν τάδωσε κατά τα λεγόμενά του. Μου τάπε όλα. Και  που έγινε η συνάντηση και με ποιον έγινε η συνάντηση και για ποιον ήταν τα λεφτά. Αφού όμως δεν μου το δίνει γραμμένο, εγώ δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία και λεπτομέρειες. Τρελός είμαι;»
  • Η ερώτηση μού έρχεται αυτόματα, το ίδιο αυτόματα που μου έρχεται κάθε μέρα, δυο-τρία χρόνια τώρα: « Έχουν γραφτεί τόσα πράγματα, εσύ ο ίδιος έχεις γράψει και έχεις πει τόσα πολλά και δεν γίνεται τίποτα. Τα «θάβουνε». Που θα πάει αυτό;»
Ολοκληρώνει τη σκέψη του: «Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Ξέρεις που έχουμε καταντήσει; Όσοι δημοσιογράφοι, 5-10-15 κάνουμε αποκαλύψεις, αποτελούμε το άλλοθι τους. Ότι … ελευθερία έχουμε, ό,τι θέλει βγαίνει και λέει ο καθένας.»
Τον ρωτώ την πιο αφελή  ερώτηση που μπορεί να κάνει κανείς σ΄ ένα δημοσιογράφο-ρεπόρτερ: « Και που τα βρίσκεις όλα αυτά;»
Χαμογελάει.

«Το πρωί που σηκώνομαι, πίνω ελληνικό καφέ. Και μετά, τον κοιτάω τον καφέ, τον διαβάζω και τα βρίσκω».

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΚΑΤΣΕΛΗΣ”. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙ.

Αναδημοσίευση από το olympia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”.

Συμβουλή του Ολυμπία: Αδέλφια πάρτε την εταιρεία στα χέρια σας μέσω ασφαλιστικών και αστικών διεκδικήσεων. Κάντε κάλεσμα και συνεχίστε να λειτουργείτε. Όλοι οι Έλληνες θα σας στηρίξουν.

Δελτίο τύπου από το “Σωματείο Εργαζομένων Υιοί Χ.Κατσέλη”

Από τις 21/6/2013 η εταιρεία NUTRIART A.B.E.E. κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η οποία θα συζητηθεί στις 18/9/2013. Στην αίτηση της η εταιρεία επικαλείται μειωμένο κύκλο εργασιών τα τελευταία τρία έτη, αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης.
Οι 500 εργαζόμενοι όμως δεν είναι εδώ τα τελευταία τρία έτη αλλά τα τελευταία είκοσι και τριάντα οι περισσότεροι. Οπότε γνωρίζουν:
• H ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ, του μεγάλου αφεντικού της coca cola. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (Άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από την νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η Nutriart φορτώθηκε και το δάνειο για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ ύψους 50.000.000€.
• Ο κ. Δαυίδ δηλαδή εξαγόρασε χωρίς φράγκο την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στην νέα εταιρεία Nutriart. Ο δανεισμός έφτασε στα 120.000.000€

Οι εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας που ορίζονταν από τον κύριο Μέτοχο επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία στην υποστήριξη των λειτουργιών της εταιρείας και όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης.
Έμπειρο προσωπικό παραγκωνίζεται και εξωθείται σε αποχώρηση.
Κρίσιμες λειτουργίες της εταιρείας παραδίδονται σε εξωτερικούς συνεργάτες, με διαδικασίες αδιαφανείς και ενώ μπορούσαν να καλυφθούν ενδοεταιρικά.
Γιγαντώνεται η διοίκηση με αθρόες προσλήψεις στελεχών, από θυγατρικές του Ομίλου του Μεγαλομέτοχου, δίνονται bonus για στόχους που ποτέ δεν πιάνονται, εκτοξεύοντας έτσι τα διοικητικά κόστη σε δυσθεώρητα ύψη.
Ξοδεύεται 1,5 εκατομμύριο ευρώ για λογισμικό ERP που δεν εγκατέστησαν ποτέ.
Διαλύεται το δίκτυο διανομής.
Και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Οι εργαζόμενοι από τότε και επανειλημμένα είχαν επισημάνει τις καταστροφικές επιλογές της διοίκησης.
Αποτέλεσμα ο τζίρος της εταιρείας να πέσει από 85.000.000 το 2008 στα 15.500.000 το 2012 και η εταιρεία να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία 2 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό γίνεται προσπάθεια αναδιάρθρωσης των τραπεζικών δανείων (κούρεμα) και νέας χρηματοδότησης.

Οι συζητήσεις και συμφωνίες με μια ομάδα 14 τραπεζών αποδεικνύονται εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι τράπεζες, που ανακεφαλαιώνονται με χρήματα του ελληνικού λαού – και στα ΔΣ τους συμμετέχουν ενίοτε και μέλη της οικογένειας του μεγαλομέτοχου Δαυίδ – εμφανίζονται αδιάφορες μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο της εταιρείας.
Οι δύο χρηματοδοτήσεις που συμφωνούνται με τις τράπεζες 8.923.000 και 4.942.000 αργούν να εκταμιευθούν και έτσι η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την εταιρεία.
Δεν πληρώνονται προμηθευτές, δεν αγοράζονται πρώτες ύλες για παραγωγή προϊόντων, η εταιρεία δεν μπορεί να είναι συνεπής στους πελάτες της με αποτέλεσμα να χάνεται μέρα με τη μέρα η μάχη στην αγορά. Οι ανταγωνιστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κερδίζουν σημαντικό μερίδιο αγοράς, που είναι δικό μας!

