Σελίδες

24 Απριλίου 2013

Γαλλία: Εγκρίθηκε οριστικά ο νόμος για το γάμο των ομοφυλόφιλων.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε και στη δεύτερη ανάγνωσή του το νόμο ο οποίος επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, καθώς και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Πρόκειται για μία από τις βασικές δεσμεύσεις του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ το νομοθέτημα είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων, ακόμη και συγκρούσεων στους δρόμους των γαλλικών πόλεων.

Η Εθνοσυνέλευση,  όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα μαζί με τους συμμάχους του διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία, ενέκρινε το νομοσχέδιο με 331 ψήφους υπέρ έναντι 225 κατά, καθιστώντας τη Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως η οποία προχωρεί σε αντίστοιχο μέτρο.


Δείτε τις αντιδράσεις ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Καλά στέφανα λοιπόν....
Θα γίνει της ανωμαλίας...
"Προόδευσε" και η Γαλλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.