Σελίδες

31 Μαρτίου 2013

Αρθρα του Νίκου Λυγερού για τον ζεόλιθο.

Του Νίκου Λυγερού*

Ο ζεόλιθος ως μοριακό κόσκινο

Ενώ όλοι ξέρουμε την έννοια του κόσκινου και πόσο χρήσιμο είναι σε καθημερινή βάση, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ζεόλιθος αν είναι τόσο πολύτιμος, είναι λόγω αυτής της ιδιότητας αλλά σε μοριακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ενώ τον αντιμετωπίζουμε ως ένα συμβατικό πέτρωμα, ο ζεόλιθος είναι ένα από τα καλύτερα μοριακά κόσκινα που μπορούμε να βρούμε στη φύση χωρίς να γίνει στην ουσία καμία άλλη παρέμβαση εκτός από την εξόρυξη και στη συνέχεια την κονιορτοποίηση που γίνεται ανάλογα με την απαιτούμενη κοκκομετρία. Βέβαια, στην πραγματικότητα ο ζεόλιθος είναι σπάνια καθαρός και συχνά έχουμε μια ανάμειξη με άλλα πετρώματα και στοιχεία. Έτσι άρχισαν οι τεχνητές συνθέσεις του ζεόλιθου για να διατηρηθεί αυτή η πολύτιμη ιδιότητα. Και τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 150 διαφορετικοί ζεολιθικοί συνθετικοί. Αυτή την περίοδο λόγω της ελληνικής ΑΟΖ ακούμε συχνά για υδρογονάνθρακες και καράβια LNG δεν τα συνδυάζουμε με τον ζεόλιθο, ενώ υπάρχει μια πολύ σημαντική εφαρμογή σε αυτόν τον τομέα. Στη φάση της υγροποίησης του φυσικού αερίου και πιο συγκεκριμένα του μεθανίου, όπου κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του αερίου στους -162ο C είναι πολύ σημαντικό να εμπεριέχει όσο το δυνατόν λιγότερο νερό, διότι με το κρύο που παράγεται υπάρχει πιθανότητα να μετατραπεί σε πάγο και να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα στα σημεία της παραγωγής που βρίσκονται σε αυτήν τη θερμοκρασία. Καθώς ο ζεόλιθος είναι υδρόφιλος, έχει την ικανότητα να απορροφήσει αυτές τις ποσότητες νερού και να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα της όλης διαδικασίας. Τώρα αν επανέλθουμε στο θέμα των κοιτασμάτων, είναι γνωστό ότι στη Θράκη έχουμε ζεόλιθο πολύ καλής ποιότητας και κατά συνέπεια αντί να περιμένουμε συνθετικό ζεόλιθο τον οποίο δεν παράγουμε και να αγοράζουμε από το εξωτερικό ζεόλιθο, πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της αξιοποίησης του ελληνικού ζεόλιθου. Γνωρίζουμε τα μεγέθη που υπάρχουν στη Θράκη και τις άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας. Διότι δεν είναι μόνο το θέμα της εξόρυξης παραδείγματος χάρη στα Πετρωτά αλλά και η διακίνησή του μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Υπάρχει λοιπόν αυτή η δυνατότητα, η οποία είναι βιώσιμη και σε επιστημονικό αλλά και σε τεχνικό επίπεδο για την περιοχή της Θράκης. Ποιος είναι ο λόγος να μην την εκμεταλλευτούμε, αφού επιπλέον δεν καταστρέφει το περιβάλλον ούτε τη ζωή των ανθρώπων της περιοχής. Ο ζεόλιθος, αυτό το πράσινο της γης, είναι μια πηγή ζωής και μάλιστα σε πολλαπλό επίπεδο. Συνεπώς πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να παράγουμε μέλλον σε μια περιοχή, όπου άλλοι προσπαθούν να καταστρέψουν το παρελθόν της. Αν εξετάσουμε επιστημονικά το θέμα του ζεόλιθου, καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους μας. 

πηγή

Εκστρατεία ζεόλιθου στην ελληνική ΑΟΖ.

Τώρα που όλος ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει την αξία της ελληνικής ΑΟΖ, πρέπει να περάσουμε και στο στάδιο της υποστήριξής της σε πρακτικό επίπεδο. Η ΑΟΖ δεν είναι φτιαγμένη μόνο για το θέμα των υδρογονανθράκων, έχει μεγάλη σημασία γενικότερα για τους ανθρώπους μας και για την πατρίδα μας. Ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του μεγέθους της ελληνικής ΑΟΖ, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο, είναι η ύπαρξη των ακριτικών μας νησιών. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι και κατοικημένα και έχουν οικονομική δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, για να βοηθήσουμε τους δικούς μας που μας βοηθούν να έχουμε μια τόσο μεγάλη ΑΟΖ, σκεφτήκαμε ότι το πρέπον είναι να τους ενισχύσουμε και σε τοπικό επίπεδο ακόμα και σε θέμα της γεωργίας. Ένας τρόπος πρακτικός για να γίνει αυτό είναι να φέρουμε ζεόλιθο σε αυτά τα ακριτικά νησιά, τα οποία συχνά είναι και ξερά. Διότι ο ζεόλιθος εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί ένα μοριακό κόσκινο που μας απαλλάσσει από τα βαριά μέταλλα, τις τοξίνες και τα ριζικά στοιχεία, είναι και υδρόφιλος. Πρακτικά σημαίνει ότι διευκολύνει τον αγρότη για να ποτίσει το κτήμα του, διότι κρατά καλύτερα το νερό και επιτρέπει μια εξοικονόμηση στα νησιά που το έχουν τόσο ανάγκη. Έτσι μια εκστρατεία ζεόλιθου σε όλη την ελληνική ΑΟΖ με αναφορά τα ακριτικά νησιά, τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες γενικευμένες κυψέλες Voronoi, συμβάλλει στο γενικό μας αγώνα προσφέροντας σε όλους μας να συμμετάσχουμε πρακτικά, ο καθένας με το δικό του τρόπο και στο βαθμό που μπορεί. Διότι πολύ συχνά Έλληνες πολίτες μας ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν προσωπικά στον αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ, και αυτός είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος. Έτσι όχι μόνο αποδεικνύουμε ότι δεν αδιαφορούμε για τα νησιά μας που παίζουν ένα σημαντικότατο ρόλο για το όλο θέμα. Η ΑΟΖ ενισχύει όλα τα νησιά μας και τα ακριτικά νησιά υποστηρίζουν το μέγεθός της. Ο ζεόλιθος είναι ένα γνήσιο μέσον που επιτρέπει το σεβασμό των ανθρώπων και του περιβάλλοντος έτσι αν το συνδυάσουμε με τη στρατηγική της ΑΟΖ μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ολόκληρο δίκτυο που έρχεται να δέσει τις σχέσεις που θέλουμε μεταξύ περιοχών της πατρίδας μας, στις οποίες συμβατικά και κοινωνικά, δεν δίνουμε μεγάλη σημασία διότι κοιτάζουμε το άμεσο όφελος. Η εκστρατεία ζεόλιθου για την ελληνική ΑΟΖ είναι μία επινόηση που δίνει την δυνατότητα στον καθένα να ενισχύσει και τοπικά και πολυτοπικά αλλά και ριζικά την πατρίδα μας δίχως παρενέργειες. Οι Έλληνες μπορούν να αντέξουν πιέσεις όταν δέχονται προκλήσεις διότι είναι στη φύση μας να αντέχουμε αλλά μπορούμε και να περάσουμε στην αντεπίθεση ως Ελληνισμός.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Δείτε επίσης:

