Σελίδες

24 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Αυτόνομης Φοιτητικής Κίνησης "Νίκη".

Δελτίο Τύπου 24ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η πρώτη γενική συνέλευση της ΦΕΤΕΠΑΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Άλλη μια συνέλευση με τα γνωστά παιχνιδάκια Προοδευτικής και Πρωτοπορίας για το ποια παράταξη θα υπερισχύσει της άλλης στα ψηφίσματα.

Συνελεύσεις που υποτίθεται γίνονται με γνώμονα τους φοιτητές για επίλυση και βελτίωση διαφόρων προβλημάτων και αναγκών του πανεπιστήμιου καθώς και ενημέρωσης των φοιτητών για το Κυπριακό καταλήγουν στο να τσακώνονται οι δύο παρατάξεις για το ποια είναι καλύτερο φερέφωνο για το κόμμα της.

Ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής μας ενημέρωσε πολύ σωστά πως ως λαός δεν έχουμε αριθμητική υπεροχή, και όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν πόλεμο με τους τούρκους πλανώνται πλάνη οικτρά. Εμείς, το είπαμε και παλιά, όσες φορές οι Έλληνες επαναστάτησαν κατά της κατοχής, δεν υπερτερούσαν. Ούτε σε αριθμό ατόμων, ούτε σε όπλα. Είχαν πάντα με το μέρος τους το δίκαιο του Αγώνα! Επιπλέον, αφού αναρωτιέστε ποιος πολιτικός θα βρεθεί να συνομιλήσει με την Τουρκία, την κατοχική χώρα, σε περίπτωση που επιτέλους κάποιος αντιληφθεί πως το να διεκπεραιώνουμε ακόμα συνομιλίες με τους T/κ δεν καταλήγουμε πουθενά, σας γνωστοποιούμε πως χρειαζόμαστε έναν Ικανό ηγέτη που να βάζει πάνω απ όλα την Πατρίδα του. Να μην δρα με κομματικά συμφέροντα και να εκπροσωπεί όλους. Τριανταοκτώ χρόνια τώρα ακόμα ψάχνουμε. Επίσης μας μίλησε μεταξύ άλλων και ειρωνικά, για την Μητέρα Πατρίδα. Είστε πολύ μικροί για να μιλάτε για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που σας έκανε πάνω απ’ όλα Ανθρώπους, πολιτισμένους. Την Ελλάδα που έφτιαξε την αρχή της Δημοκρατίας, που εσείς υποτίθεται ενστερνίζεστε.

Απ την άλλη μεριά, εκ δεξιών της δησακελικής οικογένειας, οι πρωτοπόροι πάλι μας έκαναν να θρηνήσουμε για την ιδεολογική τους κατάντια. Κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα, μίλησαν για τους 300 του Λεωνίδα, για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, βροντοφωνάζοντας μάλιστα και κάποια στιγμή πως η Κύπρος είναι Ελληνική –γεγονός που όποιος το αμφισβητεί είναι απλά ανιστόρητος. Αλήθεια κύριοι της Πρωτοπορίας, πότε η παράταξη και το κόμμα που σας μεγαλώνει έκανε οτιδήποτε για να διατηρήσει και να διασφαλίσει την ελληνικότητα της Κύπρου;; Εμείς μέχρι στιγμής είδαμε τους ηγέτες σας να συλλυπούνται τους συγγενείς για τον θάνατο του αρχιδολοφόνου Ντενκτάς, να τους στρώνουν τραπέζι στο ίδιο τους το σπίτι. Είδαμε να γίνεστε οπαδοί του σχεδίου Ανάν και της προδοτικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και για να μη ξεχνιόμαστε, εσείς χειροκροτούσατε τον πρόεδρο του κόμματος σας όταν διαλαλούσε πως η νήσος δεν είναι ελληνική μα ευρωπαϊκή.

Την έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο ΔΚΚΦ Αγώνας κήρυξε αντιομοσπονδιακό αγώνα. Από πότε; Φαίνεται πως η εμπλοκή της ΕΔΕΚ στην στήριξη συγκεκριμένου υποψήφιου για τις επόμενες προεδρικές εκλογές επηρεάζει και την νεολαία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Όπως και να ‘χει το αντιομοσπονδιακό κίνημα έχει πολλή δουλεία να διεκπεραιώσει μέχρι να αφυπνιστεί ο λαός από τον κομματικό λήθαργο και να πει ένα τρανταχτό όχι στα προδοτικά σχέδια που μας πλασάρουν.  Ευχόμαστε να μην αλλάξετε πορεία σε 5 χρόνια όπως μας έχετε συνηθίσει.

Όσο για τη μη εμπλοκή μας στη συνέλευση, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι κάποιοι τρέμουν μόνο και με την ιδέα να αποκτήσουμε λόγο, τον οποίο δικαιούμαστε, μπροστά στο κοινό τους έτσι προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αποτρέψουν. Έτσι μετά το συγκεκριμένο περιστατικό κρίναμε ορθό, τη μη συμμετοχή μας μόνο με τοποθετήσεις. Θα βγούμε στα έδρανα κύριοι, όταν οι φοιτητές το ζητήσουν. Εσείς συνεχίστε να εμπαίζετε με την νοημοσύνη όλων μας. 

Σίγουρα η πανεπιστημιακή κοινότητα χρίζει αναβάθμισης και σωστής ενημέρωσης, η οποία δεν θα έρθει μέσα από συνεχιζόμενες αντιπαραθέσεις των δησακελικών παρατάξεων αλλά μέσα από την αυτονομία του κάθε φοιτητή, όπου θα καθορίζει ο ίδιος τις αποφάσεις και ενέργειες του, χωρίς παρεμβάσεις από αγνώστους και μισθωτούς. Τασσόμαστε όλοι στον αγώνα για ένα αυτόνομο σύλλογο χωρίς χρώματα και ψευτοϊδεολογίες.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Α.Φ.Κ. ΝΙΚΗ ΤΕΠΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.