Θεωρούμε ότι οι δύο πλευρές -Τράπεζες και μέτοχος- εχουν κοινή ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο. Οι επιλογές τους αποδείχτηκαν καταστροφικές.
Αυτοί προσπαθούν να πετάξουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Η συμπαιγνία τους είναι απίστευτη. Ξέρουμε ότι αν θέλουν τα βρίσκουν μια χαρά! Ας μη διανοηθούν να παίξουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των εργαζομένων!

Όταν θεωρούσαν ότι θα αυξανόταν η κερδοφορία τους «εφτιαξαν» την Nutriart. Τώρα που θεωρούν ότι τα κέρδη τους δεν θα είναι επαρκή θέλουν να «καταργήσουν» εργαζόμενους και παραγωγικές μονάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και της αγοράς.
Άλλωστε ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Nutriart ο όμιλος ξεκινάει να δραστηριοποιείται σε μια σειρά από κλάδους από τους οποίους προσδοκά αυξημένη κερδοφορία. Η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Δαυίδ στην ηγεσία της Eurobank το επιβεβαιώνει.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η εταιρεία έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για τους εξής βασικούς λόγους:
- Η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω καθετοποιημένης παραγωγής στην επεξεργασία αλεύρων – βασικό είδος διατροφής, στην παραγωγή Ψωμιών και Αρτοσκευασμάτων καθώς και Προϊόντων Καταψυγμένης ζύμης. Σε μια εποχή που ο κόσμος πεινάει είναι ύβρις και έγκλημα να κλείνει μια τέτοια εταιρεία.
- Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας – Αλλατίνη, Κατσέλης και Πλάζα – είναι πανίσχυρα, με μεγάλη αναγνωρισημότητα στην Ελληνική και ξένη αγορά.
- Η αγορά στα ψωμιά δεν είναι υψηλής ανταγωνιστικότητας. Υπάρχουν 3 εταιρείες στο χώρο.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια:
Από 1.000 έμειναν 500, αντιμετώπισαν μεγάλες και συνεχείς καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους – έμειναν μέχρι και 5 μήνες απλήρωτοι, παρείχαν μειωμένη εργασία για 3 μήνες στις αρχές του 2013.
Αντίθετα, η διοίκηση δεν υποστήριξε την ανάπτυξη της εταιρείας και μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η χρονική επιλογή της κατάθεσης της αίτησης πτώχευσης, τώρα που υπάρχουν σημαντικά σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων.

Η εταιρεία πρέπει να επιβιώσει και θα επιβιώσει.
Δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία των εργοστασίων.
Τα χρήματα από αξιοποίηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων θα πρέπει να διοχετευθούν άμεσα για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας και όχι τα υπερκέρδη των τραπεζών.
Καμία απόλυση – καμία δυσμενής αλλαγή των όρων εργασίας.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους 500 εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, απέναντι στον λαό που πλήττεται σκληρά από την κρίση και επιπλέον απέναντι σε δεκάδες άλλες οικονομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται γύρω απ αυτή (π.χ. αγρότες, προμηθευτές, μεταφορείς κ.λ.π)
Ακόμα θα πρέπει να λογοδοτήσει επειδή άφησε βορά των επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων μια εταιρεία η οποία, ειδικά σε συνθήκες που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά, μπορεί να προσφέρει, εξυπηρετώντας στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσής του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κοινή συμπόρευση και αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμίζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τροϊκα και την Ευρωπαική Ενωση.
Οι εργαζόμενοι λειτουργούν γενιές ολόκληρες τις ιστορικές αυτές εταιρείες και όχι τα Golden boys του τραπεζικού κατεστημένου και του Μεγαλομέτοχου.

Από κοινού :

Σωματείο Εργαζομένων Υιοι Χ.Κατσέλη και Σωματείο Εργαζομένων Αλλατίνη-Ελβιπέτ

olympia.gr

Προσοχή στους αποκωδικοποιητές.

Το αναδημοσιεύω με επιφύλαξη....

Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.

Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.

Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό “πιάτο”.

Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα. Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών. 

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η DIGEA αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο; Η απάντηση είναι, για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή. 

Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ “κλι-κλικ”. Ή θα αλλάζαμε κεραία, χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η “έξυπνη” DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή. 

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.
Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν. 


Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων. 

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν. Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως “αποκωδικοποιητής” και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.

Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους. ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ. 

Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά. 

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Πηγή: www.madatoforos.com 
το είδαμε στο Analysts for Change 

Απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου σύμφωνα με το Μνημόνιο... Λάβετε θέσεις για καταστροφή.

- Έως 15% οι μειώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια - Ελάφρυνση των τιμολογίων για μεγάλες βιομηχανίες - 440.000 καταναλωτές έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο - Στην κυβέρνηση το θέμα της αποκρατικοποίησης...

Παγώνουν τα τιμολόγια για νοικοκυριά, επιχειρήσεις κι επαγγελματίες, που απελευθερώνονται από τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Α. Ζερβός μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε στην Αθήνα.

Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ, με εξαίρεση αυτά που ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές, θα διαμορφώνονται από μεθαύριο ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Ως τώρα, η ΡΑΕ εισηγείτο στο ΥΠΕΚΑ για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την κυβέρνηση. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ.) ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές (150.000 περισσότεροι σε σχέση με την αρχή του χρόνου).