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου. ΕΡΤ-3 102FM, 26/03/2013 ΕΔΩ


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ, ενέργεια και υγεία". Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Ε.Β.Ε.Η.- αίθουσα Καστελλάκη, Ηράκλειο, Κρήτη. Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 ΕΔΩ

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Σ. Μεταξά. Εκπομπή: "Διαδρομές" στο TvCreta 29/03/2013 ΕΔΩ

Μήπως είναι αναγκαίο ένα Νέο Εθνικό Τάμα για την εκπλήρωση του Πρώτου?

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πάμε πίσω σε εκείνα τα ηρωικά χρόνια για να κεντρίσουμε την ιστορική μνήμη μας με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. 

Άργος την 31.7.1829 διακηρύσσεται: 

ΨΗΦΙΣΜΑ Η΄ ἡ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ  
Νομίζει εαυτὴν ευτυχή, γενομένη το όργανον, δι ου το έθνος εκπληροί το πλέον εφετὸν των χρεών του, τὸ νὰ αναπέμψη τὴν ευγνωμοσύνην του πρὸς τὸν Θεόν, Όστις έδειξε τοσαύτα θαύματα δια την σωτηρίαν του...

H Συνέλευσις δεν ηδύνατο κάλλιον να εκπληρώσῃ τὸ χρέος τούτο, ειμή δίδουσα τὴν πληρεξουσιότητα εις τὴν Κυβέρνησιν νὰ λάβη τὰ προσφυέστερα μέτρα, ώστε νὰ διαιωνίση εις τὰς επερχομένας γενεὰς τὰ δείγματα της ευγνωμοσύνης της Ελλάδος με  την ανεξάλειπτον μνήμην των συμβάντων, τα οποία προητοίμασαν τήν επανόρθωσιν της.

Κατά συνέπειαν, Ἡ Δ΄ Ἐθνική τῶν Ἑλλήνων Συνέλευσις
Ψ η φ ί ζ ε ι:

[Ἄρθρον] Α΄. Όταν ἡ τοπικὴ περιφέρεια της Ελλάδος και η καθέδρα της Κυβερνήσεως της κατασταθώσι οριστικώς και οι οικονομικοὶ πόροι του κράτους επιτρέψωσι, θέλει ανεγερθή κατὰ διαταγὴν της Κυβερνήσεως εις τὴν καθέδραν αυτής Ναὸς επ ονόματι του Σωτήρος τιμώμενος... 

Τὸ  ἐν λόγῳ Διάταγμα τὸ ὑπέγραψεν και ο Ἐθνάρχης Ἰωάννης Καποδίστριας.
Ο Γέρος του Μοριά και οι υπόλοιποι μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές του 21 που είχαν ταυτίσει τους  προσωπικούς αγώνες τους για την Πολυπόθητη Λευτεριά πάνω στις ακρογωνιαίες έννοιες για ΠΙΣΤΗ και ΠΑΤΡΙΔΑ είχαν ήδη ψηλαφήσει το ΘΑΥΜΑ που επιτελείτο κάθε στιγμή με την έναρξη της Παλιγγενεσίας της Ρωμηοσύνης από εκείνη την αποφράδα ημέρα που συνέπεσε σημειολογικά με τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου τον Μάρτιο του 1821.

Το ΘΑΥΜΑ στον ευγνώμονα πιστό δημιουργεί πάντα πνευματικές υποχρεώσεις και σαν τέτοιοι που ήταν οι Αγωνιστές μας αποτύπωσαν την υποχρέωση τους αυτή στο παραπάνω ψήφισμα δίνοντας ουσιαστικά διαχρονική πληρεξουσιότητα στην εκάστοτε  Ελληνική Κυβέρνηση  ότι μετά την απελευθέρωση να ανοικοδομήσει στην οριστική πρωτεύουσα της Ελλάδας Μεγαλοπρεπή Καθολικό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον ΣΩΤΗΡΑ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

Το Τάμα του  Έθνους  μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε. 

Είμασθε λοιπόν αχάριστοι εδώ και 192 χρόνια?
Η ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?  

Η Νεώτερη Ιστορία μας κατέδειξε ότι
αντί για μεγαλοπρεπές μνημείο στην Ελλάδα μας στήθηκε το επιβλητικότερο !! ιστορικό ψηφιδωτό διαχρονικής προδοσίας και υποτέλειας σε Λαό Αγιοτόκο και ηρωικό αρχόμενο από την άνανδρη δολοφονία του Πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια που συμπληρώθηκε με τις υπόλοιπες αιματοβαμμένες ψηφίδες εθνικών καταστροφών, πτωχεύσεων, τραγωδιών, εθνικών γενοκτονιών, κατοχής υπό βαρβαρικών φυλών, πολιτειακών ανωμαλιών κ.α για να φτάσει μέχρι των ημερών μας με  πρωτόγνωρες φτηνιάρικες αλλά πονεμένες ψηφίδες που αναγράφουν επάνω τους την φράση ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΔΥΣΤΥΧΙΑ.

