Σελίδες

24 Οκτωβρίου 2012

Δεν θα γίνουμε, είμαστε ήδη προτεκτοράτο. Η τρόικα απαιτεί να απολυθούν όλοι οι έφοροι!!!

The troika of Greece's foreign creditors demands that all of the country's tax collectors be fired from the Finance Ministry in a move to make the tax collectors service more efficient and corruption-free. 

The demand comes as part of a confidential memorandum now being drawn up by the EU, the European Central Bank and the IMF.

The document will decide the issue of another bailout tranche without which the debt-stricken country will not be able to service its foreign debt and will have to declare a sovereign default.
Voice of Russia, TASS

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 

Η τρόικα των ξένων πιστωτών στην Ελλάδα απαιτεί να απολυθούν από το Υπουργείο Οικονομικών όλοι οι φοροεισπράκτορες της χώρας  σε μια προσπάθεια να γίνει η φορολογική υπηρεσία πιο αποτελεσματική και χωρίς διαφθορά. Το ζητούμενο έρχεται ως μέρος ενός εμπιστευτικού μνημονίου που καταρτίζεται τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Ως λόγο επικαλείται τα μειωμένα έσοδα και το αποδίδει στην αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.  

Ίσως έτσι εξηγείται η αιφνιδιαστική απόφαση για αντικατάσταση όλων των προϊσταμένων και τμηματαρχών σε όλες τις Δ.Ο.Υ. (Να δούμε που θα βρουν άλλους ...) 

Οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους. Ποια αδυναμία; Τι να εισπραχθεί όταν ο κόσμος έχει "στεγνώσει";

Περίεργο όμως είναι το παρακάτω δημοσίευμα του spirospero.gr  

Πάμε για πτώχευση εντός Ευρώ το Δεκέμβρη;

Η κατάργηση των εφόρων σε όλη τη χώρα βγάζει είδηση ή διάδοση. Πέντε τουλάχιστον απερχόμενοι διευθυντές μεγάλων εφοριών μιλώντας στο spirospero.gr, είπαν ότι: Η ανεξήγητη αιφνίδια κατάργηση όλων των διευθυντών, υποδιευθυντών και τμηματαρχών σε όλες τις εφορίες της χώρας, προαναγγέλλει «πτώχευση της Ελλάδας εντός Ευρώ», η οποία «θα γίνει πράξη στις 6 Δεκεμβρίου του 2012».  

Και προσθέτουν ότι για να δικαιολογηθεί η πτώχευση πρέπει το επίμαχο διάστημα να μην υπάρχουν έσοδα. Οι έφοροι αυτοί τονίζουν ότι με την αντικατάσταση των διευθυντών, των υποδιευθυντών και των τμηματαρχών σε όλες τις εφορίες πάνω στους παραγωγικούς μήνες είσπραξης εσόδων επιτυγχάνουν να μείνουν άδεια τα ταμεία του δημοσίου.

Το σχέδιο της πτώχευσης, λένε οι ίδιοι οι απερχόμενοι έφοροι ήταν γνωστό σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που φρόντισαν και φροντίζουν να φύγουν από την Ελλάδα.

Υποστηρίζουν ότι από το Δεκέμβριο του 2012 ως το Μάρτη του 2013 θα διαλυθεί ο κρατικός ιστός, θα γίνει κόλαση στη χώρα και θα υποστηρίξουν ότι είναι μοναδική ευκαιρία να επανιδρύσουν το κράτος. 

Η μαύρη αυτή «είδηση» προέρχεται από αγανακτισμένους διευθυντές εφοριών οι οποίοι καταργήθηκαν σε μηδέν χρόνο και ίσως η πληροφόρησή τους να είναι παραπλανητική. 

Εμείς καταγράφουμε πάντως, τα όσα λένε και το άμεσο μέλλον θα δείξει...

Ποσειδώνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.