Σελίδες

24 Σεπτεμβρίου 2012

GP Σιγκαπούρης: Νίκησε ο Φέτελ, κέρδισε ο... Αλόνσο!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε, μετά από δύο ώρες, πρώτος την καρό σημαία στη Σιγκαπούρη, αλλά ο πραγματικός νίκητης ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος ευνοήθηκε από τις εγκαταλείψεις των Λιούις Χάμιλτον και Παστόρ Μαλδονάδο και τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari προσέθεσε τους 15 βαθμούς στη συνολική συγκομιδή του και διατήρησε ισχυρό αβαντάζστη μάχη του τίτλου, έξι αγώνες πριν από το φινάλε της σεζόν. Με τα νέα δεδομένα μάλιστα μετά το βραδινό grand prix στη Μαρίνα Μπέι, o Φέτελ δείχνει ο μόνος ικανός να απειλήσει τον Αλόνσο. Εκτός κι αν στην Ιαπωνία έρθουν τα πάνω κάτω...

Αναμφίβολα ο μεγάλος άτυχος του αγώνα στη Σιγκπούρη ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός φρόντισε να προστατεύσει την pole position μετά την εκκίνηση, κάτι που ήταν ζητούμενο σε μια πίστα χωρίς περιθώρια για προσπεράσεις, τον πρόδωσε όμως το μονοθέσιό του. Ή μάλλον το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο έπαψε να δουλεύει και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στον 23ο γύρο.

Μέχρι τότε είχε την πρωτοπορία και έδινε το τέμπο, χωρίς να πιέζεται από τους διώκτες του. Ο Φέτελ ήταν δεύτερος, όχι πολύ μακριά, αλλά ούτε μετά το πρώτο pit stop είχε καταφέρει να κλείσει την απόσταση. Από τη στιγμή πάντως που βρέθηκε μπροστά, δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Κράτησε τον Τζένσον Μπάτον σε απόσταση ασφαλείας και κατέκτησε μια νίκη που είχε ανάγκη για να μείνει σε τροχιά πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος οδηγός της McLaren τερμάτισε... δεύτερος, ενώ ο Αλόνσο πήρε αυτό που ήθελε, συμπληρώνοντας το βάθρο των νικητών, παρόλο που στην αρχή του αγώνα έδειχνε ανήμπορος να καταφέρει ένα τέτοιο πλασάρισμα. Είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Από εκεί και πέρα, ο Πολ ντι Ρέστα έκανε την έκπληξη, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, ενώ ακολούθησαν οι Νίκο Ρόζμπεργκ και Κίμι Ράικονεν. Στην επιστροφή του στους αγώνες μετά την ποινή του τερμάτισε έβδομος, ενώ ο Φελίπε Μάσα, παρά το κλαταρισμένο ελαστικό στο ξεκίνημα, έκανε καλή προσπάθεια, καταφέρνοντας όχι μόνο να μπει στη 10άδα αλλά να βγει και όγδοος. Ντανιέλ Ρικιάρντο και Μαρκ Ουέμπερ συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Για το Μίκαελ Σουμάχερ η τρίτη παρουσία του στο grand prix της Σιγκαπούρης είχε το ίδιο αποτέλεσμα: εγκατέλειψε χτυπώντας από πίσω τον Ζαν-Ερίκ Βερν.

Δείτε τις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών ΕΔΩ

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.