Για να ρωτήσουμε λοιπόν τώρα τους Αγωνιστές του 21. Αυτού του είδους την απελευθέρωση επιθυμούσαν για τους απογόνους τους?  
Και φυσικά δεν φταίνε αυτοί για την πνευματική εξαχρείωση της Ελευθερίας μας γιατί την σκυτάλη την έδωσαν σε μας, αλλά εμείς αβίαστα την παραδώσαμε αμέσως στους Βαυαρούς και στους εκάστοτε διεθνείς τοκογλύφους για να κάνουνε ανενόχλητα την σκυταλοδρομία τους μέσα στο Εθνικό μας γήπεδο που επέφερε τόσες τραγωδίες. Και φυσικά αυτά τα νέα αφεντικά για δημιουργία εντυπώσεων εξέδωσαν  μάλιστα και βασιλικό διάταγμα με το  από 3.4.1838 (ΦΕΚ υπ αρ. 12/11.4.1838) ότι αναγνωρίζεται ο Ναὸς του Σωτήρος και θα θεωρείται ως εθνικὸ μνημείον, εκφράζον τὴν πρὸς τὸν Ύψιστον ευγνωμοσύνην του Έθνους, μὲ τὴν ἐλπίδα ότι κάθε Έλλην θα φιλοτιμηθεί καὶ θα συνεισφέρει στο θεάρεστον τούτο έργον. 

Eυτυχώς που οι Βαυαροκρατία δεν μας έφτιαξε τότε μεγαλοπρεπές τέμενος για να το εγκαινιάσει ο γερμανόφωνος βασιλιάς  Όθωνας!! Εκτός από το Εθνικό όνειδος γλιτώσαμε επίσης από το γεγονός να μας ζητούν και τα έξοδα της ανέγερσης του με τους οφειλόμενους τόκους συμπεριλαμβάνοντας τα στα τωρινά μνημόνια!! Έχω και εγώ ένα παράπονο όπως και άλλα παιδάκια της δεκαετίας 60-70 το ότι οφείλουν σε εμένα προσωπικά οι επόμενοι σκυταλοδρόμοι των εθνικών περιπετειών μας, βλέπε επταετία και επερχόμενη μεταπολίτευση δέκα ολόκληρες Ελληνικές δραχμές με τους αναλογούντες τόκους υπερημερίας όταν μαθητής του δημοτικού έσπασα τον κουμπαρά μου για να συνεισφέρω τον οβολό μου στο Τάμα του Έθνους!! Ας πρόσεχα. 

Όμως  ας σταθούμε ευλαβικά σε κάποιες φράσεις του ανωτέρου ψηφίσματος και ας προσπαθήσουμε να ψηλαφήσουμε αλήθειες που ταυτίζονται με τους θρύλους μας.
Άλλωστε κανένας ανιστόρητος δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει... διαβάζουμε δηλαδή στο ψήφισμα μὲ τὴν ανεξάλειπτον μνήμην των συμβάντων, τα οποία προητοίμασαν την επανόρθωσιν της Ελλάδος.

Οι συντάκτες του παραπάνω κειμένου δεν μιλούσαν για την Λευτεριά κάποιου περιορισμένου εθνικού  ζωτικού χώρου, αλλά για την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ της Ελλάδας, δηλ. την πλήρη αποκατάσταση της στην πάλαι μορφή και έκταση της. Αυτό άλλωστε διατυπώνει και ο βυζαντινολόγος Στήβεν Ράνσιμαν όταν αναφέρεται στους Αγωνιστές του 21 ότι όταν ξεκίνησαν την Επανάσταση στο μυαλό τους δεν είχε εγκλωβισθεί η ιδέα ενός κρατικού μορφώματος μέχρι την Θεσσαλία, αλλά στην ψυχή τους κυριαρχούσε η ιδέα του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ γιατί με τα δημώδη άσματα περί αυτού ανδρώθηκαν στα 400 χρόνια της βάρβαρης Τουρκοκρατίας. 

Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι στην θέση του Ποθούμενου προσδιόριζαν στο ψήφισμα τους και την Οριστική  Πρωτεύουσα της Ελληνικής Κυβερνήσεως σύμφωνα με την φράση...  και η καθέδρα της Κυβερνήσεως της κατασταθώσι οριστικώς... Το γεγονός ότι πριν από την φράση αυτή αναφέρουν... Όταν η  τοπικὴ περιφέρεια της Ελλάδος... ενισχύει την άποψη που είχανε για τον περιορισμένο ζωτικό χώρο που απελευθέρωσαν μέχρι εκείνη την στιγμή. 

Μήπως όμως οι συντάκτες αυτού του ψηφίσματος κυριολεκτούσαν επακριβώς περιγράφοντας  και την μελλοντική οικονομική δυσπραγία των ημερών μας όταν λένε... και οι οικονομικοὶ πόροι του κράτους επιτρέψωσι, θέλει ανεγερθή κατὰ διαταγὴν της Κυβερνήσεως εις τὴν καθέδραν αυτής Ναὸς επ ονόματι του Σωτήρος τιμώμενος... 

Και αν κάποιος δικαιολογημένα αντιλέξει και ισχυρισθεί ότι στην οικονομική διαδρομή του Έθνους στα τελευταία χρόνια υπήρχαν περίοδοι παχέων αγελάδων που μας έριχναν .. τον παρά τον πολύ.. κατά τον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ τον Αιτωλό και θα μπορούσε με το υστέρημα!! των υπερτιμολογήσεων των Ολυμπιακών έργων !! να εκπληρωθεί και η υποχρέωση μας αυτή, θα ισχυριζόμασθαν και εμείς με την σειρά μας ότι οι αγωνιστές του 21 Κλήρος και Λαός γνώριζαν ότι οι Περίβλεπτες Ορθόδοξες Εκκλησιές και τα Μοναστήρια μας γεννήκανε με καθαρά Ρωμέικα χρήματα  Ρωμηών Αυτοκρατόρων, δωρεές Ρωμηών Αρχόντων και το δίλεπτο της χήρσς και φυσικά οι συντάκτες του ανωτέρου ψηφίσματος δεν γνώριζαν για τον πακτωλό των επιδοτούμενων Ευρωπαικών προγραμμάτων που θα έπεφταν επί των κεφαλών μας.

Αυτό το ΑΓΙΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ μας πρέπει οπωσδήποτε να γίνει γιατί κάθε γενιά που περνά  το χρωστάει στην άλλη.

Ο λαός λέει μη τάξεις σε παιδί και σε Άγιο πόσο μάλλον στον ίδιον μας τον  ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και ΣΩΤΗΡΑ μας που υπέγραψε προσωπικά για την Λευτεριά μας όπως έλεγε ο Κολοκοτρώνης.

Είναι καιρός να ανανεώσουμε αυτήν την υπόσχεση μας με ένα ΝΕΟ ΤΑΜΑ που δεν χρειάζεται οικοδομικά υλικά  και χρήματα αλλά κυρίως απαιτεί αδούλωτη Ρωμαίικη Ελληνική καρδιά που θα πρωταγωνιστήσει στα σημερινά παγκόσμια δρώμενα της επερχόμενης καταδυνάστευσης των λαών της γης από την σύγχρονη Ιερά συμμαχία των σατανοκίνητων  μελλών της.

