Σελίδες

19 Οκτωβρίου 2012

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της VPRC...

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί ακόμη περισσότερο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Κύριο χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι η αβεβαιότητα, καθώς η προσωπική κατάσταση των Ελλήνων έχει χειροτερέψει και ο φόβος της φτώχειας αυξάνεται. Μόνο το 40,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν εκλογική προτίμηση, ενώ το 14,6% είναι αναποφάσιστοι, το 34,6% δηλώνουν άκυρο/αποχή και λευκό και το 9,9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, τον Οκτώβριο, είναι: ΣΥΡΙΖΑ 30,5% -έναντι 30% τον Σεπτέμβριο, ΝΔ 27% (28%), Χρυσή Αυγή 14% (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 7% (7%), ΚΚΕ 6,5% (6%), ΠΑΣΟΚ 5,5% (7,5), ΔΗΜΑΡ 5,5% (4%), Δημιουργία Ξανά 1% (1%), Οικολόγοι Πράσινοι 1% (1,5%), ΛΑΟΣ 0,5% (1,5) και άλλο κόμμα 1,5%.

Στην παράταση νίκης, δηλαδή ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση, ποιο κόμμα πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι θα κέρδιζε σήμερα τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%, η ΝΔ 11,7%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το ΠΑΣΟΚ 0,5%, η ΔΗΜΑΡ 0,2%, κανένα κόμμα 35,3%, ενώ ΔΞ/ΔΑ απάντησαν το 20,4% των ερωτηθέντων.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ποσοστό 12,4, έναντι 10% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 53,2% των ερωτηθέντων δηλώνει κανένας.

Ο εφιάλτης της φτώχειας «χτυπάει» όλο και περισσότερους Έλληνες, ενώ η πλειοψηφία των ερωτώμενων δηλώνουν αντίθετοι με τα νέα μέτρα και εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει, ενώ είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση.

Τον Οκτώβρη, το 78% πιστεύει ότι εκτεθειμένο στη φτώχεια, έναντι 70% τον Σεπτέμβριο και το 82% δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερεύσει η προσωπική του οικονομική κατάσταση (85%).

Το 77% πιστεύει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η συνολική οικονομική κατάσταση και δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση το 88% των ερωτηθέντων (77%).

Τέλος το 78% διαφωνεί με το νέο πακέτο μέτρων, ενώ τον Σεπτέμβριο το ποσοστό αυτών που θεωρούσαν ότι τα μέτρα κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση έφθανε στο 68%.

Πηγή: ΑΜΠΕ
εφημ. Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.