Σελίδες

29 Απριλίου 2013

«Απελπισμένη» ενέργεια ή «μεγάλο παιχνίδι;» Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ορκίστηκε η νέα Ιταλική Κυβέρνηση που προέκυψε από την απροσδόκητη συνεργασία του «δεξιού-συντηρητικού» Κόμματος του κ berlusconi με το «αριστερό» Κόμμα του κ Letta!...

Αντιπρόεδρος στη Νέα Κυβέρνηση θα είναι ο k Alfano, προερχόμενος από το Δικαστικό Σώμα και έμπιστος Σύμβουλος του κ Berlusconi…

Για πολλούς η επιλογή της συνεργασίας του κ Berlusconi με το Δημοκρατικό Κόμμα του κ Letta ήταν μια πρώτου μεγέθους έκπληξη (που βρίσκεται στα σύνορα πράξεων που χαρακτηρίζονται ως «απελπισμένες ενέργειες».

Ένα τμήμα του Κόμματος του κ Letta έχει τις ρίζες του στο παλαιό και δυναμικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας το οποίο ήταν και συμβολικά και πραγματικά  «Κόκκινο πανί» για τον συντηρητικό κ Bewrlusconi.

Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι ο ίδιος ο κ Letta είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός της Αριστεράς πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας που έχει χαρακτηρισθεί από τα Ιταλικά ΜΜΕ και κοινωνιολόγους-πολιτικούς αναλυτές ως «γεφυροποιός».

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι ο θείος του κ Letta, και συγκεκριμένα ο κ Gianni Letta υπήρξε και συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο έμπιστους Συμβούλους του κ Berlusconi…

Αύριο ο κ Letta και η νεοσύστατη Κυβέρνησή του, αφού ανακοινώσουν το ‘πρόγραμμά’ τους στη συνέχεια θα ζητήσουν την καθιερωμένη «ψήφο εμπιστοσύνης» από την Ιταλική Βουλή και την Γερουσία.

Πρόκειται για μια «απελπισμένη ενέργεια» του k Berlusconi στην Ιταλία που ταλανιζόταν ακυβέρνητη τους τελευταίους μήνες ή, με την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδας του, μια τρανταχτή επιβεβαίωση ότι  o Cavaliere ήταν και παραμένει ‘άριστος παίκτης’ στο πολιτικό παλκοσένικο;

Κοντός ψαλμός… Αλληλούια!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.