Η Θεία Οικονομία προγνώριζε ότι και σήμερα θα φτάναμε σε αυτό το σημείο να κινδυνεύει και πάλι η Εθνική μας Υπόσταση από χίλιες δύο αιτίες. Τώρα εκτός από το ΤΑΜΑ του ΕΘΝΟΥΣ χρωστάμε στον ΣΩΤΗΡΑ μας ΧΡΙΣΤΟ  και το ΤΑΜΑ της προσωπικής μετανοίας και της επιστροφής μας στις πανανθρώπινες αξίες ουσιαστικό λιθαράκι για την Εθνική Επιβίωση μας.

Μόνο έτσι λεβέντικά μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας στον  ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ και ΑΥΤΟΣ συγκαταβατικά να ολοκληρώσει την Επανόρθωση της Ελλάδος σύμφωνα με το παραπάνω ψήφισμα των Αγωνιστών του 21.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

(ύλη μηνιαίου περιοδικού ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ)

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2013 ΜΑΡΑΘΩΝ.

Σήμερα Κυριακή, στις 6:30 το απόγευμα, μέλη του πυρήνα Αθηνών θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος (Οθωνος έξω από την Eurobank) στα πλαίσια ενημέρωσης σχετικά με την επιχείρηση 2013 Μαραθών. Οποιος θέλει να μας γνωρίσει και - γιατί όχι - να βοηθήσει, καλείται να είναι εκεί.
 
Σήμερα Κυριακή, στις 5:30 το απόγευμα, μέλη του πυρήνα Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται στο Λευκό Πυργο για να ενημερώσουν τον κόσμο για την επιχείρηση 2013 Μαραθών. Οποιος θέλει να μας γνωρίσει και - γιατί όχι - να βοηθήσει, καλείται να έρθει στον Λευκό Πύργο. Στις 5:30. Σήμερα.
 
Αύριο Δευτερα στις 10:00 μ.μ. θα γίνει ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση - εκπομπή με θέμα την επιχείρηση 2013 Μαραθών.
 
Εκπρόσωποι της οργανωτικής ομάδας θα παρουσιάσουν την επιχείρηση και θα απαντήσουν σε ερωτήματα.
 
Ολοι οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους στο 2013marathon.fighter@gmail.com είτε από τώρα, είτε κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
 
Μπορείτε να συμμετέχετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο ΕΔΩ την Δευτέρα στις 10:00 μ.μ.
 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ TIME ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ...

Με διπλό εξώφυλλο αφιερωμένο στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων -που «έχει ήδη νικήσει»- κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα το αμερικανικό περιοδικό «Time», το οποίο προσκάλεσε ζευγάρια του ιδίου φύλου από την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη να μοιραστούν προσωπικές τους στιγμές μπροστά στο φωτογραφικό φακό.

Αφορμή του διπλού εξωφύλλου, οι ακροάσεις που έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σχετικά με το δικαίωμα των ζευγαριών ομοφυλοφίλων να παντρεύονται.

Το περιοδικό γράφει μάλιστα ότι ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων «έχει ήδη νικήσει» και σημειώνει: «Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει, αλλά η Αμερική το έχει κάνει».

Στα εξώφυλλα εικονίζονται οι Ράσελ Χαρτ και Ερικ Λαμποντέ, που αρραβωνιάστηκαν το 2010, και οι Σάρα Κέιτ και Κρίστεν Ελις-Χέντερσον, που παντρεύτηκαν το 2011. 

http://www.katohika.gr
το είδαμε στο eisodos17 
Γράφει ο Θάνος

Τα έχουμε χιλιοπεί...
Ο δυτικός πολιτισμός οδηγείται πλέον με μαθηματική ακρίβεια σε μια ακατάσχετη πνευματική παρακμή που θα οδηγήσει εντέλλει και στον βιολογικό όλεθρο....
Η ανωμαλία βαφτισμένη ως "διαφορετικότητα" αποκτά δικαιώματα με απρόβλεπτες πλέον συνέπειες... 
Η Νέα Τάξη απαιτεί από όλες τις κοινωνίες και τις χώρες να ενσωματώσουν στους νόμους τους διατάξεις που να προωθούν την παραφύση διαστροφή ως κάτι φυσιολογικό...
Στην πατρίδα μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια η νεοταξίτικη επίθεση με μπροστάρηδες τους προοδευτικούς θολοκουλτουριάρηδες και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, που αναδεικνύουν κάθε εκδήλωση που γίνεται υπέρ της ανωμαλίας (όπως π.χ. οι λεγόμενες gay parade), αλλά αποκρύπτουν όλες τις αντιδράσεις των ανθρώπων που αντιστέκονται ή αν δεν είναι αυτό δυνατόν αμαυρώνουν και χαρακτηρίζουν ως ακραίους σκοταδιστές και ακροδεξιά στοιχεία(!) όσους εναντιώνονται κατά της κτηνώδους διαστροφής και της προσβολής της ανθρώπινης φύσης....
Ακούσατε πουθενά στα κατάπτυστα "ελληνικά" ΜΜΕ για την μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Οίκο στις 26 Μαρτίου 2013, κατά του γάμου ομοφυλοφίλων και της επικείμενης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ;
Δηλαδή πριν λίγες μέρες;
Κανένα τηλεοπτικό κανάλι και κανένα δελτίο ειδήσεων δεν ανέφερε το παραμικρό παρά το ότι 300.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο για να υπερασπιστούν τον ΜΟΝΟ αληθινό και ιερό γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας... και την δημιουργία οικογένειας.
Το κακό είναι ότι ενώ οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από διάφορα πάθη και αμαρτίες έχουν (ακόμα) αναστολές και προσπαθούν να κρατήσουν αυστηρά προσωπικό τον αγώνα τους να απαλλαγούν ή τουλαχιστον να κρατήσουν κρυφό το πρόβλημά τους (όπως όλοι μας)... οι διεστραμμένοι ομοφυλόφιλοι έχουν το θράσος και την προκλητική αναίδεια και προσπαθούν να πείσουν τους πάντες, ότι η θανάσιμη ψυχική διαστροφή τους είναι κάτι φυσιολογικό και απλά μια "διαφορετική σεξουαλική κατεύθυνση" που πρέπει να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία!!! 
Κι όχι μόνο αυτό αλλά να τους επιτραπεί ο γάμος και η υιοθεσία τέκνων, έτσι ώστε να μπορεί η διαστροφή τους να μεταδίδεται με ασφάλεια και στις επόμενες γενιές...