Σε ο,τι αφορά την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης, ο κ. Ζερβός ανέφερε οτι η ΔΕΗ αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος, που περιλαμβάνει τον διαχωρισμό και την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (που αντιπροσωπεύουν το 30 % του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού) και τμήματος της εμπορίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Αναμένεται, δηλαδή, ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα περάσουν στη νέα εταιρεία το 30 % των πελατών. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει ακόμη πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17 % των μετοχών (από το 51 % που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο).

Η ΔΕΗ θα προχωρήσει, επίσης, σε απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη. Η απόσυρση θα γίνει σταδιακά, με τη θέση σε εμπορική λειτουργία τις επόμενες εβδομαδες της νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι (417 μεγαβάτ) και στη Μεγαλόπολη (800 μεγαβάτ), στα τέλη του 2014, που θα αντικαταστησουν το παλιό παραγωγικό δυναμικό. Οι πετρελαϊκές μονάδες ωστόσο δεν θα αποξηλωθούν, αλλά θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Από τη γενική συνέλευση απουσίαζε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης (εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων τον περασμένο μήνα), Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι, σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη διατήρηση και των δύο θέσεων από τον κ. Φωτόπουλο, δηλαδή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ. Ωστόσο, ο κ. Ζερβός του έχει ζητήσει να επιλέξει μία από τις δύο θέσεις και ο ίδιος έχει απαντήσει ότι θα κάνει την επιλογή του εντός των ημερών. Απόντες, πάντως, από τη γενική συνέλευση ήταν και άλλα μέλη του ΔΣ, όπως και στελέχη της ΔΕΗ.

newsit.gr
το είδαμε στο Gkourou

ΣΧΟΛΙΟ
Ανεξάρτητα από τις πρώτες κινήσεις της ΔΕΗ που μοιάζουν (και καλά) ψύχραιμες να θυμίσουμε ότι σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια η διοικήσεις της ΔΕΗ ζητούσαν πάντα αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια 30 και 40 %!!!!! 

Επιβίβαση υποχρεωτικά από τη μπροστινή πόρτα των λεωφορείων από 1η Ιουλίου.

Μόνο από την μπροστινή πόρτα θα μπορούν πλέον να εισέρχονται οι επιβάτες στα λεωφορεία από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης, με στόχο να μειωθεί η εισιτηριοδιαφυγή.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εκτός από την αύξηση των ελέγχων κομίστρου σε όλα τα Μ.Μ.Μ. θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα 1η Ιουλίου, το μέτρο της υποχρεωτικής επιβίβασης των επιβατών από την μπροστινή θύρα των λεωφορείων, με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό, αρχικά σε επιλεγμένες γραμμές, ώστε στη συνέχεια να γενικευθεί προοδευτικά και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου.

Τα λεωφορεία των γραμμών αυτών θα φέρουν ειδική σήμανση στις θύρες και στη φωτεινή επιγραφή τους, ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους επιβάτες.

Οι γραμμές στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι οι εξής:
  • 24 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  • 25 ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  • 025 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΡΟΦ.ΔΑΝΙΗΛ
  • 026 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
  • 027 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΦΕΩΣ
  • 054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
  • 060 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ
  • 100 ΠΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΓΟΡΑ
  • 209 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  • 227 ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ
  • 602 Ν.ΙΩΝΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ-ΣΤ.ΠΑΝΟΡΜΟΥ
  • 651 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Α
  • 653 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β
  • 859 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
  • 114 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-ΒΟΥΛ/ΓΜΕΝΗ(μέσω ΜΑΡΙΝΑΣ)
  • 116 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ
  • 120 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ(ΠΗΓ/ΚΙΑ)-ΠΡΟΑΣΤ.ΣΤ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ
  • 124 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΥΦΩΝΑΣ
  • 125 ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ
  • 128 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
  • 149 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ
  • 162 ΒΟΥΛΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ(ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ)
  • 163 ΒΟΥΛΑ-ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ
  • 170 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ-ΒΑΡΗ
  • 202 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΣΤ.ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ
  • 205 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
  • 207 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
  • 212 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΡΕΑΣ
  • 247 ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(μέσω Λ.ΑΛΙΜΟΥ)
  • 301 ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΘΟΥΣΑΣ
  • 307 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
  • 322 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΒΡΑΥΡΩΝΑ
  • 323 ΒΡΑΥΡΩΝΑ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • 324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ
  • 330 ΚΟΡΩΠΙ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ
  • 404 ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ-ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • 501 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Α
  • 522 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΔΑΜΕΣ Α
  • 523 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΔΑΜΕΣ Β
  • 524 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
  • 526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
  • 527 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Β
  • 530 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 541 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
  • 543 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΝΟΣ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
  • 560 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ
  • 604 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-Ν.ΙΩΝΙΑ
  • 605 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
  • 640 ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • 642 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΠΕΥΚΗ
  • 819 ΠΕΡΑΜΑ-ΝΕΚΡ.ΣΧΙΣΤΟΥ
πηγή ΕΘΝΟΣ

Ο αγωγός ΤΑΡ και η γεωπολιτική ΤΑΠΑ. (ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.)

