Σελίδες

17 Οκτωβρίου 2012

"Εφυγε" ο κορυφαίος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου.

Το τελευταίο αντίο με δάκρυα στα μάτια λένε στον Παναγιώτη Σπύρου συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες ασθενείς στους οποίους έδωσε ζωή ο "μάγος" της καρδιοχειρουργικής.
Η Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης γέμισε από κόσμο. Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του και ο γιος του Αλέξανδρος.

Ο Παναγιώτης Σπύρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών το μεσημέρι της Κυριακής βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο την ιατρική και επιστημονική κοινότητα αλλά και όλη την Ελλάδα. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση). 

Το γεγονός που τον σημάδεψε για πάντα ήταν η αυτοκτονία της αγαπημένης του κόρης το 2006. Οπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο Νewsit o θεράπων ιατρός του ο οποίος μάλιστα ήταν και μαθητής του "είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη του. Έλεγε Σοφία και κολλούσε το στόμα του". (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση). 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ "ΜΑΓΟΣ" ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος.

Στα 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

Είναι ο μοναδικός πολίτης σε ένδειξη συμπαράστασης του οποίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους την εποχή που κατηγορήθηκε -και τελικά αθωώθηκε- για χρηματισμό (φακελάκια). Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ασθενείς του και οι συγγενείς τους.

Ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Διατέλεσε πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Άρη.

πηγή newsit

3 σχόλια:

  1. Ο Θεός να τον αναπαύσει! Καλλιέργησε επαξίως τα τάλαντα που του έδωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 εκατομμυριάκια ειχε ζητήσει πριν 20 χρόνια για να εγχειρήσει τον πατερα μου σε δημόσιο νοσοκομείο ο αλητήριος
    Αλλα ηρθε και αυτουνου η ωρα
    καλα τιμωρια ναχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 16.16
    Δεν ειναι σωστο να μιλαμε ετσι για καποιον που εχει πεθανει....

    Και η εκδικητικοτητα μην ξεχνας οτι μας βαζει στην ιδια θεση τιμωριας... με αυτον που κατηγορουμε ασχετα αν εχουμε ή οχι δικιο.

    Δεν αμφισβητω τα λογια σου αλλα αρκετα τιμωρηθηκε οταν εχασε το παιδι του το 2006...

    Θεος σχωρεστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.