Φίλοι μου ζούμε πολύ κακούς και αισχρούς καιρούς, αλλά ως χριστιανοί οφείλουμε να ανεχόμαστε και να μην κυνηγούμε τους ομοφυλόφιλους αδερφούς μας, όπως θα κάναμε με οποιονδήποτε άλλο αμαρτωλό συνάνθρωπό μας (και τον ίδιο τον εαυτό μας) και όπως θα έκανε κι ο ίδιος ο Κύριός μας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας να αντιληφθεί το μέγεθος της θανάσιμης αμαρτίας του και να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε να απαλλαγεί από αυτήν. Μισούμε την ομοφυλοφιλία κι όχι τον άνθρωπο...
Μισούμε την αμαρτία κι όχι τον αμαρτωλό συνανθρωπό μας όπως κι ο Χριστός...
Αλλωστε την ώρα που είμαστε έτοιμοι να λιθοβολήσουμε τον ομοφυλόφιλο, ο Χριστός μας θα μας έλεγε "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω" και θα μας απέτρεπε...
Και εδώ οι θρασείς ομοφυλόφιλοι μπορεί και να χειροκροτήσουν ικανοποιημένοι....
Ομως η συνέχεια είναι απογοητευτική γι αυτούς...
Ο Κύριος όταν οι υπόλοιποι έφυγαν, στράφηκε στην αμαρτωλή γυναίκα και της είπε: "Γυναίκα πήγαινε και απο εδώ και στο εξής να μην ξαναμαρτήσεις".... 

Είναι λοιπόν έτοιμοι να ξεκινήσουν αγώνα κατά της αμαρτίας τους;
Κάθε άλλο....
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τόσο πορωμένη και τυφλή συνείδηση που δεν αναγνωρίζουν καν ως αμαρτία το ειδεχθές πάθος τους, που προσβάλλει βάναυσα το σώμα του ανθρώπου που είναι κατοικία του Αγίου Πνεύματος του Θεού....

Εύχομαι όλοι οι ομοφυλόφιλοι να βρουν το ψυχικό κουράγιο να πολεμήσουν, όπως όλοι οι χριστιανοί πολεμάμε καθημερινά τις διάφορες αμαρτίες μας, την θανάσιμη διαστροφή τους. 
Ολοι μας οφείλουμε να πολεμήσουμε την τρομερή αυτή ανωμαλία με κάθε τρόπο.
Για την σωτηρία της ψυχής μας και για το καλό των παιδιών μας και της κοινωνίας που θα κληθούν να ζήσουν...

Η «ΓΚΙΑΟΥΡ ΙΖΜΙΡ» ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

«Η θρησκευτική ταυτότητα της Σμύρνης είναι διαφορετική από την υπόλοιπη Τουρκία». Την καταπληκτική αυτή δήλωση δεν την έκανε κάποιος μη Τούρκος, ή κάποιος μη μουσουλμάνος, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκεύματος της Τουρκίας, (κάτι ανάλογο με τον αρχιεπίσκοπο της ελληνικής εκκλησίας), Mehmet Görmez, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αναληφθούν μέτρα για να αποκατασταθεί ο ισλαμικός χαρακτήρας της πόλης, μιας ιστορικής πόλης όπου όπως είναι γνωστό άνθισε και μεγαλούργησε η ελληνορθόδοξη ρωμηοσύνη επί πολλούς αιώνες. 

Ο θρησκευτικός ηγέτης της μουσουλμανικής Τουρκίας, σε δηλώσεις που έκανε στις 25 Μαρτίου στον τουρκικό τύπο από το ξενοδοχείο Termal Otel της Σμύρνης, τόνισε πως η μεγάλη μείωση της πίστης στο Ισλάμ δημιουργεί πολλά προβλήματα όσον αφορά την ταυτότητα της Σμύρνης. Για τον λόγο αυτό έκανε γνωστό πως θα ληφθούν από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας κάποια ενδεδειγμένα μέτρα για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Ένα από τα μέτρα αυτά είναι ο διορισμός νέου μουφτή και η ανακαίνιση πολλών τζαμιών καθώς και η έμφαση στην δημιουργία νέων θρησκευτικών κατηχητικών σχολείων όπου θα δοθεί έμφαση στον ισλαμικό μυστικισμό για να γίνουν κατανοητά από το ευρύ κοινό οι βασικές αρχές του Ισλάμ. 

Ο Mehmet Görmez τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η άρνηση των κατοίκων της Σμύρνης να αποδεχτούν το Ισλάμ σαν την θρησκεία τους, ενώ και, εδώ είναι το περίεργο, έχει αυξηθεί, όπως ομολόγησε ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκιάς, η… ισλαμοφοβία, (islamofobi), ένα φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης, αλλά για την Τουρκία σίγουρα προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Παράλληλα όπως ανέφερε το Ισλάμ που επικράτησε στην περιοχή της Σμύρνης πριν από έξη περίπου αιώνες, δεν έχει γίνει όσο θα έπρεπε κατανοητό για τους κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα που σήμερα στη Τουρκία έχει ονομαστεί, Gavur İzmir,  δηλαδή Γκιαούρ Ιζμίρ, η Άπιστη Σμύρνη. Αλλά η Γκιαούρ Ιζμίρ, η Άπιστη Σμύρνη ήταν η Σμύρνη των Ελλήνων, η Σμύρνη των ελληνορθόδοξων Ρωμηών που μέχρι το 1922 ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ιστορικής αυτής πόλης, ένα μεγάλο στολίδι της ελληνικής Ιωνίας.