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ξεπερνάω τις  ντόπιες δημοσιογραφικές αναλύσεις  και τις ¨ζητωκραυγές¨ μέσα στην Ελληνική  οικονομική εφιαλτική  νύχτα που αναβάθμισαν ξαφνικά την γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας λες και αυτή δεν ήταν φυσικό προνόμιο της ! που ανακαλύψανε χιλιάδες θέσεις εργασίας! Και μαζί πακτωλό χρημάτων! Και την σιγουριά ότι τώρα οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανάγκη και δεν πρόκειται να μας βγάλουν έξω από τον ¨θαυμαστό¨ κόσμο του Ευρώ!

Μην τους παρεξηγείτε, το κυβερνητικό δίδυμο εξουσίας  χρειαζόταν άμεσα ένα μεγάλο σωσίβιο για να μην πνιγεί και άρπαξε αμέσως την ευκαιρία και καλά έκανε για να μην μας ¨πεθάνει¨ στα χέρια! Ανεξάρτητα αν αυτό είναι διακαής πόθος πολλών ταλαιπωρημένων πολιτών...

Το θέμα είναι  αλλού και τα ερωτηματικά που αναφύονται είναι πολλά.
Μήπως η χάραξη της διαδρομής του αγωγού δείχνει  μελλοντικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς  διεθνών κύκλων?

Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξουν τα σύνορα καθ  όλη την συνολική διαδρομή του  αγωγού από την Ασία μέχρι την Ευρώπη?

Η Τουρκία θα παραμείνει ένα ενιαίο κράτος?

Ποιος τελικά θα προσεταιρισθεί τους Αζέρους και τα πλούσια κοιτάσματα τους?

Το σίγουρο είναι  ότι κάποιοι διεθνείς κύκλοι κάνουν ξανά την μοιρασιά του κόσμου και  δεν υπολογίζουν τίποτε!!!

Πού βρίσκονται οι ευαίσθητοι οικολόγοι της Νέας εποχής? Να διαμαρτυρηθούν για τις αρκούδες που θα  χάσουν την ησυχίας τους και τα μονοπάτια τους. Τα καημένα είναι και αυτά ζωάκια, αλλά για τα άλλα ¨ζωάκια¨ της Ελληνικής ενδοχώρας που είναι οι αγρίως χαρατσωμένοι Έλληνες ποιος πραγματικά υπεύθυνος νοιάζεται και μιλάει?

Ισχύει αληθινά  ότι από εκεί που περνάνε τέτοιοι  αγωγοί οι περιοχές αυτές γίνονται οικολογικές χαβούζες? Και εδώ  πλέον μιλάμε για περιοχές υψηλής αγροτικής- εθνικής διατροφικής  αξίας και περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους στην στενή λωρίδα της ευαίσθητης Βόρειας Ελλάδος. Ποιός εγγυάται την ασφάλεια των αγωγών σε έκρυθμες καταστάσεις και μάλιστα σε μικρές αποστάσεις  με ευαίσθητα συνοριακά σημεία?

Επιτυχία θεωρείται να είμασθε οι μεσάζοντες στην μεταφορά ξένου αερίου και μάλιστα εξαρτώμενοι σε αλλότριες ορέξεις η να γίνουμε οι κατεξοχήν παραγωγοί στην εξόρυξη δικών μας ενεργειακών πόρων και οι αποκλειστικοί διακινητές αυτών μέσω σύγχρονων οικολογικών προδιαγραφών?

Και φυσικά όλα  αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε κάνει  πριν μπούμε στην στρατηγική κατοχή των  μνημονίων που σάρωσε την κάθε ικμάδα της αναπτυξιακής ανεξαρτησίας μας και με πολιτικούς ταγούς που  θα θέλαμε η καρδιά τους να ¨ευωδιάζει¨ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ  ΝΥΚΤΟΣ θα μου πείτε.

Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι στην αιματοβαμμένη  Ελληνική Θρακική- Μακεδονική- Ηπειρωτική γη   ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, την σπαρμένη με κόκκαλα ηρώων οι αγωγοί δεν έχουν μέλλον. Θυμηθείτε τι έγινε με τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και τι δυσβάστακτες εξελίξεις επέπεσαν επί των κεφαλών μας πριν λίγα χρόνια!!

Οι παγκοσμιο- ποιητές  γράφουν, σχεδιάζουν και ξύνουν το κεφάλι τους να βρούνε τρόπους τώρα που  μας έχουν αποκάτω για να προωθήσουν τα στυγνά συμφέροντα τους . Αλλά δεν ξέρουν κάτι βασικό , θα το δούνε όμως σύντομα και αυτό είναι η γεωπολιτική ΤΑΠΑ που έχει βάλει το πραγματικό ΑΦΕΝΤΙΚΟ αυτού του τόπου στους υποψήφιους μελλοντικούς αγωγούς τους.

Ποιο είναι αυτό το ΑΦΕΝΤΙΚΟ ? Είναι αυτό που μας χάρισε την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας . Είναι αυτό που θα μας ξανά  ελευθερώσει από την οικονομική σκλαβιά και θα ανατρέψει υποχθόνιους σχεδιασμούς καλά κρυμμένους στα πειραματικά εργαστήρια του αντίχριστου πνεύματος , που εφαρμόζει τακτικές σοκ και δέους στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Είναι αυτό το ΑΦΕΝΤΙΚΟ που θα ξεταπώσει τους στρατηγικούς- ενεργειακούς θησαυρούς της Ελληνικής Επικράτειας την κατάλληλη στιγμή για να τους μεταφέρει μαζί  με το ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ στην καθόλα στεγνή  Ευρώπη. 

