Σελίδες

24 Ιουλίου 2012

Αναχώρησε το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας για το Λονδίνο.

Με χαρά για τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη αλλά και φιλοδοξίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αναχώρησαν το απόγευμα για το Λονδίνο, με ειδική πτήση της Olympic Air, οι 39 από τους συνολικά 105 αθλητές και αθλήτριες που συγκροτούν την ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των μελών της ελληνικής αποστολής στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», τους αθλητές κατευόδωσαν ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Ευστρατιάδης και παιδιά εργαζομένων στην Olympic Air, που τους ευχήθηκαν «καλή επιτυχία». Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, που συνόδευε την αποστολή, καθώς και αντιπροσωπεία του δήμου Πλατανιά (Κρήτη), που μετέφερε στην Αθήνα τον κότινο της ελιάς ο οποίος θα συνοδέψει την Ολυμπιακή ομάδα στο Λονδίνο, όπως έγινε το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για το Λονδίνο, όπου πάμε με χιλιάδες όνειρα να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του το καλύτερο δυνατό. Αν καταφέρουμε να μεταφράσουμε την επιτυχία και σε μετάλλια, τότε ακόμη καλύτερα. Για μας, όμως, όλοι οι αθλητές που πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς είναι ήδη νικητές, με ή χωρίς μετάλλιο. Είμαστε χαρούμενοι που 105 αθλητές και αθλήτριες πήραν την πρόκριση για το Λονδίνο και θα είμαστε συνεχώς στο πλάι τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης τόνισε: «Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι σημαιοφόρος της ομάδας και εκείνο που πιστεύω είναι ότι μπορώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να μπορέσω να φθάσω στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Αυτός είναι και ο σκοπός μου στους Αγώνες».

Ένας από τους εμπειρότερους αθλητές της ελληνικής αποστολής, ο πολίστας Γιώργος Αφρουδάκης, επισήμανε για το μοναδικό συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα σε ομαδικό άθλημα: «Είναι η πιο πλήρης ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Πιστεύω σε αυτή και στη "μαγιά" που έχει χτιστεί, αποτελούμενη από παλαιότερους αλλά και νέους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που μετέχω σε μια ακόμη Ολυμπιάδα και το πόλο συνεχίζει να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό απτόητο χαρές και επιτυχίες στους Αγώνες».

Όσον αφορά τους αθλητές του στίβου, σήμερα αναχώρησαν οι Κώστας Δουβαλίδης (110μ εμπόδια) και η Σοφία Υφαντίδου (έπταθλο). «Είμαι σε καλή κατάσταση, η προετοιμασία πήγε καλά κι ελπίζω σε ανάλογες εμφανίσεις στο Λονδίνο. Μέσα στη χρονιά σημείωσα τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ κι ευελπιστώ στο Λονδίνο να το καταρρίψω πάλι», είπε ο Δουβαλίδης. Η Υφαντίδου, από την πλευρά της, έχει ως στόχο «αρχικά τη δωδεκάδα και γιατί όχι ψηλότερα, αφού είμαι σε καλή κατάσταση. Ευελπιστώ σε ένα πανελλήνιο ρεκόρ και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, αλλά πρώτα και πάνω απ΄ όλα υγεία και να μην έχω τραυματισμούς».

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσάνη, που θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ, ευελπιστούν ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε και στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ερχόμαστε από μια πολύ καλή χρονιά, με επιτυχίες σε όλο τον κόσμο».

Η πρωταθλήτρια της σπάθης, Βασιλική Βουγιούκα, η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα με «άγνοια κινδύνου» και αισιοδοξία: «Μετά τις επιτυχίες που είχα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και στο ευρωπαϊκό, σκοπός μου είναι να πετύχω το στόχο μου και στο Λονδίνο, που είναι η διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Θα το προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, χρειάζεται πάνω απ΄ όλα προσοχή». 

πηγή Ναυτεμπορική 
(η κάτω φωτο από το sport24)

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.