Το ζήτημα της Gavur İzmir για πρώτη φορά  τέθηκε με έντονο τρόπο στην τουρκική επικαιρότητα το 2000, όταν τότε παράγοντες του ισλαμικού κόμματος, Φαζιλέτ, είχαν χαρακτηρίσει την Σμύρνη σαν Gavur İzmir,  καθώς όπως αναφέρθηκε τότε σε κάθε επίσκεψή τους στην πόλη αυτή υπήρχε έντονη απροθυμία ακόμα και αποστροφή των κατοίκων να ανταποκριθούν στα θρησκευτικά τους καλέσματα για ανάπτυξη της ισλαμικής παιδείας. Τον Δεκέμβριο του 2005, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, σε επίσκεψή του στην Σμύρνη σε γεύμα που παρέθεσε τότε  σε παράγοντες του κόμματός του, άνοιξε πάλι η δημόσια συζήτηση για την Gavur İzmir και για την θρησκευτική ταυτότητα των κατοίκων της Σμύρνης. Το θέμα αυτό  εξέπληξε τον Ερντογάν και ζήτησε δύσπιστος να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό. Τότε ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστήμιου της Σμύρνης, Sadan Gökovalı, εξήγησε στον Ερντογάν ότι αυτό το επίθετο για την Σμύρνη έχει μείνει από τη εποχή που στην πόλη κατοικούσαν οι ελληνορθόδοξοι Ρωμηοί, που κυριαρχούσαν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής της Σμύρνης. Για άλλη μια φορά ανοίξει μια νέα δημόσια συζήτηση για την θρησκευτική ταυτότητα της Σμύρνης στην οποία είχαν πάρει μέρος πολλοί καθηγητές και πολιτικοί, όπως ο ιστορικός ερευνητής, Halıt Kakınç ο βουλευτής Σμύρνης του κόμματος του Ερντογάν, Zekerya Akçam, ο βουλευτής Σμύρνης της αντιπολίτευσης, Canan Arıtman και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης, Nevzat Erdemir. Όλοι είχαν τονίσει τότε ότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην Σμύρνη, γεγονός που δικαιολογούσε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της προσωνυμίας, Gavur İzmir! Τώρα επανέφερε αυτό το θέμα με εντυπωσιακό τρόπο στην επικαιρότητα ο ίδιος ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας. 

Όπως φαίνεται, πολλά χρόνια μετά από την καταστροφή και την σφαγή της Σμύρνης,  το φάντασμα της Gavur İzmir με ένα απροσδόκητο τρόπο κατατρέχει σήμερα τους Τούρκους και προβληματίζει έντονα την ίδια την θρησκευτική αλλά και την πολιτική ηγεσία της σύγχρονης Τουρκίας.

30 Μαρτίου 2013

Απρόβλεπτες εξελίξεις στην Κορέα. Σε κατάσταση πολέμου η Β. Κορέα. Ο Kim Jong Un υπέγραψε την πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ!!!

Σε κατάσταση πολέμου η Β. Κορέα. 

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας την κρίση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές από τη Νότια Κορέα, οι Βορειοκορεάτες άνοιξαν το σύνολο των καταφυγίων της χώρας, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις, και ταυτοχρόνως ξεκίνησαν επιστράτευση με στόχο να αυξηθεί εντός δύο ημερών κατά 20% ο αριθμός του προσωπικού που βρίσκεται υπό τα όπλα και ο οποίος αριθμεί ήδη 1 εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες.

Ίσως η πιο ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι οι μονάδες πυροβολικού που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα και σε απόσταση βολής από την πρωτεύουσα Σεούλ υποχώρησαν σε οχυρωμένες θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι λαμβάνουν διάταξη μάχης.

Ταυτόχρονα, δύο τεθωρακισμένες μεραρχίες αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων σε προκατασκευασμένες οχυρές θέσεις.

Σε βορειοκορεατική ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος αναφέρεται ότι: 
«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως». 

Σημειώνεται ότι τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι σε τεχνική «κατάσταση του πολέμου» επί σειρά δεκαετιών, καθώς ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53, έληξε με ανακωχή και όχι με κάποια συνθήκη ειρήνης. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψε την εντολή για επίθεση στις ΗΠΑ! 

Το διάταγμα με το οποίο δίνει την εντολή στους πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους  να είναι έτοιμοι για εκτόξευση ανά πάσα στιγμή εναντίον του μητροπολιτικού εδάφους των ΗΠΑ υπέγραψε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un. 

Αυτή ήταν η απάντηση της Βόρειας Κορέας μετά την πτήση των αμερικανικών βομβαρδιστικών B-2 Spirit πάνω από τη Νότια Κορέα εχθές κατά τη διάρκεια ασκήσεων.

Το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε την πραγματοποίηση  έκτακτης σύσκεψης του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Kim Jong Un όπου ο τελευταίος υπέγραψε το σχετικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δίνεται η εντολή για την προετοιμασία επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ! 

«Τελικά υπέγραψε την εντολή για τις τεχνικές προετοιμασίες των στρατηγικών πυραύλων διατάσσοντας να είναι έτοιμοι για εκτόξευση ώστε να μπορούν να πλήξουν ανά πάσα στιγμή το έδαφος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών της βάσεων στον Ειρηνικό, μαζί με την Χαβάη το Γκουάμ αλλά και τη Νότια Κορέα», ανέφερε σε είδησή του το KCNA. 

Γνωρίζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού της προπαγάνδας οι Βορειοκορεάτες δημοσίευσαν σειρά φωτογραφιών όπου φαίνεται ο ηγέτης της χώρας να υπογράφει την εντολή για την προετοιμασία των στρατηγικών δυνάμεων της Β. Κορέας για να πλήξουν τις ΗΠΑ! 

Μάλιστα για να αποδείξει τον ισχυρισμό του αυτό το KCNA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο Kim Jong Un να υπογράφει το σχετικό διάταγμα ενώ στο βάθος φαίνεται χάρτης με τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και γραμμένο στα κορεατικά «Σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ» επάνω στον χάρτη!

Ο Kim Jong Un ενώ υπογράφει το διάταγμα και στο βάθος... οι ΗΠΑ


Στη συγκεκριμένη φωτογραφία σύμφωνα με ειδικούς φαίνονται αριθμοί σμηνών της βορειορεατικής Αεροπορίας καθώς και τα σχέδια πτήσης τους με κατεύθυνση στις ΗΠΑ! 

Ο Kim Jong Un ενώ υπογράφει το διάταγμα μπροστά από την οθόνη ενός iMAC, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που θέλουν παραδοσιακά την οικογένεια του Jong Un να είναι παθιασμένη με τους συγκεκριμένους υπολογιστές.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βρε άϊ σιχτιρ!

Η "ευχή" πάει στον διοικητή του ΟΓΑ και σε όλους τους "συναδελφους" του πολιτικούς και τραπεζίτες, οι οποίοι μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι (στην συντριπτικώτατη πλειοψηφία τους) συνταξιούχοι, θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή  μιας και η καταβολή της σύνταξής τους θα καθυστερήσει εξ αιτίας της αργίας του Πάσχα  των καθολικών. 

"Είναι μια ειδική αργία, αργία διατραπεζικών συστημάτων που ακουμπάει στο Πάσχα των καθολικών, εξ ου και θα καθυστερήσει τρεις μέρες η καταβολή των συντάξεων ΟΓΑ και ΟΑΕΕ". 

Δηλαδή τι λέει ο άνθρωπος.