Τι περιμένει  το ΑΦΕΝΤΙΚΟ αυτό από εμάς? Κάτι  πολύ απλό να γίνουμε μεταξύ μας πραγματικοί συνάνθρωποι, να γίνουμε λεβέντες και ομολογητές πανανθρώπινων αξιών, να αποδιώξουμε από τις ζωές μας την ματαιότητα της εικονικής πραγματικότητας και να σηκώσουμε τα πνευματικά λάβαρα της ράτσας μας απαιτώντας εδώ και τώρα την πραγματική ελευθερία μας. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Οδεύουν προς το οριστικό τους τέλος οι μελλοθάνατοι!

Γράφει ο Ησαϊας Κωνσταντινίδης

Είναι πλέον σε εμάς σαφές: μπήκαμε ουσιαστικά σε (άτυπη) προεκλογική περίοδο! Αυτή η νέα «κυβέρνηση» που σχηματίστηκε πριν από μερικές ημέρες αποτελεί κυριολεκτικά την «ταφόπλακα» των επιδιώξεων των άλλοτε δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι πλήρως συνυπεύθυνα για τα κακό και τις συμφορές που προκλήθηκαν στην πατρίδα μας και στον λαό μας.

Ό,τι και να θελήσουν να κάνουν υπέρ τους οι δύο αυτοί πολιτικοί δαίμονες, είναι πια γι’ αυτούς εξαιρετικά αργά. Όπως έχουμε γράψει επανειλλημένως, οι Γραικύλοι πολιτικάντηδες όχι μόνο είναι 100% απαξιωμένοι από τον μέσο Έλληνα πολίτη, αλλά είναι επιπλέον και ξεγραμμένοι από τις ίδιες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, που ορίζουν τις μοίρες και το μέλλον όλων μας... 

Πράγματι, τα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων έχουν εγκαταλείψει (είναι ολοφάνερο αυτό) το σάπιο παλαιοκομματικό σύστημα των εθνοπροδοτών της καταραμένης Μεταπολίτευσης. Έχουν κατανοήσει σε Δύση και σε Ανατολή ότι δεν μπορούν πια να στηρίζουν, αμυδρά έστω, μία κάστα τεμπέληδων και κακών, που τόσο πολύ ζημία προκαλεί στο ίδιο το έθνος που – υποτίθεται πως – εκπροσωπεί! Παντού, από όπου και να προέρχονται, οι σοβαρές πλανητικές δυνάμεις αναζητούν άλλους συνομιλητές. Δεν επενδύουν πια στους φθαρμένους και τους αποτυχημένους. Πολύ σωστά πιστεύουν ότι η Μεταπολίτευση στην Ελλάδα έχει πια πεθάνει οριστικά. Και έτσι θα συμβάλλουν οι υπερδυνάμεις αυτές (έστω και για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων) στο οριστικό γκρέμισμα αυτού του σκάρτου και ανθελληνικού συστήματος, που έχει το θράσος να παρουσιάζεται ως «δημοκρατία»!... 

Γι’ αυτούς τους λόγους ο ανασχηματισμός της ψευτοκυβέρνησης του Ιούδα Σαμαρά είναι το «κύκνειο άσμα» του γραικύλικου κατεστημένου των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η «κυβέρνηση» αυτή, μετά και την αποχώρηση της ΡΗΜΑΔ του «κόκκινου» Κουβέλη, δεν πνέει απλώς τα «λοίσθια», έχει πια οριστικά πεθάνει! Είναι ένα «άταφο πτώμα», που δεν χρειάζεται καν να δοκιμάσεις να του δώσεις τη «χαριστική βολή». Κατάληξή του θα είναι (όπως δυστυχώς έχουμε προβλέψει εδώ και αρκετό καιρό) μία ανείπωτη εθνική τραγωδία, την οποία θα προκαλέσουν οι διάφοροι τσαρλατάνοι Βουβουζέλοι περί το φθινόπωρο. Τότε ο ελληνικός λαός, μέσα από τον πόνο και τη συμφορά, θα στείλει μια για πάντα στον «αγύριστο» της πολιτικής μας ζωής όλα αυτά τα βουτυρόπαιδα και τους αχρείους που παριστάνουν τους «υπουργούς» αυτής της άθλιας «κυβέρνησης».

Όμως μέσα από την τέφρα του ο ελληνισμός θα επαναγεννηθεί. Διότι για την Ανάσταση προαπαιτούμενο είναι ο θάνατος... Νέες δυνάμεις αναδύονται από την άβυσσο της νεώτερης ελληνικής τραγωδίας. Αποκλειστικό τους έργο, μετά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του άλλοτε πανίσχυρου δικομματισμού, θα είναι η γρήγορη ανασυγκρότηση και η άνοδος του ελληνισμού! Όπως έχει πει και Εκείνος που Πρέπει: «Ασφαλώς και θα αναλάβουμε παντοδύναμοι και για πολλά χρόνια την εξουσία, όμως αυτό δυστυχώς θα γίνει πάνω στα συντρίμμια που θα αφήσουν πίσω τους οι προδότες»!... 

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Οι φονιάδες δραπέτες ευχαριστούν τον ALPHA για την έγκαιρη ενημέρωση που τους βοηθά να διαφεύγουν!

Δεν χρειάζεται να ανησυχεί η συμμορία, που υποτίθεται έχει εγκλωβιστεί στην ορεινή Ναυπακτία. 

Το μόνο που έχει να κάνει για να είναι ένα βήμα μπροστά από την Αστυνομία (που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό), είναι να παρακολουθεί τα δελτία ειδήσεων  του Καναλιού της Κάντζας.

Κι απόψε οι συνάδελφοι του ΣReuter ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια τους δραπέτες , πόσες και τι τύπου μοτοσυκλέτες, έχει στείλει  η Αθήνα, ποια χωριά έχουν ήδη ερευνήσει, και ποια θα έιναι τα επόμενα που θα εστιάσουν την προσοχή τους, και ... από ποια κλιμάκια της περιφέρειας και με πόσο ανθρώπινο δυναμικό  ενισχύεται η  ΕΛ.ΑΣ.

Για την άψογη συνεργασία ο Δένδιας επιτρέπει στα τηλεοπτικά συνεργεία του ALPHA να καταγράφουν  σε απόσταση αναπνοής (και Καλάσνικοφ), τις επιχειρήσεις και τον τρόπο που διεξάγονται door to door. 


Μιλάμε για απίστευτους ... παίχτες (θεάτρου σκιών).

Από Διευθυντές ειδήσεων, μέχρι Διευθυντές Αστυνομικών επιχειρήσεων. Η να πούμε παραστάσεων.
G.ΕΛ.ΑΣ... 

P.s. Για τους αναγνώστες που διερωτώνται γιατί σχολιάζουμε μόνο τις βλακείες του ALPHA, απαντούμε ότι γελάμε εξίσου και με τον ερασιτεχνισμό των άλλων καναλιών.

Ατυχώς για το κανάλι του Κοντομηνά (και τα στελέχη της ενημέρωσης που επέλεξε να κρατήσει -γιατι  είχε και καλούς, αλλά δεν ήταν τόσο συνεργάσιμοι στην παραποίηση της αλήθειας) παίζουν πρώτοι κάθε βράδυ, και εξαντλούν την αντοχή μας, ώστε να μην μπορούμε να ανεχθούμε περισσότερη ... ενημέρωση...

Ξέρετε κατά που πέφτει η "Παραλία Πηλίου".

Δείτε σε επόμενη ανάρτηση πόσο (και ) αγεωγράφητοι είναι οι ρεπόρτερς και οι προισταμένοι τους, στον ALPFA, και γράψτες μας αν έχουμε δίκαιο που τους ...κριτικάρουμε, με αγάπη πάντα.

Nothing personal... 

πηγή

Η Κροατία γίνεται το 28ο μέλος της Ε.Ε. την 1η Ιουλίου.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ευρωπαική Επιτροπή για την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαική Ένωση αναφέρονται τα εξής: 

«Tη Δευτέρα 1 Ιουλίου η Κροατία θα γίνει το 28ο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η προσχώρηση της Κροατίας σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο στην οικοδόμηση μιας ενωμένης Ευρώπης, αφού η εν λόγω χώρα η οποία  μόλις πρίν από δύο δεκαετίες σπαρασσόταν  από συγκρούσεις είναι  τώρα πλέον μια σταθερή δημοκρατία, ικανή να αναλάβει τις υποχρεώσεις του μέλους της ΕΕ και της προσήλωσης στα ευρωπαικά πρότυπα». 

Σημειώνεται ότι η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 2300,ενώ τη Δευτέρα 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια από αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής ,η οποία θα αποτελείται από τον πρόεδρο Μπαρόζο,τον αντιπρόεδρο Ρέντιγκ και τους επιτρόπους Φούλε και Μίμικα. 


ΣΧΟΛΙΟ
Απορία: Οι Κροάτες έχουν κάνει λοβοτομή;

29 Ιουνίου 2013

Μεγάλη Ελληνική Σημαία τοποθετήθηκε στους Κήπους του Εβρου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την έπαρση μιας μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στο νέο ιστό που τοποθετήθηκε στο τελωνείο των Κήπων.

Η σημαία τοποθετήθηκε σε ύψωμα, πάνω σε ιστό 11 μέτρων και καταλαμβάνει επιφάνεια 12 τετραγωνικών μέτρων (3×4).

Η σημαία είναι ορατή σ’ όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία, καθώς και από πολλές περιοχές περιμετρικά της περιοχής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία.
πηγή 
το είδαμε στο Kranosgr

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ (26-6-2010)

Γράφει η Θωμαϊδα Παριανού

Α) ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  ΣΤΟ  ΒΙΤΣΙ

Το Σάββατο 26 Ιουνίου, έγιναν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου και Γεωργίου του Ελευθερωτού στο Όρος ΒΙΤΣΙ, ο οποίος κτίστηκε κοντά στο υπάρχον Μνημείο Πεσόντων στους αγώνες του Εθνικού Στρατού. Ο Ναός αποπερατώθηκε, χάρη στην συγκινητική συμμετοχή λαού από όλη την Ελλάδα και στηρίκτηκε από την Ερανική Επιτροπή της Οξυάς Καστοριάς και την υπερκομματική πρωτοβουλία αποστράτων και πολιτών, με έδρα την Αθηνα, (επικεφαλής της οποίας ήταν οι κ.κ.ΙΩΑΝΝΗΣ  ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ και ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ).