Ότι ο συνταξιούχος του ΟΓΑ στην Άνω Βλαχοκερασιά δεν θα πάρει εγκαίρως την σύνταξή του επειδή τα διατραπεζικά συστήματα της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Ελλάδας, γιορτάζουν το Πάσχα των καθολικών. 

Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν ένας συνταξιούχος καρδινάλιος πήγαινε στο ΑΤΜ του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό να πάρει τη ...σύνταξή του και του εμφανιζόταν στην οθόνη  το μήνυμα: "Λυπούμεθα, το διατραπεζικό σύστημα δεν λειτουργεί εξ αιτίας της αργίας  του Ορθόδοξου Πάσχα"... 

Τι να πώ εγώ ο ταπεινός διαδικτυακός "μπακάλης", τα λέει όλα ο στρατηγός  Μακρυγιάννης: 

Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της Εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα.

Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.

Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα:

«Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα.  Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας». 

πηγή Κλασσικοπερίπτωση

H σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι θέμα χρόνου.

Επικίνδυνα επιθετικές θέσεις καταλαμβάνει στον διπλωματικό γεωπολιτικό και γεω-οικονομικό χάρτη η Άγκυρα απέναντι στην Αθήνα.

Η Τουρκία, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα και με δεδομένη την μειονεκτική – δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, έχει αυξήσει –και μάλιστα τελείως απροκάλυπτα- τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά τις γεωπολιτικές της κινήσεις, επιβεβαιώνοντας αρχικά πως η οπτική της γωνία στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι αποκλειστικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας εκείνων των συνθηκών που θα επιφέρουν τα μέγιστα δυνατά θετικά αποτελέσματα για την Άγκυρα.

Η κλιμάκωση των τουρκικών κινήσεων – προκλήσεων δεν είναι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο (μέσω του οποίου γίνεται μία προσπάθεια μέτρησης αντιδράσεων και διαθέσεων της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά), αλλά η τουρκική προκλητικότητα παίρνει χαρακτηριστικά επίθεσης και επεκτείνεται με δηλώσεις τούρκων πολιτικών (π.χ. Μπαγίς, Νταβούτογλου κ.α.) παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και δημιουργώντας έτσι «υποδομές» για μελλοντική (μεσοπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα) διπλωματική εκμετάλλευση.

Ουσιαστικά, η Τουρκία μέσω ενός διαφαινόμενου καλοσχεδιασμένου στρατηγικού σχεδίου, τοποθετείται γεωπολιτικά και γεωοικονομικά τόσο διπλωματικά όσο και πολιτικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (παρενοχλώντας την Κύπρο και αμφισβητώντας ευθέως την Κυπριακή ΑΟΖ), αλλά και μέσα σε ένα πνεύμα απόλυτου παραλογισμού ταυτόχρονα τορπιλίζει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αμφισβητώντας την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και οικειοποιούμενη την Ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελλόριζου και Ανατολικά της Κρήτης.

Ουσιαστικά, η Τουρκία καταλαμβάνει θέσεις στον χάρτη και αναμένει την επόμενη ημέρα μιάς ιδιαίτερα θερμής περιόδου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία και θα οδηγήσει σε εξελίξεις τέτοιες που θα «εξαναγκάσουν» την Αθήνα να ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Και σε αυτή ακριβώς την εξέλιξη στοχεύει η Άγκυρα, προκειμένου να κατορθώσει το ακατόρθωτο, δηλαδή να μοιράσει το Αιγαίο με την πολιτική της «χατζάρας» και να καταπατήσει μεγάλο ή μικρό μέρος από την Ελληνική ΑΟΖ λόγω μη ανάλογης παράλογης απαίτησης από την Ελληνική πλευρά, αφού η Αθήνα δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί τόσο τον τρόπο λειτουργίας των Διεθνών Δικαστηρίων (αποδίδουν σολομώντειες λύσεις, εμπλουτισμένες με ισχυρή πολιτική – διπλωματική χροιά που καλύπτουν τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη) και έχει μεταβληθεί σε μία γραφική καρικατούρα διαμαρτυρόμενου κατά της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία και παραμένει κατ’ ουσίαν και αναπάντητη από την πλευρά της Ελλάδας.

Αυτή ακριβώς η λανθάνουσα(;) αντίληψη της Αθήνας ως προς την τουρκική πολιτική και διπλωματική γεωπολιτική επέλαση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, αποτυπώνεται στην δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τσιάρα, ο οποίος δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου πως «οι όποιες τουρκικές ενέργειες διεκδίκησης υφαλοκρηπίδας είναι ατελέσφορες»!!! Βέβαια, ο κ. Τσιάρας ξεχνά τις τοποθετήσεις του Νταβούτογλου σχετικά με το Καστελλόριζο που «επιπλέει» πάνω σε τουρκικά νερά (εννοώντας ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών πως η περιοχή νότια του Καστελλόριζου ανήκει στην τουρκική ΑΟΖ). Είναι το ίδιο ακριβώς πνεύμα απόλυτου παραλογισμού που καλύπτει τις συνομιλίες των «επιτροπών σοφών» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τη στιγμή που δεν έχει αρθεί το casus belli της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα!

Εν κατακλείδι, η Άγκυρα σήμερα λαμβάνει θέσεις για την επόμενη ημέρα μίας ελεγχόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ελλάδα. Μία σύγκρουση η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο Διεθνές Δικαστήριο, στο οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί συρόμενη (και πιθανότατα με δική της βούληση) λόγω των τεράστιων λαθών της Ελληνικής πλευράς. Δυστυχώς, αυτή η φοβικότητα των Αθηνών αντανακλάται (και εν μέρει επιβάλλεται) σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι με την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας και οδηγεί σε μία βέβαιη εθνική ήττα και ταπείνωση, αφού ελλείψει ίσου βάρους (και παραλογισμού) επιχειρημάτων – απαιτήσεων θα εξαναγκαστεί να μοιραστεί την Ελληνική ΑΟΖ και να ικανοποιήσει τα πιο τρελά όνειρα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όμως, θα συμπαρασύρει και την Κύπρο, η οποία θα βρεθεί αποκλειστικά μόνη (έχει ήδη αρχίσει να εισέρχεται στο στάδιο αυτό), αφού οι πολιτικές της ηγεσίες ποτέ δεν φρόντισαν να ενισχύσουν τους φόβους της Άγκυρας, αλλά αντίθετα, λειτούργησαν αποδομητικά -σε όλα τα επίπεδα- ως προς την εξασφάλιση και την θωράκιση της άμυνας αλλά και των διεθνών κεκτημένων της μεγαλονήσου.