Στα θυρανοίξια παρέστησαν ο Δήμαρχος του Δήμου Βιτσίου κ.Αθαν.Τέρψης, ο Διοικητής της Τοπικής Μονάδας Αεροπορίας, η Ερανική Επιτροπή, Μέλη της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εκδότης κ.Γιάννης Κουριανίδης, κ.α. Το πρόγραμμα άρχισε με το Τελετουργικό των Θυρανοιξίων, την Θεία Λειτουργία και τις ομιλίες των επισήμων. Μεταξύ αυτών ήταν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, ο Αντιστράτηγος ε.α., κ. Παντελής Μαυροδόπουλος κ.α. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων, διανομή ειδικών αναμνηστικών φακέλων στους παρευρισκομένους και αποχώρηση των τοπικών αρχόντων, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 

Ακολούθησε η μετάβαση στο παρακείμενο Ηρώο, όπου ο Στρατηγός κ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΚΟΣ, (ο οποίος έλαβε μέρος στις τότε μάχες, αλλά και το 1974 στην Κύπρο, όπου τραυματίστηκε), αφηγήθηκε προσωπικές του αναμνήσεις πολεμώντας ενάντια στον Κομμουνιστοσυμμοριτισμό και επεσήμανε την περαιτέρω αμετανόητα ενθοπροδοτική πολιτική της λεγομένης «αριστεράς» μέχρι τις μέρες μας. Επεσήμανε παράλληλα το πόσο δουλοπρεπώς υπηρετείται η πολιτική της από τις σύγχρονες ‘προοδευτικές’ μεταπολευτικές κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ ο πατριωτικός χώρος χλευάζεται, περιφρονείται ή αγνοείται. Στην συνέχεια, ο Στρατηγός κ.ΕΥΣΕΒΙΟΣ  ΧΟΥΣΟΣ απήγγειλε ποίημα με τίτλο‘Υμνος για τους Ηρωες’, αφιερωμένο στο νικηφόρο για τις εθνικές δυνάμεις τέλος των μαχών σε Γράμμο – Βίτσι. Εν συνεχεία, έγινε κατάθεση  στεφάνων, ως εξής:
- Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών, Πρόεδρος κ. Γ.Κοράκης, 
-    ‘’      Θεσσαλονίκης  ‘’     κ. Θεμ.Βογιατζόγλου,
-    ‘’      Φλωρίνης          ‘’     κ. Παντ.Τσάτσης
-  ΛΑ.Ο.Σ., Σύνδεσμος Δυτικής Μακεδονίας, κ.Βάσω Διαμαντίδου
- Σύνδεσμος Αποφ.Αξιωμ.Τάξης ’69 Πυροβολικού., Πρόεδρος κ. Παντελής
                                                                                        Μαυροδόπουλος  
- Παν.Σύνδ.Συντ.Αξιωμ.Αστ.Πόλ., Πρόεδρος κ. Αγγ.Λιόντας
-  Σύνδεσμος  Αποφ.Αξιωμ.,Τάξης  ’49, Πρόεδρος κ.Ιωάν.Γκόλφης
      ‘’             ‘’         ‘’      ,Τάξης ’68, Πρόεδρος κ. Κώνστ. Αργυρόπουλος
-       ‘’             ‘’      Σ.ΜΥ. Μακεδονίας – Θράκης, Πρόεδρ.κ.Καπέλης
Π.Α.Ο.- Ε.Δ.Ε.Σ.. Πρόεδρος κ. Διον.Βουλγαρόπουλος
-  Ε.Ο.Ε.Α.- Ε.Δ.Ε.Σ  ‘ΝΑΠΟΛΕΩΝ   ΖΕΡΒΑΣ’, η κόρη του Εθνομάρτυρα
                                                                                          Πασχάλη Χασιώτη
- Νικόλαος Ντερτιλής, εις μνήμην  των πεσόντων συμμαχητών του, κατάθεση
                                                                          από την κ. Σταυρ. Τζανετάκου
- Νέοι Πατριώτες, με μνήμη  και τιμή για τους πεσόντες  ήρωες, ο νεολαίος 
                                                                            κ.Λευτέρης Καλαντζιδάκης.
Η όλη εκδήλωση, γενικός συντονιστής της οποίας ήταν ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ, έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο.

Β] ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ  ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΛΑΣ

Μετά το πέρας  των εκδηλώσεων στο Βίτσι, όσοι  είχαμε μεταβεί εκεί από την Αθήνα σε γκρουπ, με υπεύθυνο τον κ. Ιωαν. Γιαννάκενα, πήγαμε στο χωριό  ΜΕΛΑΣ, πρώην ΣΤΑΤΙΣΤΑ,  και επισκεφθήκαμε το σπίτι όπου, από Τούρκικο βόλι, σκοτώθηκε ο ήρωας ΠΑΥΛΟΣ  ΜΕΛΑΣ, προδομένος από την συμμορία του κομιτατζή Μήτρου Βλάχου, στις 13/10/1904. Το διώροφο αυτό σπίτι ανήκε στην Χριστίνα Κατζάκη και ο σημερινός φύλακάς του είναι ο εγγονός της κ.Γιώργος Κάκαλος, ο οποίος δέχεται και ξεναγεί αφιλοκερδώς τους επισκέπτες. Ο ίδιος περιγράφει, σύμφωνα με τις διηγήσεις της γιαγιάς του, την τελευταία πράξη του δράματος, ως εξής:

"H γιαγιά του, κατά την διάρκεια της τελευταίας μάχης, είχε καταφύγει στην διπλανή γειτονιά. Οι πολιορκημένοι αγωνιστές, μη έχοντας πλέον πυρομαχικά, αναγκάστηκαν να παραδοθούν στους πολιορκητές Τούρκους, οι οποίοι τους μετέφεραν στις φυλακές Επταπυργίου / Γεντί Κουλέ και πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια χωρίς να μάθει κανείς τίποτε για αυτούς."