Μπροστά σε μία διαφαινόμενη απόλυτη διπλωματική ήττα, η Αθήνα οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να αναδιατάξει τους σχεδιασμούς της, μέσω ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού να επικεντρωθεί στα μείζονα εθνικά ζητήματα και να ενισχύσει το διπλωματικό της οπλοστάσιο με διπλωμάτες εγνωσμένης αξίας (και όχι με κομματικούς κολαούζους ή φερέφωνα της πολιτικής διαπλοκής), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ανεβάσει εμφανώς τους τόνους μέσω μίας άμεσης διακοπής των ελληνοτουρκικών συνομιλιών και με προειδοποιητικά διαβήματα στον ΟΗΕ μέσω των οποίων θα καλεί την Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες των εξελίξεων που δημιουργεί η Άγκυρα, διατρανώνοντας ταυτόχρονα και την διάθεση της Αθήνας για άμεση και απόλυτη σε ισχύ απάντηση με χρήση όλων των μέσων που διαθέτει η Ελλάδα ως χώρα.

Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο και η Αθήνα δεν κατορθώσει να αναστείλει τις διαθέσεις καταπάτησης των Ελληνικών συμφερόντων (σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές) από την πλευρά της Άγκυρας, πολύ σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί να μετράει τα κομμάτια της και η κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγηθεί σύσσωμη απέναντι στις ιστορικές, πολιτικές και ποινικές της ευθύνες…

Θυσιάζουν την Κύπρο για να Διαλύσουν την Τουρκία.

Γράφει ο Δικέφαλος 

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά γεωπολιτικό. Χρειάζονται ένα δόλωμα για να διαλύσουν την ΤΟΥΡΚΙΑ. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να φοβάστε.
ΕΞΗΓΩ:

Αμερικάνικες και Ρωσικές εταιρείες συνάπτουν ενεργειακές συμφωνίες με τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;

Το Ισραήλ αφού σύναψε ενεργειακή συμφωνία με την ΡΩΣΙΑ αποφάσισε να ζητήσει ξαφνικά συγνώμη από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
Στο διάστημα αυτό δημιούργησαν τις προϋποθέσεις η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (την στιγμή που η ΚΥΠΡΟΣ δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ ) και επομένως θα είναι μόνη της.

ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ) ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ οραματίζεται την ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και αυτό δεν αρέσει καθόλου στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ –ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ, επίσης ούτε στους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ (πλην ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ).

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Αυτό το έχει αναλάβει το Ισραήλ κάνοντας διαπραγματεύσεις με την ΤΟΥΡΚΙΑ για το πόσο θα είναι η αποζημίωση των θυμάτων του MAVI MARMARA.

Από την άλλη ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ (αυτός που υπόγραψε ότι οι ΕΒΡΑΙΟΙ δεν σταύρωσαν τον ΧΡΙΣΤΟ) γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επέλθει ανωμαλία στην ΚΥΠΡΟ (εκ πρώτης όψεως ενεργεί σωστά, αλλά δυστυχώς είναι μέρος του σχεδίου) ώστε να πέσει η κυβέρνηση και να κάνουν το ντου οι ΤΟΥΡΚΟΙ.

Ο ΡΩΣΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.

Η Μόνη που δεν δείχνει να καταλαβαίνει αυτές τις εξελίξεις είναι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ η οποία προσπαθεί να στηρίξει με νύχια και με δόντια την ΤΟΥΡΚΙΑ για τον λόγο αυτό δίνει συνέχεια οπλικά συστήματα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΕΡΣΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. 

ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
(τελικά η αφορμή για τον πόλεμο που ήθελαν είναι Η ΚΥΠΡΟΣ)

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΟ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΞΑΝΑ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Δικέφαλος

Γιατί η σημαία μας είναι ανάποδα κ. Σαμαρά;

Κάποιοι λένε ότι η χειραψία του Σαμαρά με τον Πέρες είναι μασωνική...
Αν και ξέρω την μασωνική χειραψία και όντως η συγκεκριμένη πλησιάζει, εν τούτοις δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω με ακρίβεια καθώς έχω συναντήσει πολλούς να χαιρετούν με παρόμοιο τρόπο.... χωρίς βέβαια να είναι μασώνοι...

Αυτό που εμένα με καίει και με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι αν η φωτογραφία που βλέπουμε είναι πραγματική ή προϊόν μοντάζ...
Διότι αν είναι πραγματική τότε η ελληνική σημαία γιατί είναι ανάποδα ώστε ο Σταυρός να είναι από κάτω;
Το είδε ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του;
Κι αν ναι γιατί δεν σταμάτησε τις χαιρετούρες και να απαιτήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να μπεί σωστά η σημαία μας στην θέση της; 
Ξανατονίζω ότι αν δεν πρόκειται για μια μονταρισμένη εικόνα πρόκειται για μέγιστη εθνική προσβολή από τους Εβραίους....

Περιμένω ενημέρωση από κάποιον επίσημο.....

Ο Μπουτάρ Πασάς σε νέο επεισόδιο....

Ως πότε η Θεσσαλονίκη μας θα πληρώνει τις προδοτικές αηδίες του γερο- Μπουτάρ Πασά;

Διαβάστε παρακάτω τις νέες προχωρημένες θέσεις του Τουρκολάγνου δημάρχου της Θεσσαλονίκης....
Να τονίσουμε για πολλοστή φορά ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας αλλά και η πρωτεύουσα των Μικρασιατών Ελλήνων των οποίων οι πρόγονοι σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους του Κεμάλ με προσωπικές του διαταγές και όσοι σώθηκαν εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.
Ο σεβασμός του Μπουτάρη σε αυτούς τους ανθρώπους είναι απλά ανύπαρκτος...
Σας προδότης δικαιούται να πιστεύει ότι θέλει, σαν δήμαρχος αυτής της ελληνικής πόλης θα πρέπει να το βουλώνει....

Αναδημοσιεύω από το Αυτοδιοίκηση.

Με δηλώσεις που θα συζητηθούν, «επέστρεψε» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη «Άλλη Όψη», ο Γ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον χαρακτήρισε μεγάλο ηγέτη, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι ο ίδιος θα αποκαλεί Instabul την Κωνσταντινούπολη. 

«Άσχετα με οποιαδήποτε πολιτική πεποίθηση, εμείς δεν ανακατευόμαστε στο τι συμβαίνει στην Τουρκία, ο Κεμάλ εξακολουθεί και είναι ένας μεγάλος ηγέτης, για να μην πως από τους μεγαλύτερους του τουρκικού κράτους», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη Istanbul.

Ουστ κοπρόσκυλο....