"Η γιαγιά του ήλθε την επόμενη μέρα και βρήκε το πτώμα του Π.Μ. στον σταύλο και, όπως δεν υπήρχαν άντρες στο χωριό, (λόγω των εχθροπραξιών}, φώναξε μερικές νέες και γερές γυναίκες που τον πήραν από το σπίτι μοιρολογώντας, τον απίθωσαν σε κάτι θάμνους και τον έθαψαν, σκάβοντας ένα πρόχειρο λάκκο. Το βράδυ ήρθαν τρία παλικάρια και ζήτησαν το πτώμα του Παύλου Μελά, για να το στείλουν στην Αθήνα, αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν, γιατί ξαναφάνηκαν στο χωριό οι Τούρκοι. Τότε απεφάσισαν «Θα του πάρουμε το κεφάλι και θα φύγουμε μόνο με αυτό»., για να μην πέσει στα χέρια των Βουλγάρων και των Τούρκων και το κάνουν τρόπαιό τους, όπως είχαν κάνει και με άλλους ήρωες. Πήγαν το κεφάλι στο Πισοδέρι, όπου το παρέλαβε κάποιος Παύλος Τσάμης, ο οποίος αρχικά το έθαψε στην Αγία Τριάδα, ένα ξωκλήσι, αλλά φοβήθηκε, επειδή εκεί ήταν πέρασμα ληστών και το πήγε στον ναό της Αγ. Παρασκευής. Εκεί έμεινε 5 χρόνια, χωρισμένο από το σώμα.

Η ύπαρξη του ακέφαλου σώματος κρατήθηκε μυστική πέντε μέρες περίπου, ώσπου έγραψε ο τύπος της Αθήνας για τον θάνατο του Π.Μελά. Το πληροφορήθηκαν και οι Τούρκοι, που μέχρι τότε δεν ήξεραν ότι ο Π.Μ. ήταν νεκρός. Για να βρουν το σώμα του, έδωσαν ‘το ξύλο της αρκούδας’ που λέμε στους κατοίκους, και κάποιοι λύγισαν, μαρτύρησαν. Το σώμα βρέθηκε, μεταφέρεται στην πόλη της Καστοριάς, περιφέρεται εκεί, το ζητάει επίμονα ο Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης…. Τελικά πήρε το σώμα, ακέφαλο όπως ήταν, και το έθαψε πίσω από την Μητρόπολη των Αγίων Ταξιαρχών. Εκεί βρίσκονται σήμερα τα οστά του."

Κατόπιν επιθυμίας της γυναίκας του Ναταλίας Δραγούμη-Μελά, η οποία πέθανε πριν από 28 χρόνια, σε ηλικία 101 ετών, η κόρη της Ζωή έφερε οστά της μητέρας της κοντά σε αυτά του άντρα της, και αναπαύονται στον άλλο κόσμο μαζί, αφού στην ζωή τους δεν μπορούσαν να είναι. Η Ζωή Μελά-Ιωαννίδου, η οποία έχει πέντε χρόνια που απεβίωσε, είχε αφιερώσει την δική της ζωή στην φαρμακευτική βιομηχανία ‘ΧΡΩΠΕΙ’. Δούλευε χωρίς να αμείβεται και πρόσφερε κοινωνικό έργο, κάτι που σπάνια συναντάμε σήμερα.

Σε αυτό το σπίτι – Μουσείο, το οποίο ανήκει τώρα στην Νομαρχία Καστοριάς, μπορεί να δει κανείς αντικείμενα της εποχής, όπλα, σπαθιά, στολές Μακεδονομάχων, γυναικείες ενδυμασίες της εποχής, βιβλία, φωτογραφίες παλικαριών που έδρασαν σε εκείνα τα μέρη, φωτοτυπίες από τις τότε εφημερίδες που αναφέρονται στον Π.Μ.,κ.α.

Γ)  ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ  ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ  ΤΟΥ  ΠΑΥΛΟΥ  ΜΕΛΑ 

Σε απόσταση 400 μ. ανηφορικού δρόμου από το σπίτι, υπάρχει ένα εκκλησάκι, μέσα στο οποίο βρίσκεται το κενοτάφιο του Παύλου Μελά. Σύμφωνα με μία μαρμάρινη επιγραφή, γραμμένη με βυζαντινά κεφαλαία γράμματα, του έγινε «Ανασκευή, άμα τω πέρατι μάχης Βιτσίου, μερίμνη Βασιλικού Στρατού, επί διοικήσεως στρατηγού Μανιδάκη Στυλιανού». Μέσα στο εκκλησάκι βρίσκεται το κενοτάφιο, η πλάκα του οποίου γράφει «Ενθάδε ετάφη Παύλος Μελάς, Μακεδονομάχος».

Προσκυνήσαμε ευλαβικά την μνήμη  του και φεύγοντας, δεν μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε τι θα έλεγε ο ίδιος, αν ζούσε, βλέποντας την σημερινή κατάσταση και την πολιτική των τελευταίων δύο ‘Ελληνικών’ κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.: να ξεπουλιέται το χώμα της μίας και μόνης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το οποίο αυτός και χιλιάδες ψυχωμένα παλικάρια πότισαν με το αίμα τους, πολεμώντας ΚΑΙ ενάντια στους Σλάβους, που την διεκδικούν σήμερα. 

ΘΩΜΑ’Ι’Σ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